Parisuhdeväkivaltaa homosuhteissa kokeneet

  • 1 / 1
  • Seija Vilén
  • 9.3.2006 18:46
Teen Z-Lehteen artikkelia parisuhdeväkivallasta homo- ja lesbosuhteissa Suomessa. Jos olet parisuhdeväkivallan selviytyjä ja haluat jakaa tarinasi lukijoidemme kanssa joko anonyymisti tai nimellä, kuulen mielelläni sinusta sähköpostin välityksellä. Sähköpostiosoitteeni on seija.vilen@hotmail.com

Toivoisin tietoa erityisesti selviytymiskeinoistasi väkivallasta irrottautuessasi ja sen jälkeen. Mistä sait apua, vai selvisitkö yksin? Miten viralliset auttamistahot (terveydenhoidon ammattilaiset, turvakoti, poliisi, tms.) suhtautuivat sinuun asiakkaana? Saitko tukea ystäviltä tai sukulaisilta? Kenelle kerroit ensin, vai oletko kertonut kokemastasi kenellekään ennen tätä? Miten olet selviytynyt väkivallan jättämistä haavoista - väkivallan pelosta, ahdistuksesta, masennuksesta?

Parisuhdeväkivallasta kertominen on kuin avaisi Pandoran lippaan: vihaiset ja kauhistuttavat hirviöt hyppäävät ilkialastomina ihmisten ilmoille. On kuitenkin tärkeää, että muistamme Pandoran myytin pohjimmaisen merkityksen. Kaikkien kauhistusten lennettyä lippaasta jäljelle jäi toivo. Haluan nostaa tuon toivon lukijoidemme nähtäväksi.

Kevätaurinkoisin terveisin
Seija Vilén
seija.vilen@hotmail.com