Hupia

Sateenkaarimessun kieltämistä vaativa kantelu on sen verran hauska, että ajattelin siitä olevan muillekin hupia. Kantelija on liittänyt tekstinsä loppuun yhteystiedot. Katsoin parhaaksi jättää ne pois kopiosta, koska hän aivan varmasti hankkii taivasbonuksia jokaisesta moittivasta yhteydenotosta. Toki annan ne tiedot tarvitseville, jos hyvin perustellaan ;-) Ongelmallista hänen perusteluissaan on se, että vain anaaliseksiä keskenään harrastavat miehet erotetaan ehtoollisyhteydestä, mutta anaaliseksiä harrastavat heteroparit saavat osallistua vapaasti ehtoolliselle.

Kiinnostavaa tässä on se myös se kuinka tuomiokapituli kiemurtelee ulos tästä kantelusta.

Juhani


Tiedotusvälineille Julkaisuvapaa heti

Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulille on 17.3.2006 tehty kantelu Sateenkaarimessusta ja vaadittu sen kieltämistä

Kallion kirkossa aiotaan järjestää Sateenkaarimesu, eli erillinen ehtoollistilaisuus, joka on tarkoitettu erityisesti homoseksuaaleille ja lesboille. Ajankohtana on kesäkuun alussa Helsingissä järjestettävä Pride-tapahtuma.

Kantelussa todetaan, että Pyhä Ehtoollinen on tarkoitettu koko seurakunnan yhteiseksi tapahtumaksi eikä ehtoollisen viettoa saa käyttää vallan välineenä tai hyväksynnän saamiseksi jonkin tietyn synnin harjoittamiselle.

Koska ehtoollista vietetään syntien anteeksiantamiseksi, kuuluu ehtoollisen edellä aina katua syntejään ja pyytää niitä anteeksi. Koska Sateenkaarimessussa ei homoseksuaalisuuden harjoittamista tunnusteta synniksi, vaikka Raamattu sen niin selkeästi osoittaa, altistaa Sateenkaarimessu homot ja lesbot kadotukselle.

Kantelussa tuodaan myös esille pappien ja piispojen vastuu opetuksestaan ja toimistaan sekä seurakantalaisistaan. He vastaavat toiminnastaan Jumalalle.

Kirkon tulee siunata ja rakastaa kaikkia ihmisiä, niin homoja kuin lesboja ja rukoilla heidän puolestaan, mutta ei antaa hyväksyntää synnin harjoittamiselle eikä järjestää seurakuntalaisia erottavia ehtoollistilaisuuksia erityisesti sellaisille miehille, joiden ainoa yhteinen tunnusmerkki on, että he harjoittavat keskenään anaaliseksiä.

Pride-tapahtuman aikana tulee kantelun mukaan järjestää Kallion kirkossa kaikkien seurakuntalaisten yhteisiä ehtoollishetkiä, riippumatta siitä mitä syntiä itse kukin harjoittaakin.

Lisätiedot: Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli, tai
kantelija: pastori Erkki O. Auranen

**********


Aurasella on myös varma tieto tapaninpäivän tsunamin syystä. Aurasen jumala nimittäin näytti vääräuskoisille muhamettilaisille, budhalaisille jne. että heidän uskonsa on väärä.

http://www.kouvolansanomat.fi/arkisto/vanhat/2005/01/12/mielipide/juttu5/sivu.html

