homot kaappiin vai!!!

Viimeaikaisten tapahtumien pohjalta (Moskovan pride, Suomen henkirikokset...) voisi sanoa, että pelottaa hieman tämä kehitys homoja kohtaan. Itse jo vähän avauduin kaapissani, mutta tuntuu että sinne on parasta painua visusti takaisin. Pelottaako teitä muita?
Ei pelota. Vituttaa. Moni varmasti näiden otsikoiden vuoksi jää kaappiin - ja josta taas seuraa se, että homot eivät ole ja ihan heti tulekaan "luontevaksi" ja näkyväksi osaksi yhteiskuntaa. Se taas lisää piilekselystä ja vastaavasta johtuvia sosiaalisia ongelmia.

Etenkin nämä Suomen tapahtumat eivät ainakaan minun mielestäni ole mitenkään "homoja kohtaan" suunnattuja tekoja, kuten Venäjällä on asian laita. Vastaavia tapahtuu heteroillekin, mutta niistä ei tehdäkään vastaavaa numeroa mediassa. Näin esimerkiksi lääkesurmien tapauksessa. Homo-teema madalsi uutiskynnystä. Monet henkirikokset ohitetaan lähes pikku-uutisilla.

Viimeisimmässä tapauksessa uhriksi joutui tunnettu henkilö, joka tietysti saa ihan eri tavalla julkisuutta kuin vastaavanlainen tapaus ei-julkisuuden henkilön kohdalla. Se, että uhri ja tekijät lähtivät homobaarista, oli ainoastaan lisäjuonne.
Haloo! Parasta olisi, että rajoitat elämäsi johonkin seurakunnan ompeluseuraan, jos tuollaisista pillastut! On aina ollut selvää, että meikäläiset joutuvat varomaan, kun he liikkuvat kaupungilla yöaikaan, kun känniläisiä on liikkeellä suurin joukoin. Tilanteita, joita voi varoa: älä mene kännissä nostamaan pankkiautomaatista rahaa, ole valppaana, jos poistut gay-ravintolasta sulkemisaikaan, älä kävele kotiin, jos kello on 2-5 aamulla ellet asu ihan kapakan lähistöllä, älä vie kotiisi oudosti käyttäytyvää miestä tai miestä, jota et ole nähnyt koskaan gay-ympyröissä, koska et tiedä miten hän saattaa reagoida, kun olette yhdessä kahden kesken, älä lähde kävelemään kenenkään miehen perään , koska pahimmassa tapauksessa saat turpaasi.

Gay paikoissa voi liikkua myös ulkomaalaisia heteromiehiä, jotka katselevat tyttöjä.
  • 5 / 31
  • Irokeesi
  • 29.5.2006 23:59
Ei kannata pelätä, se on aina väärä vastaus!

Tänään mietin, mitä puen päälleni . Valitsin jotain oikein homoa!


Tulkaa vaan päälle kaikki pikkusieluiset homokammoiset - turpiin tulee ja lujaa!

Kolme huutomerkkiä... hmm
Ei pelolle!

Oman kokemukseni mukaan luonteva käytös ei ole koskaan johtanut ongelmiin. Suutelen rakastani intohimoisesti, kun siltä tuntuu!
Jos homojen kohtaama väkivalta pelottaa, sitten lienee parasta paeta sinne kaapin pimeimpään nurkkaan. Tässä vain muutamia poimintoja vuosien varrelta länsinaapuristamme, joka esitetään usein suvaitsevana paikkana. Nykyisissä tapahtumissa niin Venäjällä kuin Suomessa ei ole siis mitään uutta:

Vuosi 1983. Kaksi uusnatsia pahoinpitelevät ja kiduttavat 37-vuotiaan miehen kuoliaaksi. Uhrin rintakehään oli mm. viillelty puukolla hakaristi.

Vuosi 1987. Neljä noin 15-vuotiasta poikaa levittävät bensiiniä rappukäytävään, jossa sijaitsee Vesteråsin RFSL:n toimisto ja sytyttävät bensiinin palamaan. Palosta syntyy sen verran savua, että toimistossa olleet 13 henkilöä roikkuvat ulos ikkunoista. Pelastustoimia johtaneen palokunnan päällikön mielestä lähellä oli tilanne, jossa ihmiset olisivat hypänneet paniikissa ulos ikkunoista.

