ILGA:n maailmankonferenssi Genevessä 27.3.-3.4.

  • 1 / 6
  • Pojotor
  • 11.2.2006 22:37
HLBT-väen kansainvälisen kattojärjestön, the International Lesbian and Gay Associationin (ILGA) maailmankonferenssi järjestetään Genevessä tänä keväänä samaan aikaan YK:n ihmisoikeuskomission vuosi-istunnon kanssa. Konferenssin isäntinä toimivat Sveitsin sateenkaarijärjestöt.

Ikuisessa rahapulassa sinnittelevä Seta ei taida kyetä lähettämään delegaattia, mutta miehemme Genevessä seuraa tilannetta...

Lisätietoja löytyy ainakni veppisivulta http://www.ilga-world-conference-2006.ch
  • 2 / 6
  • Pojotor
  • 20.2.2006 14:57
Kovin harmi, ettei Setalla ole varaa lähettää edustajaa ILGA:n maailmankonferenssiin. Siihenosallistuu tämänpäiväisen tiedon mukaan edustajia 95 maasta. Lisätietoa webistähttp://www.ilga-world-conference-2006.ch:

Afghanistan, Albania, Algeria, Argentina, Armenia, Australia, Austria, Bangladesh, Belarus, Belgium, Belize, Bolivia, Bosnia and Herzegovina, Botswana, Brazil, Bulgaria, Cambodia, Cameroon, Canada, Chad, Chile, Chile, China, Colombia, Congo, Costa Rica, Cote d'Ivoire, Croatia, Cuba, Czech Republic, Ecuador, Egypt, El salvador, Estonia, Fiji, France, Georgia, Germany, Ghana, Guatemala, Hong Kong, Iceland, India, Indonesia, Iran, Ireland, Israel, Italy, Jamaica, Kenya, Kyrgystan,
Lithuania, Malaysia, Mali, Mexico, Moldova, Namibia, Netherlands, New Zealand, Nicaragua, Nigeria, Norway, Oman, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Philippines, Poland, Portugal, Romania, Russian Federation, Samoa, Senegal, Singapore, South Africa, South Korea, Spain, Sri Lanka, Sweden, Switzerland, Tanzania, Thailand, Togo, Tonga, Tunisia, Turkey, Uganda, Uganda, United Kingdom, United States, Venezuela, Yugoslavia, Zambia, Zimbabwe
  • 3 / 6
  • Pete
  • 20.2.2006 19:52
Moi Pojotor!

Juolahti vaan mieleeni, että jos meidän SETA on niin persaukinen ettei voi lähettää edustajaansa sinne, voisit tarjoutua hommaan kun siellä kerran jo olet (mikäli varsinaisilta töiltäsi kerkiät, tietenkin).

Pete

P.S. Terveisiä tutuille, erityisesti postin tädille, jos ei ole jo eläkkeelle jäänynnä...
  • 4 / 6
  • Pojotor
  • 20.2.2006 21:16
Eiköhän Setalle kerätä paprut ja sen sellaiset, mutta eipä sitä taida kukaan omilta töiltään toisten konferensseihin yli viikoksi ehtiä...
Jeps Pojotor.

Taidat olla oikeassa.

Kyllä Setan pitäisi valtionavuistaan ja jäsenmaksuistaan pystyä repimään se vähä raha mitä lentolippuihin tarvitaan koko maailman ehkä meidän kannaltamme tärkeintä konferenssia varten...

Heitossani sinun mahdollisesta ehdokkuudestasi edustajaksi ajattelin mahdollisuuttasi ottaa muutama lomapäivä ja laskuttaa SETA:lta vain virkatyöstäsi poissaolopäivien palkka.
Sitten tosin muistin sikäläisen hinta/palkkatason ja tajusin, että SETA:lle tulisi noin kymmenen kertaa halvemmaksi lähettää joku palkattu työntekijänsä sinne...

Anteeksi että saattaa vaikuttaa painostukselta, mutta lisäideana vain; voisitko sinä ja puolisosi tai joku tuttavasi ehkä majoittaa mahdollisen SETA:n edustajan. Sehän säästäisi rahaa jo huimasti!

En puhu SETA:n puolesta. Itse asiassa en ole edes jäsen, mutta tuntuu vain niin typerältä että maasta jossa on edetty jo niin hyvin ja niin pitkälle (viimeksi hdedelmöityshoidon naispareille salliva laki), ei tulisi edustajaa kannustamaan muita ja tiedottamaan koko maailmalle miten asiat voidaan hoitaa parhain päin.

Pete

P.S. Sano edelleen terveisiä. UNHCR:n Fernandolle myös (Mikäli on siellä enää. Kaikki tutut tuntuvat lähteneen. Aloitinkohan jonkinlaisen boomin lähtiessäni Securitéstä?)
Homojen ja lesbojen tilanteesta maailmanlaajuisesti

Amnesty Internationalin Saksan osaston julkaisussa ” ai-Journal” oli toukokuussa 2006 vieraskynä-palstalla kommentti homojen sorrosta ympäri maailmaa ja YK:ssa. Klaus Jetz on saksalaisen homo/lesbo-kansalaisoikeusjärjestön LSVD:n johtaja. Järjestö perustettiin vuonna 1990 (ILGAn jäsen). Suunnilleen näin hän kirjoittaa:

Itä-Euroopassa poliitikot avoimesti kiihottavat homoja vastaan. Järjestöt, jotka ajavat lesbojen ja homojen asiaa, eivät ole saaneet tähän mennessä YK:ssa tarkkailijajäsenen statusta.

