Miksei toimintaa?

Haluaisin kysyä ku itteeni on jo jonkin aikaa painanu, eli miks tälläsessä Lappeenrannan kokosessa kaupungissa esimerkiks Setalla ei oo mitään toimintaa? Ois kiva ku ois jonkinlainen turvallinen yhteisö johon vois liittyy ja jossa vois asioista puhua. Tällä hetkellä pitää ite yrittää jostain löytää ihmisiä jotka ajattelis samalla tavalla kaikkialta esimerkiks treffipalstoilta. En oikein oo viihtyny niillä koska kaikki vastaukset mitä tulee on näitä perverssejä. Toki sinne muutama asiallinenkin vastaus aina tulee, mut ne hukkuu siihen massaan.

Otin tän asian puheeks nyt sen takia et haluaisin oikeesti tutustua samanlaisiin ihmisiin ja puhua asioista niitten kans jotka ymmärtää. Ja ei tälläsellä pojan klopilla oikei oo mahdollisuuksia eikä kapasiteettia alottaa mitää kansanliikettä. Niin siis miksi tänne ei saa minkäänlaista toimintaa. Kattelin jotain Setan sivuilta ja sieltä näyttäs löytyvän lähin toiminta Kotkasta ja tuntuu jotenkin mahdottomalta ajatukselta.

Luulisin että olis paljon helpompi myös puntaroida asioita ku sais puhuu aikuisten ihmisten kanssa jotka tietää asiasta ja ymmärtäis. Sais vähän muitakin näkökulmia ku sen omansa, jota on yrittäny epätoivosesti kehittää ees johonkin suuntaan, mut tuntuu et pyörii vaan omassa pikku noidankehässä. Ja en haluais muuttaa helsinkiin ja linnottautuu sinne suurkaupungin huomaan.
Ala ruikuta vaanmuuta nyt helevetissa pois sielta tuppukylasta!
Pakkoko se siella on homehtua ja surra menetettya elamaansa.
Rohkeutta!
Voi Pyhä Sylvi!

Onko näiden rrritarien mielestä tärkein palvelu kunnassa jokin homosakin yhdistys? Tämäkö on tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä? Viis terveys-, koulutus-, kirjasto- ja joukkoliikennepalveluista, nehän nyt eivät ole ihmisen arkielämän sujumisen kannalta mitenkään tuiki välttämättömiä, kunhan vain Setan toimipiste löytyy?

Millainen arvojärjestys teillä oikein on? Kannattaako tuollaisen asian takia nyt nähdä uuden asunnon etsimisen ja tonneittan huonekalujen roudaamisen vaiva jollekin toiselle paikkakunnalle, vain siis siksi, että uudella paikkakunnalla homot kokoontuvat klubiinsa muutaman kerran viikossa? Esitin tämän jälkimmäisen kysymykseni jälkimmäiselle kirjoittajalle, joka neuvoi keskustelun avaajaa litomaan Lappeenrannasta tällä perusteella. On meitä tässä maailmassa vaan kaikenlaisia tallustajia.

Muuttaminen on tietenkin perusteltua siinä tapauksessa, jos lappeenrantalainen ei muuten viihdy Lappeenrannassa, eikä tunne paikkaa kodikseen.
  • 4 / 15
  • Public eye
  • 13.12.2005 12:28
Papu, puuttuvatko siis tietojesi mukaan Lappeenrannasta terveys-, koulutus-, kirjasto- ja joukkoliikennepalvelut, vai mikä oli purkauksesi pointti? Eli ne pitäisi ensin saada, ja sitten vasta vapaaehtoistoimintaan perustuvia aktiviteetteja hlbt-ihmisille?

Ei kai kukaan kaupunkia ole pyytänytkään tällaista järjestämään (vaikka miksei se tehtävä sopisi kaupungillekin, mikäli halutaan, että asukkaat ja veronmaksajat, myös "homosakki", paikkakunnalla viihtyvät).
Onneksi tänne vastasi joku asiallisestikin. En tosiaan väitä että asia menis yllämainittujen seikkojen edelle, vaan peräänkuulutin toimintaa. Ei tänne mitään suurta homokeskusta tarttis vaan mahdollisuutta edes jonkinlaiselle pienelle toiminnalle. Käytännössä se toiminta voisi lähteä meistä itsestämmekin, mutta tuntuu todella vaikealta lähteä rakentamaan itse mitään kun ei tunne asiaan vaadittavia juttuja. Jos joku neuvoisi miten homman saisi luistamaan niin sitten.
  • 6 / 15
  • Public eye
  • 13.12.2005 17:06
Hienoa, että joku on valmis itse toimintaan, eikä tyydy siihen mitä "ylhäältä" mahdollisesti annetaan.
Yksi tapa päästä alkuun ja eteenpäin olisi ehkä ottaa yhteyttä valtakunnalliseen Setaan. Onhan se kuitenkin paikallisten setojen keskusjärjestö. En tunne kovin hyvin sen organisaatiota, mutta mahdollisesti esim. pääsihteeri voisi auttaa kertomalla asioista, jotka täytyy ottaa huomioon ja joiden avulla voisi onnistua keräämään ympärilleen porukkaa toiminnan järjestämiseksi.

