lehdistä luettua

Tsekin alahuone päätti uudelleen homoliittolain puolesta keskiviikkoiltana 15.3.2006. Se oli presidentti Vaclav Klausille kipeä häviö. Presidentti oli vahvasti esiintynyt lakia vastaan. Hän oli järjestänyt jopa erityislehdistötilaisuuden kertoakseen helmikuussa omasta vetostaan. Nyt lain puolesta äänesti 101 edustajaa 177 läsnäolleesta. Se oli juuri vaadittava minimi. http://derstandard.at/

Saksalainen LSVD, homojen ja lesbojen kansalaisoikeusjärjestö iloitsee tiedonannossaan tämän päätöksen johdosta. Tällä päätöksellä Tsekki näyttää tietä ns. "uudelle Europalle". Muutama päivä sitten Puolan presidentti aiheutti puheillaa närkästystä ja nyt Tsekki ilmaisee vastusstavansa syrjintää.



Tässä lehtijuttua hedelmöityshoidosta ja lapsista homoperheissä:
Sebastainilla, 6 kk, on kaksi äitiä ja yksi isä, kaikki homoseksuaaleja. Äitejään lapsi voinee myöhemmi kutsua ”Mamaksi” ja ”mamiksi”, sanoo toinen äideistä. Perheeseen kuulee vielä hänen kolme entisen avioliiton lasta. Näille kolmelle lapselle uusi äiti on aivan normaalia.
Toiselle äideistä sperman luovuttajan löytäminen oli aluksi hankalaa. Hän oli homomies, joka halusi samalla olla aktiivisena isänä. Nyt kaikki kolme vanhempaa tapaavat viikottain ja suunnittelelvat jopa yhteistä lomaa.
Aina ei lapsen hankinta ole yhtä mutkatonta. Saksalaisnaiset joutuvat turvautumaan hollantilaisiin instituutteihin, koska Saksassa nimetön spermanluovutus on sallittu vain heteropareille. Yksinäisille naisille ja lesbopareille ei ole vielä lainsäädäntöä. Jos ei ole biologista isää, voivat huoltokysymykset aiheuttaa ongelmia. Lesboparin toinen osapuoli voi saada vanhemmuuden. Mutta se kestää jopa pari vuotta.

Lapsia haluavat myös miesparit, sanoo Lela Lähnermann Berliinin kaupungin gay- ja lesboasioita hoiteleva virkanainen. Se on kuitennkin jo vaikeampaa. Voisi ajatella adoptiolasta, mutta odotusajat ovat pitkät ainakin kotimaisilla lapsilla. Heteropareilla on etusija. Pitää olla 21/25-40-vuotias Päätöksen tekevät nuorisoviranomaiset. Jos haluaa lapsen ulkomailta, on käännyttävä adoptiovälitysten puoleen. Lapsen saantimahdollisuudet ovat suuremmat, mutta se maksaa, esim. Kolumbiasta 12000-14000 euroa. Periaatteessa voisi myös homomies yksin saada adoptiolapsen, käytännössä ei.
On myös mahdollisuus saada kasvatuslapsi ja siinä suhteessa viranomaiset ovat avarakatseisia myös homopareille.

Frank ja Frank ovat kasvatusvanhempia. Raphael (5) on ollut neljä vuotta ja Simon (3) kaksi vuotta perheessä. Olisimme ottaneet mielellämme myös tytön. Pojille he ovat ”papa” ja ”papi”. Raphaelin äiti on heihin jaktuvasti yhteydessä. Isät ovat osa-aikatyössä. Päivällä pojat ovat evankelisessa lastentarhassa. ”Ei siellä ole ennakkoluuloja”, sanoo 40-v. isä

Miten lapset kokevat sateenkaariperheen, siitä on tullut kirja «Und was sagen die Kinder dazu?»
Haastatteluissa tekijät ovat todenneet, että tärkeää ovat vanhempien suhteet, suhde lapsiin ja suhde homoseksuaalisuuteen..Kun kaksi äitiä tai isää tulevat avoimesti toimeen oman seksuaalisuutensa kanssa, se heijastuu myös lapsiin. Sellaisilla lapsilla on vaikeampaa, jotka ovat kokeneet toisen vanhemman kaapistatulon vasta myöhemmässä vaiheesa.

Lapsille on kuitenkin tärkeintä rakkaus ja vastuu lapsista.


Samoista asioista puhutaan ympäri Eurooppaa. http://www.freiepresse.de/NACHRICHTEN/RAT_UND_HILFE/494616.html
  • 2 / 83
  • vaeltaja2005
  • 17.3.2006 20:14
Saksan sisäministeri Schäuble pitää hollantilaista maahanmuuttajakäytäntöä hyvin mielenkiintoisena. Maahanmuuttajat, jotka haluavat pysyvästi Hollantiin, joutuvat tutustumaan DVD:hen, jossa esitellään maata. Kuvissa on mm. hollantilaisia naisia, jotka ovat uimarannalla yläosattomissa ja homomiehiä, jotka suutelevat toisiaan. Näin Spiegel-online.

Saksan kristillisdemokraattien ryhmän varapuheenjohtaja sanoi, että sellainen DVD on mainio keino tutustuttaa maahanmuuttajat jo kotimaassaan uuden maan kieleen, kulttuuriin, historiaan ja oikeusjärjestelmään. Joissakin musslimimaissa tuomitaan jopa kuolemanrangaistuksiin sellaisista asioista, jotka länsimaissa ovat täysin hyväksyttyjä, esim. seksikkäät vaatteet paraatissa tai avoin homoseksuaalisuus.
Myös Saksan liberaalien kansanedustaja sanoo, että maahanmuutajien on hyväksyttävä kohdemaansa todellisuus. DVD on siinä välttämätön. Esim. alasti uimisesta voi olla monta mieltä, mutta täytyy hyväksyä, että sellaista on Saksassa. Toinen edustaja sanoi, että integraatioon kuuluu kieliopinnot, mutta myös maamme koko elämäntodellisuus. Se pitäisi saada mieleen jo ennen maahantuloa. Hollanti vaatii paitsi DVD:hen tutustumisen, myös 375-tuntia kestävän valmistavan kielen ja kulttuurin kurssin lähtömaassa (Reuterin mukaan). Maahanmuuttolupa tulee vasta kokeen jälkeen. Maahanmuutaajan on opittava kieltä ja hyväksyttävä eurooppalaiset arvot ja kunnioitettava lakia.

Saksassa on myös puhuttu eräänlaisesta maahantulotestistä. Sosiaalidemokraattien edustaja sanoo Die Welt -lehdessä, että hän ei hyväksyisi ajokortin tapaista ”sisäänajokoetta”. Sellaisia testejä on jo Hessenissä ja Baden-Würtemburgissa, ja ne pitäisi mitä pikimmin panna arkistoihin. Tarvitsemme älykkäämpiä ja ihmisystävällisempiä menetelmiä maahantuloon. Monet saksalaissyntyisetkään eivät ole selvinneet näistä testeistä. Testeissä mm. on tunnistettava maailmankuuluja kuvia ja musiikkikappaleita.

Maahanmuutajien määrä on viime suosina voimakkaasti laskenut Dsaksassa.


Spiegel kertoo myös, että Englannin kuninkaallisella laivastolla on ongelma. Monet heterosotilaat ovat suvaitsemattomia homo- ja lesbosotilaita kohtaan. Nyt kokeillaan ongelmaan roolipelejä.
Tämä asia tuli esiin Lontoossa konferenssissa jossa käsiteltiin lesboja ja homoja työpaikoilla. Laivaston amiraalin mukaan roolipelejä kokeillaan sellaisiin sotilaisiin, joiden asenteet eivät ole tämän vuosisadan tasolla. Roolipelikursseilla joutuvat osanottajat mm. esittämään homoa.

Laivastolla on ollut pitkä matka tähän tilanteeseen.Vasta v. 2000 homot ja lesbot hyväksyttiin. Sitä ennen monilta osaavilta ja taitavilta briteiltä oli estetty mahdollisuudet laivastossa. Laivastossa saa tulla julki homona jos haluaa.
Jatketaan samasta aiheesta.

Englannin laivaston ilmoitetaan olevan nyt homoystävällinen työpaikka, jossa seiloreiden ei enää tarvitse seilailla omaa seksuaalista identiteettiään salaillen. Vara-amiraali Adrian Johns ilmoitti laivaston palkkaavan nykyisin homoja ja lesboja.

Näin uutisoi Daily Telegraph tänään.
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/03/17/navy17.xml&sSheet=/news/2006/03/17/ixhome.html

Englannin armeija ilmoitti helmikuussa, että rekisteröityneille lesbo- ja homopareille taataan samat perheasumisen oikeudet kuin heteroperheille.

Amerikan militaareille tilanne on kiusallinen, eivätkä he oikein tiedä mihin silmänsä pistäisivät englantilaisten lesbo- ja homosotilaiden kohdalla. USA:n armeijan kerrotaan käyttävän vuosittain jopa 200 miljoonaa dollaria kitkeäkseen homot armeijasta tai ainakin kaikista merkittävistä tehtävistä.

Juhani
  • 4 / 83
  • meclibre
  • 18.3.2006 19:29
Englannin armeijan päätös on hieno, tästä pitäisi ottaa mallia myös Suomessa.

Koska puolustusvoimat on instituutiona Suomessa erittäin vanhanaikainen, asiaan ei ole keskitytty todellisuudessa ja seksuaalivähemmistöön on suhtauduttu olankohautuksella.

Mielestäni myös Suomessa armeijan pitäisi korostaa työntekijöiden yhdenvertaisuutta.

Asia joho ei ole kuitenkaan ole kiinnitetty huomiota on seksuaalivähemmistöihin kuuluvat asevelvolliset, avoimuutta pitäisi korostaa ja homofobia kitkeä myös Suomen puolustusvoimista.
meclibre, tiedätkö varmasti vaiko vain luulet suhtautumisista Suomen puolustusvoimissa?

Minulla on käsitys, että puolustusvoimista on julkisesti ilmoitettu yhdenvertaisesta kohtelusta. Muistaakseni tämä asia lausuttiin julki myös äskettäin kutsuntatilasuudessa.

Toisaalta puolustusvoimat edustavat samoja suomalaisia perusasenteita, joissa olisi ilman muuta säätämisen varaa.

Juhani
Maahanmuutaja-asia on vaikea myös homoille ja lesboille. Esim. Saksassa iso osa homojen hakkaajista ja tappajista on ulkomaalaistaustaisia nuoria, jotkut tappajista prostituoituja. Homokysymyksissä kulttuurit törmäävät.

Hollannissa keskiviikkona voimaan tullut uusi maahanmuuttolainsäädäntö on aiheuttanut lehdissä mielipideaallon puolesta ja vastaan. Maahanmuuttajakokeeseen on valmistauduttava mm. tutustumalla DVD:hen, jossa on kuvia länsimaisesta yhteiskunnasta, mm. suuteleva miespari ja rinnat-paljaana-nainen. Maahanmuutajien täytyy DVD:n suunnittelijoiden mukaan hyväksyä länsimainen elämänmeno. Erityisesti iltapäivälehdet ovat revitelleet asiaa.

Saksalaiset poliitikot ovat esittäneet mielipiteitään, samoin valtiosäännön asiantuntijat. Müncheniläinen oikeusoppinut piti DVD:tä laillisena keinona suojata yhteiskuntaa. ”Yhteiskunnan pitää huolehtia siitä, että vapaasta demokraattisesta yhteiskuntajärjestyksestä vallitsee yksimielisyys”.Jotkut poliitikot pitävät alastonkuvia ylilyönteinä.

Myös Saksassa on keskusteltu viime aikoina maahanmuuttosäännösten tiukentamisesta. Baden-Württembergissä on tammikusta alkaen ollut kyselylomake, jossa kysellään mm. homoseksuaalisuudesta, pakkovaioliitoista ja terrorismista. Hessenin osavaltiossa on käytössä ”arvomaailma- ja tietotesti”. Siinä on sata kysymystä saksalaisesta yhteiskunnasta. Kysymykset löytyvät osoitteestahttp://www.hessen.de. Skeptikot sanovat, ettei moni saksalainenkaan osaa kysymyksiin vastata. Jotkut torjuvat kysymyspatterit yrityksenä estää mielipiteenvapautta. Saksan Bundesrat (”ylähuone”) on hyväksymässä jonkinlaisen koko maata koskevan testin maahanmuuttajille, mutta se on paljon lievempi kuin hollantilainen. Sitä paitsi Hollannissa suunnitellaan tiukennuksia maahanmuuttoon jo huhtikuussa.
http://www.nzz.ch/2006/03/18/al/articleDOF8X.html
  • 8 / 83
  • HomoSapiens
  • 19.3.2006 10:48
Mielestäni upea juttu ja vihdoinkin jotain selväjärkisiä tekoja asioiden parantamiseksi.
Jos maanmuuton perusteena on pelkästään raha/parempi elintaso, niin sitten on parempi totutella sen maan menoon ja tapoihin.
Niin jotuvat monet, monet muutkin länsimaiset työntekijät jotka menevät esim Saudi-Arabiaan töihin.
Se onkin sitten aivan eri asia jos kyseessä on maanosan valloitus kuten maailmanhistoriassa on aikasemminkin tapahtunut...

Dvd on loistava idea koska se esitää mielestäni sen mitä täällä maanosassa tapahtuu.
Sekä jos maahantulon perusteena on pakoilaisuus ja jos Eurooppa tarjoaa katon päänpäälle ja rauhaisan elin ympäristön niin silloin näen muut pulinat turhina.
Täällä on ollut aina tilaa kaikille ilman uskonnollista vallankumousta ja toivoisin tilanteen pysyvän samanlaisena.

Hieman asian vierestä.....
MUTTA samalla toivoisin joskus meiltä eurooppalaisilta hieman kunnioittavampaa käytöstä sitten muualla maailmassa, on mielestäni todella typerää kuinka länsimaalaisten tapoihin kuuluu esim yläosattomissa auringon otto mikä on todella myös visuaallisesti monen kohdalla vastenmielisen näköistä sekä monesti sen maan tapoja vastaan.
HomoSapiens puhuu tärkeästä asiasta, muiden ottamisesta huomioon kun kylään mennään. Puhuin kerran Sri Lankasta Suomeen koulutukseen tulleiden ihmisten kanssa. He moittivat voimakkaasti sitä, että esimerkiksi Euroopasta tulevat turistit käyttäytyvät paikallisista tavoista piittaamatta. Sen maan kulttuurissa julkinen alastomuus on täysin sopimatonta käyttäytymistä.

Periaatteessa kysymys on kohdemaan ihmisten hyväksikäytöstä. He tarvitsevat rahaa elämistään varten. Turisteilla sitä on. Paikallisten on toimeentulon vuoksi pakko sietää melkoisen sopimatontakin käyttäytymistä tämän vuoksi. Asiaa on monessa maassa koetettu ratkaista siten, että turistit pistetään "reservaatteihin". Ovat ainakin suurimmaksi osaksi poissa paikallisten silmistä.

Turistin perusoppi voisi olla, että käytös, jota en halua Suomessa näkeväni, matkailijana en tee muuallakaan.

Juhani
Niin en voi olla vaatimassa muilta huomioon ottamista ellen itse tee sitä. Tähän samaan nippuun alastomuuden kanssa menee myös meikäläisten esille tulo. En vaadi joka maailmankolkassa sateenkaari kansan hyväksymistä, "kotona" riitää tarpeeksi puuhaa. Osaan viettää lomani mieheni kanssa ilman julkisia suudelmia tai muita provosoivaa länsimaista käytöstä.
Mielestäni emme voi olla vaatimassa "valkoisenmiehen" oikeuksia joka paikassa, muuten muutumme "siksi" mistä juuri Euroopassa kärsitään.

Eikö historiassa ole jo tarpeeksi hyviä esimerkkejä hyvää tarkoittavista "valkonaamoista" jotka ilmestyivät uusiin maanosiin yhdessä kädessä halvat rihkamat lahjoiksi, toiseessa kädessä raamattu ja mielessä rikkauksien ryöstö ja alistaminen? Samaa pätee nyt toisin päin....vai onko tässä nyt takaisin maksun aika?
  • 11 / 83
  • vaeltaja2005
  • 19.3.2006 13:35
Lisäys Englannin laivaston homomielisyyteen:

Viimeviikkoisesta Süddeutsche Zeitungista löytyi sama juttu Englannin laivaston homomyönteisyydestä. Lisänä on pari pikku juttua:

Englannin laivastolla on pitkä suvaitsevaisuuden perinne. Jo amiraali Nelsonilla oli Trafalgar-taistelun aikaan laivoissaan ihmisiä 32 eri maasta ja yksi nainen.

