Seksuaalivähemmistöt Keskisuomalaisessa

Keskisuomalaisessa on palsta "Puheenvuorot". Palsta on pääkirjoitussivulla, ja sillä julkaistaan ns. tavallisten ihmisten kirjoituksia - toimituksen seulan läpi. Lehdessä on toki myös erillinen mielipidepalsta.

23.3.2006 palstalla julkaistiin hammaslääkäri Olavi Virran ja luokanopettaja Juha Hentusen kirjoitus otsikolla "Sallivuuden vaatimus". Tekstissä kritisoitiin yhteiskunnassa voimistuvaa "ihmisen oikeuksia korostavaa kaiken sallivuuden vaatimusta". Kirjoitus oli hyvin homovastainen, ja siinä homous leimattiin - yllätys yllätys - luonnottomuudeksi ja vääristyneeksi tavaksi. Tekstiä pönkitettiin myös "homoudesta parantuneen" kirjan lainaamisella. Lisäksi tässä nostetaan tunteita herättämään myös lapset tällaisen menon uhreina.

Teksti on luettavissa osoitteessa http://keskisuomalainen.protacon.fi/?alue=5&id=71502&threadid=71502&start=&order=&noheader=0


24.3.2006, siis seuraavana päivänä, julkaistiin Lars-Olof Fredrikssonin kirjoitus "Sukusolut tuuliajolla". Siinä kritiikin kärki kohdistuu yleensä hedelmöityshoitoihin, jotka tehdään muuten kuin avioliiton sisällä, mutta sateenkaariperheisiin siinä on ihan selviä viitteitä.

Koko teksti: http://keskisuomalainen.protacon.fi/?alue=5&id=71647&threadid=71647&start=&order=&noheader=0


Mikäköhän kampanja Keskisuomalaisella on nyt taas menossa?
En ole lukenut ko. lehteä enkä mainitsemiasi artikkeleita mutta heräsi ajatus että ei lehdellä välttämättä ole mitään erityistä kampanjaa ketään vastaan. Muistaakseni lehti ilmestyy Jyväskylässä. Ja jos ajatellaan lehden lukijakuntaa ja maantieteellistä levinneisyyttä niin kaiketi lehti peilaa sitä ajatumaailmaa lähinnä jota sen lukijakunnassa virallisesti vallitsee.
Mitä pienemmissä ympyröissä liikutaan sitä vähemmän uskalletaan avoimesti lausua oma käsitys joka poikkeaa ns. yleisestä ja hyväksytystä. Tämä johtaa mielestäni mm. siihen että lehdelle ei välttämättä lähetetä muunlaisia kirjoituksia ainakaan omalla nimellä julkaistavaksi. Oletko havainnut ko. kirjoituksiin edes yleisökirjoituksissa kriittisiä kommenteja.
Keskisuomalainen on tosiaankin Jyväskylässä ilmestyvä sanomalehti ja hengeltään varsin keskustalainen. Lehti on kyllä kirjoitellut homoseksuaalisuudesta toisinaan ihan myönteisestikin. Silti pääkirjoitussivulla moiset miltei vihakirjoituksiksi luokiteltavat tekstit ovat aika vahvaa luettavaa.

Lehden nettiversiossa menoillaan on keskustelu aiheesta. Siellä on mielipiteitä sitten sekä puolesta että vastaan.

Näemmä tuo Keskisuomalaisen kirjoitus oli otettu esiin täällä jo aiemmin... Yhteiskunta, politiikka & uskonto > Suvaitsevaisuuden paradoksi
  • 4 / 31
  • PirittaH
  • 28.3.2006 14:48
Keskisuomalaisen linja homouteen liittyvissä asioissa on mun mielestä hyvin negatiivinen ja on ollut sitä jo vuosia (ellei peräti aina). Itse olen tuota linjaa "päässyt" seuraamaan vuodesta 1995 ja tuntuu, että se on koventunut tässä vuosien varrella. Tai ainakin lehteen päästetään sisällöltään entistä syrjivimpiä ja ainakin mun mielestä jo siellä laillisuuden rajamailla olevia, kiihottamaan pyrkiviä juttuja.