Setan yhteystiedot osoitteessa
http://www.seta.fi/fi/setafi83.htm
  • 7 / 15
  • kipinä
  • 13.12.2005 17:19
Etelä_Karjalassa nuoruuteni ja sitä rataa viettäneenä... en voi kuin ihmetellä omalla tavalla samaa, onhan seutukunta jonkin kokoinenkin.
Jotain kuultua on nykyaikana että meitä lepakoita homoja ja jopa muitakin seksuaalisia vähemmistöjä nähty kaduilla.=)

Muutama paikka on millä jonkinsortin leima mutta Kotkassa ja muissa paikoissa enempi esillä.

Sellainen ol Viipuri...
Noh, ehkäpä voitte aluksi järjestää jotain epävirallista toimintaa: kahvilatapaamisia ym. Käsittääkseni Lahdessakin alkoivat touhuta yhtä sun toista juuri tämän palstan kautta, joten miksei Lappeenrannassakin.
  • 9 / 15
  • miesmies
  • 13.12.2005 21:04
jo ajat sitten setankin piirissä valitetiin, että toiminnan painopisteet ovat suurimmissa kaupungeissa. rahaa on vähän ja se, miten ne jaetaan onkin pähkinä purtavaksi. se vaikuttaa toimintojen aloittamiseen. kapakat vaativat omansa ravintolatoiminnasta. tilojen ottaminen käyttöön vaatii rahaa. vapaaehtoisena toimiminen on ilmaista työn ohessa työn tekemistä ja se on raskasta kuin fan jne jne. SIKSI ei ole toimintaa ja siksi kun gay-ravintolan, vaikkapa baarin pitämisessä on myös vandalismin ja väkivallan riskit olemassa. haluaistko olla työssä ja pelätä nahkasi puolesta?

etelä-karjalan asenne-ilmasto on negatiivinen. negatiivinen yleensäkin, mikä on todettu, kun on tutkittu sydän-ja verisuonitauteja eikä näissä itä-suomen kunnissa ole yhteisöllisyyttä. puhe "iloisista karjalaisita on bullshittiä" ja pelkkä kupla.
Eikö rohkeutta ole pikemminkin se että haluaa jäädä kotiseudulleen ja elää siellä sellaista elämää mikä tuntuu omimmalta kuin lähteä seksuaalipakolaisena 'homojen taivaaseen' Helsinkiin (tai jollaisena sitä muka pidetään)? Tsemppiä Lappeenrantaan!! Lappeenranta ei ole tuppukylä vaan vireä yliopistokaupunki. Surullista jos nimimerkin 'viisas' ohjeiden mukaan tulisi vain muuttaa Helsinkiin. Mitä on se ylivoimainen elämänlaatu mitä Helsinki tarjoaa??
helsinki tarjoaa mahdollisuuden seurustella homojen kanssa, mitä ei tapahdu tuppukylissä, jossa homot piiloutuvat kaappeihinsa ja joutuvat menemään naimisiin ja teeskentelemään heteroa. Katsoisit vaikkpa chattien "bi" "ukm"jne määrään.

mielenkiintoista on, että nyt tästä syksystä lähtien ovat nämä biseksuaalit ja ukkomiehet täyttäneet chatit ja hakevat sivupanoa, mitä he eivät salaile.

tämä selittäisi osaltaan homofobian, sillä kun he eivät aikaisemmin samassa määrin uskaltaneet ottaa miehiin kontaktia, niin silloin he paljastumisen pelosta homottelivat avoimia homoja ja tekivät heidän olonsa helvetiksi. tämä on arvelu. seurauksena oli juuri pienten kaupunkien autioituminen homoväestöstä.
Puntaroija kirjoitti:

"Eikö rohkeutta ole pikemminkin se että haluaa jäädä kotiseudulleen ja elää siellä sellaista elämää mikä tuntuu omimmalta kuin lähteä seksuaalipakolaisena 'homojen taivaaseen' Helsinkiin (tai jollaisena sitä muka pidetään)?"

Nimenomaan. Reilu puolen vuoden kiertely Helsingin homopaikoissa riitti meikäläiselle. Samat luuseri-runkuttajat lässyttivät niissä viikonlopusta toiseen. Jos se nyt on homojen "luvattu deluxe paratiisi" niin hiphei hurraa, pitäkää hyvänänne. Helsinki on tavallinen kaupunki, eikä minulle ainakaan mikään "homojen taivas". Sallikaa mun nauraa...
Lahden esimerkki on mielestäni hyvä. Ei siihen paljoa vaivaa tarvita, että saa aikaiseksi jonkin porukan, jonka kanssa käydä esim. kahvilla. Varmasti Lappeenrannassakin homoja/lesboja löytyy ja luulen, että rannelliikettä luetaan melko aktiivisesti. Toiminta ei itsestään minnekkään synny vaan sitä täytyy olla ihmisten luomassa. Ja mielestäni paras tulos syntyy kun homot/lesbot sen luovat itselleen.

Ja. Kaikilla ei ole mahdollisuutta vaihtaa paikkakuntaa Setan tai DTM:n perässä, joten oletan, että tämän vaihtoehdon esittäminen on melko turhaa.