Homojärjestö Stonewall arvioi työnantajien homomyönteisyyttä. Laivasto on sijalla 75. Ensi heinäkuussa kuninkaallisen laivaston merimiehet voivat osallistua Euro Pride –kulkueeseen univormuissaan.

SZ 17.3.2006
Tuosta Britanniasta vielä hieman.

Asuessani Lontoossa vuonna -02 murros julkisella sektorilla alkoi juuri tapahtua.
Ensin se näkyi poliisivoimissa. Metropolitan Police (MET) oli ensimmäinen, joka alkoi julkaista työpaikkailmoituksia Gay -lehdissä (isoja, kahden sivun värisellaisia), ja pian mukaan liittyi yhä enemmän ja enemmän muita alueellisia poliisivoimia alkaen suur-Lontoosta ja leviten lähialueiden kautta yhä ulommas, painottaen sanoja "diversity", "modern force" ja "serving all communities", tarkoituksenaan rekrytoida homoja poliisivoimiin (Britanniassa poliisi on erittäin vahvasti "kunnallinen" organisaatio, Kaikilla paikallisilla laitoksilla on omat sääntönsä ja toimintaperiaatteensa).

Itsekin itse asiassa hain "Community relations officerin" virkaa MET:istä. Tehtävänä olisi ollut PR- ja suhdetoiminta gay communityn kanssa ja " being a negotiating member of a working group established to prevent anti-gay violence and terror acts".

Kuulostaa aika hurjalta, mutta MET oli silloin vielä aivan häpsingillä Sohon Naulapommi-iskusta, jos muistatte. Admiral Duncan -nimiseen meikäläisten paikkaan oli jätetty laukkupommi, joka räjähtäessään aiheutti aika karmeaa jälkeä.

Koska kyseinen virka/toimi ei ollut varsinainen poliisin virka, vaikkakin käytännössä käytössä olisi ollut virkamerkki ja kaikki sen mukanaan tuomat edut (ei kuitenkaan pidätysoikeutta :-( ) se oli lain mukaan kaikkien EU -kansalaisten haettavissa. Pääsin toiselle haastattelukierrokselle asti, jolloin meitä ei ollut enää kuin seitsemän hakijaa (varmaankin (sotilas)poliisitaustani vuoksi). Sitten hanke pantiin puoleksi vuodeksi jäihin ja minä palasin Suomeen (muista syistä).

Aivan viimeisinä aikoina vielä siellä ollessani alkoi lehtiin ilmestyä juttuja RAF:n piloteista, jotka oli potkittu pellolle vain siksi, että he olivat tulleet ulos kaapista. Juttujen ideana oli (ehkä raadollisesti, mutta meikäläisille hyväksi): RAF käyttää satoja tuhansia puntia hävittäjälentäjän kouluttamiseen, ja erottaa hänet palveluksesta homoseksuaalisuuden vuoksi samaan aikaan kun Metropolitan Police ja Greater London Constabularies rekrytoivat homoja poliisiin!

Tämä oli käsittääkseni se "viimeinen tikki" mikä sai Tony Blairin hallituksen ryhtymään toimiin homoseksuaalien syrjinnän kieltämiseen Britannian puolustusvoimissa (in the armed services), jopa aktiiviseen rekrytointiin, ja (allekirjoittaneen ja yleisen mielipiteen mielestä) olemassa olevan tilanteen tunnustamiseen.

Jotka raapustelujani joskus aiemmin ovat lukeneet, tietänevät, että puolisoni on Skotti (tapasin kyllä täällä, en Britanniassa), ja haluamme pitää yhteyksiä yhä yllä sinnepäin.

Pari vuotta sitten tutustuimme Gaydar uk:n kautta hauskalta kuulostavaan pariskuntaan, joka halusi tulla tulla viettämään pitkää, kesäistä viikonloppua Helsinkiin (no sex. we are british=pelkästään kaveripohjalta ja me olimme ikäänkuin vaan matkaoppaina).
Toinen näistä kundeista osoittautuikin sitten olevan DS/CID/MET = Rikosylikonstaapeli, Metropolitan Policen rikostutkintayksiköstä = "Scotland Yard".
Meillä oli pari tosi kivaa päivää helteisessä Helsingissä. Ainut vika hommassa oli, että minä ja Detective Sergeant puhuimme "työasioista" koko ajan ja puolisomme kuvittelivat meidän kehittelevän suhdetta keskustellessamme käsirautojen ja teleskooppipamppujen ominaisuuksista ja miksi jossakin maassa on pakollinen henkilökortti ja jossakin ei. Onneksi kaikki loppui salmiakkikossuun...

Että semmoista sotilaista, poliiseista ja homoudesta.

Pete

P.S. Meinasi melkein unohtua koska niin monta kertaa täällä olen toitottanut tämän:
13 vuotta puolustusvoimissa upseerina, joista viisi viimeistä sotilaspoliisina. Ilmoittelin suuntautumisestani loppuajasta esimiehilleni. Komentajani (Eversti) oli ylin. Itse olin kapteeni. Ei ongelmia. Monet entiset Kadettikoulun kurssikaverini ja työkaverini ovat nykyisin minun ja puolisoni perhetuttuja. Tulevat lastensa kanssa meille päivällistämään ja muksut leikkii koiramme kanssa.
Varmaan syvällisemmätkin kertomukseni aiheesta joltain tämän saitin arkistosivulta löydätte.

Tämä vaan tätä PV:n homovihamielisyyttä epäilevälle.

Armeija on armeija. Ihmiset ovat ihmisiä.
Pete kertoi mielenkiintoisen pointin: ... RAF käyttää satoja tuhansia puntia hävittäjälentäjän kouluttamiseen, ja erottaa hänet palveluksesta homoseksuaalisuuden vuoksi..."

Näin raadollisista syistä asenteet voivat muuttua. Sama tulee tapahtumaan Yhdysvalloissa viimeistään Bushin kauden jälkeen. Raha USA:ssa jos missä ratkaisee. Esimerkki vastaavasta siellä oli Irakin sodan alkupuolella armeijasta homouden vuoksi pois potkitut arabiankielen tulkit, joista oli valmiiksi huutava pula.

Juhani
  • 14 / 83
  • vaeltaja2005
  • 22.3.2006 12:47
Zürichiläinen lehti kertoi eilen Hollannin homoista ja maahanmuuttajista.

Hollannin tilanteesta (tiivistettynä)

Samalla, kun etnisten vähemmistöjen määrä lisääntyy, vähenee Hollannissa suvaitsevaisuus homoja kohtaan. Hallitus yrittää parantaa tilannetta erilaisin projektein.

Amsterdam on jo vuosikymmeniä mainostanut itseään homojen mekkana. Huhtikuussa 2001 tehtiin maailmanennätys: Amsterdamin kaupungintalossa vihittiin yksi naispari ja kome miesparia avioliittoon. Mutta viime aikoina suvaitsevaisuus sanaa sukupuolta olevia pareja kohtaan on vähentynyt Hollannin suurimmissa kaupungeissa.
Viime vuonna ”Kuningattaren päivänä” (suuri kansanjuhla) joukko nuoria hakkasi ja haukkui kadulla Paul Chinin ja hänen poikaystävänsä. Syntynyt julkisuus oli ikävää, sillä Paul on Washington Blade –lehden päätoimittaja. Nyt tilanne tunnetaan myös Atlantin takana.

Sosiaaliliberaalinen pääministeri Kok kiinnitti jo v. 2001 huomiota kehitykseen suurissa kaupungeissa. Hallitus lausui silloin, että ihmisvirta muista kulttuureista heikentää suvaitsevaisuutta homoja kohtaan. Myös nykyinen keskusta-oikeistolainen hallitus on huomioinut tilanteen ja v. 2004 hallitus on antanut varoja suvaitsevaisuustyöhön.
Tavoitteena on vähentää maahanmuutajien kielteisiä asenteita, tukea maahanmuuttajakulttuureihin kuuluvia homoja ja lesboja ja vähentää kouluissa homofobiaa. Viime tiistaina oli Amsterdamissa konferenssi: homoseksuaalisuus ja monikulttuurinen yhteiskunta.

Yksi konferenssin islamilainen puhuja palautti mieleen yhden imaamin radikaalit näkemykset, mutta samalla korosti, että muslimiväestön keskuudessa on hyvin erilaisia käsityksiä. Perheiden sisäiset rakenteet ovat suurin ongelma. Aggressiiviset nuortet tulevat perheistä, joissa vanhemmat eivät ole kokeneet seksuaalista vallankumousta.

Senminaarissa kerrottiin mm. homoseksuaalisesta muslimipojasta, jolla on neljä sisarusta. Ongelma on se, että poika ei ole vain häpeä vaan myös katastrofi. Kukaan ei halua mennä sisarten kanssa naimisiin, koska pelätään. että hän synnyttää homolapsia. Isä ei voi enää käydä teetuvalla iltapäiväteellä. Nuorelle marokkolaiselle homopojalle on yhteisön kontrolli erityisen vaikeaa. Vielä pahemmin rikottaisiin tabuja, jos joku tyttö tunnustaisi homoseksuaalisuutensa.
Amsterdamissa on etnisissä vähemmistökulttuureissa vallalla laajalle levinnyt machokulttuuri.

Yksi seminaarin puhuja, sos.dem. paikallispoliitikko puhui lisääntyvästä väkivallasta homo- ja lesbo-opettajia kohtaan. Opettajat eivät enää uskalla puhua koulussa omasta perhe-elämästään. Tutkimukset kertovat ikävää kieltä: 85 % (maahanmuuttaja)oppilasta, tytöistä ja pojista, keskiasteella torjuvat täysin homoseksuaalisuuden. Ongelma ei ole vain muslimiväestössä, vaan myös merentakaisten entisten alusmaiden maahanmuutajaperheissä.

Kouluissa puhutaan asiasta yhä enemmän. Tulokset ovat vaihtelevia. Amsterdamissa on turvakoti sellaisille etnisille nuorille, jotka on karkotettu kotoaan.Samoin viranomaiset yrittävät päästä yhä enemmän suoraan kontaktiin marokkolaisten ja turkkilaisten järjestöjen kanssa.
  • 15 / 83
  • vaeltaja2005
  • 23.3.2006 17:05
Itävaltalaisesta lehdestä:

Perun johtavan presidenttiehdokkaan vaikutusvaltainen äiti on vaatinut, että homot ammutaan. Kun ammutaan näytteeksi pari sellaista, niin eiköhän epämoraalinen käyttäytyminen julkisuudessa vähene, sanoi äiti paikallisille lehdille tiistaina. Lausunto herätti paljon huomiota vaalien aattona (vaalit 9.4.2006).

Der Standart 22.3.2006
Die Welt –lehti kertoo uudesta lainauskokeilusta. Hollantilaisesta kirjastosta voi lainata vähemmistön edustajan tutustumista varten. Lehden toimittaja Ludvig Gremen on sitä mieltä, että tätä ideaa kannattaa kehittää edelleen. Ajatus on lähtöisin Ruotsin Malmösta, ja Hollannissa sitä on kehitellyt Almelon rajakaupungin kirjastossa Jan Krol, itsekin homo. ”Lainattavat” vähemmistöläiset ovat turvapaikanhakijoita, huumeiden käyttäjiä, vammaisia, homoja tai muslimeja. Lainausaika on tunnin ja siihen kuuluu lähinnä keskusteluaikaa.

Tällä hetkellä lainausluettelossa on 25 vähemmistön edustajaa. Kysytyin on ollut homomuslimi, kaksi vähemmistöä yhdellä iskulla. Vielä parempi olisi jos hän samalla istuisi pyörätuolissa.

Ihmiset haluavat tietää, miltä elämä vähemmistössä tuntuu. Mutta samalla tässä toiminnassa voisi avautua aivan uusia näköaloja. Esim. puolueet voisivat lainata aktivistejaan ja ammattiliitot pitkään saman työnantajan palveluksessa olleita (saisi kuvan siitä, millainen yhteiskunta oli vielä jonkin aikaa sitten).

Ideoita löytyy vaikka millä mitalla. On vain yksi mutta: lähes jokainen kuuluu johonkin vähemmistöön: tupakoiva, alkoholin suurkäyttäjä, Mercedes-Benz-kuski, ilman kännykkää toimeentuleva, jne, jne. Pitäisi varmaan antaa pisteitä jokaisesta vähemmistöläisyydestä ja parhailla pisteillä selviytyneet olisivat ”lainattavaissa”.

http://www.zeit.de/online/2006/13/Minderheiten
  • 18 / 83
  • vaeltaja2005
  • 24.3.2006 18:18
Italiassa on vaalit 9.-10. huhtikuuta 2006. Mielipidemittausten mukaan Berlusconia kannattaa 46%, Prodia yli 50% äänestäjistä. Itävaltalainen on-line-lehti kommentoi ehdokkaiden homoasenteita.

Berlusconi vastustaa homoliittoja. Hänen keskusta-oikeistolainen ryhmänsä haluaa puolustaa sellaista perhettä, joka perustuu avioliittoon, sanoi Berlusconi tv-haastattelussa. Nykyiset lait riittävät suojelemaan ei-naimisissa olevia pareja. Ei tarvita uusia lakeja, jotka heikentäisivät avioliton asemaa. Avoliittoja suojataan riittävästi jo nykyisessä lainsäädännössä.

Samaa sukupuolta olevien parien yhteiselämä voidaan laillistaa, mutta ei saa puhua avioliitosta., koska ”luonnollista” perhettä pitää suojella. Tässä Berlusconi on eri mieltä kuin Romano Prodi, joka haluaisi jonkinlaisen ”siviilisolidaarisuussopimuksen” (? Zivilen Solidaritätspakt) avoliittolaisten ja samaa sukupuolta olevien parien suojaksi. Maanantaina Italian piispainkokouksen puheenjohtaja vastusti tätä näkemystä.

Berlusconi puhui myös naisten asemasta politiikassa. Hän lupasi, että kolmasosa uuden hallituksen ministereistä olisi naisia. Hänen mukaansa ei ole helppo löytää kyvykkäitä naisia. Naiset eivät halua luopua urastaan ja perheestään ja viettää viisi päivää viikossa Rooman politiikassa. Berlusconi on tv-väittelyissään pahasti ärsyttänyt feministejä.

http://www.dolomiten.it/nachrichten/artikel.asp?KatId=f&ArtId=74887
  • 19 / 83
  • vaeltaja2005
  • 24.3.2006 18:44
Uudessa Journalisti-lehdessä 24.3.2006 Sari Virtanen (Z-lehden päätoimittaja) pohtii, miten pitäisi kertoa homon perheestä. Esimerkkinä on toimittaja, joka tulee tekemään juttua metsäteollisuuden vaikuttajan, insinööri ”Heikin” 50-vuotispäivän kunniaksi. Siinä sohvalla istuessa toimittaja huomaa, että pöydällä on Heikin hääkuva, mutta puoliso onkin mies. Miten toimia, miten kirjoittaa? Tällaiset tilanteet tulevat varmasti yleistymään. Pitäisikö ruveta kyselemään tästä asiasta, miten suku suhtautuu, yms. Toimittaja todennäköisesti kyselee kuitenkin sellun tuotannon näkymistä.

Monet julkkikset ovat tulleet kaapista esiin. Usein toimituksilla on ollut tiedossa näiden ihmisten homoseksuaalisuus. Tekniikan, kaupan ja teollisuuden alalla ollaan edellen hiljaa seksuaalisesta suuntautumisesta, kun se ei ole heteroutta. Yliopistomaailmassa on jo vapaampaa.

Mutta jutun teossa olevaa toimittajaa voi kohdata ylläri. Miten toimittaja toimii tässä tilanteessa: haastateltava onkin homo. Jari Sillanpää kertoi, että Hesari vaikeni 10 vuotta sitten. Kirjailija Sofi Oksanen korjasi tv-haastattelussa, että poikaystävä olikin tyttöystävä, mutta kohta leikattiin pois.