Ei tästä kovin pitkä aika ole, kun lehden mielipideosastolla eräs mies totesi lesbojen lapsista tulevan koulunsa ja opintonsa keskeyttäneitä, kiusattuja, sivareita (en kylläkään ymmärrä, mitä pahaa siviilipalveluksessa olisi), ja työttömiä koska kukaan ei suostuisi tällaisia kahden äidin lapsia palkkaamaan, tai jotain sinnepäin. Kirjoitus varmaankin löytyy vieläkin sieltä keskustelupalstalta, kunhan sitä menee tarpeeksi taaksepäin. Siellä on haukuttu homoja Sillä silmällä- sarjan takia, parisuhdelaki sai aikoinaan tulikivet lentelemään ja tämä hedelmöityshoitolakikeskustelu lienee omaa luokkaansa näissä asiattomien juttujen julkaisussa.

Asiaan vaikuttanee myös se, että Jyväskylä on näiden parisuhdelain ajalta tuttujen polvirukoilijoiden vahvaa aluetta, eli kirjoittajia riittää. Paras vastine Keskisuomalaiselle olisi varmaan ryhtyä pommittamaan sitä positiivisilla jutuilla homoseksuaalisuudesta ja hedelmöityshoitolaista ja toivoa, että edes osa niistä menisi läpi. Ks. lehdellä on kuitenkin laaja lukijakunta ja tällaiset kirjoitukset vaikuttavat ihmisiin, varsinkin kun ne kirjoitetaan "mukatieteellisesti". Eli haastankin kaikki täältä lähettämään vastineita Keskisuomalaiseen :)

Mä olen toisinaan noihin juttuihin kirjoitellut vastineita ja saanut niitä hyvin läpikin, tähän viimeiseen sallivuus-juttuun laittamaani vastinetta ei ainakaan vielä ole julkaistu.
Jokunen Keskisuomalaista minua pidempään lukenut tuttavani on maininnut, että ko. lehden linja olisi koventunut parin viime vuoden aikana. Omasta puolestani vertaileminen aikaisempaan on vaikeaa, koska olen lukenut Keskisuomalaista aktiivisemmin vain juuri ne pari vuotta.

Keskustelupalstalla esiintyy toki homokielteisten viestien vastapainona kielteisyyden kritisointia, ja Mielipiteet-palstan paperiversiossa on viime aikoina julkaistu kiinnostavasti lähes aina peräkkäin sekä kielteinen että myönteinen kannanotto. Ainakin sen verran tasapuolisuutta on. Verkkokeskustelussa taas näkyy aina se (ei niin kovin yllättävä) ilmiö, että homoseksuaalisuus saa varmasti aikaan pitkät viestiketjut. Se mikä tökkii eniten, on usein esille pomppaava oudosti popularisoitunut käsitys, että homot ovat myös pedofiileja. Ja minne biseksuaaalit unohtuvat?

Otin Keskisuomalaisen tosiaan aiheeksi toisessa viestiketjussa, ja kiitokset Juhani V:lle, joka jo sukelsikin mukaan Keskisuomalaisen verkkokeskusteluun sekä esitti siellä hyviä ja asiallisia huomioita.

Osa jutuista julkaistaan paperilehdessä vasta pienen ikuisuuden kuluttua, joten voi se Piritankin juttu vielä joku päivä näkyä siellä. Toivossa on hyvä elää, sanoi täi ;)
KS lupaili julkaista 24.3. kirjoittamani vastineen myös paperilehdessä. Paperilehteä luen harvakseltaan kirjastossa. Voisiko joku seurata, antaako KS todella tilaa myös alkuperäiseen kirjoitukseen kriittisesti suhtautuville mielipiteille?

