Tieteelliset tutkimukset homoudesta netissä?

Voisiko asiasta tietävät laittaa mahdollisimman paljon linkkejä tieteellisiin tutkimuksiin aiheesta "homouden synnynnäisyys", mm. kaksostutkimuksiin ja näiden mahdollisiin kritisointeihin ym. kirjoitteluun aiheesta.

Haluaisin löytää ehdottoman validia tietoa, eli jonkin mahdollisimman virallisen ja arvovaltaisen tahon nettisivuilta. Turha kysyä, miksi haluan tietää - utelias luonne, siinä syy.
Hyvä TT,

Tässä aluksi kaksi linkkiä, jotka käsittelevät kysymystä homoseksuaalisuuden olemuksesta ja syntyteorioista tieteelliseltä ja metodologiselta kannalta:

Oman väitöskirjani Homoseksuaalisuuden sairausleiman loppu ajantasaistettu luku biologisista syyolettamuksista:
http://www.finnqueer.net/juttu.cgi?s=178_11_1

Yhdysvaltain psykologiyhdistyksen (APA) informaatiosivu homoudesta ja lesboudesta:
http://www.apa.org/topics/sbehaviorsub1.html

Kuten huomaat, molemmat tekstit suhtautuvat suhteellisen kriittisesti olettamuksiin seksuaalisen suuntautumisen synnynnäisyydestä, lähinnä metodologiselta kannalta (asiasta ei ole vielä tarpeeksi tietoa ja olemassaolevat tutkimukset ovat monilta osin menetelmiltään vinoutuneita).

Omassa tekstistäni on runsaasti lähdeviitteitä eteenpäin biologisia, geneettisiä ja endokrinologisia teorioita pohtiviin lähteisiin.

Tuon väitöskirjassani myös esiin syyteorioiden taustalla usein piileviä asenteita ja motiiveja. Useimmiten syyolettamusten taustalla on ollut toive saada seksuaalivähemmistöt poistettua maailmasta.
Kiitoksia paljon. Jäi ihmetyttämään vaan tuossa Finnqueerin sivuilla, että et ollut maininnut Bailey & Pillardin kaksostutkimusta lainkaan.
  • 4 / 6
  • Olli S.
  • 1.2.2006 15:56
Terve TT,

Kysymyksesi on hyvä. Myös erilaiset biologiset, geneettiset, endokrinologiset, neuroanatomiset ja perhetaustaa käsittelevät syyolettamukset ansaitsevat tulla käsitellyiksi. Koska väitöskirjani käsitteli nimenomaan psykiatrista häiriöluokitusta, pääpainoni on ollut sillä taholla. Mutta on aivan aiheellista puuttua myös mainittuihin olettamuksiin. Olenkin ottanut työpöydälleni tuhatsivuisen käsikirjan Handbook of Homosexuality and Mental Health (1996) sekä satasivuisen luvun Homosexuality, Gay and Lesbian Identities, and Homosexual Behavior (2005). Lupaan tehdä FinnQueeriin artikkelin pyytämästäsi asiasta ja julkaista sen ensi su 5.2.2006. Ilmoitan tällä palstalla sitten. Kiitän mielenkiinnostasi.
  • 5 / 6
  • Kundi -78
  • 4.2.2006 11:26
Hienoa, Olli! Sitkeää, perinpohjaisen laadukasta ja periksiantamatonta työtä jo vuosikymmeniä! Kiitos ja kumarrus! ;-) Esiintymisesi Homo-Suomen historia -dokumenttisarjassa oli myös vakuuttava.
  • 6 / 6
  • Olli S.
  • 4.2.2006 12:24
Moi Kundi -78!

Kiitokset kiitoksista. Hyvä jos katsoit Tarinatalon ohjelman edistävän meidän kaikkien asemaa.

Mutta älä ihmeessä kumartele! Vastustan kaikkea kuvainpalvontaa ja muiden yläpuolelle asettumista. Erityisesti omalta osaltani.

Tehdään vain yhdessä tätä tasavertaisuustyötä, rinta rinnan toistemme kanssa.

Sanasi kyllä lämmittivät kovasti. Niin paljon lokaa on tullut niskaan näilläkin palstoilla.