Huono ratkaisu olisi kesittyä vain tähän seksuaalisuuteen. Mutta Sari Virtanen toivoo, että pian tulisi aika, jolloin homous voitaisiin kuitata luontevassti muutamalla lauseella
Turkki

Turkissa oli viime viikolla täydellinen auringonpimennys, ja suomalaisille auringonpimennysturisteille se oli täydellinen menestys. Taivas oli selkeä, ja sää kesäinen. Turkin eu-kelpoisuutta katseltiin tarkkaan. Kieltoja on monenlaisia. Homobaareissa emme käyneet, jos sellaisia olisi löytynytkin. Täältä keskustelupalstalta saimme hyviä vinkkejä, mutta kuljimme ohi. Samaan aikaan tuli tietoa ,että itäisessä Turkissa on ammuttu kurdimielenosoittajia. Mielenosoitukset ovat jatkuneet jo 5-6 päivää. Turkkilaiset loukkaantuivat, kun heiltä kyselimme kurdiasioista.
Saksalainen Tageszeitung kertoo, että toukokuussa alkavat neuvottelut eu:hun liittymisestä. Hankala kysymys on, missä määrin Turkki hyväksyy eurooppalaiset arvot. Näihin kuuluvat demokratia-käsitys, tasa-arvo, toleranssi vieraita kohtaan ja uskonnon ja politiikan erottaminen. Ongelmia on. Kun on kyselty turkkilaisten mielipiteitä erilaisista yhteikunnallisista asioista, on tullut esiin paljon vanhakantaisia asenteita. 70 prosenttia on sitä mieltä, että naisen kuuluu alistua miehelle, 20 % sallisi naisen kurittamisen, 50 % pitää naisten baari- ja diskokäyntejä vahingollisena. Turkkilaiset tuntevat vastenmielisyyttä muunvärisiä ihmisiä kohtaan, mutta aids- ja homokysymyksissä he eivät ole kaikkein pahimpia Euroopassa, mm. Unkarissa asenteet ovat kielteisempiä.

Israel

Mitä tapahtuu Israelin Pride-paraateille?Israelissa pidettiin vaalit 28.3.2006. Israelin tuleva uusi pääministeri Ehud Olmert herättää kiinnostusta. Olmert on ollut elämässään rohkea. Hän uskalsi aikoinaan 60-luvulla jopa vaatia Beginin eroa, silloin vasta 20-vuotiaana. Nyt hän vaatii siirtokuntien tyhjentämistä. Olmert on nyt 60-vuotias. Hänen vaimonsa on sosiaalityöntekijä, maalari ja kuvanveistäjä. Perheen toinen tytär on tullut julki lesbona. Toinen pojista on kieltäytynyt omantunnon syistä asepalveluksesta. Kiinnostava perhe!

(Berliner Morgenpost 30.3.2006)

Unkari

Unkarissa on vaalikampanja meneillään ja siinä on ollut myös homoteemamukana. Konseravatiivinen oppositiopoliitikko Zsolt Semjen syyttää hallitusvastuussa olevaa sosiaaliliberaalia puoluetta siitä, että homoasioista on puhuttu jo tarpeeksi ja toivoo että asia häviää julkisuudesta. Hän ylistää Puolan presidenttiä, joka kielsi pride-kulkueen Varsovassa. Konservatiivipoliitikko syytti erityisesti liberaaleja siitä, että he kuvailevat uskontoa jokaisen yksityisasiaksi. Vaalit pidetään 9. huhtikuuta, kakkoskierros 23. huhtikuuta. Galluppien mukaan hallituspuolueet ja oppositio ovat aika tasalukemissa.
(www.queer.de)

Hollanti

Viisi vuotta sitten Amsterdam oli homojen ”pääkaupunkina”ja neljä vuotta sitten ensimmäiset nais- ja miesparit vihittiin avioliittoon. Tällä hetkellä homoaviolittoja solmitaan n. 1300 vuodessa.

Mutta nyt mielialat ovat erilaiset. Rotterdamin yliopiston tutkimuksen mukaan 40% homoista tuntee olonsa epävarmemmaksi, erityisesti suurissa kaupungeissa kuten Amsterdamissa. Kolmasosa homoista haluaa liikkua ”näkymättöminä” , huomiota herättämättä. Ei kuljeta enää käsi kädessä eikä suuudella kadulla.Lehdistössä kerrotaan usein, että ulkomaalaiset nuoret ahdistelevat homoja, esim. helmikuun alussa kaksi marokkolaista uhkaili homoa veitsellä.
Viranomaiset ovat käynnistäneet erilaisia projekteja suvaitsevuuden lisäämiseksi.

(Vorarlberg online)
Saksa

Saksan valtiopäivillä vasemmistopuolue Linke vaatii, että maastakarkotukset Afganistaniin on pysäytettävä. Kristityt, yksin elävät naiset ja homoseksuaalit ovat ihmisoikeusjärjestöjen mukaan suuressa vaarassa, jos heidät karkotetaan Afganistaniin. Vaikka Saksan hallitus korostaakin, ettei turvapaikanhakijoita palauteta Afganistaniin, sitä kuitenkin on tapahtunut esim. Hampurissa vasemmistopuolueen tiedotteen mukaan.
(Die Linke im Bundestag 28.3.2006)

Marokko

Marokon turistikeskuksessa Agadirissa on pidätetty kasi saksalaismiestä, ja heitä syytetään homosuhteesta alaikäisiin poikiin. 48-vuotias mies osti hotellihuoneeseensa pojan 10 eurolla. 67-vuotias on kuvannut poikia ja ollut seksikontaktissa. Homokontaktit on kielletty Marokossa.
(Merkur-online 28.3.2006)
Lisähuomautus: Kun olin Agadirissa turistimatkalla n. 15 vuotta sitten, pitkällä uimarannalla oli varsin aktiivisia sotilaita, jotka tyrkyttivät itseään, mutta kun emme huolineet heitä, alkoivat uhkailla: ”Stop, polis, polis!”. Oli tosi vastenmielistä. Ei ole tehnyt mieli takaisin siihen maahan.

Saksa, Frankfurt

Vinkki Frankfurtissa kävijöille: Filmimuseossa on Greta Garbo –muotokuvanäyttely toukokuun alkupuolelle saakka. Garbo on jäänyt hieman salaperäiseksi.Hän kielsi kaikki lesbosuhteensa, vaikka mm. hänen nuoruuden tyttöystävänsä Mercedes de Acosta kertoikin kiihkeästä suhteesta.
(http://pressemitteilung.ws/node/view/8308. Tällä internet-sivulla on Garbon tiivis elämänkerta. Siinä kerrotaan, että homo-elokuvaohjaaja Mauritz Stiller oli ainoa, jota Garbo koskaan rakasti. Stiller ei kuitenkaan koskaan vastannut tähän rakkauteen.).
Saksa

Saksan parlamentin tiloissa on avattu näyttely, jossa esitetään natsiajan homovainoja (Ausgrenzung aus der Volksgemeinschaft - Homosexuellenverfolgung in der NS-Zeit). Näyttely tuli hyvään aikaan, sillä parlamentin lähelle, juutalaisten joukkomurhan muistoksi perustettua hautapaasikenttää vastapäätä on tulossa vainon kohteksi joutuneiden homojen muistomerkki. Tämä näyttely jouduttanee hanketta.
(lähde: Parlamentin nettisivut)

Malmö

Kaksi homoseksuaalista uroshanhea herättää huomiota Malmössä. Juuri nyt on pariutumisaika, mutta nämä eivät ole moksiskaan. Lennart Blomqvist, paikallinen lintuasiantuntija kertoi radiossa, että nämä uroshanhet vaappuvat rauhallisina ja muista piittaamatta Pildammsparken-puistossa, samaan aikaan, kun mut urokset tekevät kaikki mahdolliset temput kiinnittääkseen naaraiden huomion puoleensa. Lintuasiantuntija on jo kolme vuotta seuraillut tätä poikaparia, kun se on palannut talvitiloistaan puistoon.

Malmö-puistossa on myös homojoutsenpari. Jonkin aikaa sitten kerrottiin Bremerhavenin homopingviineistä.
(5.4.42006 n-tv.de)
Dublin

Irlannin pääministeri Bertie Ahern haluaa, että homojen parisuhteet asetetaan samaan asemaan kuin heteroavioliitot. Hänen mukaansa seksuaalinen suuntautuneisuus ei saa olla perusteena sille, että yhteiskunta jakaantuu kahden kerroksen väkeen. Vielä tammikuussa hän vastusti tällaista lakia, mutta nyt hän aikoo toimia niin, että tasa-arvo saadaan mahdollisimman nopeasti.
(kath.net - Katholischer Nachrichtendienst 6.4.2006)
Hieno uutinen. Patakatolisessa Irlannissa tuo on merkittävää. Mahtaa katolista kirkkoa nyppiä!

Juhani
American Family Association AFA harrastaa liikeyritysten boikotteja aina kun se katsoo yrityksen olevan myötämielisiä homoille. Äskettäin se julkisti uuden boikotin Fordille.

Viime vuonna AFA päätti yhdeksän vuoden tuloksettoman boikotin Disney-yhtiöitä vastaan. Muistan hyvin Disneyn tiedottajan haastattelun boikotin julistamisen aikoihin. Haastattelija kysyi tiedottajan mielipidettä tästä boikotin julistaneesta järjestöstä. Tiedottaja vastasi, että haluaako haastettelija virallisen vai epävirallisen mielipiteen. Hän päätti kertoa molemmat. Disneyn virallinen mielipide oli jotakin sellaista, että kaikilla ihmisillä on oikeus mielipiteeseensä. Tiedottajan oma mielipide oli: "They are nuts!", eli he ovat täysin kaheleita.

Nyt maalitauluksi on otettu Wal-Mart, joka on yksi Yhdysvaltain suurimmista kauppaketjuista. Syynä on se, että Wal-Mart myy viime viikolla julkistettua "Brokeback Mountain" -DVD:tä ja videota. Kauppaketju ei ole piitannut valituksista. Tallenteen tuottanut Universal Studios Home Entertainment -yhtiö ilmoittaa ensimmäisen viikon myynnin pompanneen USA:ssa 1,4 miljoonaan kopioon. Wal-Martin osuutta ei ilmoitettu.

Uutinen oli 365Gay.com -verkkosivuilla.

Juhani
Amerikkalainen kristillinen äärioikeisto

Hampurissa ilmestyvässä Die Welt –lehdessä oli eilen pitkä juttu amerikkalaisesta oikeistokristillisyydestä, joka yrittää voimallisesti vaikuttaa suurfimoihin, kuten Fordiin. Ja keskiössä ovat jälleen HOMOT. Koska aihe on meille tärkeä, referoin tekstiä tässä aika laajasti.

Kristillisen oikeiston tulilinjalle joutui ensin rohdoskauppaketju Walgreens, koska se ilmoitti tukevansa tämänvuotisia Gay Games –kisoja Chicagossa. Sinne odotetaan ainakin 12000 urheilijaa. Konseravatiivinen uskonnollinen organisaatio American Family Association (AFA) piti tukea skandaalina. Siellä perusteltiin niin, että kisoihin tulee paljon HIV-positiivisia ja näin tuetaan AIDSin leviämistä. Walgreens kuitenkin ilmoitti, että rahallinen tuki käytetään infokioksiin, jossa levitetään HIVin torjuntaan tarkoitettua infoa. Paine muitakin firmoja kohtaan lisääntyy. Amerikkalaisessa yhteiskunnassa uskonnolla on vahva asema. Arvioidaan, että 80% amerikkalaisista on uskovia kristitttyjä, ja näistä 60 miljoonaa on äärikristittyjä, joihin myös Bush kuuluu. Washingtonissa toimii kymmeniä uskonnollisia lobbausryhmiä, ja ne yrittävät kovalla vimmalla vaikuttaa liittovaltion politiikkaan. Yksi ryhmistä on Family Research Council, joka haluaa rajoittaa avioliiton vain miehen ja naisen välille. Toinen on Eagle Forum, joka vastustaa aborttia. Suurin ja tiukkapipoisin on kuitenkin National Association of Evangelicals (NAE), joka ilmoittaa edustavansa 30 miljoonaa amerikkalaista ja joka vastustaa homoja, aborttia ja kantasolututkimusta, mutta puolustaa sotaa terrorismia vastaan. Tähän joukkoon kuuluvat Bush ja joukko kongressiedustajia ja tuomareita. Die Welt lehti haastatteli professori William Martinina (alueinaan uskonto ja politiikka Rice-yliopistossa Houstonissa). Professori sanoo, että tämä ryhmittymä määrää 20 osavaltiossa republikaanien politiikasta. Tämä ryhmittymä voi helposti sanella lakimuutoksia, ja Bush puuhaileekin parastaikaa perustuslain muutoksen parissa, jolla kielletään homoavioliitot (Federal Marriage Protection Amendment MPA).

Maineikas kirjojen kirjoittaja Barbara Victor kertoo uudessa kirjassaan (saksaksi Beten im Oval Office), että amerikkalainen demokratia on muuttumassa teokratiaksi, jossa uskonnolliset liikkeeet määräävät, millaisia lakeja maassa on. Joissakin osavaltioissa on jo muutettu lakeja tiukempaan suuntaa, kuten Ohiossa, jossa joulukuussa määrättiiin, että on opetettava älykästä suunnittelua. Ja Etelä-Dakotassa kiellettiin maaliskuussa lähes kaikki abortit.

Uskontotieteilijä Martin varoittaa, että tällaiset poliittiset päätökset vaarantavat taloutta. Investoijat pelotellaan pois. Mutta kristillisten piirien esiinmarssi on vasta alussa. Uusia ryhmiä syntyy kuin sieniä sateella. On mm. harjoitusleirejä (Coloradossa esim. Young Evangelicals Leadership Institute), joissa koulutetaan nuoria kristittyjä politiikkaan.

Edellä mainittu American Family Association (AFA) pitää päämajaansa Mississipissä, Tupellon pikkukaupungissa, seillä, missä Elvis aikoinaan syntyi. Järjestöllä on yksi tavoite: ei-uskovaiset pois poliittisesta elämästä. Lisäksi halutaan vaikuttaa talouselämään. Heillä on mm. laaja radioasemien verkko. Taktiikkana on esim., että heidän lakimiehensä (AFAn jäseniä) nostavat oikeusjuttuja sellaisia kauppoja vastaan jotka panevat lehtihyllyyn lehtiä , joissa on kuvia vähäpukeisista ihmisistä. He ovat myös käyneet suurien tv-yhtiöiden kimppuun, ja saaneet poikki tv-sarjoja, jotka eivät miellyttäneet. He kehuvat pystyneensä vaikuttamaan Bayeriin, Kellogg'siin, Coca Colaan tai Wrangleriin. Uusin kohde on Ford, joka veti pois Jaguar- ja Rover-autojen mainokset gay-lehdistä. Järjestö on pystynyt ujuttautumaan suuriin firmoihin, esim. Fordin johtotasolle.

Muut järjestöt ovat ottaneet mallia AFAsta. Esim. Pro-Life Action League protestopi suurta leikkikaluvalmistajaa vastaan. Tämä valmistaja oli avustanut järjestöä, joka tukee vähäosaisia tyttöjä ja heidän oikeuttaan aborttiin. Tuki lopetettiin.

Viime aikoina on syntynyt vastaliike kristillisiä järjestöjä vastaan. Initiative Defcon America ilmoittaa puolustavansa perustuslakia. Maaliskuussa oli New York Timesissä lehtikampanja, jossa vastustettiin kristillisen oikeiston vallan lisääntymistä.
Norfolkin valtionvankilassa Massachusettsissa vangeille esitettiin elokuvaa Brokeback Mountain. 10 minuuttia ennen elokuvan päättymistä valvoja keskeytti esityksen vedoten siihen, että elokuvassa kuvattiin seksuaalisuutta. Valvoja väitti, ettei homoteemalla ollut mitään merkitystä kiellossa.

Vankilatyöntekijä, joka elokuvan esitti saattaa saada rangaistuksena jopa määräaikaisen virasta pidättämisen.

uutislähde 365Gay.com

Juhani
  • 28 / 83
  • vaeltaja2005
  • 12.4.2006 11:07
Mitä odotetaan Prodilta?

Italian vaalit ovat ohi. Prodi voitti hiuksen hienosti. Entä nyt? Frankfurter Rundschau muistelee, mitä tuli luvatuksi: Irakista vetäydytään. Työamrkkinoilla vakituisen työn verotusta kevennettään. Tuloveroa vähennetään 5%. Eläköitymisikää ei nosteta 57:stä 60 vuoteen. Homopareille yhteikunnan tunnustus. Ei kuiatenkaan adoptio-oikeutta. Ym. ym.

http://www.fr-aktuell.de/ressorts/nachrichten_und_politik/thema_des_tages/?cnt=845802
  • 29 / 83
  • vaeltaja2005
  • 14.4.2006 12:34
Transvestiitti Italian uuteen parlamenttiin

Konservatiivisessa Italiassa on Vladimir Luxuria alias Wladimiro Guadagno saanut aikaan pienen sensaation. Italian parlamenttiin tulee ensi kertaa Italian historiassa transvestiitti. ”Tästä päivästä alkaen minua voi kutsua rouva kansanedustajaksi. Teen työtä sen puolesta, että niilläkin, jotka eivät saa ääntään kuuluviin, on nyt edustaja parlamentissa”, hän kommentoi vaalivoittoaan. Koko maa tuntee nyt tämän värikkään 40-vuotiaan, joka tuli parlamenttiin kommunistien listoilta (Partei Rifondazione Comunista PRC).

