Seuraava pressa

  • 1 / 7
  • Hiiku
  • 16.11.2006 17:29
Tuli tässä mieleen kun koulussa oli puhetta että yks ja sama ihminen voi olla presidenttinä vain kaksi kautta... Halonen on ollu hyvä pressa mielestäni, mutta kukas olis se seuraava joka ajaa hyvin myös seksuaalisen vähemmistöön kuuluvien etuuksia ja asioita..
  • 2 / 7
  • Irokeesi
  • 16.11.2006 18:12
Eipä tuo nykyinen erityisemmin virassaan ole seksuaalivähemmistöjen asiaa ajanut. Pikemminkin pyrkinyt peittelemään vanhaa historiaansa Seta:n puheenjohtajana.
  • 3 / 7
  • solidaritet
  • 18.11.2006 19:07
Presidentti nyt voi hyvin vähän konkreettisesti ajaa mitään asioita, koska pressan valtaoikeudet liittyvät ulkopolitiikkaan sekä nimitys- ja armahdusoikeuteen.

Edellisen kirjoittajan kritiikistä nykyistä presidenttiä kohtaan kuvastuu se ajatus, että Tarja Halosen olisi kahdenkymmenenviiden vuoden takaisen lyhyen SETA-puheenjohtajuutensa vuoksi pitänyt olla jotenkin erityisesti homojen presidentti. Miksi?

Millä tavoin hän on pyrkinyt peittelemään toimintaansa SETAssa? Toki hän (tai hänen esikuntansa) on asettanut tuon puheenjohtajuuden asianmukaiseen arvoonsa, kun siitä puhuttaessa on mainittu hänen toimineen myös useissa muissa luottamustehtävissä erilaisissa ihmisoikeusjärjestöissä. Yhtä lailla romanit voisivat vaatia Haloselta erityistä romanipresidenttiyttä...

Sen sijaan muistuttaisin, että tasavallan presidentti Halonen on lähettänyt virallisen tervehdyksensä ainakin SETAn 30-vuotisjuhliin sekä viime kesän Priden juhlaan. Lisäksi itsenäisyyspäivän vastaanotolla on nähty useita samaa sukupuolta olevia pariskuntia juhlimassa yhdessä - homoja ja lesboja siellä on toki laukannut iät ja ajat, mutta vasta nykyisen presidentin aikana myös linnaan on tultu yhä useammin ilman kaappia.

Jollakin tapaa hän on siis kuitenkin ollut homompi pressa kuin kukaan aiemmista.. Siihen vaikuttaa varmaan tuo hänen historiansa erilaisten ihmisoikeusjärjestöjen toimijana. Hänen valintansa jälkeen yleinen ilmapiiri Suomenmaassa on kyllä kulkenut arvoliberaalimpaan suuntaan, mikä on hyvä. Onko se sitten enemmän syytä vai seurausta - kumpi oli ensin...
Pelkään, että jos Suomeen valittaisiin selvästi keskusta-oikeistolainen presidentti, kääntyisi myös tuo kehitys toiseen suuntaan. Perinteisesti keskusta-oikeisto harjoittaa arvokonservatiivista politiikkaa, olkoonkin että siellä on mukana myös yksittäisiä hyvinkin liberaaleja henkilöitä. Tämän voi joka tapauksessa tarkistaa esimerkiksi parisuhde- tai hedelmöityshoitolain äänestystuloksista.

Hiihkun aloitukseen:
Tarjoaisin tilalle Hautalan Heidiä, joka myös veisi Suomea edelleen parlamentaristisempaan suuntaan.. Vihreän ehdokkaan tie pressanlinnaan tosin taitaa olla vielä aika kivinen.
Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto olisi Lääketeollisuuden tj:n paikalle korkoa kasvamaan laitettu Siimeksen Suvi-Anne. Lääketeollisuus haalistaa sopivasti Suvi-Annen punäväriä, jotta hän kelpaa ehdokkaaksi demareille heti Tarjan jälkeen. Siitä tulisi taattu toisen kierroksen paikka...
  • 4 / 7
  • Pora-liike
  • 19.11.2006 17:36
"Yhtä lailla romanit voisivat vaatia Haloselta erityistä romanipresidenttiyttä..."

No arvaa miksi tämä maa on ollut mustalaisten kansainvaelluksen kohde Halosen presidenttikaudella ja sitä edeltävä presidentti oli myös Afrikkalaisten presidentti ja sitä edeltävän aikana tuli "inkeriläiset".

"Sen sijaan muistuttaisin, että tasavallan presidentti Halonen on lähettänyt virallisen tervehdyksensä ainakin SETAn 30-vuotisjuhliin sekä viime kesän Priden juhlaan. Lisäksi itsenäisyyspäivän vastaanotolla on nähty useita samaa sukupuolta olevia pariskuntia"

Eliitti juhlii, kansa kärsii.

"Jollakin tapaa hän on siis kuitenkin ollut homompi pressa kuin kukaan aiemmista.."

Ainakin uskonkiihkoilijoiden ja äärioikeistolaisten mielestä.

" Hänen valintansa jälkeen yleinen ilmapiiri Suomenmaassa on kyllä kulkenut arvoliberaalimpaan suuntaan, mikä on hyvä."

Missä asiassa? Lähinnä ainoa liberaalius, joka on lisääntynyt on uusliberalismi. Se onkin ainoa liberalismin laji, mikä Suomessa on sallittu.

"Pelkään, että jos Suomeen valittaisiin selvästi keskusta-oikeistolainen presidentti"

Demarit kuuluvat keskusta-oikeistoon, niin kuin kaikki muutkin puolueet. "Vasemmistolaiset" vain ovat oikeistolaisia pyrkyrin innolla, kun taas vaikkapa Kataisen tai Pajusen porvarillisuutta ei kukaan lähde kyseenalaistamaan.

"Lääketeollisuus haalistaa sopivasti Suvi-Annen punäväriä"

Mitä ihmeen punaväriä?
  • 5 / 7
  • Kilttipoika
  • 20.11.2006 14:08
Pora-Liike voisi kertoa oman mielipiteensä hyvästä seuraavasta presidentistä iänikuisen marinan sijaan.
  • 6 / 7
  • Pora-liike
  • 20.11.2006 19:52
Hyvä seuraava presidentti on valtiomies (tai -nainen), joka näkee asioita omaa virkakauttaan pitemmälle ja tuo niitä myös julki, mutta kun Suomessa puuttuu poliittinen keskustelukulttuuri niin on epätodennäköistä, että sellainen henkilö löytyy tai tulee valituksi.
Aika hyvä mittari tälle on optio keskustella Karjalan palauttamisesta, oli sitten asiasta itse mitä mieltä tahansa.

Muuten, kun presidenttinä oli Kyösti Kallio, naapurimaan ylitse lentäviä sotilaskoneita ammuttiin. Eikä silloin ollut sota.
  • 7 / 7
  • Irokeesi
  • 21.11.2006 2:21
Vieläkin harmittaa, että Sauli Niinistö jäi niin marginaalisen pienen äänimäärän päähän valituksi tulemisesta. Se mies on hoitanut asiat asioina ja hommat hommina niin juristina, valtiovarainministerinä kuin puoluejohtajanakin mm. Kehtaa vielä hävytön juoda ja polttaa ihan julkisesti, vaikka monet kunnanvaltuutetutkin harrastavat moisia paheita nykyään vain salaa, etteivät äänestäjät pahastuisi.