Juhani
  • 7 / 31
  • PirittaH
  • 29.3.2006 10:34
Minä voin seurata KS:n julkaisupolitiikkaa :) Mielenkiintoista sinänsä, että tämän päivän lehdessä oli (kuulemma, en ole lehteä vielä itse lukenut) erittäin myönteiseen sävyyn kirjoitettu juttu Salkkareiden "lesbokäänteestä". Juttu on ilmeisesti syntynyt vastineena näille KS:n lyhyissä kommenteissa (mielipidepalstalla) tulleille "yök, lesboja salkkareissa" -viesteille. Tämä KS:n kaksijakoisuus näiden juttujen suhteen mua hieman hämääkin, keskustelupalstalla julkaistaan todella törkeitä juttuja, mutta muualla lehdessä voi olla hyvin positiivisiakin juttuja. Tuli itseasiassa mieleeni jonkun toimittajan kommentti Päivi Räsäsen pitämän esitelmän (hedelmöityshoidoista) jälkeen, jossa tämä totesi muistaakseni "maailma muuttuu päivisein" tms. ja totesi Räsäskän asenteet vanhentuneiksi.

Eli pitää tässä ottaa vähän sanojaan takaisin. KS kyllä kirjoittaa niitä positiivisia juttujakin :) Ehkä mä olen vaan saanut yliannostuksen tuosta mielipideosastosta, jossa viime aikoina on ollut lähes päivittäin jotain homovastaista...
Kissa vei kielen!

Viime keskiviikkona minulta paloivat hihat Keskisuomalaisen keskusteluun ja homohakkaamiseen. Määrittelin heidät homojen seksielämän tirkistelijöiksi eli voyristeiksi. Mielenkiintoinen hiljaisuus laskeutui keskusteluun. Odotan vielä hetken ja käyn siellä kyllä irvistelemässä, jos ylläpito sen sallii.

Juhani
Ei ole tosiaan keskustelu jatkunut, eikä ole KS julkaissut yhtään vastinetta näille kirjoituksille lehtensä sivuilla (tietojeni mukaan näitä vastineita on lähtenyt lehteen eri tahoilta ainakin kolme, oma vastineeni mukaan lukien; tiedä sitten miten monta niitä on kaikkiaan lehteen lähetetty...). Ehkä he halusivat ilmaista asiaan oman kantansa näin. Mutta jatkan tilanteen seuraamista ;)
Piritta kirjoitti: "Ehkä he halusivat ilmaista asiaan oman kantansa näin."

Jep, siltä vähän näyttäisi. Olisi tässä välin jo ehtinyt edes yhden (paria riviä pidemmän) eriävän mielipiteen julkaista. Olisiko aihe myös lehden näkökulmasta sen verran tulenarka, ettei toimitus halua jatkaa keskustelua siitä paperilehdessä? Tuli vain mieleen. En tosin jaksa käsittää, miksi sitten yksi kannanotto kuitenkin julkaistiin. Lehden linjan osoittamiseksi?

Kai karu totuus on se, että enemmistön mielipide on lehdelle tärkein, ja esimerkiksi Keski-Suomi taitaa edustaa melko konservatiivista ajattelua, ainakin mitä vähemmistöihin tulee. Lehteä luetaan paljon myös Savossa, ja Savo edustaa oman kokemukseni mukaan vielä konservatiivisempaa ajattelua kuin Keski-Suomi. Jos joku sateenkaarikansaan kuuluva (joka määrällisesti edustaa tilaajavähemmistöä) vetää herneen nenään, se on lehden näkökulmasta todennäköisesti huomattavasti vähemmän vakavaa kuin että jos valtaenemmistö hermostuisi ja kokisi, että sen kristillisiä arvoja on jollakin tavalla poljettu. Enemmistön myötäileminen saattaa vaikuttaa turvallisimmalta valinnalta.