Hän kutsuu itseään ”yleis”-seksuaaliksi. Hänen ruumiinsa on hormonihoitojen jälkeen puoliksi miehen, puoliksi naisen. Hän puhuu itsestään rouvana, mutta säilyttää miehen nimensä. Hänen taiteilijanimensä on Luxuria (hekuma). Siinä isku moraalinvartijoita vastaan.

Luxuria oli kommunisteille hyvä ehdokas. He saivat paljon mediajulkisuutta. Luxuria syntyi aikanaan köyhässä Pugliassa poikalapsena. Jo teini-ikäisenä hän tunsi vetoa miehiä kohtaan, tyttöjen tavoin. Taistellakseen tätä tunnetta vastaan hän päätti tulla papiksi. Mutta turhaan. Vuonna 1985 hän muutti Roomaan ja eli siellä seksuaalisuuttaan täysillä. Nyt hän opiskelee yliopistossa kirjallisuutta. Sen ohessa hän tekee työtä prostituoituna, käyttää huumeita ja hormoneja ja esiintyy klubeilla ja filmeissä drag -tähtenä.

Luxurian kautta Italiassa nousee varmasti esiin vaatimus homoavioliitosta. Luxuria sanoo ajavansa monikulttuurisen, moniuskontoisen ja moniseksuaalisen Italian asiaa..Mutta vastustajat pilkkaavat: Nyt tarvitaan parlamenttitaloon kolmas vessatyyppi, sanoo oikeistopopulistisen puolueen edustaja.

Referaatti: 14.4.2006 http://www.nachrichten.at/politik/aussenpolitik/437994?PHPSESSID=773bd0821c92acc53fcba92301f96abb
Ilmeisesti jokaisella maalla pitää olla omat irvokkaat narrinsa parlamentissa. Meillä se oli joku aika sitten T. Halme. Saa nähdä kuinka kauan arvon Luxuria Italian parlamentissa pyllistelee.

aeltaja2005 kirjoitti:
"Luxurian kautta Italiassa nousee varmasti esiin vaatimus homoavioliitosta."

Toivottavasti ei ainakaan hänen kauttaan. En ole aivan täysin vakuuttunut siitä, että paras henkilö ajamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asioita olisi Luxurian tyyppinen narkkarihuora. Ei varmaan vetoa kovin moneen tavalliseen italialaiseen.
Italiassa on jo kokemusta huomiota herättävistä kansanedustajista. Pornotähti Cicciolina, oikealta nimeltään Ilona Staller tuli valituksi parlamentin jäseneksi vuonna 1987 mahtavalla äänimäärällä. Hänen vaalikampanjansa oli erikoinen ja huomiota herättävä. Maitorauhasiaan esittelemällä hän sai median taatun huomion. Hän on myös kunnostautunut erikoisella rauhantyöllään. Hän tarjoutui 1990 menemään Saddam Husseinin kanssa sänkyyn edistääkseen rauhaa Lähi-idässä. Hän on tehnyt samanlaisen sänkymenotarjouksen Osama bin Ladenille.

Olen Cicciolinan nähnyt kerran lähietäisyydeltä hänen parlamenttikautenaan. Hän ja toinen nainen raastoivat toisiaan tukasta keskellä Rooman erään valtakadun ruuhkaa. Veri lensi. Todellisuudessa se oli lavastettu videokameraa varten. Poliisit veivät valokuvaajan ja muistaakseni toisen naisen. Cicciolinaan he eivät voineet kajota.

Ciccolinan ottaminen esille Vladimir Luxuria alias Wladimiro Guadagnosta kertovan uutisen yhteydessä ei kuitenkaan arvota viimeksimainittua, paitsi värikkäästä elämästä. Epäilen myös, että alkuperäisen uutisen kirjoittaja on sekoittanut käsitteitä. Transvestisuus ja hormonihoidot samassa yhteydessä eivät jotenkin tunnu mätsäävän.

Juhani
USAn osavaltio Maine on päättänyt sulkea seksuaalirikollisten tietokannan netissä. Tietokannassa oli seksuaalirikoksia tehneiden nimet, asuinpaikat, työnantajat ja valokuvat. Rikollisia voi etsiä kaupungin, kaupunginosan ja jopa kadun mukaan.

Mainessa luettelo poistettiin sen jälkeen , kun kaksi luettelossa ollutta löydettiin eilen aamulla ammuttuina. Todennäköinen murhaaja, kanadalaismies, ampui itsensä bussissa, kun poliisi yritti pidättää hänet.

Katsokaapa, millainen rekisteri on käytössä esim.Kaliforniassa. Sivun alaosassa rasti ruutuun ja sen jälkeen pääsee etsimään esim. karttahakuna kaupunkeja ja rikollisia. Näille sivuille pääsee mm. USAn oikeusministeriön sivujilta.

http://www.meganslaw.ca.gov/disclaimer.aspx?lang=ENGLISH
Eläköön avoin yhteiskunta ja sananvapaus!
Ei voi kun ihailla jälleen kerran tuota Amerikkaa.Kyllä Suomessakin pitäisi ottaa mallia noin hienosta järjestelmästä.Ehkä myös uhrien nimet ja kuvat pitäisi laittaa julkisiksi,että ihmiset tietävät jos naapuri saattaa tarvita apua tms.
  • 34 / 83
  • vaeltaja2005
  • 20.4.2006 12:09
Salzburg

”Salzburg on homoturistille suunnilleen samaa kuin Afganistan naisturistille”. Näin sanoi Salzburgin paikallisen homojärjestön (HOSI) puheenjohtaja, kun matkailuväki kyseli, mitä kaupunki voisi tajota homoturisteille. Syy kyselyyn oli hyvin käytännöllinen. Kaksi hollantilaista matkatoimistoa haki tietoa, kun oltiin tekemässä lehteä matkailusta kiinnostuneille homoille. Salzburgin turismiviranomaiset haluaisivat esitellä tälle maksukykyiselle ryhmälle (siis homoille), mitä kaupunki ja läheinen maaseutu tarjoavat.

Mutta HOSIn puheenjohtaja jäähdyttelee: Salzburg on homoille tasa-arvokysymyksissä kehitysmaa. Esim. paikallinen homo-organisaatio ei saa maakunnan hallinnolta senttiäkään tukea. Mutta homoturistien rahat kelpaavat
Komiikkapalkinnot

Kesäkuussa 2006 jaetaan Saksan Erlangenissa jokavuotinen Max-ja-Moritz –palkinto. Se on saksankielisen alueen tärkein komiikkapalkinto. Eilen jury julkisti palkinnonsaajat: ranskalainen piirtäjä Jacques Tardi saa palkinnon huomionosoituksena elämäntyöstään. Kunniapalkinnon saa Ralf König.

Tardi on piirtänyt musta-valkoisia kertomuksia sodan harmaudesta. Hän ei kuvaa urhoollisuutta tai sankaruutta vaan sodan kauheutta. Hänen tärkein sodanvastainen kirjansa on v. 1993 ilmestynyt ”Hautojen sota”, saksaksi Der Grabenkrieg. Hänen isoisänsä oli ensimmäisessä maailmansodassa. Pojanpoika kuunteli usein isoisänsä tarinoita, joissa ei ollut sankareita. Oli vain valtava kuolinkamppailu.

Ralf König saa erkoispalkinnon taiteellisesta toiminnastaan, joka sivuaa muhamed-pilapiirroksia.Hän puolusti lehdistön vapautta. Kuvia julkaistiin mm. Frankfurter Allgemeinessa. Hän ei suostunut siihen, että vapauden perusarvoista luovutaan islamilaisten ääriliikkeiden takia. Jo ennen Tanskan pilapiirroskohua König työskenteli 350-sivuisen komiikkakirjan Dschinn Dschinn parissa. Se käsittelee islam-ilmiötä. Emme saa islamilaisten pöyristyksen edessä luopua sananvapaudesta, vaan puolustaa demokratiamme arvoja.

(Lyhyt referaatti Berliner Literaturkritik -lehdestä)

http://www.berlinerliteraturkritik.de/index.cfm?id=12168

Ralf König on syntynyt v. 1960 ja tullut tunnetuksi erityisesti homohahmoistaan, kuten miespari Konrad ja Paul, ja tappajakondomistaan.. Iso osa hänen teoksistaan on suomennettu.
Ei "lehdistä luettua" vaan "radiosta kuultua". Aihe on ongelmallinen siirtolaisporukka Saksassa. Kuunnelkaa juttu samalla mielessä pitäen, että homot eivät ole tämän porukan suosiossa:

Linkki (yhdistä palat):

http://www.yle.fi/radiopeili/weblisher2005/play.php?file=1145446459-30059.ra&title=Maahanmuut
tajien+integraatio+kangertelee+Saksassa&text=Pertti+R%F6nk%F6n+raportti+saksalaisten+ja+mus
limimaahanmuuttajien+tulehtuneista+suhteista.&cat=ulkomaat

Laiton linkin paloiksi koska pitkä rivi sotki sivun. Eli koko palat yhteen (yksi rivi, ei välilyöntejä).
Kirkkouutisia maailmalta

Metodistikirkon 75 pappia astui ulos kaapista USA:ssa

Metodistikirkon (UMC) oikeudellisen neuvoston on määrä kokoontua ensi keskiviikkona. Juuri ennen tätä kokousta 75 pappia ilmoitti kirjeessä olevansa homoja, eli tulivat ulos kaapista. Samalla he ilmoittivat, että kirkon nykyinen homofobinen linja ei satuta vain homoseksuaaleja pappeja, mutta myöskin kirkkoa itseään. "UMC:n virallinen linja on tunkenut meidät, kuten myös perheemme pelon ja eristäytymisen kaappiin".

Viime vuonna UMC erotti pastori Beth Stroudin tämän ilmoitettua elävänsä lesbosuhteessa.

***

Vatikaani entistä raivokkaammin samaa sukupuolta olevien liittojen kimpussa

Paavi Benedictus XVI käytti jopa pääsiäisjuhlaa ilmaistakseen kielteisen kantansa homoihin. Hän johti perinteisen ristisaaton. Sen kuluessa hän puhui epäsuorasti homoista. Paavi vaati yhteiskuntaa ympäröivän saastan puhdistamista. Hänen mukaansa maailma on saatanallisen ylimielisyyden otteessa, jonka tarkoituksena on perheen eliminoiminen.

Taustana entistä jyrkemmälle tuomiolle on esimerkiksi juuri pidetyt vaalit Italiassa. Vatikaani tuki avoimesti vanhoillista Berlusconin johtamaa koalitiota, joka hävisi vaalit. Vasemmisto on ilmoittanut, että he aikovat voitettuaan vaalit ajaa läpi lain, joka takaa samaa sukupuolta oleville pareille samat oikeudet kuin tavallinen avioliito mahdollistaa.

***

Katollisella kirkolla alkaa maltti loppua. Helmikuussa Espanjan katolisen kirkon piispa Antonio Algora vertasi Espanjan pääministeriä José Luis Rodriguez Zapateroa Rooman hirmuhallitsijaan Caligulaan. Syynä oli Zapateron laiksi ajama, samaa sukupuolta olevien henkilöiden täydellinen avioliitto.

***

USA:n episkopaalikirkon konservatiivinen ryhmä koettaa saada harhaoppisuussyytteen avoimesti homoseksuaalille piispa Robinsonille ja hänen valintaansa tukeneille 35 piispalle. Ryhmä toteaa, että maailman laajuinen anglikaaninen yhteisö on pirstaloitunut piittaamattoman "gay-agendan" ajamisen seurauksena. Agenda on heidän mielestään vihamielinen Raamattua ja kirkon historiallista järjestystä kohtaan.

Lähteet: Advocate.com ja 365gay.com
Queer Noises 1961-1978: From the Closet to the Charts. Compiled by Jon Savage (Trikont / Indigo) uusi CD-kokoelma ilmestynyt

Jon Savage on ansioitunut popin historiankirjoituksessa, kun hän esitti, miten sosiaaliset olot synnyttivät 70-luvulla vahvaa musiikkia, punkkia. Kirjan nimi oli England's Dreaming. Nyt tekijä keskittyy toiseen myyttiin: homopoppiin. Oheisvihkossa hän esittää, miten homojen osuus populaarikulttuurissa on aina pyritty mitätöimään tai peittämään vaikenemalla. Tässä levyalbumissa on 24 biisiä, jotka ovat nousseet homopaikkojen takahuoneista hittilistoille. Tällaisia biisejä, joilla on oma historiansa: "Kay Why?" (Brothers Butch), "See My Friend" (Kinks), "Ain't Nobody Straight In L.A." (Miracles), "53rd and 3rd" (Ramones), "You Make Me Feel" (Sylvester).

Laajemmin CD-levystä ainakin tässä Die Welt-lehdessä: http://www.welt.de/data/2006/04/21/876313.html
Augsburg, Saksa

Katolisen kirkon homovastainen kampanja alkaa tuottaa käytännön tuloksia. Augsburgin piispanistuin on kieltänyt vuodesta 1999 alkaen vuosittain pidetyn ekumeenisen jumalanpalveluksen roomalaiskatolisessa kirkossa St. Moritzissa. Tilaisuuden piti olla homojen pride-kokoontumisen yhteydessä. Piispanistuin ilmoitti, ettei Christofer Street –prideparaatin aikana järjestetä mitään jumalanpalvelusta. Päätös on tullut Roomasta. Yksi uskovainen oli tehnyt valituksen Roomaan näistä jumalanpalveluksista. Uskonkongregaatio on sen vuoksi päättänyt ja tiedottanut Augsburgiin, ettei pride-juhlan aikaan saa järjestää ko. jumalanpalvelusta, koska siitä voisi syntyä väärinkäsitys, että paavinistuin hyväksyy homo- ja lesbosuhteet.

20.4.2006 http://www.kath.net/detail.php?id=13430
Vihaa Jumalan nimissä

Referaatti Spiegel-online –verkkolehdestä
eilen.

"Hurrikaani Katriina oli Jumalan lahja, USAn kuolleet sotilaat Irakissa ovat hinttejä, ja AIDS on oikeutettu rangaistus". Hän on amerikkalainen viha-apostoli Fred Phelps, jonka oudot tempaukset ovat herättäneet protestiaallon ja perustuslakikeskustelun.

Huhtikuun 12. pnä kuoli Marcus S. Glimpse, merijalkaväen sotilas Kaliforniasta. Hän oli 22-vuotias, kun jossain Irakissa räjähdysainelataus tappoi hänet. Samana päivänä kaksi muutakin sotilasta sai surmansa. ”Jumalalle kiitos, taas kolme kuollutta”, luki Phelpsin internet-sivulla. ”Olisin toivonut 3000 ruumista enenmmän”.

Phelps ei ole mikään Al Qaidan solu, vaan 76-vuotias baptistisaarnaaja Kansasin osavaltiosta. Hän on yksi Amerikan vihatuimpia miehiä. Hänellä on n. 80 jäsentä käsittävä baptistikirkko, ja he tulevat joukolla kyltit mukanaan hautausmaille, joilla haudataan sodassa kaatuneita nuoria. Kylteissä lukee: Jumala vihaa homoja tai Kiitos Jumala kuolleista sotilaista. Hautajaisväelle he huutelevat: Se mätänee helvetissä.

Baptistiseurakunnan mukaan sotilaat tekevät pahinta mitä voi: He taistelevat Irakissa sellaisen maan puolesta, joka edistää homoutta ja jota Jumala kiroaa. Myös 11. Syyskuuta ja Katriina-pyörremyrsky ovat Jumalan rangaistus homoudesta. Homoseksistä vaaditaan kuolemanrangaistusta.

Hautausmaavälikohtauksia on ollut jo satoja. He itse ylpeillen sanovat tehneensä 22 000 erilaista protestitempausta. Osavaltiolla ei ole keinoa puuttua tähän toimintaan.

”Mielenvikainen viha homoja kohtaan”, on monen kommentti. Kongressi suunnittelee lakia, jolla säädeltäisiin mielenosoituksia hautausmaan ympäristössä. Yksittäisissä osavaltioissa on jo lakeja, joilla rajoitetaan hautajisten aikaisia mielenosoituksia ja joissa määrätään useamman sadan metrin lähestymiskielto hautausmaan ympärillä. Lukuisiin osavaltioihin ollaan rakentamassa samanlaisia lakeja. Samaan aikaan kansalaisoikeuksien puolesta toimiva liitto (ACLU) varoittelee tällaisista perusoikeuksia rajoittavista laeista.