Juhani
Pastori Erkki O. Auranen ei taida tietääkään, että homojen yhteinen tunnusmerkki ei suinkaan ole anaaliseksin "harjoittaminen". Kaikki homot eivät pyllypanoja harrasta. Joskus näistä saa kyllä aika mehukkaat naurut... ;)
Hmm. Juu. Kaikinpuolin kuulostaa naurettavalta tuo kantelu. Mutta erityisesti näin äkkiä pisti silmään tuo "seurakuntalaisia erottavia ehtoollistilaisuuksia erityisesti sellaisille miehille, joiden ainoa yhteinen tunnusmerkki on, että he harjoittavat keskenään anaaliseksiä" -lause. Ensinnäkin, käsittääkseni sateenkaarimessut on aina suunnattu kaikille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Näin myös Priden aikana. Ja rohkenen epäillä että on olemassa esimerkiksi kovin montaa lesboa jotka luokittelevat itsensä miehiksi ja harrastavat anaaliseksiä. Toisekseen, en usko että kirkon ovella keneltäkään kysellään seksuaalista suuntaumista saatikka sitä miten harrastaa seksiä jos harrastaa. Hmph. Ärsyttävää luettavaa tuo kantelu. Vaikka kyllähän se huvittavakin oli. Omalla tavallaan.
Tässä on muuten Erkin yhteystiedot, jos hänelle haluaa esittää vastalauseen kyseisestä kantelusta.

Auranen Erkki O.
Pastori, Misericordia-säätiö
Länsituulentie 10, 02100 Espoo
Puh: 0400 469 686
Email: erkkio.auranen@consilium.inet.fi
En ole käynyt sateenkaarimessussa. Mitä siellä tehdään? Minusta se vaikuttaisi olevan vain 1 erityismessu, joita kirkossa on pilvin pimein. Minusta sitä puoltaisi yhteiskunnallinen tilanne, missä kiusataan poikkeavia. Varmasti sitä tapahtuu tavallisessa seurakunnassa, kun ne tutkitusti kiusaavat toisiaankin. Mitä tapahtuu vapaissa suunnissa, joiden asenteet ovat jyrkempiä? Sitä voi perustella rauhalla: seksuaalivähemmistöön kuuluva voisi nyt mennä rauhassa ja vapaasti kirkkoon ja messuun. Ei ainakaan häiritse ja pelota toisia seurakuntalaisia, kun ne pelkää sitä hiv:iä, että sen saa ehtoollispikaristakin. Eikö ole parempi, kun ne hysteeriset, ylireagoivat naiset ovat muualla ja erillään? Seurakuntarauha on hyvä peruste ja siihen yhtyvät mielellään kaikki.
Jäitä hattuun, ehdotan.

Oma arvioni on, että pastori Auranen ottaa taivasbonuspisteen jokaisesta kimppuun käynnistä.

Amerikkalainen pastori Phelps, käy osoittamassa mieltään homojen hautajaisissa ja viime aikoina myös sotilashautajaisissa. Hänkin haluaa julkisuutta keinoja kaihtamatta.

Suositukseni on jättää heidät omaan rauhaansa. Sitä he nimittäin viimeiseksi haluaisivat.

Juhani
Ettei vaan olis sama hengenmies, joka aikanaan ilmoitti julkisesti, että Estonian uppoaminen ja siinä menehtyneet olivat rangaistus syntisestä elämästä? Ainakin tiukasti samoilla linjoilla. Oli virolaisia tuttuja silloin laivassa ja tuntui kohtuullisen loukkaavalta nuo lauseet surevien läheisten mielestä. Mutta eihän näiden pyhien kai tarvitse hienotunteisuudesta ja myötätunnosta mitään välittää - suurella asialla kun ovat..

Vaan ei kai kukaan muu kuin toiset hörhöt ota tuollaista vakavasti??
No jopas on ikävää, jos tuollaisen mielipiteen ja kantelun on joku ihmisten ilmoille päästänyt. Mutta so what? Sehän on Erkki O. Aurasen näkemys asiasta eikä varmaankaan tee tästä ihmisestä millään tavalla pahaa tai läpimätää. Ei se nyt pahemmin homovastaiselta tuntunut, jos siinä toivottiin, ettei kirkossa pidettäisi yhden aatteen teematiliaisuuksia, vaan kaikille tarkoitettuja. En oikein itsekään ymmärä, miksi seksuaalisia vähemmistöjä varten on ylipäätään täytynyt tuhertaa omia messuja, jumalanpalveluksia ai muita kissanristiäisiä. Jos tarkoituksena on harjoittaa jotain uskontoa, kai sen voi tehdä kaikkien muiden samaa aietta toteuttavien kanssa yhdessä.