Vuosi 1988. Liikkeenomistaja kertoo radiossa häirinnästä, jonka kohteeksi hän joutui pitäessään liikettä Göteborgin lähellä sijaitsevassa Sävadalenissa. Ihmiset heittelivät hänen liikettään kananmunilla ja koirankakalla. Ikkunoihin oli kirjoitettu viestejä tyyliin homo. Hänet myös hakattiin liikkeensä edustalla ja häntä heiteltiin kananmunilla työpäivän päätyttyä matkalla liikkeestä autolle ja liikkeenpitäjän kotiin tulvi anonyymejä kirjeitä, jotka sisälsivät murhauhkauksia.

Vuosi 1989. Kaksi nuorukaista hyökkää homodiskoon rautaputkilla aseistautuneina. Osa diskon asiakkaista sai niin pahoja vammoja, että heidät piti viedä sairaalaan. Tekijät saatiin heti kiinni.

Vuosi 1990. Kaksi lesboa tapetaan heidän neljän lapsensa silmien edessä. Asialla oli toisen naisen entinen mustasukkainen aviomies.

Vuosi 1991. Voimakas pommi räjähtää Tukholman RFSL:n tilojen sisäänkäynnin läheisyydessä.

Vuosi 1992. Machete-veitsillä aseistautuneet maskimiehet tunkeutuvat RFSL:n juhliin Vaxjö:ssä, riehuvat siellä ja yrittävät sytyttää tulipalon. Kaksi juhlien vieraista tarvitsevat hoitoa. Kaksi tunkeutujista tuomitaan 4 kuukauden vankeusrangaistuksiin ja muut vapautetaan. Muutama päivä oikeudenkäynnin jälkeen kaksi RFSL:n naisjäsentä hakataan iskun suunnittelijoiden toimesta. Tutkimukset lopetetaan todisteiden puutteessa.

Vuosi 1993. 40-vuotias homoseksuaali mies murhataan. Tekijäksi epäillään henkilöä, jonka mies oli kutsunut kotiinsa juhlien jälkeen.

Vuosi 1995. Homoseksuaali jääkiekkoilija murhataan Vesteråsissa 64 puukoniskulla. Tekijänä 19-vuotias uusnatsi, jonka asunnosta löydettiin natsien tekstejä ja mm. viesti, jossa todetaan: "Homoseksuaaleilla ei ole oikeutta elää."

Vuosi 1996. Kaksi yhdessä asuvaa RFSL:n aktivistia Jönköpingissä huomaavat illalla, että heidän asuntoonsa tähtäillään ampuma-aseen lasertähtäimellä.

Vuosi 1997. Kymmenisen uusnatsia hyökkää RFSL:n Linköingissä sijaitseviin tiloihin, lyövät paikallaolijoita pesäpallomailoilla, rikkovat ikkunoita, hajoittavat irtaimistoa...

Vuosi 2000. Eräs biseksuaali mies nimeltään Jonas Östman pahoinpidellään Göteborgin sijaitsevassa asunnossaan kuoliaaksi. Eräs tekijöiden motiiveista oli rangaista uhria hänen seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.

Paljon lisää esimerkkejä löytyy seuraavasta osoitteesta http://web.telia.com/~u74402809/vldhs.htm ja luultavasti tässä on kyseessä vasta jäävuoren huippu. Mikä lienee oikea tilanne täällä Suomessa?
Varovainen kannattaa olla, mutta jos täytyy pelätä omalla kotikadullaan, oli syy mikä tahansa, jotain on pielessä.

Kaappi on mielenkiintoinen ilmiö, se on niin ahdistava paikka, että sieltä haluaa ulos,
mutta jos on kokonaan ulkona, niin eipä enää pääse kaappiin takaisin tai ei ainakaan saa ovea kiinni.
Kyse on siitä mitä kertoo ja kenelle, hyville ystäville ja ymmärtäväisille ihmisille voi kertoa niin paljon kuin haluaa,
mutta aina on joku suvaitsematon, jolle ei kannata sanoa yhtään mitään.

Ongelmia tulee lähinnä silloin, jos tapahtuu nopeita muutoksia,
Jos on ollut tiukasti kaapissa koko ikänsä ja yhtäkkiä onkin jotain muuta.
Siinä voi mennä kuppi nurin joillakin.