Baptisitmielenosoittajat käyttävät mahdollisesti tulevia kieltolakeja hyväkseen. Jo 11 vuotta sitten he kantelivat Kansasin mielenosoituskieltoja vastaan ja saivat 100 000 dollarin vahingonkorvauksen. Siinä hyvä tulonlähde. Phelpsillä on 11 asianajajalasta. Myös isipappa itse toimi aikoinaan asianajajana, mutta sopimattoman käytöksen vuoksi hänet suljettiin pois asianajajaliitosta.

Muutamat motoristi-sotaveteraanit ovat ryhtyneet vastaiskuun. He kutsuvat itseään Patriot Guard Riders. He ilmaantuvat aina sinne, missä Phelpsin sakki kokoontuu ja työntyvät joukon ja hautausmaan väliin. Perustuslaki sallii tällaisenkin.

Sama jokkio uhkasi mielenosoituksellaan Suomeakin joitakin vuosia sitten. Mikä oli syy, se on päässyt unohtumaan, mutta joku varmaan muistaa. Tässä Phelpsin kotisivut, jotka huokuvat homovihaa.
http://www.godhatesfags.com/
München – Rooma

On kyse henkiinjäämisestä. Näin otsikoi Oberbayersiches Volksblatt tänään katolisen kirkon kondomiongelmaa käsittelevän jutun. Paavin vastaus on pidättyväisyys. Monet uskovat vaativat paavia luopumaan tiukasta kondomikeillosta. Yksi kondomikieltoa vastustavista on Milanon emeritusarkkipiispa Carlo Maria Martini. Hän oli ennen eläköitymistään arvostettu teologi. Nyt hän asuu Jerusalemissa. Hänen suurin huolensa on ihmisten kohtalo.

Müncheniläinen tunnettu moraaliteologi Johannes Gründel sanoo, että tässä ei puhuta nyt ehkäisystä. Ehkäisykysymyksistä on jo käyty laajat keskustelut , kun siitä laadittiin laaja tietopaketti ("Humanae Vitae" v. 1968, ns. ”ehkäisypillerienzyklika").

Nyt näiden teologien mukaan on kysymys elämän turvaamisesta vaarallista tautia vastaan. He ovat äskettäin keskustelleen eteläafrikkalaisen teologin kanssa, joka kertoi aidsia airastavista vauvoista, joiden vanhemmat kuolevat tautiin. Leskiksi jääneet miehet etsivät uuden neitsyytensä säilyttäneen vaimon, koska he luulevat, että aids parantuu, kun on kanssakäymisessä neitsyeen kanssa.

”Tämä sairaus on kuin ruoska; meillä on edessämme suuri tehtävä”, sanoo Gründel.


Teheran

Atomivoimalariita jättää varjoonsa sen, mitä Iranin sisäpolitiikassa tapahtuu. Atomiselkkausta käytetään keppihevosena länsimaisten ilmiöiden karsimiseen. Naiset eivät enää saa kulkea ilman huntuja niin kuin muutama vuosi sitten. Teheranin poliisipäällikkö on ilmoittanut poliisin puuttuvan liian lyhyisiin naisten housupukuihin, joiden alta jalat vilkkuvat. Jalat eivät saa lainkaan näkyä vaatteen alta. Huntu ei saa olla huolettomasti ja takki ei saa olla liian vartalonmyötäinen. Koiran ulkoiluttaminen on kielletty. 50 poliisipartiota valvoo tilannetta.

Teheranissa on äskettäin hirtetty 10 kuolemaantuomittua. Kuolemantuomion saa murhasta, petturuudesta, vakoilusta, aseellisesta hyökkäyksestä, huumausainekaupasta, avionrikkomisesta, homoseksuaalisuudesta, raiskauksesta, prostituutiosta ja uskosta luopumisesta.Amnestyn mukaan Iranissa pantii toimeen viime vuonna 94 kuolemantuomiota, toiseksi eniten maailmassa (ekana Kiina, kolmantena Kiina ja sitten USA).

(Wiener Zeitung tänään)

Lontoo

George Michael haluaisi viedä elämänkumppaninsa vihille

Englantilainen pop-tähti (42 v.) haluaa mennä naimisiin 10-vuotisen yhdessäelämisen jälkeen. Kumppani on amerikkalainen taidekauppias Kenny Gross. Näin tähti kertoi ITV-tv-kanavalla. Englannissa se on ollut mahdollista viime vuodesta alkaen. Mm. Elton John vei elämänkumpaninsa David Furnishin vihille.

George Michaelin levyjä on myyty 85 miljoonaa, ja nyt, 15 vuoden tauon jälkeen, hän lähtee ensi syksynä jälleen kiertueelle. Viime vuosina hän on ollut julkisuudessa, kun on ollut huumeongelmia, kolari nelivetoautolla parkkipaikalla ja muita pikku ristiriitoja poliisin kanssa.

(Leipziger Volkszeitung)
vaeltaja2005 kirjoitti: "Sama jokkio uhkasi mielenosoituksellaan Suomeakin joitakin vuosia sitten."

Eiköhän syynä liene ollut Tarja Halosen valinta presidentiksi ja hänen Seta-menneisyytensä, joka tietenkin merkitsi näiden hihhuleiden mielestä kaiken lisäksi lesobutta.
Public eye kirjoitti:
> "Eiköhän syynä liene ollut Tarja Halosen valinta presidentiksi ja hänen
> Seta-menneisyytensä, joka tietenkin merkitsi näiden hihhuleiden
> mielestä kaiken lisäksi lesobutta."

Noin minäkin muistelen. Siinä oli vielä sellainen sivujuoni, että he uhosivat tulevansa Suomeen ja polttavansa Suomen lipun. Tämä sai sitten Suomalaiset "Karjala takaisin" -tyylin isänmaalliset vastakommentoimaan jenkkihihhulien nettisivuilla heitä vastaan. Kertoivat, että jos lipunpolttoporukka saapuu Suomeen, niin näille tulee kuumat oltavat moisen häpäisyn vuoksi. Itse asiassa oli mielenkiintoista seurata kuinka homoilla ja ihan toisella ryhmällä oli yhteinen vastustaja. Eiväthän he tulleet, uhosivat vain.

Mutta ehkä tämä amerikkalainen hihhuliporukka on ihan oikeassa uskonsa suhteen. Raamattu ja paavikin on homoja vastaan - jos joku muuta väitää lienee harhauskoinen ja on muuntanut uskontoa vain jotta se sopisi tämän omaan maailmankuvaan. Näinhän paavi ymmärtääkseni sanoo ja puhuu ns. Coca-Cola -uskonnosta. Tavallaan olen hänen kanssaan samaa mieltä. On parempi hylätä koko usko.
Vielä kerran väkivallasta

Vielä Saksan väkivaltatapauksista. Muutama päivä sitten hakattiin etiopialaissaksalainen mies Potsdamissa, Berliinin naapurikaupungissa, henkihieveriin. Epäiltiin rasistista väkivaltaa. Maan julkisuus kohahti. Tv-asemat ja lehdet kirjoittelivat tapauksesta, poliitikot tuomitsivat. Potsdamissa järjestettiin 4000 ihmisen solidaarisuusmielenosoitus, jossa tv-kanavat olivat paikalla. Poliisi lupasi 15000 euron palkkion parhaasta vinkistä, jolla tekijät löydettäisiin. Kaksi miestä pidätettiin, ja kuljetettiin Karlsruheen, missä on syyttäjä- ja oikeuslaitoksen johto. Valtionsyyttäjä johtaa tutkimuksia. Siellä oletetut tekijät nyt istuvat häkeissä.

Rasisimiin täytyy reagoida ankarasti. Esim. Joensuussa se saatiin lähes loppumaan, kun vihdoin viimein poliisi otti asian vakavasti. Mutta yksi asia tässä kismittää. Kun homojen kimppuun hyökkäillään, se ei aiheuta juuri minkäänlaista liikahdusta. Kuitenkin kyseessä on samantyyppinen ilmiö kuin rasismi.

No, Potsdamin tapahtumat ovat vyöryneet eilen uuten suuntaan. Esim. Märkischen Allgemeinen –lehden mukaan uhri oli vahvasti humalassa, yli 2 promillea, ja provosoi hakkaajiaan haukkumalla heitä sioiksi ja yrittämällä potkia näitä. Silminnäkijä on olemassa. Berliner Zeitungin mukaan rikostutkijat yrittivät rauhoitella ja epäilivät teon rasistista luonnetta, siis että syynä olisi ulkomaalaisviha.. Jotkut silminnäkijät ovat kertoneet, että uhri oli hetkeä aikaisemmin riidellyt läheisessä diskossa.

Jos näin on, miehet palautetaan takaisin Potsdamiin ja asia tutkitaan normaalina pahoinpitelynä, puolustustarkoituksessa tehtynä., tai pikaistuksissaan. Oletettujen tekijöiden oikeusavustaja Veikko Bartel pitää tapausta oikeuslaitoksen skandaalina. Oletetuilla tekijöillä saattaa olla jopa alibit. Osavaltion sisäministeri arvosteli valtionsyyttäjää., kun tämä otti tapauksen itselleen ja kyyditsi miehet maan toiseen ääreen. Ylilyöntejä toisensa jälkeen.

Mutta vielä kerran: milloin nähdään se ihme, että tutkijat, valtionjohto ja kansalaisjärjestöt mobilisoidaan homojen pahoinpitelyjen takia. Suomessa ja muualla.
Vanhoillisuuden linnake Itävalta joutuu hyväksymään homoparisuhteet ennen pitkää

(DiePresse.com, 23.4.2006)

Itävallan on ennen pitkää hyväksyttävä samaa sukupuolta olevien parisuhde. Tätä mieltä on graazilainen oikeustieteen professori Brigitta Lurger Itävallan notaaripäivillä Salzburgissa. Euroopassa on vapaa maahanmuutto-oikeus. Ennen pitkää Itävallan on seurattava muiden EU-maiden mallia. Juuri nyt siihen ei kuitenkaan löydy poliitista yhteisymmärrystä.

Tällä hetkellä eu-tuomioistuimessa on useampia kansainvälisten heteroparien ongelmatapauksia. On esim. tapaus, jossa espanjalainen Itävallassa opiskeleva pariskunta haluaa antaa lapselleen molempien vanhempien sukunimen, kuten on Espanjassa tapana. Se taas ei käy Itävallassa. EU-oikeus ottaa kantaa. Voiko olla niin, että kun ihminen muuttaa maasta toiseen, hän menettää lähtömaansa oikeudet.

Kun nämä tapaukset on ratkaistu, voidaan heti tarkastella oman maan parisuhdelainsäädäntöä. Voiko olla niin, että ulkomaalaiset parit saavat pitää oikeutensa, mutta maan omille kansalaisille se on kiellettyä.

Gerhard Hopf Itävallan oikeusministeriöstä pitää myös välttämättömänä homoparien tunnustamista. Myös oikeusministeri Karin Gastinger on ilmaissut samanlaisen mielipiteen, mutta perääntyi, kun hänen omassa puolueessaan oli vahva vastustus. Itävallassa vain sosiaalidemokraatit SVÖ ja vihreät ajavat homoliittoja.

Jotain on jo tapahtunut. Perustulakituomioistuin VfGH on hyväksynyt sairauskassoissa homoparin toisen osapuolen vakuuttamisen ja aikaisemmin Euroopan tuomioistuin on hyväksynyt homoparin jälkeenjääneen puolison oikeuden vuokrasopimuksen jatkumiseen.
Italia - Vatikaani

Paavi Benedict XVI suunnittelee suorastaan vallankumouksellista suunnanmuutosta vatikaanin seksuaalipolitiikassa. HIV-potilaat saavat käyttää kondomia. Tähän saakka ehkäisyvälineet ovat olleet tiukasti kiellettyjä. Tämä tieto on tullut eräältä kuuriakardinaalilta. Vatikaani valmistelee asiakirjaa, joka julkaistaan pikapuoliin, sanoi vatikaanin terveysvaltuutettu kardinaali Javier Lozano Baragàn haastattelussa italialaiselle La Repubblica –lehdelle. Asiantuntijat Roomassa sanovat, että kuuriakardinaali voi kertoa tuollaisen uutisen vain, jos paavi on sen jo sanonut.

Kuuriakardinaali, joka on paavin läheinen uskottu, sanoi, että paavi halusi tarkistaa tämän asian. Viime viikolla viimeksi Milanon ex-arkkipiispa oli vaatinut samantapaista suunnan muutosta. ”Kondomin käyttö on pienempi paha”, hän oli sanonut eräälle lehdelle.

Edellinen paavi oli ollut jyrkällä linjalla kondomien suhteen

(Spiegel online eilen)

Samaa asiaa käsittelee tänään katolinen uutistoimisto. Siellä arvioidaan,. että uusi kannanotto tulee muutaman kuukauden kuluttua.
http://www.kath.net/detail.php?id=13463
  • 47 / 83
  • vaeltaja2005
  • 24.4.2006 22:13
Espanja

Espanjalaisista 61% kannatta homoavioiittoja, 32% vastustaa. Tällaisen tuloksen julkaisi Instituto Opina, mielipidetutkimuslaitos.Tutkimuksessa haastateltiin 1000 ihmistä. Yli 1000 homoa ja lesboa on tähän mennessä mennyt avioliittoon. Laki tuli voimaan heinäkuussa 2005, ja katolisen kirkon vastustus on ollut vahvaa.

http://www.spanien-bilder.com/aktuelles_aus_spanien_details762.htm
  • 48 / 83
  • vaeltaja2005
  • 25.4.2006 10:16
Washington

50 huomattavaa uskonnollista johtajaa on kirjoittanut USA:ssa vetoomuksen, jossa vaaditaan perustuslakiin homoavioliiton totaalikieltoa.Mukana on 7 katolista kardinaalia, 16 piispaa, evankelisia protestantteja, muutama rabbi ja ortodoksisen kirkon edustaja ja mormooneja. Tällä hetkellä homoavioliitto on Massachusetissa ja parisuhdelaki on Vermontissa, Connecticutissa, Hawaijilla, Kaliforniassa, Washington D.C:ssä., Mainessa ja New Jerseyssä.
(Queer.de)

Norja – tasa-arvon maa

Saksalainen nettilehti Netzeitung kertoo tänään Norjasta. Sinne kannattaa matkustaa. On kauniit maisemat, ystävällinen ilmapiiri ja suvaitsevainen henkinen ilmasto.Se on kiva maa myös homoturistille.

Vapaus ja tasa-arvo eivät ole Norjassa pelkkiä korusanoja. Euroopassa Norja on tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden eturintamassa. Homojen syrjintä kiellettiin jo 1981 ja 12 vuotta myöhemmin saatiin parisuhdelaki. Vuodesta 2003 on ollut mahdollista adoptoida toisen puolison lapsi.

Norjassa korostetaan perhearvoja, mutta homoihin suhtaudutaan siitä huolimatta tasa-arvoisesti. Norjassa ei tarvitse peitellä seksuaalista suuntaustaan. Maa sopii hyvin myös homoturistille.

Oslo – liberaali kaupunki

Tunnetuin Oslon lesbo on rikoskomissaari Hanne Wilhelmsen. Tai ehkä hänen luojansa, kirailija Anne Holt. Monissa kirjoissa rikoskomissaari selvittelee rikoksia, mutta samalla kirjoissa valotetaan kuningaskunnan homojen elämää. Gay-elämä on värikästä. Koko vuoden järjestetään tilaisuuksia ja juhlia, kuten esim. Prideviikko 23.6.-2.7.2006.

Sosiaalisella ja poliittisella tasolla toimii Lesbo- ja homojärjestö LLH. Valtiovalta tukee järjestön toimintaa.

Oslon homot

Piirit ovat aika pienet. Niinpä kaikki paikat voi katsastaa yhden viikonlopun aikana. Esim. Sjokoladekoppen, «homokamari» Kristian Ivs Gate 9 (Su-to 13-2, pe-la 13 -3.30). Sunnuntaisin T-dance-tilaisuuksia. Toinen paikka on Bar de Stijl Nedre Slottsgate 9 (10-3), erinomainen yhdistelmä baaria, kahvilaa ja klubia.

Nuoremmille sopii juhlimispaikaksi London Pub, 70 vuotta vanha paikka (C.J. Hambros Plass 5, päivittäin 15-3). Siellä on modernit tanssisoundit. Vähemmän räväkkä on Bobs Pub (Grønland 1, 12-2.30). Kesällä oluen voi nauttia myös ulkosalla, homot ja heterot sulassa sovussa.

