digitv on persiistä

Just jooh, kyllä varmaan on superhyvä juttu kun digitv tulee, nytkin kattelen subtv:n still kuvaa kun ensin kuva sekoilee ja rakeilee kuin 70-luvun vic20:ssä prkle.
Ja liikenneministeri sanoi puhelimessa että digiboxit eivät ole liian kalliita koska niitä saa jo 40e:lla.
mistä se pappa sellaiset hinnat repii, ei edes käydettynä saa 40e:lla.
Mainokset kyllä tulee aina hiton kauniisti ei mitään häiriöitä mutta kun leffa tulee niin parhaat palat menee digitv:n häiriöiden
piikkiin, pitäisköhän lopettaa koko hiton tv-luvan maksu shit.

*huh kun helpotti*
Olisikohan hyvä tarkastaa, että tekniikka on siellä kotona kohdallaan.

Hankin sisarelleni digiboxin. Hetken toimi ja sitten tuli isoja ongelmia. Kun hieman haastattelin, sain selville, että naapuriin oli muuttanut perhe. Kehotin käymään kysäisemässä heidän tv-kuvansa laatua. Ei ollut hyvä. Olivat jotenkin saaneet keskusantennin sohrittua oikosulkuun. Vika löytyi sieltä.

Meillä digikuva tulee hienosti sekä talon yhteisantennista, että erikseen satelliitista.

Kun vertaan analogista vastaanottoa digitaaliseen, ei tulisi kuulonkaan palata takaisin vanhaan. Huomattava ero kuvan laadussa. Teema-kanava on se, joka on sisällöltään juuri sitä mitä toivon: asiaa.

Juhani
Jees. En ainakaan hanki näillä näkymin mitään digilaitetta. TV:n katselu jää nykyiselläänkin alle tuntiin viikossa. Mitään asiaohjelmia en telkkarista kaipaa, sillä TV-ohjelmien tahti on yleensä aivan käsittämättömän hidas, kait se on tehty tyhmimmän mahdollisen katsojan mukaan. Puolen tunnin TV-ohjelman sisältämän informaation saa luettua viidessä minuutissa.
Toivottavasti digitv:n myötä uudistuisi myös ohjelmistotarjonta. Itse en voi sietää tvtsättejä ja -pelejä... ja niitä tulee paljon. Varmasti digiboxin tulen hankkimaan, mutta jääköön nähtäväksi kuinka pitkään aijon tv-lupaa maksaa, jos ohjelmistotarjontaa ei kehitetä.

Nykyään tulee telkkaria katsottua ehkä 5 tuntia viikossa.. mikä ei ole paljon. Kannattaako siitä määrästä maksaa. Kuvanlaatu kieltämättä on parempi ihanne tilanteessa.
Roille, hanki digilaitteesi kovalevyllä varustettuna. Mieheni pitää tapanaan katsella tallentamansa tekstitetyt ohjelmat tuplanopeudella, joskus sitäkin suuremmalla nopeudella. Mainoskohdat voi ohittaa esimerkiksi kuusinkertaisella nopeudella.

Katselen ohjelmia monasti pätkittäin. Merkkaan keskeytyskohdan ja jatkan myöhemmin siitä. Varsin näppärää.

Teema-kanavalla tulee muuta kuin pelejä ja muuta hömppää. Asia selviää ohjelmalistoja selailemalla. Tällä hetkellä tulee jo mielestäni liikaa hyviä ohjelmia. Kaikkia ei ehdi mitenkään katsella.

Juhani
Itse aion hankkia digiboksin vasta sitten kun on aivan pakko. Sílloin hintakin lienee jo säällisempi. Tekniikan kanssa on korkea kynnys lähteä vehtaamaan, kun ei televisio kuitenkaan ole koko elämä.

Liikenneministeri ei muuten ole mikään pappa, mamma kylläkin.
Minua ärsyttävät myös nämä digitv-systeemit, ja periaatteesta en aio hankkia digiboxia, ennen kuin se tulee pakolliseksi eli "tavallinen" tv ei enää ole käytössä.