Tsekin presidentti Vaclav Klaus selitti helmikuussa kielteistä homoliittokantaansa siten, ettei se ole diskriminonointia, vaan kyseessä on ”mahdoton kopio” historiallisesta instituutiosta, avioliitosta. Hän sai tukea opposition kristillisdemokraateilta ja homofobiselta Puolan presidentiltä, joka ylisti Tsekin presidentin rohkeaa päätöstä. Maaliskussa Tsekin parlamentti kuitenkin ajoi presidenttinsä yli ja päätti uudelleen homoliitolain hyväksymisestä, ja laki tuli voimaan.

Puolan nykyinen presidentti oli Varsovan pormestarina viime vuonna, kun hän kielsi Varsovan Pride-paraatin. Paraati pidettiin ulkomaissten tukijoukkojen avustuksella. Saksassa homo- ja lesbojärjestö LSVD esitti vetoomuksen: Perusoikeudet kaikille! 50 saksalaista kansanedustajaa allekirjoitti vetoomuksen. Puolan edustustojen edessä järjestettiin mielenosoituksia ja Gay Solidarnosc –tempauksella kerättiin rahaa Puolan gay-järjestöille.

Venäjällä poliitikot ja erilaisten uskonnollisten yhteisöjen jäsenet ovat avoimesti ilmaisseet vihamielisen suhtautumisensa homoja kohtaan. Vuoden 2006 alussa Moskovan pormestari ilmoitti, että toukokuun 2006 Pride-mielenosoitusta ei sallita. Maan johtava muslimi Mufti Talgat Tadschuddin kehotti jopa homojen pahoinpitelyihin ja tappamiseen. Muhdin mukaan profeetta Muhammed käskee toimimaan niin, koska homojen käyttäytyminen johtaa ihmiskunnan tuhoon. Myös Moskovan patriarkka varoitti, että homojen mielenosoituskampanjat johtavat kansakunnan vääristymiin. Juutalainen rabbi sanoi homoja pervertikoiksi – siitä ovat kaikki uskovaiset Venäjällä yhtä mieltä. Moskovan Pride-paraatin valmistelut ovat kuitenkin vauhdissa. Juhlat pidetään 24.-28.5.2006 (www.gayrussia.ru).

Entä miten kansainvälinen yhteisö suhtautuu homojen ja lesbojen oikeuksiin? Heitä syrjitään johdonmukaisesti. Tammikuussa talous- ja sosiaalikomissio (ECOSOC) torjui kansainvälisen homo- ja lesbo-oranisaation ILGAn ja tanskalaisen homo-lesbo-kansalaisoikeusjärjestön (LBL) yrityksen saada virallinen tarkkailijastatus. Kukaan kansalaisjärjestöjen 2700 edustajasta ei edustanut homoja ja lesboja. Saksalainen LSVD on nyt tehnyt anomuksen akkreditoitumisesta viralliseksi tarkkailijaksi, mutta asia käsitellään nyt toukokuussa ja tulos on aivan epäselvä.

Vuonna 2003 Brasilian hallitus toi YK:n ihmisoikeuskomitealle päätöslauselmaehdotuksen, jonka mukaan ihmisoikeudet ovat maailmanlaajuisia ja seksuaalinen moninaisuus on olennainen osa ihmisoikeuksia. Tämän periaatteen pitäisi olla itsestäänselvyys eikä neuvoteltava asia. Mutta Vatikaani ryhtyi toimiin päätöslauselmaehdotusta vastaan yhteistyössä islamilaisen konferenssin ja fundamentalististen amerikkalaisten kristillisten ryhmien kanssa. Vatikaanin toimintaan ei vakuta mitään se, että monissa maissa homojen, lesbojen, biseksuaalien ja transgender-ihmisten ihmisoikeuksia poljetaan. Ainakin 75 maassa samaa sukupuolta olevien rakkaus on yhä rangaistavaa. Afghanistan, Iran, Jemen, Mauretania, Pakistan, Saudi-Arabia, Nigeria, Yhdistyneet Arabiemiraatit ja Sudan rankaisevat kuolemalla. Vatikaanin, Islamilaisen yhteistyöjärjestön ja fundamentalistien painostus tuotti tulosta. Vuonna 2005 Brasilia luopui esityksestään.

Viime vuosina ovat kehittyneet kansainväliset kansalaisuusjärjestöt, jotka tarvitsevat tukea. Monissa maissa Itä-Eutroopassa, Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa on rohkeita järjestöjä, jotka taistelevat hlbt-väen oikeuksien puolesta. Mm. saksalainen LSVD tukee näiden järjestöjen toimintaa, esim. Egyptissä, Jamaikalla ja Nepalissa. LSVD tuntee itsensä globaaliksi kanasalaisoikeusjärjestöksi, ja vaatii, että kansanedustajat ja hallitus korostavat keksusteluosapuolilleen eri maissa, että myös seksuaalisten vähemmistöjen ihmisoikeuksia on kunnioitettava. Samalla saksalaiset vaativat, että saksalaiset parlamentaarikot ja EU-parlamentaarikot vaativat Puolaa ja Venäjää turvaamaan pride-marssit ja estämään hyökkäykset homoja ja lesboja vastaan.

http://www2.amnesty.de/internet/deall.nsf/AlleDok/8F0FABFACB9E80EBC1257162005367B9?Open