Samaa formaattia kuvittelisi noudatettavan jokaisessa evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvassa liturgiassa ja opissa. Eihän semmoiseen uskontokuntaan ole pakko kuulua lainkaan, jos olo on ahdistava. Vai käykö näissä homo-lesbohartaushetkissä jokiu oma homomyötäinen sensuuri, ettei kenellekään loppuunnaidulle puupenkin kuluttajille tule raamatun sanasta paha mieli?

Enkä oikein tajua sitäkään, mitä niin erityisen huvittavaa on tuossa paikallislehden artikkelissakaan. Jos Aurasella nyt on sellainen uskonkäsitys, että jumala hoitaa sormia napsauttamalla maan päälle niin hyvät kuin pahatkin sattumukset, se on Aurasen oma oikeus. Meillä kun on uskonnonvapaus, joka sallii vapauden uskoa tai olla uskomatta. Ja jos tämän pastorin tekee hirviöksi jollain tavalla se, että hän suree ennemmin kotimaan hätääkärsiviä kuin toissa vuoden hyökyaallon uhreja, olen ihan samaa mieltä.
"Samixxx kirjoitti: "Tässä on muuten Erkin yhteystiedot, jos hänelle haluaa esittää vastalauseen kyseisestä kantelusta."


Ovatkohan tällaiset yhteystiedot ihan korrekteja tällaisella palstalla.
En tiedä, onko Erkki O. Auranen paha tai läpimätä ihminen, kun en häntä henkilökohtaisesti tunne. Mutta ei hän itsestään kovin sivistynyttä kuvaakaan anna, joten ihan mielelläni jätän tutustumattakin.

Miksi homoille ja lesboille oma messu? No, ilmeisesti tällaisille messuille on ollut kova sosiaalinen tilaus. Käsittääkseni kirkot ovat olleet näiden messujen aikaan tupaten täynnä (näin olen kuullut, en itse ole ollut paikalla). Samaa tuskin voi sanoa ns. kaiken kansan messuista. Jos useat homot ja lesbot kokevat tällaiset messut tarpeellisiksi, niin miksei sellaisia voida järjestää? Se kun ei ole keneltäkään mitään pois. Ja saavathan sinne heterotkin tulla...
"Käsittääkseni kirkot ovat olleet näiden messujen aikaan tupaten täynnä (näin olen kuullut, en itse ole ollut paikalla). Samaa tuskin voi sanoa ns. kaiken kansan messuista."

No sitten varmasti riittää penkkejä homoille ja lesboille juuri niissä kaiken kansan messuissakin, jos kerran tällä hetkellä tyhjää tilaa on. Asia tulee sillä hoidettua.
Kantelussa oli selkeästi kantelijan kännykkänumero ja sähköpostiosoite.
Arvioin niiden julkistamisen turhaksi, kuten olen tuossa edellä todennut. Sami ei ole mielestäni tässä tilanteessa rikkonut korrektiuden vaatimusta.

Seta Foorumilla on kerrottu sanomanvaihdosta, johon kantelija oli vastannut muuttamatta piiruakaan mielipiteensä suuntaa. Siksi tuollainen keskustelu on minusta hyödytöntä, ellei ota sitä huvitteluna.
Juhani
Jos sinä, salanimi, et halua sateenkaarimessuun osallistua, niin sinun ei ole pakko. Kukaan ei pakota. Mutta jos jotkut toiset kokevat em. messut tarpeellisiksi ja ovat sellaisista kiinnostuneita, miksi sinä haluaisit sen heiltä kieltää?
Tottakai voit mennä mihin messuun haluat. Kirjoitinhan vain omana mielipiteenäni, että ne saattavat olla tarpeettomia, kuten tuo pastori Auranenkin teki. Ikävää tietenkin, jos herne menee toisenlaisista mielipiteistä nenään siinä määrin, että pitää kaivella koko pastorin elämän historiikki tänne suunnilleen sylkykupiksi.

