Kumma ajatus vain

Homona tulee mieleen, että miesten väkivaltaisuus ja aggressiivisuus esim. iltaelämässä liittyy usein siihen, että todistellaan, että "ollaan miehiä", ei homoja tms... jos joku haastaa tappeluun, ei saa perääntyä tai muuten on "neiti" tai "homomainen" yms.... jos joku tappelee ja puolustaa kunniaansa nyrkein, hänen älykkyyttään voidaan epäillä, mutta miehuutta ei varmasti kukaan epäile.

Olettekos koskaan miettinyt, että jos homoutta ei olisi lainkaan, olisi siis olemassa 100% pelkkiä heteroita... sillon ei olisi kellään miehellä mitään pelkoa mahdollisesta omasta piilevästä homoudesta ja ei olisi mitään tarvetta todistella "miehuuttaan"... ja väkivalta vähenis. :/

Toimis se noinkin päin... tämmönen teoria vaan. Tietenkään homot mihinkään katoa :)
  • 2 / 11
  • Statisti
  • 28.12.2005 21:35
No jos totta puhutaan, niin eipä ole tullut mieleeni kiepauttaa heteromiesten väkivaltaisuutta homojen syyksi. Mutta täytyy myöntää, että ihan looginen päätelmä tuokin on. Toisaalta olen kyllä hoksannut jo ajat sitten, että homoparisuhteissa ei väkivalta liene yhtä yleistä kuin heteroparisuhteissa. Tai en ainakaan ole kuullut yhdestäkään tapauksesta, jossa homomies olisi ollut hellan ja nyrkin välissä.
  • 3 / 11
  • arkadas
  • 28.12.2005 22:29
Eipä siinä juurikaan tarvita (suomalaisten kohdalla) kuin sopivasti viinaa, niin jo testosteronit alkaa tuoksahdella ja paini-, nyrkkeily- tai muu mittelö onkin jo valmis. Aina ja kaikkialla missä viinaa on tarjolla, löytyy vähintään yksi, joka haluaa todistella itselleen ja toisilleen miehisyyttään. Heteroiden keskuudessa tämä lienee hiukan yleisempää, kuin homojen parissa. Homoissakin löytyy jos jonkinlaisia "henkselin paukuttelijoita" - onhan se täällä sivustollakin nähty. Kilpailuvietti sen tekee - ja pätemisen tarve. Joillekin se on pahan olon purkamista/kohdistamista sivullisiin - syyttömiin.

Riittävän hyvällä itsetunnolla varustettu homo tai hetero ei moiseen viitsi edes lähteä mukaan - mitäpä sitä nolaamaan toisia. Aina ei nimittäin ole voimista kyse.
  • 5 / 11
  • arkadas
  • 29.12.2005 12:37
"Homolafkat on sitten asia erikseen, niissä en ole nähnyt kertaakaan mitään nujakoita. Tosin melkoisen harvoin näissä paikoissa on tullut liikuttua."

Pettymykset purkautuvat homokuppiloissa ihan samalla kaavalla kuin heteropaikoissakin; sormukset lentää ravintolan lattialle, joku saa juomat silmilleen, vaatteilleen/ päälleen vääristä sanoista tai muutoin vain kommunikoinnin heikkoudesta johtuen. Joitakin nyrkinheilutuksia ja tappelunalkuja on tullut nähtyä - muutamiin on tullut mentyä väliin, rauhoittamaan tilannetta. Nimittäin siinä vaiheessa kun nyrkit heiluu (ketä kohti tahansa) on kyse vakavasta kommunikaatiohäiriöstä, se mistä se häiriö johtuu, onkin sitten kokonaan toinen asia.

Väkivaltaan alentuminen osoittaa omasta mielestäni vain kyvyttömyyttä käsitellä ikäviäkin asioita. Valitettavasti elämästä on tullut monelle vain jono lyhtykestoisia hetkiä, yhtä lyhytkestoisia kuin ne tunteepurkaukset, jotka saattavat pilata koko loppuelämän - syyntakeettomuuteen kun ei pelkkä humalatila riitä.
  • 6 / 11
  • Kilttipoika
  • 29.12.2005 20:15
Noh analyytikot. Mites sitten selitetään lesbojen väkivaltaisuus? Minusta ainakin tuntuu, että monessa homopaikassa ne naiset nimenomaan ovat niitä, jotka täynnä aggressiota.
Jään odottamaan miesmiehen omintakeista tulkintaa tästä asiasta
Kilttipoika... Tuosta kommentistasi olen aika pitkälle samaa mieltä... Mutta kuten tuossa aikaisemmin kirjoitin, pettymykset ja väärinymmärrykset ovat monesti näissä homodraamoissa keskeiset tekijät näille "viittomakielisille" sanan painotuksille. Tosin, heteromiehet vetävät "rehellisen" painin tai nyrkkeilyottelun, kun homot taas tuntuvat enemmän repivän ja raastavan vastustajaansa - noin joskus sivusta seuranneena...

Äkkipikainen luonne, viina ja mustasukkaisuus ovat olleet ennenkin murhien ja surmien taustalla tässä maassa.
  • 9 / 11
  • Kilttipoika
  • 30.12.2005 8:48
Juu, ei ollut tarkoitus kritisoida kenenkään mielipidettä. Ainoastaan se, että ei tässä varmasti ole kyse pelkästään mistään seksuaalisuuteen liittyvästä ominaisuudesta. Kyllä kai homoilla, heteroilla, miehillä ja naisilla ja kaikilla muilla on samoja syitä väkivaltaan. Se, onko väkivalta jossain ryhmässä toista yleisempää lienee kai huonosti tutkittu asia.
Käsittääkseni myös homosuhteissa ilmenee samalla tavalla parisuhdeväkivaltaa, jostain muistelisin lukeneeni tutkimusta. Voi olla toki, että olen väärässäkin. Itselläni kun ei ole kokemusta väkivallasta eikä pahemmin suhteistakaan.
Etsin itse juuri muutama vuosi sitten tietoa tuosta aiheesta. Ongelma vaan on siinä, ettei luotettavaa tutkimustietoa tahdo oikein löytyä (puhumattakaan nyt suomalaisista miehistä ja naisista). Vertaillessani Australiassa ja Kaliforniassa tehtyä tutkimuksia, homo- ja lesbosuhteissa näyttäisi esiintyvän yhtä paljon väkivaltaa kuin heterosuhteissakin - ongelma on vaan siinä etteivät seksuaalivähemmistöjen edustajat, varsinkaan miehet, uskalla puhua asiasta.


enpä ehtinyt virveäti vilkaista, mutta löysinpä netistä tällaisen...

linkki Tampereen yliopiston tutkielmiin:

http://tutkielmat.uta.fi/tutkielma.phtml?id=10446

pro gradu -tutkielma
Tekijä: VIKMAN,MARI
Tutkielman nimi: Väkivaltaa rakkauden varjolla. Parisuhdeväkivalta homo- ja lesbosuhteissa.
Arvosana: eximia cum laude approbatur