Turistille lisäinfoa englanniksihttp://www.skeivedager.no

http://www.netzeitung.de/reise/norwegen/394261.html
Amsterdamin pormestari Job Cohen on kirjoittanut kahdeksassa eurooppalaisessa kaupungissa toimiville kollegoilleen kirjeen, jossa hän ilmaisee huolensa homoseksuaaleihin kohdistuvan suvaitsemattomuuden lisääntymisestä. Hän kehottaa toimintaan sen hyväksi, että Hollannissa viisi vuotta sitten laillistetun homoavioliiton kaltaiset säännökset tulisivat voimaan myös vastaanottajien kotimaissa. Hän kertoo myös olevansa huolestunut paitsi kotikaupungissaan lisääntyneestä homoihin kohdistuvasta väkivallasta, myös vastaanottajakaupungeissa esiintyneistä homomielenosoitusten ja -kulkueiden kielloista.

Kirje lähetettiin Varsovaan, Wieniin, Prahaan, Lissaboniin, Dubliniin, Riikaan, Vilnaan ja Tallinnaan sekä EU:n oikeusasioiden komissaarille Franco Frattinille.

Ks. http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4939624.stm
Vatikaani: pidättyväisyys tärkein ehkäisymenetelmä

Keskustelu vatikaanin kondomikiellosta jatkuu. Tänään katolinen uutistoimisto kertoi seuraavaa:

Paavillinen neuvosto sairaiden sielunhoitoa varten tekee paraikaa käsikirjaa aids- ja hiv-potilaiden sielunhoitoa varten. Neuvoston puheenjohtaja meksikolainen kuuriakardinaali Javier Lozano Barragán kertoi asiasta tänään tiistaina radio vatikaanissa. Ohjeet valmistuvat tämän vuoden kuluessa. Samalla tehdään laaja tutkimus, jossa pohditaan myös kondomin käyttöä.

Katolinen kirkko pitää pidättyväisyyttä tärkeimpänä ehkäisymenetelmänä. Uskollisessa avioliitossa ei tapahdu mitään yllättävää. Mutta kun tulee vastaan pari, joista toinen on saanut hiv-viruksen, alkavat ongelmat. Miten toimitaan? Tätä pohditaan tutkimuksessa, tieteellisesti, käytännöllisesti ja moraalisesti.

Neuvosto itse ei päätä mitään. Asia viedään paaville, joka viisaudellaan ja pyhän hengen avulla päättää. Hän päättää, mihin suuntaan lähdetään. Me toimimme sen mukaisesti, mitä paavi sanoo. Siitä tulee kirkon käytäntö.

http://www.kath.net/detail.php?id=13482


Homous tyylikästä – näyttely Zürichin museossa

Homojen ja lesbojen tyylielementit ovat ponnahtaneet myös heteroiden arkipäivään. Näyttelu Zürichin muotoilu(?)museossa (Museum für Gestaltung) kertoo miten se tapahtui mainonnassa, muodissa, elokuvassa, partykulttuurissa ja popmusiikissa. Uusi trendi on mahdollista, kun homojen ja lesbojen asema yhteiskunnassa on muutunut. Homot ja heterot vaikuttavat toisiinsa, ja nais-miesrooleilla leikkiminen on myös vaikuttanut asiaan.

Tämä näkyy mm. siinä, miten keho on noussut huomion kohteeksi. Heteromiehet käyvät stailauksessa, hankkivat hoitoptuotteita ja poistavat karvoja. Ja lihasharjoittelu kuuluu arkipäivään.

Varmaan kiinnostava näyttely: "Gay Chic"
http://www.diepresse.com/Artikel.aspx?channel=r&ressort=rl&id=554292
München - näyttely

Monet nykyilmiöt eivät olekaan nykyhetken keksintöjä. Kun stand-up –komiikka ”keksittiin” muutama vuosi sitten, unohdettiin, että suomalainen elokuva on täynnä stand-up –komiikkaa (Eemeli ja muut).
Tosi-tv on myös ”uusi” keksintö. Todellisuudessa se on keksitty jo ajat sitten. Frederick Wiseman, Jean Rouch ja Andy Warhol ovat olleet tienraivaajia.Vuonna 1971 filmattiin Amerikassa sarja ”An American Family”, kuvaus keskivertoydinperheestä. Siinä seurattiin 7 kuukautta kalifornialaisen Loudin perheen elämää. Perheen elämästä kerättiin 300 tuntia materiaalia. Kun sarja alkoi 1973, siitä tuli iso mediatapahtuma.

Meitä voisi kiinnostaa se, että sarjassa esiteltiin vanhempien ero ja pojan, Lancen homoseksuaalisuus. Lancesta tuli vastoin tahtoaan yksi homoliikkeen ikoni.

Taideyhdistys München järjestää tästä sarjasta näyttelyn 22.4.-21. 5.2006, paikka Galeriestraße 4.

Tutkiskelen lähipäivinä lehtikommentteja. Ehkä niistä löytyy lisätietoja Lancen myöhemmistä vaiheista. Tässä Lance Loudista kertova internet-sivusto: http://www.pbs.org/lanceloud/
  • 53 / 83
  • vaeltaja2005
  • 28.4.2006 17:59
Las Vegas - Kalifornia

Sivusto Pressemitteilung (München), jonka ylläpitäjästä ei ole harmainta aavistustakaan, julkaisi eilen uutisen, jossa mainostetaan Las Vegasia homoturisteille.

LasVegasilla on vetovoimaa homoille ja lesboille. Kaupunki on gay-ystävällinen. Se on huvittelukeskus keskellä Nevadan autiomaata. Äskettäisessä kyselyssä tutkittiin USAn homojen matkustuskäyttäytymistä. Neljännes vastanneista oli käynyt v. 2005 Las Vegasissa. Se on kakkosena New Yorkin jälkeen ja perässä tulee mm. San Fransisco.

Homoille on tarjolla laaja show-ohjelma. Esim. Cirque du Soleilin showssa pääosassa on New Yorkin Drag-Queen-Diiva Joey Arias. Liput maksavat 120-150 dollaria, niin että paksu rahapussi on eduksi.

Tässä jutussa esiteltiin muitakin illanviettomahdollisuuksia, mutta niihin löytyvät nettilinkit alkuperäisestä jutusta: http://pressemitteilung.ws/node/view/9137


Kouluriita USAssa

Konservatiivisten vanhempien lapsille saduissa tulee olla prinssi, joka saa prinsessan. Tämän unohti massachusetilainen opettaja, joka luki lapsille sadun Bertiestä, homoprinssistä. Vanhemmat älähtivät. Sadussa prinssi Bertien äiti jäkättää, että pojan ikäisenä hän on ollut jo kaksi kertaa naimisissa. Bertie lähtee katsastamaan morsiamia. Hänelle esitellään monia ehdokkaita,. Mutta hän rakastuukin toiseen prinssiin, Leehen. Viimeisillä sivuilla King&King –satukirjassa prinssit pussaavat toisiaan.

Tästä alkoi pieni kulttuurisota muuten niin homoystävällisessä Massachusetissa. Lexingtonin kaupungissa lähellä Bostonia opettaja luki kirjaa seitsenvuotiaille varoittamatta etukäteen vanhempia.

Tapaus kuohuu lehdistössä, ja kaksi vanhemmista lähetti toissa päivänä oikeudelle valituksen. Takana on Parents Right Coalition –järjestö. Loukkaantuneet vanhemmat ovat sitä mieltä, että lakia on rikottu. Vuoden 1996 lain mukaan kaikesta seksuaaliopetuksesta on informoitava vanhempia.

Koulun johto ja viranomaiset näkevät asian toisin. Tässä oli kyse eri perhemuodoista. Koulun tulee opettaa, millainen maailma on.

Tapaus lähti liikkeelle, kun yksi lapsista kertoi kotona prinssisadun. Lapsen äiti, Robin Wirthlin, otti yhteyden Parents Right Coalition -järjestöön ja järjestö levitti tiedon medialle Bostoniin. Sen jälkeen koulun johtoa on pommitettu sähköpostiviesteillä; osa puolustaa, osa syyttää ja haukkuu.Yksi heistä on vanha tuttu, David Parker: viime vuonna tämä käynnisti parjaamisen eräässä lastentarhassa, kun siellä luettiin kirjaa, jossa oli esitelty sateenkaariperhe. Parker poistui lastentarhasta vasta, kun poliisit uhkasivat viedä hänet selliin.

Kirjan julkaisija Tricycle Press kertoo, että jo vuonna 2004 oli välikohtaus. Wilmingtonissa peruskoulussa koulukomitea päätti, että kirja saa jäädä koulun kirjastoon, mutta vain aikuiset saavat sitä lainata. Amerikan kirjastojärjestön mukaan kirja kuuluu 10 kärjessä listalle: kirjat, jotka osa kansasta haluaisi kieltää kirjastoista.

(Spiegel online toissa päivänä)
  • 54 / 83
  • vaeltaja2005
  • 28.4.2006 18:20
Krakova - Puola

Saksan parlamentin liberaaliryhmä julkaisi eilen tiedotteen Puolan tilanteesta:

Krakovassa on tänään 28.4.2006 juhla suvaitsevaisuuden puolesta. Juhla kiinnisttää huomiota homojen ja lesbojen syrjintään ja on verrattavissa Euroopan kaupunkien Pride-juhliin. Osanottajia saapuu naapurimaistakin.

Viime aikoina on puhuttu Puolan homojen tilanteesta. Heitä on parjattu ja on jopa hyökätty kimppuun. Presidentti Kazimierz Marcinkiewicz on taas antanut kielteisiä lausuntoja homoista ja lesboista. Viime vuonna vastaavan juhlan aikana jotkut loukkantuivat, kun oikeistomieliset nuorisoryhmät hyökkäsivät kimppuun. Samaa on odotettavissa nytkin. Saksan liberaalipuolueen parlamenttiryhmä vaatii, että Puolassakin on noudatettava eurooppalaisia arvoja ja juhlan osanottajia ja vieraita on suojeltava hyökkäyksiltä.

Queer.de kertoo, että samaan aikaan Krakovassa on levitetty 1000 julistetta, joissa lukee: pysäyttäkää homouden levittäminen”. Julisteessa vaaditaan tilaisuuden kieltämistä. Julisteen taustalla on eräs katolinen järjestö. Homojen tapahtumaviikonloppu kestää 27.-30.4.2006.
Halle - protesteja suomalaisbändiä vastaan

Mitäs tämä tarkoittaa? Mitteldeutsche Zeitung kirjoittaa tänään:

Hallen kaupungissa Saksassa on voimakkaita protesteja suomalaisbändin "Impaled Nazarene" esiintymistä vastaan. Homo- ja lesbo-organisaatiot ja vihreät sanovat, että bändi ihannoi teksteissään natsirikoksia ja kiihottaa homojen vastaisuuteen ja jopa lesbojen pahoinpitelyihin.

Loppuosa uutisesta on maksullisessa palvelussa. Kuka tuntee. Olen tois huono näissä black-metall-musiikiasioissa.

http://archiv.mz-web.de/mz-web/gesperrt/show.jsp?aid=6265051278873544&openMenu=1012569559775&calledPageId=1012569559775&listid=1016799959889
Hyvä "Vaeltaja 2005"

Avaa oma thread tai koita jopa saada oma palstasi tällä sivustolle!

Juttusi ovat aina ajankohtaisia ja erityisesti kiinnostavia. Olisi hyvä nähdä ne myös muualla.
Nyt ne vain tukkivat yhtä threadia...
Täytyypä kysellä, mikä olisi viisainta. No, kesällä ollaan uimarannalla eikä lueta lehtiä, vaan tapetaan paarmoja.

Krakova

Amerikkalainen Advocate-lehti kertoi jo perjantai-iltana Krakovan eilispäivän tapahtumista. Poliisi puuttui pride-marssiin, kun vastamielenosoittajat heittelivät kiviä juhlijoiden päälle. Marssin kulkureittiä muutettiin, jotta selvittäisiin vähemmillä naarmuilla. Poliisi pidätti useita henkilöitä ja rakensi poliisiketjun erottamaan ryhmät toisistaan. Gay-väen plakaateissa luki: ”Loppu homofobialle” ja ”Älä sekoita homoa pedofiiliin”.

Vastamielenosoitusten takana on League of Polish Families-puolueen nuorisosiipi (konseravtiivinen oppositiopuolue).

http://www.advocate.com/news_detail_ektid30442.asp
Berliini

Taas yksi julkkis on menossa naimisiin – poikaystävänsä kanssa. Berliner Kurer –lehti kirjoittaa, että sorry tytöt, nyt sitä ei tarvitse enää salailla. Musical.tähti Uwe Krögeristä (41v.) on pitkään huhuttu, mutta nyt pari on tullut julkisuuteen. Molemmat haluavat kesällä naimisiin.

Krögeriä juhlittiin viimeksi Berliinin Theater des Westens –teatterissa ”3 Musketiere” –musikaalissa. Tulevan puolison, Christopher Wolfin (39) kanssa on oltu yhdessä jo yli 10 vuotta. Supertähti kertoi Bunte-lehdelle, että ”emme koskaan ole piilotelleet, mutta Chrostopher halusi vain olla taka-alalla”. Christopher työskentelee lääkärinä Bostonissa USAssa. Kesällä hän muuttaa Saksaan. Siihen saakka vain mailaillaan ja ollaan puhelinyhteydessä. Poikien kuva on aamun lehdessä.

http://www.berlinonline.de/berliner-kurier/leute/119893.html
Impaled Nazarene Hallessa

Jo parin vuoden ajan on Keski-Euroopassa ollut vahvoja protesteja homovihamielisiä reggae-laulajia vastaan. Heidän tekstinsä ovat olleet avoimesti homovihamielisiä; niissä on kehotettu väkivaltaan homoja, lesboja ja transseksuaaleja kohtaan. Vastalauseet ovat tehonneet. Viime vuonna monilla jamaikalaisilla dancehall-artsteilla oli vaikeukia Euroopassa. Vastalauseiden vuoksi heidän konserttinsa peruutettiin monissa kaupungeissa.

Mitä tapahtuu suomalaiselle black metall –bändille Impaled Nazarene, jonka tuleva esiintyminen toukokuun puolivälissä Hallen kaupungissa on synnyttänyt vastalauseaallon.

Ja samaan aikaan Lord eurovision lauloukilpailussa. Mielenkiintoinen toukokuu!
Hallen konsertti peruutettu

Indymedia kertoi toissa päivänä protesteista suomalaisbändiä vastaan. Konsertin piti olla 14.5.2006. Bändi uhkuu homovihamielisyyttä, ja kehottaa pahoinpitelemään homoja ja lesboja. Konsertin järjestäjä sanoo, että kyseessä on vain musta huumori. Hallen Martin-Luther yliopiston lesbo- ja homoryhmä eQual Halle on esittänyt julkisuuteen paheksumisensa konsertin vuoksi.
http://de.indymedia.org/2006/04/144883.shtml (kone kääntää jutun myös englanniksi)

Torstai-iltana eQual tiedotti, että homojärjestöjen painostuksen vuoksi konsertti on peruutettu. Järjestäjänä toimi "Verein zur Förderung von Jugend-Musik-Kulturen Halle e.V.", eli yhdistys nuorisomusiikkikulttuurien edistämiseksi Hallessa.Yhdistyksen nettisivuilla on vain absurdi kommentti: “konsertti on jo ajat sitten peruutettu eikä sitä buukata uudelleen. Protestit ovat tulleet perille, ja jollette heti lopeta, ryhdytään oikeustoimiin”.

Hallen kaupunginvaltuustossa myös vihreät ovat olleet aktiivisesti vaatimassa konsertin peruuttamista.

Tällä sivulla on lisää suomalaisbändin musiikista. http://www.adf-berlin.de/wbb2/thread.php?postid=5161&sid=e8e26b4c67376b41657f7481ad2e7816#post5161
Miksi me suomalaiset olemme vaienneet tällaisen bändin musiikista. Hyvä että muualla huomataan!

Voisiko joku kertoa asiasta lehdille tai radiolle/tv:lle, jos siellä ei ole asiaa vielä huomattu.
Vielä Impaled Nazarenesta

Giessener Anzeiger –lehti kirjoitti jo 29.3.2006 jutun tästä suomalaisbändistä. Lehden mukaan esiintyminen Giessenissä on peruttu (piti olla 17.5.2006). Bändin piti esiintyä kolmen muun bändin kanssa nuorisokeskuksessa. Nuorisokeskuksen johtaja sai vinkin fasisminvastaisista lähteistä, tutki laulujen tekstit ja perui esiintymisen.

Tässä yhtyeen kotisivu, jossa päätähti kuvassa oksentaa verta ämpäriin. http://www.impnaz.com/

Kaltio-lehdessä oli juttu yhtyeestä http://www.kaltio.fi/index.php?621

Täällä ranneliikkeen keskustelupalstalla bändi esiintyy siinä keskustelussa, jossa puhutaan musiikkimauista. Se on joillekin lempimusiikkia.
Onko Lordin teksteissä homovihamielisyyttä? Voisiko joku ystävällisesti tarkistaa! Ettei vain?!?!

