Kyrkpressen 1.6.2006

Kyrkpressenin Insändare/opinion -sivulla (s. 5) on ainakin kolme kirjoitusta, jotka joko suoraan käsittelevät tai sivuavat hlbt-kysymyksiä (Ulf Emeleus, Gustav Strömsholm ja minä). Tässä oma kirjoitukseni:

Regnbågshelgen hade som ett av sina temata "Tro, hopp och kärlek - bara för heterosexuella?" i en tankeväckande mening. Nu tycks inte Kurt Allén ha uppfattat syftet. Hans inlägg i Kp. (18.5.) kan inte tolkas på något annat sätt om det inte skrevs i ren illvilja.
Att vara homo betyder inte ens förnärmelsevis bara en konstatering av sexuell läggning än mindre sex. Att vara homo betyder en hel tillvaro med alla dess implikationer, inte minst i det sociala. Att enbart kategorisera de homosexuellas kärlek i kategorin sex (eller ens sexualitet) är både en grov förenkling och mycket snedvridet.
Jag vill för min del tänka, att både heteron och homon kan handla i oegennyttig välvilja såsom Kurt Allén uttrycker kärleksfulla handlingar vara. Dock är homon inte i så stor utsträckning bemötta av en agape-gemenskap p.g.a. sin sexuella läggning. Hurdan är en sådan agape-gemenskap? Är den oegennyttig...?