Ja toisaalta yhteisistä kirkollisverorahoistahan se kaikki älytön sateenkaarimessutoiminta on pois.

Jotain hätäähän näillä omista messuista vouhottavilla homoilla/ lesboilla täytyy olla, jos eivät kaikille yhteiset normaalit messut ja kissanristiäiset sovi. Ellei sitten ole tosiaan niin, että näistä omista tilaisuuksista on napsittu kaikki homovastaiset raamatun sadut pois loukkaamasta "hieman" liian herkkää kuuntelijajoukkoa.
"Seta Foorumilla on kerrottu sanomanvaihdosta, johon kantelija oli vastannut muuttamatta piiruakaan mielipiteensä suuntaa."

No miksi ihmeessä tämän kantelijan olisi pitänyt mielipidettään muuttaa? Kai se nyt on hyvänen aika hänen oikeutensa olla mitä mieltä lystää ilman, että heterofobiset keskustelijat jakavat kaikkien tuijotettavaksi tämän yhteystietoja mahdollista ei-toivottua häirintää varten.
Salanimi toteaa provokatiivisessa kommentissaan, ettei Aurasen näkemys tuntunut kovin homovastaiselta. Ilmeisesti kirjoittaja on huonosti kantelun lukenut. Kyllä miesten anaaliseksiin viittaaminen on suoraan juuri homovastaisuutta rumimmillaan ja vastenmielisimmillään. Aurasella on oikeus mielipiteeseensä. Onneksi se on niin yliampuvan provokatiivinen, että hän itseasiassa toimii sateenkaari-ihmisten puolesta.

Ei se ihan niin ole, että homoille ja lesboille noin vain kaikissa messuissa penkki löytyisi. Kyllä niin paljon torjuntaa on nähty ja kuultu kirkon piirissä, että erillinen sateenkaarimessu on paikallaan. Sinne voi tulla ikään kuin omiensa joukkoon. Olen ollut muutamassa messussa mukana. Voin sanoa kokeneeni turvallisen ja hyvän olon siinä seurassa. Samaa tunnetta en ole saanut muissa messuissa. Vika voi tietenkin olla itsessäni ja asenteissani. Siitäkin huolimatta kannatan lämpimästi sateenkaarimessua ja olen kiitollinen niille ihmisille, jotka tuon kaiken ovat saaneet aikaan.

Juhani
Tässä Salanimen tekstissä on jotakin perin tuttua. Joko hän on muutaman aikaisemman saman kaltaisen väittelijän reinkarnaatio, taikka joku heistä, ellei yksi ja sama joka kerta? Mietin, jaksaisinkohan kelata arkistosta vanhat väittelyt esille ja tehdä pienet käsialavertailut.