Kannattaa olla oma itsensä, useimmat ottaa asian rennosti ilman dramatiikkaa.
En voi olla ajattelematta, että Kari S. Tikka olisi voinut omalla painavalla nimellään tehdä niin paljon muutakin kuin aiheuttaa tuollaiset lööpit. Finanssioikeuden professori kantoi sateenkaarilippua Helsingin Pride-kulkueessa. Finanssioikeuden professori otti kantaa homoseksuaalien oikeuksien puolesta. Finanssioikeuden professori valittiin HeSetan hallitukseen. jne jne.

Tuolla nimellä olisi voinut tehdä niin paljon hyvääkin.
Minun mielestäni nuorilla uusnatseilla on ongelmia oman seksuaalisuutensa kanssa. Tämähän on päivänselvä asia. Ei kukaan järkevä ihminen hyökkää kenenkään kimppuun noilla perusteilla. Heillä on mielenterveysongelmia.

Minusta on ongelmallista, jos/kun valtio-tai virkavalta lähtee tukemaan tällaisia ryhmiä, kuten Venäjällä eikä sellaiset voi pysyä pitkään vallassa. Putin ei näytä tajuavan sitä, että hän samalla horjuttaa oman valtansa jalustaa. Putin on tyhmä.
Ransomin mainitsemat esimerkit Ruotsista ovat ikäviä, mutta toisaalta eivät mitenkään yllättäviä, kun kyseessä on Ruotsi tuo maailman täydellisin yhteiskunta, jossa ei voi olla mitään vikaa - ainakaan ruotsalaisten päättäjien mielestä. Ruotsin uusnatsi-ilmiö on muutenkin vähän ”outo” ilmiö, jota ainakin minun on hieman vaikea käsittää. Ainoa järkevä selitys lienee se, että Ruotsissa ei koskaan varsinaisesti lopetettu tai kielletty natsijärjestöjä vaan sodan jälkeen ne kaikessa hiljaisuudessa hiipuivat tai painuivat maan alle. Taisi tälläkin foorumilla olla puhetta tv:stä pari päivää sitten tulleesta dokumentista, joka käsitteli uusnatsien puuhia mm Ruotsissa.

Putin ja sen kaverit eivät ole tyhmiä. Heille on paljon parempi, että kansalla on muuta tekemistä eli vaikka homojen vihaaminen. Venäläisethän voisivat muuten kiinnostua pahimmassa tapauksessa jopa politiikasta ja alkaisivat kysellä ikäviä asioita maansa johtajilta.
Outo kirjoitti: "Tuolla nimellä olisi voinut tehdä niin paljon hyvääkin."

Kari S Tikka oli poikkeuksellisen älykäs ihminen, Sellaisilla ihmisillä on ollut taipumuksena vetäytyä SETA:n ja HeSETA:n hiekkalaatikoista tyylikkäästi takavasemmalle niihin paremmin tutustuttuaan.
Enter: "Minun mielestäni nuorilla uusnatseilla on ongelmia oman seksuaalisuutensa kanssa. Tämähän on päivänselvä asia. Ei kukaan järkevä ihminen hyökkää kenenkään kimppuun noilla perusteilla. Heillä on mielenterveysongelmia."

En nyt sanoisi ihan noinkaan, joskin pelko omasta seksuaalisesta identiteetistä saattaa olla joidenkin kohdalla varmasti oikea selitys väkivaltaiselle käyttäytymiselle. Natsi-ideologia on kuitenkin hyvin looginen suhtautumisessaan homoseksuaalisuuteen. Itse asiassa joissain poliittisissa äänenpainoissa on tälläkin hetkellä sellaisia vivahteita, että ne voi hyvin luokitella natsimielisiksi - enkä puhu nyt pelkästään suhtautumisesta homoseksuaalisuuteen. 90 -luvulla tuli varsin valaiseva dokumentti natsismista, jota oli höystetty joukolla propagandapätkiä, jotka oli suunnattu yliopisto-opiskelijoille mm. lääkäreille. Mielenkiintoista materiaalia. Ikävää, että natseista muistetaan yleensä vain se maaginen luku 6 miljoonaa ja nimi Hitler - muu unohdetaan.

Ren: "Putin ja sen kaverit eivät ole tyhmiä. Heille on paljon parempi, että kansalla on muuta tekemistä eli vaikka homojen vihaaminen. Venäläisethän voisivat muuten kiinnostua pahimmassa tapauksessa jopa politiikasta ja alkaisivat kysellä ikäviä asioita maansa johtajilta."