Tosin kristillisten arvojen otsikon alla on mahdollista markkinoida lähes mitä tahansa.
Tämän päivän lehdessä oli Jyväskylän Setan hallituksen jäsenten ja varajäsenten kirjoittama vastine näihin puheenvuoropalstan kirjoituksiin. Hyvä kirjoitus! :) Toivottavasti jatkoa seuraa ;)
Voi taaskin vaan todeta, että avoimuuspolitiikalla on suututettu muutamia kaikkein äänekkäimpiä ja ikävimpiä ihymisiä aivan kuin Moskovassa, Liettuassa, Latviassa, Eestissä ja Puolassa. Se ei tietenkään saa (Jyväskylän) Setaa harkitsemaan strategian muuttamista.

Nukkuvaa leijonaa ei ole syytä potkia hereille.

Matti Vanhanen on sanonut, ettei tässä kulttuurissa ole tapana tirkistellä toisten makuuhuoneisiin. (Hän vain ei ole kyennyt hankkimaan samanmielistä seuraa). Tässä kulttuurissa ei ole tapana tehdä numeroa omista tekemisistään.

Minusta rupeaa tuntumaan, että Ted Kaczynskin Manifestossa mainittujen vasemmistolaisten masokistinen henki vallitsisi homoliikkeessä. Tavallaan halutaan joutua uhriksi. Kuitenkin nämä jotka avoimimpia ovat ovat kaikkein suojatumpia katujen ja pikkupaikkakuntien ääriaineksilta.
Sanottakoon kuitenkin, että mitään ei todellakaan tulla koskaan saavuttamaan piilottelemalla ja vaikenemalla, ja siihenhän nämä äänekkäät homojen haukkujat pyrkivätkin: ajamaan kaikki heteronormista poikkeavat takaisin piiloon. Poissa silmistä, poissa mielestä. Valitettavasti perustavanlaatuiset sosiaaliset muutokset tarvitsevat omat pioneerinsa ja uhrilampaansa. Esimerkiksi naisten äänioikeutta ajavat naisethan tunnettiin aikoinaan nimellä "sufragetit". Ei aivan pelkkää sattumaa, sanoisin.
"Ilopilleri
05.04.2006, 14:06 Poissa silmistä, poissa mielestä. Valitettavasti perustavanlaatuiset sosiaaliset muutokset tarvitsevat omat pioneerinsa ja uhrilampaansa."

Kieltäydyn olemasta jalon asian uhri. Tehkää mielummin heteroista uhreja kuin omista kanssahomoseksuaaleistanne.

Suomalaisissa on paljon Keltikangas-Järvisen mukaan "hostiileja" eli vihamielisiä yksilöitä. Tämän yhteiskunnan perustavalaatuisin ongelma on se, että historiallisista syistä johtuen asiat hoidetaan konsensuksella eli enemmistödiktatuurilla. Sitten ne ajetaan läpi väkivallalla. Tämä katkeroittaa ihmisiä, mutta mitäs muutakaan on voinut tehdä.
Nyt suomalaisissa on moderneja eurooppalaisia, jotka ajattelevat, että täällä pitäisi olla moniarvoinen kansalaisyhteiskunta jossa luovuus, sivistys ja taide kukoistavat.

Diktatuuri ja kansalaisyhteiskunta eivät sovi samaan valtioon.
Nyt Suomi on julma ja kova maa, jossa ihmisten on paha olla. Jos on taipumista vihamielisyyteen niin nyt ainakin siihen on hyvä tilaisuus. Tavanomaisimmin vihamielisyys kohdistuu ostoskärryissä seisoviin lapsiin tai sitten lintuinfluenssahysterian nimissä haluttaisiin teurastaa kaikki Suomen linnut. Tällaisia tuntemuksia esiintyy kaikissa maissa Suomesta etelään.