Juhani
Miksi sitten laitetaan erikseen oma messu "lapsensa menettäneille"? Aika erikoinen ja marginaalinen ryhmä. Sitten on ollut tilaisuuksia, kuten miesten päivät tai vastaavia. Miksi heteroille on niin paljon valinnan varaa. On taatusti kiellettyä miesten päivillä mennä ottamaan teemaksi homomiesten hengelliset tarpeet, vaikka tiedämme, kuinka ukkomiehet ja biseksuaalit chattailevat homochatissa tavoitteena pokata seksiseuraa itselleen. Pönkitetään kaksinaismoraalia, kun ollaan niin heteroa julkisesti, mutta salaa tehdään, mitä homotkin, mutta silti homoja potkitaan päähän, kun he avoimesti kertovat tarvitsevansa hengellisiin tarpeisiinsa palveluja. Homot ja lesbot halutaan pitää marginaalissa, koska ollaan haluttomia näkemään koko totuutta itsestä ja elämästä ja pidetään valheellisia kulisseja pystyssä ydinperheestä ja heidän oikeuksistaan, mitä ei uhkaa kukaan, mutta keksitään, että seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvat uhkaavat omalla näkyvyydellään mm. lapsien moraalia, vaikka itse asiassa kielletään vanhempien kasvatusvastuun merkitys lapsen asenteisiin. Lapset eivät saisi aikuiseksi tultuaan tehdä omaan elämäänsä kuuluvia valintoja vapaasti ja vääristellään totuutta. Yksikään homo tai lesbo ei ole yhtään sen pahempi ihmisenä kuin ovat heterotkaan, mutta heidät leimataan pahaksi ryhmäksi kuten juutalaisille tehtiin muinoin. Nämä yllyttäjät ja leimakirveen heiluttajat provosoivat ihmisiä vihaamaan syyttömiä ja sen seurauksena viharikoksiin, jotka ovat Englannissa arkipäivää. Siellä joku ryhmä nuoria voi sitten mennä ja listiä pari homoa huvin vuoksi, koska se on hauskaa ja koska homo on yleisesti leimattu pahaksi ihmiseksi, jolle saa tehdä ilkeyksiä ja purkaa omaa huonoa oloaan. Homoskeskuaalinen mies tai nainen on ihminen ja hänellä on samat oikeudet kuin heteroilla. Hän ei ole kakkosluokan kansalainen eikä hänen tarvitse hyväksyä sellaista kohtelua, mikä riistää häneltä hänen luonnolliset oikeutensa.
salanimi kirjoitti: "Ja toisaalta yhteisistä kirkollisverorahoistahan se kaikki älytön sateenkaarimessutoiminta on pois."

Yhteisistä kirkollisverorahoista kustannetaan paljon muutakin toimintaa, josta kaikki eivät ns. hyödy. Mitä hyötyä esim. lapsettomalle ihmiselle on kirkon järjestämästä (ja kirkollisverorahoin kustannetusta) lasten päiväkerhotoiminnasta? Ei mitään. En silti ole kuullut kovinkaan monen lapsettoman kirkon jäsenen tästä "epäkohdasta" valittavan. Eikä ole mitään syytäkään valittaa.
Viidelläkymmenellä prosentilla homomiehistä on uskonnollisia ajatuksia jonkin yliluonnollisen olemassaolosta Gay Times`n kyselyn perusteella, mutta tämän ryhmän tarpeisiin ei vastata. Luku on yllättävän suuri.
"Enter kirjoitti: "Miksi sitten laitetaan erikseen oma messu "lapsensa menettäneille"? "

Tuossa nyt on kai valittu kohderyhmäksi jonkinlaisesta tragediasta kärsineet. Ei kai homoseksuaalisuus kai sellainen sentään ole?
Joidenkin ihmisten kohdalla omaan homoseksuaalisuuteensa havahtuminen tai etenkin asian kanssa kamppailu on hyvinkin voinut täyttää tragedian ainekset, etenkin silloin kun oman suuntautumisen hyväksymisen esteenä on ollut voimakkaasti ei-heteroseksuaalista suuntautumista vastustava ympäristö - tai on oletettu, että ympäristö vastustaa ei-heteroseksuaalista suuntautumista voimakkaasti. Monasti kyse on ollut nimenomaan uskonnollisesta ympäristöstä, mikäli suuntautumisensa kanssa kamppaillut on itse uskonnollinen.
Taisi lukea jossain kohdin Raamattua sekin, että eräät eivät halua itse taivaaseen, mutta eivät antaisi toistenkaan päästä sinne. Vai olikohan se apokryfievankeliumi (Tuomaan evankeliumi), jonka mukaan "koira makaa härkien kaukalossa, ei syö itse eikä anna härkienkään syödä". Joka tapauksessa hyvin ajateltu. Se tulee väkisinkin mieleen näistä homojen omana itsenään kirkon ulkopuolelle sulkemisyrityksistä.

Vaikka ei taivaaseen pääseminen taida kirkkoon pääsemisestä olla kiinni.
Karina 77 muisteli varmaan kohtaa Matteus 23:13, jossa Jeesus sanoo:

"Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te suljette taivasten valtakunnan ovet ihmisten edestä. Itse te ette mene sisälle ettekä päästä niitäkään, jotka menisivät."