Tässä on yksi teksti, jonka impaled nazaret (keihästetty nasaretilainen???) on esittänyt Saksassa

ZERO TOLERANCE

WHY SHOULD WE TOLARATE PANSY FAGGOT SHIT
NOT EVEN IN AN ANIMAL WORLD MALE SUCKS MALE DICK

CRAWL BACK UNDER THE ROCK YOU FAGGOTS CAME FROM
THIS IS REAL FUCKING WORLD, FUCK YOUR INFERIOR RIGHTS!

ZERO TOLERANCE, NO FUCKING RIGHTS
MONKEY FUCKS MONKEY, PUNISHMENT IS A.I.D.S.

IT IS DISGUSTING!!

LISTEN YOU FUCKING HOMO BOYS, YOUR TIME HAS COME
AND IF YOU ARE A LESBIAN, YOU STILL GOT A CUNT TO RAPE

IT IS UNNATURAL!!
Lähetin juuri tiedon Impaled Nazarenesta erinäisille suomenruotsalaisille lehdille ja radioasemille. Katsotaan mitä siitä seuraa.
Kiitos. Se mikä ihmetyttää, ettei kukaan kotimaassa ole huomannut tällaista ilmiötä.

Tässä vielä koko kiertuekalenteri huhtikuusta kesäkuulle. Ympäri Eurooppaa, ja usein esim. nuorisotaloilla tai vastaavissa.
THE EUROPEAN TAKE OVER 2006
01.04.2006 - 11.06.2006 (not all dates included yet!)
01.04. Oulu (FIN) Club Teatria 02.04. Helsinki (FIN) Club Nosturi 03.04. Day off 04.04. Stockholm (S) Club ntogarden 05.04. Oslo (NOR) Club Elm Street 06.04. Gävle (S) Club Monster 07.04. Linköping (S) Club Skyten
08.04. Kristianstad (S) Club Magazinet 09.04. Flensburg (GER) Club Roxy Music Hall + MACABRE, JUNGLE ROT
10.04. Day off 11.04. Hekelgem (BEL) Club 162 12.04. Day off 13.04. Niort (F) Club Le Camji 14.04. St. Nazaire (F) Club Le Vip 15.04. Metz (F) Metal Therapy Festival 16.04. Toulouse (F) Club Le Havana Café 17.04. Day off
18.04. Barcelona (ESP) Club Mephisto + MACABRE, JUNGLE ROT 19.04. Day off 20.04. Irun (ESP) Club Tunk + MACABRE, JUNGLE ROT 21.04. Perpignan (F) Club Le Crockmore 22.04. Will - Remise 23.04. Turin (I) Club tba 24.04. Day off 25.04. Wermelskirchen (GER) Club Bahndamm + MACABRE, JUNGLE ROT 26.04. Karlsruhe (GER) Club Katakombe + MACABRE, JUNGLE ROT 27.04. (GER) -tba 28.04. Passau/Hauzenberg (GER) Walpurgis Metaldays 29.04. Ljubljana (SLO) 30.04. Zagreb (CRO) Club Mochvara 01.05. Belgrad (SERB) – tba 02.05. Budapest (HUN) Club tba 03.05. Wien - Monastery 04.05. Althofen Club Endorphin 05.05. Brescia (I) Club La Sfinge 06.05. Siena (I) Club Sonar 07.05. Neapel (I) Club Duel Beat 08.05. Cagliari (I) Club Transilvania 09.05. Day off 10.05. Augsburg (GER) Club Musikkantine 11.05. tba 12.05. Sulzbach (GER) Club Hängematte 13.05. Berlin (GER) Club K 17 14.05. Halle (GER) Club Rockstation 15.05. Day off 16.05. Prag (CZ.REP) Club Abaton
17.05. Gießen (GER) Club Jokus 18.05. Bonn (GER) Club Rockclub 19.05. Weert (NL) Club Bosuil 20.05. Wageningen (NL) Club Unitas 21.05. Rotterdam (NL) Club Baroeg 22.05. Day off 23.05. London (UK) Club The Underworld 24.05. Glasgow (UK) Club Soundhouse 25.05. Manchester (UK) Club Satan’s Hollow 26.05. Bradford (UK) Club Rio 27.05. (UK) – tba 28.05. Dudley (UK) Club JB’s 29.05. Day off 30.05. Gent (BEL) Club Frontline
31.05. (GER) - tba 01.06. Hamburg (GER) Club Headbangers Ballroom 02.06. Greifswald (GER) Club Mensa 03.06. Stettin (POL) - tba 04.06. Wroclaw (POL Club ? 05.06. (POL) - tba 06.06. Ostrava (CZ.REP.) - tba
07.06. (POL) - tba 08.06. (LV) - tba 09.06. (LAT) - tba 10.06. (EST) - tba 11.06. (FIN) - tba
Final tour updates available as soon as possible
Bruchstein Tours -webpage
---------------------------------------------------------------------
June 30th 2006
TUSKA OPEN AIR FESTIVAL, Helsinki Finland
Tuska sentään, tämä onkin mielenkiintoinen tapaus. Jos bändi on osittain vitsi niin kuin Kaltion juttu antaa ymmärtää, niin silloin vitsin varjolla voi tosiaan sanoa ihan mitä vaan. Eikä kukaan korviaan lotkauta, paitsi vaeltaja2005 :)
  • 67 / 83
  • vaeltaja2005
  • 29.4.2006 12:50
Käänsin tuon toleranssi-biisin saksankielisestä käännöksestä. En ehdi nyt tutkia vastaako se englanninkielistä alkuperäistä. Täytyy viettää tätä vappua, mutta illalla lisää.

Miksi meidän pitää sietää homjen hinttipaskaa
Ei edes eläinmaailmassa uros ime toisen uroksen kyrpää
Painukaa kiven alle (helvettiin) sinne, mistä olette tulleet
Tässä on oikea vitun maailma, nussii teidät ja teidän ala-arvoiset oikeutenne
Nollatoleranssi – ei mitään kirottuja oikeuksia
Apina panee apinaa, tuloksena AIDS
Vastenmielistä
Kuulkaa te vitun homopojat, aikanne on tullut
Ja jos olet lesbo, kai sulla on vielä vittu
Että voidaan sut raiskata
"Onko Lordin teksteissä homovihamielisyyttä?"

Mistä päättelet, että olisi? Siitäkö, että Impaled Nazarenen musiikki sijoittuu vähän niinkuin samaan genreen?
Impaled Nazarenesta

Kyseinen yhtye on kyllä median tiedossa. Vuonna 2001 yhtye ja sen sanoitukset olivat esillä Ylen MOT-ohjelmassa "Saatanalliset sävelet". Ohjelman käsikirjoitus on luettavissa osoitteessa:

http://lotta.yle.fi/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=ContentA022C

Yhtyeen sanoittaja Mika Luttinen kanteli ohjelmasta Julkisen sanan neuvostoon, jonka antama päätös on luettavissa osoitteessa:

http://www.jsn.fi/paatos.asp?sivuid=3074B/YLE/01
  • 70 / 83
  • vaeltaja2005
  • 29.4.2006 20:51
Kiitos noista linkeistä. Nyt black metalia harrastamatonkin saa kuvan siitä, minkälainen ilmiö on kyseessä. Yllä oleva homovihamielinen lauluteksti on Nihil-levyltä ja se on muistaakseni uudempaa tuotantoa. Siitä ei voi olla erimielisyyttä, että se on vahvasti homovihamielinen.

Ja kun kyselin Lordin laulujen sanoituksia, niin toivoin vain, että joku harrastaja tutkisi tekstejä kriittisesti. Toivottavasti sieltä ei löydy natsisitisia tai homovihamielisiä biisejä.
Eurovision esikatselut

Varhainen sunnuntaiaamu ja vapunaatto. Perhe nukkuu eikä aamun lehdet ole vielä netissä luettavissa. Aikakauslehtiä on. Eilen päättyivät eurovision esikatselut, ja monipuolinen raati antoi kivasti uudenlaisia näkökulmia kilpailukappaleiden arvostelemiseen.

Frankfurtin alueen gay-kaupunkilehti Gab 5/2006 katseli myös etukäteen biisit, mutta homosilmälasien läpi. Ensimmäiseksi ehdotettiin ikärajaa, 16 v, koska mukana on mm. kovan luokan rockbändi Lordi Suomesta. He ovat kuin viiltäjäelokuvasta, ja heikkohermoiset paetkoot sohvan taakse piiloon. Islantilainen Silvia Night, kuin Nina Hagen, julistautuu jo voittajaksi. Samoin Liettuan ”We are the winners”, joka sellaisenaan sopii stadioneille voitonjuhliin.

Muutamat maat lähettävät vanhan konkarin uudelleen. Puola ja Malta yrittävät vanhalla tähdellä uudelleen. Ruotsin edustaja Carola Häggkvist on herättänyt huomiota, lausunnoillaan, joiden mukaan ”kyllä homous voidaan parantaa”. Kreikan edustaja Anna Vissi herätti huomiota jo v. 1994, kun hänet vietiin ensiapuasemalle. Hänellä oli pullo eräässä nimeltä mainitsemattomassa ruumiinaukossa. Seksiskandaaleja on muillakin. Kroaatti Severina on esiintynyt netissä levitetyssä videossa sängyssä tunnetun, naimisissa olevan teollisuuspampun kanssa. Kovan luokan julkksijuoruja on ollut myös moldavian edustajasta. Hän kuuluu olevan isäntänsä orjapoika (popbitch.com).

Valitettavasti samantyyppisiä juoruja ei ole tarjolla Venäjän superpojasta, vaikka hän mennen tullen kelpaisi elokuvan pornotähdeksi. Jos hän voittaa, on varmaa, että jalkapallofrisuuri, farkut, lenkkitossut ja valkoinen, urheilullinen t-paita ovat ensi kesän huipputyyliä

Myös Belgian Kate Ryan herätti huomiota. Hänen mielikuvituksettomuutensa vastaa hyvin tämän hetken popin mainstreamia. Ranskalle ja Espanjalle Gab-lehti ennustaa jumbopaikkoja. Sen sijaan Saksan omalle Texas Lightning –ryhmälle povataan ainakin loppukilpailupaikkaa
Puolan tilanne

Puolan tilanne on berliiniläisen Siegesäule-lehden pääteemana. Lehti tapasi puolalaisia homoaktivisteja, ja toimittaja koki melkein olevansa salaliittolainen vihamielisessä maassa. Maan väestöä on kiihotettu homovastaisuuteen, sanoo lesbo, ihmisoikeusaktivisti, joka asuu Budapestissa ja Krakovassa. Hän tekee parhaillaan väitöskirjaansa (gender studies) ja seuraa tarkkaan, mitä maassa tapahtuu.

Ultrakonservatiivinen radioasema Radio Maryja lähettää puhelinkontaktiohjelmia, joissa ihmiset soittavat ja kauhistelevat, että homoterroristit ja feminatsit pyrkivät tukahduttamaan katolisen enemmistön. Euroopan unioni on uusi saatana, joka tukee homoja ja haluaa nitistää Puolan kansan. Haastateltava pitää tilannetta suorastaan koomisena. Puola liittyi EU:hun kaksi vuotta sitten, ja 80% äänesti liittymisen puolesta. Nyt innostuksen aika on ohi, globalisaatio vie työpaikkoja, ja ainoa, mitä äärioikeistolainen hallitus voi tehdä, on puolustaa perhearvoja ja kiristää otetta homoista. Työpaikkoja ei pystytä tuomaan takaisin, mutta kun ihmiset ovat kuohuksissaan homoista, ei ehditä pohtia talousasioita..

Uusi tiukka presidentti tuli valtaan lokakuussa. Entisen sosiaalidemokraattisen hallituksen jälkeen on tullut kieltojen aika. Pride-paraatit kielletään, ja syyksi esitetään, että järjestystä ei pystytä pitämään yllä.

Homoille ja lesboille yhteiskunnan ilmapiiri on painajaismainen. Toinen haastateltava on Posenista. Poliisi pidätti hänet viime syksyn mielenosoituksen aikana. Kun hän istui poliisautossa, vastamielenosoittajat rummuttivat mustan maijan seiniin ja vaativat homot keskitysleiriin. Hän ei voi ymmärtää, että hän, EU-kansalainen, voi tulla poliisin pidättämäksi ja hakkaamaksi, kun on mukana pride-marssilla. Hän syyttää tilanteesta myös edellistä sosdem-hallitusta. Se ei lupauksistaan huolimatta halunnut säätää homoja suojelevia lakeja. Mutta nyt uusi hallitus toimii kansankiihottajana. Suunnitteilla on ”hyvän ksavatuksen instituutti”, joka pitäisi huolen siitä, että kouluissa homous määriteltäisiin sairaudeksi. Äskettäin eräs katolinen organisaatio levitti kouluihin lehtistä, jonka mukaan homot ovat kammottavia, syövät ihmispaskaa ja juovat verta. Homojärjestöillä ei ole mitään mahdollisuuksia vastainformaatioon.

Krakovassa järjestetiin tässä viikonvaihteessa Culture for Tolerance –tapahtuma. Edellisen vuoden tapahtuma jouduttiin peruuttamaan, kun Krakova meni sekaisin paavin kuoleman vuoksi. Esim. julkinen liikenne tyrehtyi täysin, kun ihmiset kerääntyivät kadunkulmiin rukoilemaan.

On erikoista, että EUssa voi olla diskriminointia ja mielenosoituskieltoja. Euroopan parlamentilta puuttuu keinoja vaikuttaa asioiden kulkuun. Mutta presidentti Kaczynskia kohtaan paineet kasvavat. Koko maailma seuraa tarkasti, mitä Puolassa tapahtuu. Puola on kuin jokin banaanivaltio.

Ulkomainen tuki on tärkeää. Viimevuotinen CSD-paraati voitiin pitää, koska rivistössä oli mukana saksalaisia parlamentaarikkoja. Ja poliisi joutuu suojelemaan ulkomaalaisia, vaikka he olisivat homoparaatissa. Tämän kesän CSD-paraatiin on valmistauduttu huolella. Paraati on 10. kesäkuuta. Saksalaisia on tulossa Varsovaan bussilasteittain. Myös Jimmy Somerville saapuu tukemaan pääjuhlaa.

Puolan gay-väki tarvitsee muiden EU-maalaisten apua. Finnairin matka Varsovaan tuona viikonloppuna maksaa n. 170 euroa, ja tiistaina on ehkä tulossa halvempia viikkotarjouksia. Tässä internet-sivuja, joista löytyy ohjelma myös englanniksi.

paradarownosci.pl
warschauerpakt2006.de
maneo.de
Homovihamusiikkia Englannissakin

Englannissakin on ollut pieni homovihamusiikkivälikohtaus. BBC:n 1Xtra-radiokanava haastatteli reggaemuusikko Buju Bantonia. Tämä on tullut kuuluisaksi homovihamielisistä teksteistään. Radiolähetyksessä soitettiin kappale ”Boom bye bye”, jossa kehotetaan ampumaan homoja päähän, valelemaan bensiinillä ja sytyttämään tuleen. Siitä sitten alkoi tulla kyselyjä, voiko BBC soittaa sellaista musiikkia. BBCn mukaan biisin voi soittaa, kun käsiteltiin tätä arkaa aihetta.
Lisää mm. täällä: pinknews.co.uk

Elizabeth Taylor huonossa kunnossa

Samalta uutissivulta löytyi tieto, että Elizabeth Taylor on varsin heikossa kunnosa, ja hänen pelätään kuolevan. Syynä sydänongelmat. Elizabeth on ollut gay-ikoni vuosikymmeniä. Hänen sanotaan testamentanneen suuren osan omaisuudestaan AIDSin vastaiseen työhön.
Hän oli kahdeksan kertaa naimisissa ja hänellä on kolme omaa lasta ja yksi ottolapsi.

http://pinknews.co.uk/news/articles/2005-1313.html
"Ja kun kyselin Lordin laulujen sanoituksia, niin toivoin vain, että joku harrastaja tutkisi tekstejä kriittisesti. Toivottavasti sieltä ei löydy natsisitisia tai homovihamielisiä biisejä."

Tajusin, mutta edelleen: miksi epäilet juuri Lordilta tällaisia sanoituksia löytyvän?
En tiedä enkä epäile, mutta näitä ilmiöitä olisi seurattava. Samantyyppinen genre, olisi hyvä tarkistaa tekstejä.

