Ruotsin vaalit

» Eduskuntavaalit 2007
» Vaalien ´sateenkaariehdokkaat´

  • 1 / 3
  • Geschwitz
  • 30.8.2006 16:52
Ruotsissa valitaan edustajat kunnanvaltuustoihin, maakeräjille ja valtiopäiville 17.9. Qx:n nettisivuille on koottu 143 avoimen hbt-ehdokkaan tiedot. Ehdokkaat voivat myös lyhyesti esitellä tärkeinä pitämiään teemoja. Sivut löytyvät osoitteestahttp://www.qx.se

Entäpä meillä? Eduskuntavaaleihin on reilut puoli vuotta, ja mukana lienee useitakin hbt-ihmisiä. Kannattaisiko meillä tehdä listaa esimerkiksi täällä?

G
Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa ranneliike.netissä vaalisivun yhteydessä tällainen lista olikin - ja kevään 2007 vaaleissa on tarkoitus uusia yritys.

Vuoden 2003 listaan löytyi muistaakseni yhden käden sormilla laskettava määrä nimiä; Vihreistä listalla olivat Karoliina Kaita ja Oras Tynkkynen ja Keskustasta Petri P. Pentikäinen. Muita nimiä en nyt muista, enkä onnistunut pikaisesti löytämään silloista listaa. Kenties se jostain varmuuskopiosta vielä löytyy. Joka tapauksessa näiden lisäksi nimiä taisi olla korkeintaan kaksi.

Toivottavasti ensi vaalien alla sateenkaariehdokkaat ja muidenkin ehdokkaiden sateenkaarimyönteiset näkemykset tulevat esiin hieman viimekertaista paremmin. Sivustomme keskustelufoorumi on käytettävissä asioista keskusteluun - mutta ei "vaalimainontaan" ja omiin julistuksiin. Ns. toimituksellisessa sisällössä pääsevät kyllä esiin ne ehdokkaat, jotka ovat julkisuudessa liputtaneet myös GLBT-asioiden puolesta. Puoluekannasta riippumatta.
Tulevissa vaaleissa ehdolla oleva sateenkaariväki pääsee esiin ranneliike.netissä ja lepakkolaakso.netissä. Linkit vaalisivuille on tämän keskustelun yläosassa. Vaikka tuskin 143 nimeen Suomessa päästään (meillähän sitä paitsi äänestetään vain eduskuntaan menijät), niin saldo on kuitenkin jo tässä vaiheessa parempi kuin edellisissä eduskuntavaaleissa. Odotamme toki lisää ilmoittautumisia!