Venäläinen tapa hallita on juuri tuollainen epäsuora bysanttilainen vallankäyttö: on täysin selvää, että joukko räyhääviä liimanhaistelijoita ja ikonia kanniskelevia maatuskoita ei pysty organisoimaan viime aikoina nähtyä toimintaa. Taustalla on selkeästi jokin korkeampi taho, joka informoi ja organisoi tapahtumia. Tosin, epäilen, että päätekijä on sittenkin lähempänä kirkollisia tai uskonnollisia piirejä, koska tapahtumissa on nähty ortodoksisia pappeja mm. siunaamassa rähinöitsijöitä ja islamistien poliittinen vaikutusvalta kasvaa jatkuvasti. Islam oli ongelma jo entisessä Neuvostoliitossa. Putinin hallinto joutuu kiikkumaan monen eri valtatekijän ristipaineessa ja kulissien takana tapahtuu paljon, mistä suurin osa jää näkemättä ja kuulematta Kremlin ulkopuoliselta maailmalta.

Yhtä asiaa kuitenkin ihmettelen: miksi homoseksuaalit ottavat niin helposti uhrin roolin Käsittääkseni homoklubeilla oli paljon erittäin hyvintoimeentulevaa porukkaa. Jo parin venäläisen uusrikkaan tuloilla olisi varmasti ostettu turvallisuuspalvelut suoraan "kadulta". Eiköhän räyhääminen ja ikonien kanniskelu loppuisi tuollaisen yhteenoton jälkeen lyhyeen, eikä tarvitsisi enää välittää poliiseista, jotka tulevat liian myöhään paikalle eivätkä puutu tehokkaasti ongelmiin ym. Miksi liata kätensä, kun sen voi antaa muiden tehtäväksi? Juuri näinhän kirkko ja virallinen johto menettelevät Venäjällä.
"Mautonta" on minusta aivan liian mieto sana kuvaamaan joitakin edellä nähtyjä spekulaatioita yksittäisestä henkilöstä, jota niiden esittäjät eivät ole millään tavalla tunteneet ja jonka todellisesta elämästä näillä spekuloijilla ei ole minkäänlaista henkilökohtaista havaintoa.
Kannattaa luottaa intuitioonsa. Jos pelkää, niin pelolle on varmasti hyvä syy.
  • 18 / 31
  • Maan Hiljainen
  • 2.6.2006 20:08
Olettaisinpa, että teillä homoilla on vähemmän aihetta pelkoon kuin heteroilla. Kaksi homomurhaa lyhyen ajan sisällä eivät vielä mitään vaaraa tai järjestelmällistä vainoa todista. Katsokaapa sensijaan joistain henkirikos- ja pahoinpitelytilastoista, paljonko heterot listivät toisiaan, sellaista sattuu varmaan keskimäärin joka kolmas päivä, olivatpa motiivit sitten seksuaaliset tai eivät. Enkä oikein jaksa uskoa, että tämä tilastollinen negatiivinen lottovoitto heilauttaa homojen ulostulohurmosta sinne tai tänne.

Sensijaan Smon vitutusta en ymmärrä. Homot ja lesbothan ovat aina viimevuosikymmeniin saakka pysyneet enimmäkseen kaapissa, maailman sivu, ehkä muutamaa antiikin Kreikan loppuaikojen kaltaista harvaa, historiallisesti kuitenkin sangen lyhytaikaiseksi jäänyttä ja paikallista poikkeustilannetta lukuunottamatta, ja niin on ollut kaikkien kannalta ihan ok. Miksi sitten nykyhomot eivät voi elää ja olla yhtä arvokkaasti kuin edeltäjänsä? Mikä pakkomielle teillä niin monilla on tulla kaapeistanne ulos? Ei kenenkään elämä varmasti siihen kaadu, jos ei poseeraa seksuaalielämänsä kanssa kaikkien pällisteltävänä, kaapin ovet apposen auki. Harva heterokaan tuolla tavoin haluaa riepoa julkisuudessa sänkypuuhiaan.