Ei ole kuin ajan kysymys kunnes huomio kiinnittyy meihin.

Annetaan niiden tapella yleisönosastoilla valkoposkihanhen kakasta nurmikolla ja talvehditaan tämä paha vaihe Suomen historiassa ohi. Ehkäpä tulevaisuudessa on aika otollisempi.
"Sufragetit" saivat tosin nimensä englanninkielen sanasta "äänioikeus" eli "suffrage".
Pora-liike kirjoitti:
"Kieltäydyn olemasta jalon asian uhri."

Eihän kenestäkään tietenkään saa väkisin tehdä minkään asian ajajaa. Pioneeriuden on tottakai lähdettävä ihmisestä itsestään. Esitaistelijaksi ja sijaiskärsijäksi ryhtymisen pitää tietenkin olla täysin kiinni kunkin omasta itsenäisestä päätöksestä.



goy kirjoitti:
""Sufragetit" saivat tosin nimensä englanninkielen sanasta "äänioikeus" eli "suffrage"."

Ok. Jotenkin automaattisesti ja ilman parempaa tietämystä oletin, että nimitys juontuisi sanasta "suffer". =x No mutta kuitenkin, nämäkin ihmiset joutuivat kärsimään ajamiensa ihmisoikeuksien puolesta. Sama on toistunut aina kun on pyritty horjuttamaan ns. "status quo":ta.
Ennen patologisesti vihamieliset ihmiset asuivat omissa pikku mökeissään, kaikki tunsivat sellaisen jos sattui tulemaan kylän raitilla vastaan, eikä kukaan ruvennut haastamaan riitaa sellaisen kanssa.
Nyt kun kaikki on pakkososiaalistettua ja verkottunutta, niin me joudumme väkisin näiden ihmisten kanssa tekemisiin yleisönosastoilla tai netissä tai kaupungilla asioidessa ja he joutuvat väkisin tekemisiin meidän kanssa samojen verkostojen välityksellä. Lauloihan Juice Leskinenkin, että "Levysoitin tarinoi lemmestä Julion ja Joséen. Niinpä niin, saapui kulttuuri Ähtäriin".

Mitäpä jos nämä ihmiset ovat vaikkapa dementoivan sairauden kourissa ja dementoitumiseen liittyy usein vihamielisyys? Dementoituneen ihmisen vihamielisyyteen ei järkipuhe auta.

Sitten he näkevät televisiosta ulkomaalaisessa enklaaviyhteiskunnassa elävän hyvin suojatun homoseksuaalin kertovan itsestään ja purkavat vihansa sellaiseen vastaantulevaan jota he itse epäilevät homoseksuaaliksi, mutta jonka elämä todennäköisesti on hyvin kaukana suojatusta pop-legendan elämästä.

"Ilopilleri
05.04.2006, 22:19 Eihän kenestäkään tietenkään saa väkisin tehdä minkään asian ajajaa. Pioneeriuden on tottakai lähdettävä ihmisestä itsestään. Esitaistelijaksi ja sijaiskärsijäksi ryhtymisen pitää tietenkin olla täysin kiinni kunkin omasta itsenäisestä päätöksestä."

Joo, mut kun näin ei ole, vaan näiden suojattua elämää viettävien mediahomoseksuaalien aiheuttama suuttumus joissain ihmisissä ulkoistuu viattomille ulkopuolisille.
Ovatkohan esimerkiksi nämä Ullavan lehmipojat Pora-liikkeen mielestä niitä "suojattua elämää viettäviä mediahomoseksuaaleja", ja pitäisikö heistä siksi vaieta tai korkeintaan puhua vain kuiskaten hämärässä neljän seinän sisällä niin, ettei kukaan ulkopuolinen dementikko vaihingossakaan kuule ja saa mahdollisia aggressiivisia reaktioita?
"Public eye
06.04.2006, 10:41 Ovatkohan esimerkiksi nämä Ullavan lehmipojat Pora-liikkeen mielestä niitä "suojattua elämää viettäviä mediahomoseksuaaleja""

