Sir Elton John ensi kesän Moskovan Prideen

Venäläinen gay-aktivisti Nikolai Alekseev palkittiin Lontoossa

Nikolai Alekseev sanoo, että hän taistelee edelleen Moskovan Priden puolesta. The Gay and Lesbian Humanist Association (GALHA) lennätti hänet Lontooseen viikonloppuna puhumaan homofobiasta erityisesti Itä-Euroopassa.

Ammatiltaan hän on lakimies ja hän on perustanut Gay Russian. Hän on ollut suunnittelelmassa usean vuoden ajan Moksivan Pride-tapahtumia, ja hän on ollut mukana mm. Latviassa. Hän uskoo, että ensi vuonna Moskovan Prideä häiritsevät samat fasistijoukkiot ja ortodoksiääriuskonnolliset kuin viime toukokuussa. Mutta pitkällä tähtäimellä Moskovassa varmasti päästään samaan tilanteeseen, joka on nyt länsimaissa.
http://ukgaynews.org.uk/Archive/2006nov/1204.htm

Sir Elton John ensi kesän Moskovan Prideen

Sir Elton John ja Scissor Sistersin Jake Shears tarjoutuivat mukaan ensi kesän Moskovan Pride-juhliin, jos vain halutaan. Nikolai Alekseev ilmoitti heti, että tervetuloa. Gay Pride –konsertti Moskovassa olsii hieno asia, sanoi Elton John. Gay Russia –sivustolla toivottiin jo viime yönä, että myös Georges Michael tulisi mukaan.

Englantilainen gay-aktivisti Peter Tatchell ylisti Elton Johnia, koska tämä aktiivisesti haluaa olla mukana puolustamassa gay-ihmisten oikeuksia. Elton Johnin musiikki on vahva ase tässä taistelussa. Sillä olisi vaikutusta venäläiseen mielipiteeseen. Ja venäläisille homoille ja lesboille se antaisi lisää voimia.

Uk gaynews-sivustolla sivalletaan myös Madonnaa, joka ei sanallakaan muistanut Venäjän gay-väkeä vaan päinvastoin kiitteli Moskovan homofobista pormestaria.
  • 2 / 2
  • vaeltaja2005
  • 13.11.2006 22:09
Moskovan ensi kevään Pride pidetään 25.-27. tuokokuuta 2007. Suureen pride-konserttiin on alustavasti lupautunut Elton John ja Jake Shears. He haluaisivat mukaan myös The Pet Shop Boysit ja Georges Michaelin. Jos tällainen tapahtuma syntyy, sinne kannattanee matkustaa Suomestakin.