Eihän digitv:ssä keksintönä sinänsä mitään vikaa ole. Hyvä vaan, että tekniikka kehittyy, uusia laitteita kehitetään ja niitä saavat ostaa, ne jotka haluavat. Mutta tämä systeemi jurppii, että kaikkien pitää hankkia digilaitteet, jos aikovat telkkaa vielä katsoa. Ärsyttävää pakkotuputusta ja rahastusta. Eihän noiden digilaitteiden hankinta toki ilmaista ole, ja sen lisäksi pitää maksaa vielä normaali tv-lupa, joka se ainakin on liian kallis. Oma tv:n katsomiseni jää keskiarvoltaan alle tuntiin päivässä ja joskus menee päiviä, etten edes avaa koko laitetta. Niinpä minulla on usein tv-luvan suhteen sellainen olo, että maksan liikaa.

Ja mitä tulee kuvan laadun paremmuuteen digitv:ssä, jota monet jaksavat ylistää: uskon kyllä, että se on absoluuttisesti parempi, mutta luulen myös, että tämmöinen tavallinen tv:n katsoja ei eroa pahemmin huomaa. Ei minun vielä tavallisen tv:ni kuvan laadussa ole ollut koskaan mitään vikaa, vallan mainiosti se riittäisi minulle.

Tekipäs hyvää taas purnata asiasta :).
Genesiksellä vika on suurimmalla todennäköisyydellä antennissa, ei itse digiboksissa. Riippuu tietysti myös boksin merkistä, onko tarvittavia päivytyksiä saatavana. Halvimmille oudoille merkeille niitä ei yleensä ole heti tarjolla.
Onneksi ei boxi vaikuta kun vielä tulee kaapelia pitkin ja ne siellä jossain lähettää tuon analogisena kunnes sitten 2007 pitää hankkia tuo boxi, nyt sitten lehdistä luin että oli ollut sellaiset kelit että ne vaikutti tv-lähetyksiin jopa digitaaliseen, esim. meillä suomessa näky tavallisen ohjelman sijaan jotain italialaista tv-ohjelmaa :)

Mutta eilen asensin mun broidille digiboxin ja sen antennina on sellainen sisä-antennhäkkyrä jossa on vahvistin ja piuha me seinään josta nappaa sähköt niin sille parani kaikki paritkymmenet kanavat sika siisteiksi kun aiemmin näkyi 3 lumisateista kanavaa, jossain sentään hyötyä tuostakin.
Uusimman Tietokone-lehden teema-aiheen otsikkona on "85 viikkoa digiaikaan". Tallentavista digibokseista on tehty vertailujuttu. Testin parhaat laitteet lähes samoilla pistemäärillä olivat Procaster PVR-5102T (kiintolevy 200 Gt) ja Topfield TF5100PVR (160 Gt). Hinta on n. 600 euroa. Suosittelen mahdollisimman kookkaan kiintolevyn hankintaa ja/tai polttava DVD-soitin.

Joku kertoi jättävänsä hankinnan pakolliseen viimeiseen tippaan. Moni muu tulee tekemään täsmälleen samoin. Laitteita voi silloin joutua odottamaan todella pitkään.

Yksi ystäväni asuu kaukana maalla. Hänellä on analogisella puolella ollut ongelmia. Nelosta ei oikeastaan voinut lainkaan katsoa heikon signaalin vuoksi. Digiboxi antaa nyt kaikki kanavat hyvin läpi ja muutaman lisäkanavan entisten jatkeeksi. Hän on hankintaan hyvin tyytyväinen.

Juhani
Hyvin toimii digiboxi, ollut jo muutaman vuoden. Paransi todella paljon kuvanlaatua, asutaan sellaisella katvealueella.
Subukka-tv on must :)
"Roille, hanki digilaitteesi kovalevyllä varustettuna. Mieheni pitää tapanaan katsella tallentamansa tekstitetyt ohjelmat tuplanopeudella, joskus sitäkin suuremmalla nopeudella. Mainoskohdat voi ohittaa esimerkiksi kuusinkertaisella nopeudella."

Itsellä kanssa ajatus hankkia tallentava digiboxi. Mut tänä päivänä ei ole saatavissa sellaista mallia, joka toimisi antenni- sekä kaapeliverkossa. Jos tulee muutettua nykyisestä kaapeliverkon asunnosta antenni-asuntoon, menee hankinta hukkaan.
Suomessahan ei _tietysti_ oteta käyttöön mainosten autopoistoa, muistaakseni sillä signaalilla on hienokin nimi jonka
nauhurit tunnistaa ja osaavat laittaa paussin päälle mainosten ajaksi.
Mainossignaaleista en tiedä, mutta itse rakennetut, Linux-pohjaiset digi-tv:t osaavat poistaa mainoskatkot kuvaruudun kulmassa olevan läpikuultavan kanavatunnuksen perusteella. Kanavatunnushan poistetaan kuvasta mainosten ajaksi. Ei olisi mitään estettä, etteikö kaupoista voisi ostaa digibokseja, jotka osaisivat poistaa mainoskatkoja. Maailmalla myydään nauhureita, jotka osaavat tehdä tämän (commercial-free recording).

