EU:n perustuslaki

  • 1 / 3
  • vaeltaja2005
  • 9.5.2006 10:06
Taas keskustellaan EU:n perustuslain kohtalosta. Mitä se merkitsisi homoille ja lesboille. Tässä kolme asiaa perustuslakiehdotuksesta, jotka Suomessa on jo hoidettu kuntoon, mutta erityisesti ns. "uudessa Euroopassa" eli joissakin entisissä itäblokin maissa hyvin huonossa jamassa:

II-11 artikla: Sananvapaus ja tiedonvälityksen vapaus
1. Jokaisella on oikeus sananvapauteen. Tämä oikeus sisältää mielipiteenvapauden sekä vapauden vastaanottaa ja levittää tietoja tai ajatuksia viranomaisten siihen puuttumatta ja alueellisista rajoista riippumatta.

II-12 artikla: Kokoontumis- ja yhdistymisvapaus
1. Jokaisella on oikeus rauhanomaiseen kokoontumisvapauteen ja yhdistymisvapauteen kaikilla tasoilla erityisesti poliittisessa, ammattiyhdistys- ja yhteiskunnallisessa toiminnassa...jne

II-21 artikla: Syrjintäkielto
1. Kielletään kaikenlainen syrjintä, joka perustuu sukupuoleen, rotuun, ihonväriin tai etniseen taikka yhteiskunnalliseen alkuperään, geneettisiin ominaisuuksiin, kieleen, uskontoon tai vakaumukseen, poliittisiin tai muihin mielipiteisiin, kansalliseen vähemmistöön kuulumiseen, varallisuuteen, syntyperään, vammaisuuteen, ikään tai sukupuoliseen suuntautumiseen tai muuhun sellaiseen seikkaan.

Yllä mainituissa asioissa EU:n perustuslaki olisi hyvin ajan hermolla
  • 2 / 3
  • Pora-liike
  • 10.5.2006 8:46
"vaeltaja2005 kirjoitti: "Tässä kolme asiaa perustuslakiehdotuksesta, jotka Suomessa on jo hoidettu kuntoon"

Mitähän tarkoitat tuolla?

"II-11 artikla: Sananvapaus ja tiedonvälityksen vapaus"

Sivistyneessä maailmassa puhutaan ilmaisunvapaudesta. Pelkän sananvapauden voi ajatella hyvin ahtaasti koskevan pelkkää tiedottamista, mutta ilmaisuun liittyy oman seksuaalisen tai sukupuolisen suuntautumisen ilmaiseminen. Siihen myös hankalasti liittyy uskonnollisen ilmaisun vapaus.
Eli jos ilmaisunvapautta on se, että kulkee koulussa sateenkaaripinssin kanssa, niin kyllä sitten pitää hyväksyä samalla tavoin huivi muslimeille.

"II-12 artikla: Kokoontumis- ja yhdistymisvapaus
1. Jokaisella on oikeus rauhanomaiseen kokoontumisvapauteen ja yhdistymisvapauteen kaikilla tasoilla erityisesti poliittisessa, ammattiyhdistys- ja yhteiskunnallisessa toiminnassa...jne"

Onko Pride poliittista tai yhteiskunnalista toimintaa? Onko EuroMayday? Onko globalisaatiovastainen mielenilmaus? Kuka sen rauhanomaisuuden määrittelee ja kenen rauhanomaisuudesta tässä on kyse? Jos skinit uhkaavat prideä, tarkoittaako se sitä ettei pride olekaan rauhanomainen?

"II-21 artikla: Syrjintäkielto
1. Kielletään kaikenlainen syrjintä, joka perustuu sukupuoleen, rotuun, ihonväriin tai etniseen taikka yhteiskunnalliseen alkuperään, geneettisiin ominaisuuksiin, kieleen, uskontoon tai vakaumukseen, poliittisiin tai muihin mielipiteisiin, kansalliseen vähemmistöön kuulumiseen, varallisuuteen, syntyperään, vammaisuuteen, ikään tai sukupuoliseen suuntautumiseen tai muuhun sellaiseen seikkaan. "

Taas on tämä sanakummajainen "sukupuolinen suuntautuminen".

"Yllä mainituissa asioissa EU:n perustuslaki olisi hyvin ajan hermolla"

Minkä ajan? Sekavan ajan vai?
  • 3 / 3
  • vaeltaja2005
  • 10.5.2006 10:35
Hyviä huomoita. Mutta silti mielestäni EU tarvitsee perustuslain. Lisätarkennuksesi huomioonottaen.