Ihmiset, joilla on harrastuksenaan sekstaileminen oman sukupuolen kanssa, eivät voi koskaan muutenkaan tulla luontevaksi osaksi yhteiskuntaa. Se on loogisesti mahdotonta. Tyytykää nyt hyvät homoherrat ja lesbotyttelit vaan hyväksymään tosiasiat. Olisihan sekin nastaa, jos me kaikki pystyisimme leijumaan ilmassa, mutta emme me saa painovoimaakaan kumotuksi, vaikka kuinka kiukuttelisimme sitä vastaan.
Parahin Maan Hiljainen,

mahdatkohan edes ymmärtää, mitä ns. kaapissa oleminen tarkoittaa? Se on kielikuva, joka on keksitty kuvaamaan sitä olotilaa, kun ihminen joutuu (joskus henkensä pitimiksi) piilottelemaan ja elämään varjoelämää. Kaapissa oleminen on siis sitä, että ihminen ei voi avoimesti olla oma itsensä eikä esimerkiksi homon tai lesbon tapauksessa voi/uskalla osoittaa tunteitaan rehellisesti kanssaeläjiään kohtaan.

Kaapissa oleminen juontuu siitä, että ympäröivässä yhteiskunnassa on valloillaan ennakkoluuloihin ja aiheettomiin pelkoihin perustuvat käsitykset homoseksuaalisuudesta, minkä vuoksi homoihin ja lesboihin suhtaudutaan asiattoman vihamielisesti. Tietämättömät ja yksinkertaiset ihmiset siis pakottavat kanssaihmisensä elämään ns. kaapissa, koska eivät itse halua kohdata sitä todellisuutta, että me kaikki olemme erilaisia. Tällainen tilanne ei todellakaan ole koskaan ollut "kaikkien kannalta ok".

Mitä on tämä "seksuaalielämänsä kanssa poseeraaminen kaikkien pällisteltävänä", mitä heterot eivät kertomasi mukaan harrasta? Heterot eivät siis julkisesti myönnä seurustelevansa vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa? Heterot eivät myöskään ilmeisesti kerro kenellekään olevansa naimisissa tai avosuhteessa vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa? Heterot eivät ilmeisesti siis myöskään missään nimessä koskaan mainitse, että heillä on omia biologisia jälkeläisiä? Eikä heterot koskaan puhu vastakkaisen sukupuolen edustajista seksuaalisessa mielessä? Onkohan näin? Ja jos kerran heterot saavat tällä tavalla poseerata kaikkien pällisteltävinä niin miksi homot eivät saisi? Miksi homo ei saisi avoimesti ja rehellisesti kertoa, että viimeisin lomamatka oman kullan kanssa oli mainio ja että juuri yhdessä hankittu kesämökki kaipaa hieman remontointia? Miksi tässä oman elämän julkisuudessa pitäisi olla kaksoisstandardit?

Voit muuten yrittää hieman myös sivistää itseäsi. Homoseksuaalisuus ei ole "oman sukupuolen kanssa sekstailemisen" harrastamista yhtään sen enempää kuin heterous on "vastakkaisen sukupuolen kanssa sekstailemisen" harrastamista. Sama tunteiden kirjo ja elämykset toisen ihmisen kanssa elämiseen ja olemiseen aina liittyvät, olipa sitten hetero tai homo.

Minun ei tarvitse leijua ilmassa. Jospa sinäkin pikkuhiljaa laskeutuisit maankamaralle.
Kaapissa ollaan sen takia, kun on olemassa todellinen fyysisen ja henkisen väkivallan mahdollisuus.

Mitä heterojen kerskuilut "salarakkaista" on, mitä saa lukea iltapäivälehdistä silloin tällöin? Entä ne kirjoittelut pikkujoulujen syrjähypyistä tai muusta vastaavasta?
"Ilopilleri
02.06.2006, 20:43 Parahin Maan Hiljainen, Kaapissa oleminen on siis sitä, että ihminen ei voi avoimesti olla oma itsensä eikä esimerkiksi homon tai lesbon tapauksessa voi/uskalla osoittaa tunteitaan rehellisesti kanssaeläjiään kohtaan."

Avoimuus ja rehellisyys eivät ole sellaisia kulttuurisia arvoja joiden toteuttaminen olisi itsetarkoituksellista. Mitä ikääntyneemmäksi tulee, sitä enemmän näkee ettei kaikkea ole ehkä hyväksi lööpittää ulos seiskalehden tyyliin silläkin uhalla että jonkun maailmankuva vääristyisi.
Ulostulo ei tarkoita rehellisyyttä, vaan silloin leimautuu sellaisen joukon edustajaksi joista heteroilla on stereotyyppiset käsitykset. Saatetaan jopa kuulla heterolta suorasanaista palautetta, ettet ole homo tai lesbo oikealla tavalla.