On yllättävää, miten vähän ihmiset kuitenkin kuuntelevat näitä engalnninkielisiä sanoituksia. Tuossa MOTin käsikirjoituksessa kävi ilmi, että nuorisotalojen isännät olivat aivan huuli pyöreänä, kun heille näytettiin pahimpia black metal -bändien tekstejä. Ja lasten vanhemmat ovat ihan pihalla. Ei ole aavistustakaan siitä, mitä nuoret puuhaiilevat ja millaisia ihanteita imetään.

Ja nämä bändit ovat vakiokamaa nuorisotaloilla, siellä missä on 12-16-vuotiaita lapsia.
Hyvä Vaeltaja 2005, haluan kiittää ajankohtaisista ja mielenkiintoisista artikkeleistasi. Arvostan, että jaksat puuttua todellisiin epäkohtiin, etkä turhaan hyökkäile muita vastaan täällä. Olet piristänyt Ranneliikettä huomattavasti. Jatkossa voisit ehkä avata oman threadin aina uudelle teemallesi. Jatka samaan tyyliin.

Toivoo

Olli
Kiitos kannustuksesta. Sanon tässä kuitenkin vielä kerran, että seuraan pääasiassa vain saksankielistä lehdistöä, koska saksan kieli on monelle ylitsepääsemättömän hankalaa. Ja teen tätä omaksi ilokseni, koska haluan pitää yllä sujuvan saksan kielen taidon. Ilman käyttöä se rapistuisi.

On paljon ihmisiä, jotka eivät mielellään lue myöskään englanninkielistä tekstiä, joten olis hienoa, jos joku voisi silloin tällöin kääntää esim. http://www.pinknews.co.uk -sivuston uutisjuttuja suomeksi. Suomen kieli on kuitenkin meille kaikille perusjuttu.

Kun tulee kesä, vähennän käyntejäni täällä, koska kesällä vaellellaan. Ja kesäkuun alkupuolella matkakohteenamme on Puola. Toivoisin, että mahdollisimman moni lähtisi tukemaan puolalaisten kamppailua oikeuksiensa puolesta.

Tässä pari uutsijuttua tältä päivältä:



Tel Aviv - homoturisteille

Tel Aviv tunnetaan rakennustyylinsä takia valkeana kaupunkina. Se on jopa UNESCOn kulttuuriperintölistalla. Nyt kaupungin matkailuviranomaiset haluavat värin pinkiksi. Kaupunki halutaan gay- ja lesboihmisten matkailukohteeksi, ja sitä varten toukokuussa koulutetaan hotelliväkeä tuntemaan tämä uusi asiakasryhmä.

Internetiin avataan uusi turisteja palveleva sivusto, jossa on kaikki homojen kannalta kiinnostavat kohteet. Kaupungissa on Välimeren ilmasto, hienot rannat ja vilkas yöelämä. Israel on muuten vanhoillinen maa, mutta Tel Avivissa homot ja lesbot voivat elää elämäänsä ujostelematta. Joka vuosi kaupungissa järjestetään Pride-juhlat ja vuonna 2009 siellä on Euro Pride.

Kaupungion turismiviranomaiset laskevat, että homoturistien potentiaalinen määrä on n. 70 miljoonaa. He ovat varsin varakkaita, eivätkä selvitysten mukaan maailman mullistukset, kuten 11. syyskuuta, ole vähentäneet matkustushaluja. Israelhan on koko ajan poliittisen mullistuksen kourissa.

Ben Gurion –yliopisto on mukana hotelliväen koulutuksessa. Se tiedetään, että eurooppalaiset turistit haluavat ranta- ja yöelämää, ja amerikkalaiset luksushotelleja ja luontoelämyksiä tai muuta seikkailua. Kaikkea tätä on tarjolla: esim. retkiä Jerusalemiin tai aavikolle. Ja homoturistien ei tarvitse pelätä poliisia kuten naapurimaassa Egyptissä.

http://www.sz-online.de/nachrichten/artikel.asp?id=1148253 (Sächsische Zeitung)

Serbian oikeistoradikaalit nuorisoryhmät

Serbia on yksi paikka, jossa homoilla on tiukat oltavat. Siitä pitävät huolen oikeistoradikaalit ryhmittymät. Nämä ryhmät kunnioittavat sotarikollisia Mladicia ja Karadicia yhtä paljon kuin kansallispyhimystä Savaa ja serbialais-ortodoksista kirkkoa. Näillä ryhmillä on vahva vaikutus serbinuoriin. Länsisuuntautuneet nuoret haluavat muuttaa maassta pois.

”Veri ja kunnia”, ”Kansallainen jälleenrakennus”, ”Rotunationalistit”. Tällaisia nimiä on käytössä kansallisradikaaleissa ryhmissä, ja ne vetoavat hyvin nuorisoon. Jopa sisäministeriö on huolestuneena selvitellyt näiden ainakin 40 ryhmän arvoja: vihamielisyys länttä kohtaan, nationalismi, tuki Radovan Karadzicille ja Ratko Mladicille, homofobia ja antisemitismi. Päälle päätteeksi vielä irralliset skiniräyhääjäryhmät ja internet-palstat, joissa on länsivihaa ja juutalaisvastaista propagandaa. Etsityt sotarikolliset ovat heille kansallissankareita ja T-paitojen kuva-aiheita. Mustalaisten, ei-serbien ja homojen kimppuun hyökkäillään ertyisesti Vojvodinan alueella, missä on vahvoja kroaattien ja unkarilaisten alueita. Alueen pääkaupungissa Novi Sadissa hyökättiin 9. marraskuuta 2005 tilaisuuteen, jossa vastustettiin rasismia ja uusnatsismia. Se huomattii nmyös kansainvälisessä lehdistössä.

Monet oikeistoradikaalit löytävät internetin kautta yhteyksiä kansainvälisiin verkostoihin. Erityistä Serbiassa on ns. klerikofasismi eli yhteistyö kirkon kanssa. Symbolina on ortodoksinen risti ja siinä kreikkalaiset alfa ja omega. Tuntomerkkeinä näillä nuorilla on lyhyt armeijatukka ja T-paita uskonnollisin tunnuksin.

Tärkeää on kansallispyhimyksen Savan kultti. Kunniaa tehdään myös ruhtinas Lazarille, joka v. 1389 kuoli Kosovon alueella taistelussa turkkilaisia vastaan ja josta on syntynyt eräänlainen uhrimyytti. Suur-Serbia on yhä mielissä ja tietenkin osana sitä Kosovo. Serbit koetaan uhattuna kansana, ja sen vuoksi halutaan ,että Serbiaa johtavat serbit eivätkä vähemmistökansallisuudet.

Serbina yliopistoissa, erityisesti Belgradissa on vahva oikeistoradikaalinen liikehdintä. Kuvaavaa on, että 70% nuorista ei ole koskaan käynyt ulkomailla. He ovat kasvaneet sotatilan aikana, kun kansaa kiihotettiin vihamielisyyksiin. Yliopistoissa siedetään hyvin näitä oikeistoradikaaleja ryhmiä, ja ne saavat tukea kirkolta ja hallituspiireistä.

Serbiakin pyrkii ennen pitkää EU:hun. Mutta millainen jäsenmaa siitä tulee? Kaikki oikeistoradikaalit nuoret jäävät maahan, ja demokratiamieliset ovat muuttaneet pois länteen. Siinä on taas yksi uusi Puola keskellämme.

(lähde: tagesschau eli Saksan tv:n pääutislähetys)
Melankolia ja integraatio

Tällaisella otsikolla aloittaa Junge World psykoanalyysin ajankohtaisista asioista. Jutussa sanontaan mm. , että mitä miehekkäämpi (hetero)mises on, stiä kiihkeämmin hän kiistää, että on joskus rakastunut toiseen mieheen.

Mutta miten psykoanalyysi sen selittää, siitä loppuviikosta, kun palataan lyhyeltä matkalta.
http://www.jungle-world.com/seiten/2006/18/7657.php
Puolan Pride-marssi Varsovassa

Pride-paraati on Varsovassa 10. kesäkuuta. Finnairin viikkotarjous on hyvä: n. 150 euroa edestakaisin. Varsovassa nähdään! Suojavarusteet mukaan, koska vastamielenosoittajien hyökkäys on todennäköistä. Poliisi suojeli Krakovassa pari viikkoa sitten homomarssin osanottajia, ja nyt on tulossa niin paljon länsieurooppalaisia, että poliisin on pakko suojella. Varmaan myös saksalaisia prarlamentaarikkoja on mukana marssilla.
Eilen Kimmoliisan lähetyksessä oli joku vanha nauha. Miltä vuodelta – ei aavistustakaan. Luultavasti jostain vuodelta 1985. Aiheina olivat promiskuiteetti ja aids. Äänessä olivat Ilpo, Pekka ja Olli (asiantuntijana). Moni asia on muuttunut, mutta yksi asia nostaa uudelleen päätään. HIV leviää edelleen.


Saksan paheneva HIV-tilanne

Saksassa on viime päivinä ollut lehtijuttuja pahenevasta HIV-tilanteesta. Viime vuoden tilastot kertovat, että HIV-tartunnat ovat lisääntyneet merkittävästi erityisesti homomiehillä. Viime vuonna HIV-tartunnan sai Saksassa 2490 ihmistä (edellisenä vuonna 2210). Nousua on 13%. Samaan aikaan on kuitenkin myös kondomien menekki ja käyttö lisääntynyt. Osa ihmisistä osaa varoa, mutta silti homomiehillä tartunnat ovat lisääntyneet vuodessa 15%. Pahimpia kaupunkeja ovat Köln, München, Hampuri ja Berliini.

HIViä on voitu hoitaa, mutta silti joillakin sairaus etenee aidsiksi. Saksassa aidsiin sairastuneita oli viime vuonna 800. Kaikkiaan aidsiin on kuollut vuodesta 1982 lähtein yhteensä n. 13 300 ihmistä. Se on 55% kaikista HIViin saisrastuneista.


Jalkapallon MM-kisat: Missä on turvallista liikkua

Afrikka-neuvosto ja kansaivälinen ihmisoikeusliiga varoittavat tummaihoisia kisaturisteja liikkumasta Berliinin levottomissa kaupunginosissa. Berliinin poliisi ja turismiviranomaiset sen sijaan ovat hieman loukkantuneita ja sanovat, että kaupunki on turvallinen.

Myös enlantilainen matkaopas Time out Berlin varoittelee ihmisiä, jotka näyttävät homoilta tai ei-saksalaisilta. Kannattaa varoa itäisiä kaupunginosia. Lonely Planet rauhoittelee. Berliini kuuluu turvallisimpiin, mutta kaupunginosissa, joissa on kova työttömyys (Lichteberg, Marzahn) tai joissa on paha lama Berliinin yhdistymisen jälkeen, siellä voi olla vaarallista liikkua homona taio muunmaalaisena. "The Rough Guide To Berlin" varoittelee myös näistä kaupunginosista. Siellä on paljon uusnatseja ja rasismia.

Turistiviraston johtaja rauhoittelee. Kaikissa kaupungeissa on alueita, joille ei edes paikalliset mene mielellään.

3.5.2006 http://www.abendblatt.de/daten/2006/05/03/558602.html
Varsova kutsuu

Varsovan Priden tapahtumakalenteri on nyt ilmaantunut nettsisiuville. Paraati pidetään 10. kesäkuuta. Kellonaikaa ei anneta - johtunee siitä, että marssi on kielletty. Saksalaiset pride-vieraat ovat antaneet ohjeen: jos marssi kielletään, kokoonnutaan siiitä huoliimatta vanhassa kaupungissa.

http://www.paradarownosci.pl/main.php?id=13&lang=de

Tällä viikolla Finnari myy Varsovaa viikkotarjouksena, n. 150 euroa.

Uusimmassa Z-lehdessä on pitklä reportaasi Varsovasta. Hyvä Z-lehti!
Krakovan Pride viime perjantaina

Krakovassa iskivät viime perjantaina oikeistoradikaalit homokulkueen kimppuun, mutta poliisi pystyi suojelemaan mielenosoittajia. Tällaiset kulkeet ovat Länsi-Euroopassa rauhallisia ja iloisia karnevaaleja, mutta Puolassa vahvasti poliittisia, ja tässä kysymyksessä Puolan yhteiskunta on pahasti jakautunut. Marssi oli nimetty ”marssiksi suvaitsevaisuuden puolesta”. Muutama sata mielenosoittajaa halusi puolustaa homojen ja lesbojen oikeuksia.

Mukana oli vieraita Ruotsista, Tanskasta, Hollannista, Belgiasta ja Saksasta. Poliisi oli läsnä jo lähtöpaikalla vahvasti varustautuneena: patukat, aseet, joissa kumiluodit, ja täysi mellakkavarustus. Tällä kertaa poliisi oli valmistautunut huolella, sillä kaupungin johto oli hyväksynyt marssin. Viime vuonna Varsovassa samanlainen mielenosoitus oli kielletty. Perusteena oli: ”kansalaisina saatte marssia, mutta homoina ette”.

Jo muutaman sadan metrin matkalla kävi selväksi, että marssin järjestäjien ohje: ”sateenvarjot mukaan” oli tarpeen. Siellä lensi pulloja, kiviä ja kananmunia. Wawelin linnan lähellä vastamielenosoittajat iskivät uudelleen kivittämällä.Monet mielenosoittajista saivat pikku vammoja. Mutta poliisi toimi ansiokkaasti, ja mielenosoitus saatiin vietyä loppuun.

Mielenosoituksen jälkeen yleispuolalainen nuorisoliitto sai äänensä kuuluviin tiedotusvälineissä. Eräskin mielenosoittaja sanoi, että ei hänellä ole mitään homoja ja lesboja vastaan, mutta hän ei halua, että homot tulevat mainostamaan itseään heidän lastensa silmien alle. Kun kysyttiin, miten on nmahdollista, että Puolassa EU-maana on tällaisia yhteenottoja, mies vastasi, että Eun pitää hyväksyä, että Puolan perinne on erilainen. Saksassa ja Hollannissa marssikoot rauhassa, mutta ei Puolassa.

3.5.2006 http://www.jungle-world.com/seiten/2006/18/7677.php
Ruotsalainen Borlänge Tidning raportoi 22.3.2006 että aktiiviset seurakuntanuoret hylkäävät homovastustajat. Otteita artikkelista:

”När Svenska kyrkans unga i Hedemora anordnar en volleybollturnering för hela distriktet kan inte vilka präster som helst medverka. Gunnar Hellerby och Bo Zetterlund ombes stanna hemma, eftersom de är kritiska till kyrkans beslut att välsigna homosexuella partnerskap.
- Vi respekterar självklart deras åsikter, men vi tycker att det är viktigt att homosexuella får samma rättigheter som andra, säger Niklas Yxfeldt, vid Svenska kyrkans unga i Hedemora.”

”- Kyrkan är förlegad och det är viktigt att vi unga rör oss framåt och tar ställning i de här frågorna, säger Petter Söderbäck, distriktsordförande för Svenska kyrkans unga i Västerås stift.
Distriktsstyrelsen för Svenska kyrkans unga har nu skickat ut ett brev till alla lokalavdelningar i stiftet.
I brevet rekommenderas ungdomarna att inte låta sig ledas av präster som "inte kan ställa upp på en rättvis människosyn", och när Svenska kyrkans unga anordnar arrangemang på distriktsnivå bör inte de präster som är kritiska till att viga homosexuella medverka.”

Ja sama suomeksi:

”Kun Svenska kyrkans unga [eli Ruotsin kirkon nuorisojärjestö] Hedemorassa järjestää koko piirin lentopalloturnauksen eivät mitkä tahansa papit voi osallistua. Gunnar Hellerby’tä ja Bo Zetterlund’ia pyydetään pysymään kotona, koska he ovat kriittisiä kirkon päätökseen siunata homoseksuaalisia parisuhteita.
Tietenkin kunnioitamme heidän näkemyksiään, mutta meistä on tärkeää että homoseksuaalit saavat samat oikeudet kuin muutkin, sanoo Niklas Yxfeldt, Hedemoran Svenska kyrkans unga’sta.”

”- Kirkko on ajastaan jäljestä ja on tärkeää että me nuoret liikumme eteenpäin ja otamme kantaa näissä kysymyksissä, sanoo Västeråsin hiippakunnan Svenska kyrkans unga’n piiripuheenjohtaja Petter Söderbäck.
Svenska kyrkans unga’n piirihallitus on lähettänyt kirjeen hiippakunnan kaikille paikallisosastoille.
Kirjeessä nuorille suositellaan etteivät he antaisi pappien ”jotka eivät ole oikeudenmukaisen ihmiskatsomuksen puolesta” johtaa itsensä, ja kun Svenska kyrkans unga järjestää piiritason tilaisuuksia, homovihkimyksiin kriittiset papit eivät pidä osallistua.”

http://www.borlangetidning.com/artikel.asp?id=1529403