Jos mainosten poistamisesta tulee yleistä, mainokset siirretään ohjelmien sisään tyyliin Mtv3:n Huuma.
Varustelu on alkanut.
Kävin ostamassa isomman tv-tason. Siihen mahtuu 6 vempainta.

Tällä hetkellä on kahdet videot ja tavallinen DVD-soitin.
Kaverin digiboksi on meillä hoidossa hänen reissatessaan.
Asennusta en ole tosin vielä edes yrittänyt.

Vielä on raha esteenä, mutta tulevaisuudessa samaan
hyllyyn kotiutuvat vielä tallentava digiboksi ja DVD.
Voi sitä johtojen määrää.

Tallentava DVD on hyvä keksintö, mutta digiboksilla saatavaa
parempaa kuvaa en ole kaivannut.
Ohjelmatarjontaa on meikäläisen tarpeisiin nyt jo niin paljon,
etten ehdi kaikkea haluamaani millään katsomaan.
En ostaisi digiboksia, ellei pakotettaisi.
Joten siinä mielessä, aloittajan sanoin, homma on persiistä.
Jupsista vaan, sukulainen osti dtr2000:n (tais olla philips) digiboxin, piti kuin kukkaa kämmenellä, eräänä päivänä boxi vilkutteli vain valoja, eikun takuuseen sillä oli alle vuoden vanha, Markantalo lähetti laitteen maahantuojalle (powermill)
kesti kaksi viikkoa ja tuli takaisin, syy ohjelmisto oli päivitetty.

Tuo on mukava tietää että kannattaa perustaa digiboxin huoltofirma kun tulee pakolliseksi 2007, voi pitää laitteita 2viikkoa
hyllyllä ja veloittaa ab. 20-40e jos ei ole takuulaite.

Pitäisköhän lähettää laskut liikenneministeriölle ja mennä hänen luokse kattomaan telkkaa kahdeksi viikoksi.

edelleen koko homma haisee!
Yleensä ohjelmistopäivityksen voi tehdä itsekin, kun vain vaivautuu lukemaan ohjekirjan...
Juups mutta mitenkäs tehdä jos ainoa mitä bosi tekee on että vilkuttaa paria hullua lediä, eli ei tule mitään signaalia telkkaan :( mun mielestäni tuo on sen vika että softa on kaatunut. Kyllähän se itsekin nostaa jaloilleen jos on rs-piuha ja softa siihen, koska monissa boxeissa on tuo ohjelmointi-liitin.

Mutta kuinkahan moni on analogia telkan aikoihin joutunut viemään telkan huoltoon koska ohjelma-eprom-softa on seonnut??
Tuli sitten hankittua tuo digiboxi homodokkarin houkuttelemana kolmisen viikkoa sitten, kovalevyllinen versio. Mullistavampaa ja antoisampaa kuin itse ohjelmatarjonnan laajentuminen on ollut kuvanlaadun paraneminen - aiempi erittäin kohinainen kuvanlaatu erityisesti YLEn kanavilla, korjaantui suorastaan loistavaksi, vaikka asunto on kiinni kaapelitvverkossa - sekä kovalevyn ja tuplavirittimen tarjoama ajastamisen helppous. Ei sillä, etteikö ajastaminen olisi ennenkin ollut helppoa, mutta kun en televisiota viime vuosina ole kovin tärkeänä pitänyt enkä viitsinyt aloittaa aamua tutustumalla television tarjontaan, niin useimmat mielenkiintoiset ohjelmat jäivät katsomatta. Nyt voi sen sijaan milloin vain istahtaa television ääreen, selailla ohjelmaopasta ja napsia ohjelmia taltioitavaksi. Ei tarvitse välittää, josko pari mielenkiintoista ohjelmaa sattuu samaan aikaan, vaan ottaa talteen molemmat. Tavattoman näppärää on myös aloittaa ohjelman katselu kesken ajastuksen, jolloin ei tarvitse siirrellä tekemisiään tai kerryttää ohjelmia katsomattomien videokasettien pinoon. Television katseluun käyttämäni aika on nyt vähintään tuplaantunut (toivottavasti ehkei kuitenkaan pysyvästi).