Koska en voi julkituoda omaa identiteettiäni sellaisella tavalla etten tulisi väärinymmärretyksi, jätän sen julkituomatta kokonaan.

"Ja jos kerran heterot saavat tällä tavalla poseerata kaikkien pällisteltävinä niin miksi homot eivät saisi?"

Ei heteroidenkaan pitäisi kertoa.
"Ei heteroidenkaan pitäisi kertoa."

Hah! Parisuhteet ja seksuaalisuus on AIKA ISO OSA ihmiselämää.
Ja se kuuluisi piilottaa, muuttaa tabuksi? Ei kyllä kuulu.

Ja kaapeista:
Just eilen ystäväni halasi kadulla ja kulki käsi kädessä poikaystävänsä kanssa,
ja minä kävelin omani kanssa kuin mitkä tahansa työtoverit.
Koskapa ystäväni on pariutunut "normaalisti" ja minä taas joidenkin mukaan en.

"Arvokkaasti" käveltiin joo, mutta ei niinkuin olisi haluttu.

Nyt kun luin muutaman älyvapaan kommentin täältä, tuli uudelleen mieleen
tuo hetken kestänyt haikeus epäoikeudenmukaisen ympäristön tajuamisesta.

Että kaappihomoja ollaan tässäkin osoitteessa joissakin tilanteissa, ja
nimenomaan koska ei vaan jaksa mahdollisia urputtajia.

Mutta samanaikaisesti, ystäväni käsi kädessä kulkeminen oli yksinkertaisesti sööttiä.
Miksipä sellaista pitäisi piilottaa.
Pora-liike kirjoitti:
"Avoimuus ja rehellisyys eivät ole sellaisia kulttuurisia arvoja joiden toteuttaminen olisi itsetarkoituksellista."

Eivätkö sinusta? Minusta ovat.



Pora-liike kirjoitti:
"..ettei kaikkea ole ehkä hyväksi lööpittää ulos seiskalehden tyyliin.."

Mitä tarkoitat? Onko tämä lööpittäminen esimerkiksi juuri sitä, että ollaan avoimesti oman kullan kanssa niin kuin mikä tahansa heteropariskuntakin on?



Pora-liike kirjoitti:
"Ulostulo ei tarkoita rehellisyyttä, vaan silloin leimautuu sellaisen joukon edustajaksi joista heteroilla on stereotyyppiset käsitykset."

Miksiköhän niillä on ne stereotyyppiset käsitykset? Olisiko siksi, ettei heillä koskaan ole ollut aitoa kontaktia oikeaan homoseksuaaliin eikä oikeaa tietoa, ja koska ovat muodostaneet omat käsityksensä vain huhupuheiden ja ennakkoluuloisten spekulointien pohjalta? Miten tämä asia koskaan miksikään muuttuisi ellei aktiivisesti yritettäisi osoittaa, että samanlaisia ihmisiä tässä ollaan kuin muutkin ja että typerät pelot ja ennakkoluulot ovat aiheettomia? Piilottamalla päät pensaisiin mikään ei muutu.




Pora-liike kirjoitti:
"Koska en voi julkituoda omaa identiteettiäni sellaisella tavalla etten tulisi väärinymmärretyksi, jätän sen julkituomatta kokonaan."

Se on tietysti sinun henkilökohtainen valintasi ja siihen sinulla on täysi oikeus. Tässä maailmassa ei kuitenkaan pysty elämään ilman, että joku joskus käsittäisi sanomisiasi tai tekemisiäsi jollain tavalla väärin. Se on sula mahdottomuus ja se pitää vain hyväksyä. Joitakin ei voi ikinä miellyttää, etkä koskaan saa kaikkia pitämään sinusta vaikka mitä tekisit.