Pohjanmaa rupesi kiinnostamaan Ullavan lehmipoikadokumentin jälkeen. Kuinkahan paljon sikäläisissä lehdissä on kirjoitettu?
Jossain toisessa viestiketjussa oli jo puhetta Kalajokilaakso-lehden kommenteista. Omiin silmiini sattui Kokkolassa ilmestyvässä Keskipojanmaa-lehdessä julkaistu Kaisa Hahdon kolumni "Vuoden keskipohjalaiset?", jossa sanotaan esim. näin:

"Ullavalaisten arkisen elämän dokumentointi on ennakkoluulojen murtajana toista luokkaa kuin urbaania homostereotypiaa televisiossa toteuttavat heteromiesten stailaajat. Meriläinen ja Jurmu antavat homoudelle pitkään kaivatut tavalliset kasvot. Ja maaseudun ihmisten kasvot."

Koko juttu osoitteessa
http://www.keskipohjanmaa.net/gen/397867.asp

Ehkä Keski-Suomessa olisi syytä ottaa mallia paljon parjatusta Pohjanmaasta?
Pora-liike kirjoitti:
"Joo, mut kun näin ei ole, vaan näiden suojattua elämää viettävien mediahomoseksuaalien aiheuttama suuttumus joissain ihmisissä ulkoistuu viattomille ulkopuolisille."


Olenko nyt käsittänyt oikein, että sinä haluat estää muita toteuttamasta oikeuttaan tulla ulos kaapista, koska pelkäät sen jälkeen mahdollisesti sinuun kohdistuvia "kostotoimia" vihaisten ja turhautuneiden heteroiden taholta? Haluat siis rajoittaa muiden oikeuksia, koska sinua pelottaa?
Ilopilleri kirjoitti: Olenko nyt käsittänyt oikein, että sinä haluat estää muita toteuttamasta oikeuttaan tulla ulos kaapista, koska pelkäät sen jälkeen mahdollisesti sinuun kohdistuvia "kostotoimia" vihaisten ja turhautuneiden heteroiden taholta? Haluat siis rajoittaa muiden oikeuksia, koska sinua pelottaa?"

Oikeus ilmaista itseään, myös rakkauselämäänsä, on keskeinen ihmisoikeus. Aivan niin kuin pilapiirrosten tekeminen profeetta Muhammedista.
Vastuu kuitenkin viime kädessä on sillä joka ryhtyy väkivaltaan.
Tämän päivän lehdessä oli näköjään minun vastineeni julkaistu. Lyhennettynä kylläkin, mutta eiköhän tuosta se pointti aukea...Saas nähdä, minkälaista palautetta tulee ;)
Keskisuomalainen on esimerkki siitä, miten tärkeätä on tehdä työtä myös isojen kaupunkien ulkopuolella tasa-arvoisen ja luovuttamattoman ihmisarvoisen kohtelun puolesta. Homoseksuaalit on ajettu marginaaliin, vaikka me haluaisimme olla osa yhteiskuntaa ja antaa oma panoksemme sen kehittämiselle omista lähtökohdistamme. Me emme ole siis uhka millekään tai kenellekään. Tätä meidän haluamme liittyä ja olla osa yhteiskuntaa ei koskaan huomioida tai sen perään kysellä. Me vain emme saa ääntämme kuuluville, koska on olemassa agitaattoreita, jotka haluavat väkivaltaa ja etuoikeuksia.
Haluaisin tähdentää sitä seikkaa, että rakkauden olemukseen kuuluu ihmisten kohteleminen tasa-arvoisesti, mitä eivät uskonnolliset piirit ole sisäistäneet, joka tuntuu minusta kummalliselta asialta, koska se, että me sitä vaadimme ja sen perään kyselemme on meille oikeutettua juuri ihmisyytemme vuoksi ja me tiedämme, että se ei nykyisellään ole vielä toteutunut.
Tehän ette ole tajunneet sitä mahdollisuutta, että valitatte asiasta lääninhallitukselle, koska kirjoittelu ei ole esim. EU:n nuorisopoliittisten linjanvetojen mukaista, jonka teemana on "kaikki erilaisia , kaikki samanlaisia". Kirjoittelu mahdollistaa vanhanaikaisten asenteiden olemassaolon ja joipa vihareaktioiden mahdollisuuden vaikkapa paikallista nuorta homoa kohtaan.