Ainoa mihin mielestäni kannattaa pyrkiä on olla rehellisesti oma itsensä. Usko tai älä mutta sitä heterotkin arvostavat. Siten useimmiten aiheuttaa vähiten vahinkoa itselleen ja muille. Kulissisuhteeseen hankkiutuva homomieshän esimerkiksi leimataan "paljastuttuaan" helposti selkärangattomaksi ja petkuttavaksi luihuksi, joka yritti hyväksikäyttää hellää ja herkkää heteronaista teeskennelläkseen "normaalia" (sinänsä huvittavaa, että tuolloin tosiaan homomies usein leimataan syylliseksi, vaikka alunperin ainoa syy kulissisuhteeseen hankkiutumiseen on ollut juuri tuo tuomitseva yhteisö).
Ok. Anyway lakiin perustuvien oikeuksien polkemiseen ei kenenkään tarvitse suostua.
Rokkihomo kirjoitti: "'Ei heteroidenkaan pitäisi kertoa.' Hah! Parisuhteet ja seksuaalisuus on AIKA ISO OSA ihmiselämää. "

Heterothan perhettään mainostavat ja tosi tehokkaasti. Kävin äskettäin hyvää-päivää-kirvesvartta-keskustelun, jota jossain kutsutaan small talkiksi, eli siis pikkupuheeksi. Sain kymmenessä minuutissa urospuoliselta keskustelukumppaniltani tietää hänen aviosuhteensa keston, vaimon ja oman ammatin, lasten lukumäärän ja iät, kodin ja kesämökin sijainnin. Paritteluasentoa ei kuitenkaan kerrottu. Muistelen kysyneeni jotakin siihen tyyliin, että "mitä kuuluu"?

Juhani
"Ilopilleri
03.06.2006, 14:35 Pora-liike kirjoitti:
"Avoimuus ja rehellisyys eivät ole sellaisia kulttuurisia arvoja joiden toteuttaminen olisi itsetarkoituksellista."
Eivätkö sinusta? Minusta ovat."

Käy Karjalassa.
Sotien tapahtumat olivat oikeasti paljon brutaalempia kuin mitä jermut ja evakot kertoivat. Pian sinusta rupeaa tuntumaan, että jaat heidän traumansa, ne jotka he halusivat sinulta kohteliaina ihmisinä säästää.
Minä säästän ihmiset yksityiselämääni koskevilta uteluilta ja siihen liittyy myös rakkauselämäni. Ihmisillä on ihan tarpeeksi heidän omassa elämässään nykyään että minä vaivaisin heitä sillä.

"Mitä tarkoitat? Onko tämä lööpittäminen esimerkiksi juuri sitä, että ollaan avoimesti oman kullan kanssa niin kuin mikä tahansa heteropariskuntakin on?"

Heteropariskuntienkin keskinäiset lääppimiset tapahtuvat yleensä humalatilassa eikä ole mikään ilo sivustaseuraajille. En millään tavoin kannusta heteroitakaan tuomaan asiaankuulumattomia yksityiselämän asioita esille.

"Miksiköhän niillä on ne stereotyyppiset käsitykset? Olisiko siksi, ettei heillä koskaan ole ollut aitoa kontaktia oikeaan homoseksuaaliin"

Minä en katso olevani "oikea" homoseksuaali. Minä en katso pystyväni olemaan mikään pr-henkilö mitä tulee homoseksuaalisena olemiseen. Minä varmasti kysyttäessä antaisin tietoa joka eroaa tällä keskustelupalstalla olevasta konsensuksesta. Ja lopuksi en usko, että vaikka minut saisi väännettyä ulos kaapista tuskin olisin aito oma itseni tai että tämä aito ihminen heteroita miellyttäisi. Minä olen väärä henkilö. Eikä nyt ole oikea hetki.

"Miten tämä asia koskaan miksikään muuttuisi ellei aktiivisesti yritettäisi osoittaa, että samanlaisia ihmisiä tässä ollaan kuin muutkin"

Minä en valitettavasti koe olevani samanlainen ihminen kuin kaikki heterot muuten kuin että omaan perin keskinkertaiset älynlahjat.
JuhaniV otti aikoinaan esille narsistit ja psykopaatit. No, minä olen narsisti. Minua tungetaan kaikenlaisiin paikkoihin missä narsismini voi aiheuttaa potentiaalista tuhoa. Nyt kun minä olen kiltisti kaapissa ja suostun siellä tyytyväisenä olemaan, niin tekisin kyllä palveluksen liikkeelle ettei heterot oppisi tuntemaan narsistista lesboa. Kuten isä aina sanoi, jos mokaat ulkomailla, puhu ruotsia.