Voi valittaa vaikkapa EU:n ja pyytää paikallisten avustusten laittamista jäihin. Sen voi tehdä kätevästi netissä. Eiköhän asenteet ala muuttumaan, kun rahahanat menevät kiinni. Kannattaisi kokeilla, koska EU taistelee myös homofobiaa vastaan.
Huomasin juuri vasta äsken SMOn kirjoituksen Keskisuomalaisessa olleesta kärjekkäästä kahden Jyväskyläläisen henkilön homovastaisesta mielipidekirjoituksesta. Kyseisen lehden tilaajana ja lukijana juttu lähinnä huvitti.

Lähtökohtaisesti heillä on toki mielipiteenvapaus. Kirjoitus on ehkä helpompi asettaa oikeaan kontekstiin tutustumalla kirjoittajien arvomaailmaan.

Jyväskylän käräjäoikeuden arkistosta voi kuka tahansa kansalainen käydä vapaasti hakemassa toisen kirjoittajan omistaman yrityksen tekemää raskaana olleen naisen työsuhteen irtisanomista koskevia oikeudenkäyntiasiakirjoja. Asiakirjoista käy varsin oivallisesti ilmi se arvomaailma, mitä toinen kirjoittajista edustaa. Sanoisin jopa, että henkilö kuuluu erittäin persoonallisine mielipiteineen "vähemmistöön", jos ymmärrät mitä tarkoitan.

Jälkimmäinen kirjoitus, "Sukusolut tuuliajolla" on niinikään erittäin persoonallisen ex-majurin tuotantoa. Hän kirjoittaa ahkerasti yleisönosastokirjoituksia, ja mahdollisimman kauniisti ilmaistuna ne perustuvat "vapaaseen tajunnanvirran saneluun".

Rohkenen väittää että useimmat valveutuneet po. lehden lukijat lähinnä hymyilevät näiden veijareiden tuotoksille.
Toivottavasti niin.
Ja toivottavasti tuollainen kirjoittelu ei ole bensaa uskovaisten hihhulien suoniin...

Ihmettelen myös pääsiäisen alla postiluukusta tullutta säkyläläisten Lasarus-veljesten toimittamia "Kristus-sanomia" ja erityisesti sen osaa, jossa armoitetut veljet kuvailevat Raamatusta poimituilla sitaateilla (adjektiiveilla) lopunajan ihmisiä.
Ko. pätkä oli aika hauskaa luettavaa.

Hulluilla on halvat huvit.
SETA ja seksuaalisuus se vain pysyy kestoteemana, joka nousee esille aina uudelleen uusien viestiketjujen myötä, ja harvoin mitään uutta tai mielenkiintoista sisältävänä. Tällä kertaa mukana on mm. omituinen väite, että "Historiasta ei löydy yhtään kulttuuria, joka ei olisi ollut nopeasti tuhon oma alettuaan puolustaa/edistää homoseksuaalista taipumusta". Ilman perusteluja tietenkin, kuten asiaan yleensä näkyy kuuluvan. Vilkaiskaa joutessanne, jos ette ole jo kurkkua myöten täynnä Keskisuomalaista ;).

http://keskisuomalainen.protacon.fi/?alue=13&id=77269&threadid=77269&start=&order=&noheader=0