"Piilottamalla päät pensaisiin mikään ei muutu."

Pitäisikö muuttua? Kaikenhan pitäisi olla niin ihanaa jo nyt.

"Ainoa mihin mielestäni kannattaa pyrkiä on olla rehellisesti oma itsensä."

En uskalla. Eikä se ole heteroiden vika. Sanotaanko, se on minun henkilökohtaista selkärangattomuuttani. Tai sitä että tiedän mihin minä pystyn ja mihin minä en kunnialla pysty. Ja tämä on se mihin minä en kunnialla pysty.
"JuhaniV
03.06.2006, 22:03 Sain kymmenessä minuutissa urospuoliselta keskustelukumppaniltani tietää hänen aviosuhteensa keston, vaimon ja oman ammatin, lasten lukumäärän ja iät, kodin ja kesämökin sijainnin. Paritteluasentoa ei kuitenkaan kerrottu. Muistelen kysyneeni jotakin siihen tyyliin, että "mitä kuuluu"?"

Toi on ihan uskomatonta! Tuollainen lörppö on varmasti Savosta tai jostakin.
Minä olen sanonut uteliaille, että varhain solmittu ja purkautunut avioliittoni on kuin rokote, jota ei tarvitse uusia. Happamana eronneena ollessa ei tarvitse selitellä ja välttyy lasten kuvien katselemiselta.

Sen sijaan minut vuosia sitten outattiin väkisin pelkän epäilyksen perusteella ja huhu levisi kuin metsäpalo sellaisten ihmisten käsiin joilla ei ollut ensi käden tietoa homoseksuaalisuudesta ei huhua kerrottaessa eikä sen jälkeen. Eli turha(uttavaa) tehdä hieno ulostulo kun se jo vähintään kolmannen kertojan kohdalla on vääristynyt juoruksi.
Jos pelkkä HUHU saa aikaan sen, että
1) tuntematon ihminen käy kadulla kimppuun ilman provokaatiota,
2) rapun oveen liimataan lappu, että "rumat lesbot kokoontuvat" (lähiöbaarin nimi) ja oma rappuni on ainoa mihiun kyseinen lappu on liimattu.
3) pomo kehottaa yksityisesti työntekijää pitämään silmällä minua vapaa-aikanani
4) työtilaisuudet loppuvat kuin seinään ja minä olin aina siivoojan ohella viimeinen joka saa tietää asioista työpaikalla

...niin on pakko sanoa ettei rehellisyys eikä avoimuus kuulu tähän kulttuuriin.

...ja kaikki tämä Helsingissä joka on kaikkien mielestä niin ihana ja avoin paikka. Mccarthyistinen helvetti minusta.

Matti Vanhanen sanoi aikoinaan, ettei tässä kulttuurissa ole tapana tirkistellä sänkykammareihin mutta kun minusta tuntuu että on tapana.
On valitettavaa, että on ihmisiä, myös kristittyjä, jotka heiijastavat omia pelkojaan seksuaalivähemmistöihin tai ottavat tekosyyn kiusaamiseen milloin mistäkin. Tasa-arvoisessa ja sallivassa yhteiskunnassa jokainen hoitakoon omat leiviskänsä ja omat asiansa eikä puutu toisen ihmisen henkilökohtaisiin, yksityisiin asioihin. Miksi joillakin kansalaisilla on omasta mielestään oikeus häirintään, mustamaalaamiseen, luokitteluun ja kiusaamiseen? Hyvän tavan mukaista olisi pyrittävä vaikuttamaan yhteisiin asioihin politiikan foorumeilla.

Yksikään ihminen ei ole menettänyt vähääkään omasta ihmisyydestään ( en ole varma murhia tekevistä psykopaateista), on hän sitten joidenkin mielestä miten vajavainen tahansa. Parasta olisi avoin, ystävällisessä hengessä tapahtunut ajatusten vaihto ( missä en ole itsekään aina niin hyvä). Jokaisella on omat syynsä, joskus nekin ovat salattu häneltä itseltään, siihen miten hän elää omaa elämäänsä.

Olisi hyvä, jos voisi kanavoida omat aggressionsa hyvän tekemiseen ja siinähän riittäisikin hommaa ihan tarpeeksi itse kullekin. Kohteita kyllä löytyy omasta lähipiiristä yllin kyllin. Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan!