Mol näyttää hyvää esimerkkiä

Katsokaapa tämä työpaikkailmoitus: http://www.mol.fi/cgi-bin/search?DB=TMP%26KUNTA=%26UUDET=1%26hippo=207%26LYHTY=%26PROVINSSI=%26AMMATTIALA=%26TEKSTI=%26ULKOMAA=%26SEKTORI=%26D1=20051205163842%26ETATYO=

Paikka on ilmoitettu tänään 5.12. ja viimeinen hakupäivä on 7.12, hakea ei voi kuin kirjallisesti. Eiköhän tuo ilmoituskin ole tullut tuonne nettiin vielä iltapäivän viimeisinä hetkinä. Voiko enää tämän selvemmin sanoa, että paikka on pedattu jollekin? Onko näitä paikkoja edes pakko laittaa näkyviin? Miten se laki menee nykyään? Itse olin aikoinaan toisaalla ja siellä harrastettiin paikan laittamista pelkälle virkailijanäkyvyydelle. Asiallisempaa sekin on.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Kyllä Suomessa pärjää, kun on kavereita. Harmi vaan, ettei ole sellaisia, joilla on vaikutusvaltaa.
Kyllähän työministeriönkin tulisi tietää mitä valtion virkamiesasetuksessa sanotaan viran avoimeksi julistamisesta.
Linkki asetukseen: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19940971

7a§ "Viranomainen, joka ilmoittaa viran haettavaksi tai avoimeksi, määrää samalla haku- tai ilmoittautumisajan pituuden. Ilmoitus viran haettavana tai avoinna olemisesta on julkaistava asianmukaisella tavalla. Ilmoituksessa on mainittava, onko virka perustettu tiettyyn yksikköön vai onko se viraston yhteinen, virkaan valittavan tehtävät, haku- tai ilmoittautumisajan päättymispäivä ja se viranomainen, jolle hakemus tai ilmoittautuminen on osoitettava."

12§ "Virkaan voidaan nimittää vain sitä hakenut tai 7 a §:n 1 momentissa säädetyissä tapauksissa virkaan ilmoittautunut henkilö. Jos virka muuten saadaan 7 §:n 2 momentin tai 10 §:n mukaan täyttää sitä haettavaksi julistamatta, virkaan voidaan nimittää myös henkilö, joka on antanut nimittämiseen muulla tavoin suostumuksensa."

Eli petailua tai ei, kyseinen virka on julistettu haettavaksi, määräaika on hakemuksille annettu, joten (tarkemmin tuota virkamieslakia ja -asetusta tuntematta tai siihen perehtymättä) mielestänin menettely on ollut asetuksen mukainen, joskin yllättävän lyhyellä hakuajalla. Jospa joku virkamieskieltä paremmin ymmärtävä, valaisisi meitä muita tässä asiassa?
Muistaakseni kunnan viroissa hakuaikana pitää olla vähintään 14 päivää, joten siellä puolen on reilumpi peli kuin valtiolla.( Jos siis valtiolla ei oikeasti ole minkäänlaisia minimihakuaikoja.) Tuo kyseinen ilmoitus on kuitenin täysin "asiaton", kun ottaa huomioon sen seikan, että posti ei kulje 6. joulukuuta. Ilmoitus on siis pitänyt huomata heti 5. päivä, jotta paperin on saanut matkaan postiin. Eikä sekään täällä korvessa paljoa auta, sillä posti lähtee jo klo 14.00 ja tuo ilmoitus on tullut sen jälkeen.

Mikäli oikein muistan, niin tuolla työminiseriössä oli vuosi sitten yksi paikka vähän samalla lailla kätkettynä pyhien väliin. Siellä ei taideta siis haluta avointa kilpailua paikoista.
Aika epämääräinen tuo hakuaika. Selvästihän tuo virka on jo varattu jollekin. Toisaalta kysymyksessä on sijaisuus. Voihan tällainen ilmoitusmenettely olla vain sitä varten, että mahdollinen nykyinen viransijainen halutaan pitää hoitamassa sijaisuutta, vaikka olisi epäpäteväkin. Tai vaihtoehtoisesti sijaisuuteen halutaan palkata jo valmiiksi virastossa työskentelevä henkilö, jolla ei edelleenkään kelpoisuutta tehtävään. Lyhyt hakuaika olisi sitten estämässä parempien hakijoiden väliintunkemisen.

Julkishallinnossa työskentelevänä olen jollain lailla valmis ymmärtämään tuollaisen, mutta toisaalta, kyllä se v***ttaa, kun itse on hakenut jotain kivaa virkaa hyväuskoisena, ja tajuaa, että se on jo valmiiksi täytetty. Täältä pääkaupunkiseudulta ehtisi kyllä vielä kiusallaan lähettämään tuohon puheena olevaan hommaan jotenkuten hakemukset. Tai ahdistelee huomenna puhelimitse ja esittää vaikeita kysymyksiä vaikka hakuajasta. Soittelee samantien sinne ylitarkastajan esimiehelle asti. Ja kun lopulta tulee sitten postissa se "kiitos hakemuksesta ja hyvää jatkoa" -toivotus, tekee valintapäätöksestä valituksen. Kai siinä jollakin sormi suuhun menee.
Valittakaa sinne tuosta epäoikeudenmukaisuudesta ja vääryydestä minne kuulukin elikkä valitusosatolle. Miksi tänne tarvitsee pukata tuota valivali-jankutusta?
  • 6 / 15
  • Sokea Reetta
  • 6.12.2005 20:18
Miten tuosdsa haussa on *huoh taas kerran mukamas syrjitty ns. "meitä rehellisiä homoja ja muita seksuaalisia vähemmistöjä" ...ainakaan ihan tavalisen taviksen tasolla olevan homon silmiin ei osunut kovin selvästi tämä oletettu "syrjntä". Voisiko joku syrjintään erikoistunut homo opastaa sokeaa Reettaa joka ei näe olennaista elikkä tätä kauhistuttavan pöyristyttävää syrjintää? Jossei näy, niinkuin asia onkin, mitään todellista syrjintää niin nämä ammattivalittajat voisivat valitaa sinne minne se valituksen vaikerus kuuluukin kuulua, eiksniin?
Anteeksi Reetta. Luulin, että tämä on keskustelufoorumi. Unohtui, että kaiken täytyy liittyä homouteen. Mutta sekö tekee minusta ammattivalittajan?
Voisiko tuohon aloitusviestiin vielä jälkikäteen lisätä tekstiä - ihan vaan irralisen lauseenkin - vaikkapa tavaran pituudesta, jotta muutkin keskustelijat kokisivat aiheen jollain tavalla läheiseksi..
Se ilmoitus on poistettu.
Copypastettiko kukaan sitä kovalevylleen?
Tahtoisin nähdä ja tietää, mitä siinä oli. Voisko joku laittaa sen tähän, tai kertoa mitä siinä oli ja mistä työpaikasta ja työstä oli kysymys?
Työministeriö
Tehtävä: Suunnittelija
Kuvaus: Työministeriön hallintopalveluyksikön hallinto ja
talouspalvelut -tiimissä on haettavana rakennerahastojen tuki-projektiin
(Rtu) sijoitettu

SUUNNITTELIJAN

määräaikainen virkasuhde. Sijaisuus on 31.5.2006 saakka, mahdollisesti
pidempään. Tehtävän palkkaus määräytyy työhallinnon uuden
palkkausjärjestelmän vaativuustason 5 mukaisesti. Tehtäväkohtainen palkanosa
on 1830 euroa/kk ja lisäksi tulee henkilökohtaiseen työsuoritukseen
perustuva palkanosa, joka voi olla enintään 50 % tehtäväkohtaisesta
palkanosasta. Uuteen palkkausjärjestelmän siirrytään vaiheittain vuosien
2005 - 2008 aikana.

Projektin tehtävänä on huolehtia työministeriön rakennerahasto-organisaation
puitteissa EU-ohjelmakauden 2000 - 2006 Euroopan sosiaalirahaston (ESR)
tavoiteohjelmien ja yhteisöaloitteiden laskenta-, taloushallinto- ja
seurantatietojen tuottamisesta ja tietojärjestelmien ylläpitopalvelusta.
Suunnittelijan tehtäviin kuuluvat projektin sihteerin tehtävät, mm.
tiedotus-, koulutus-, matka- ja henkilöstöasioiden yhdyshenkilönä toimiminen
sekä rahastojen taloushallintoa ja seurantaa avustavat ja valmistelevat
tehtävät.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa koulutusta,
taulukkolaskennan (Excel) ja tekstinkäsittelyn (Word) käytön hallintaa,
tietojärjestelmien käyttökokemusta (mielellään kuluvan ohjelmakauden ESR-
tietojärjestelmien ESRAn ja Tepan käytöstä) sekä ruotsin ja englannin kielen
taitoa. Tehtävässä tarvitaan oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä sekä
työkokemusta mielellään laskentatehtävissä.

Lisätietoja tehtävästä antavat ylitarkastaja Eila Niemi, p. 010 60 47024 ja
erikoissuunnittelija Kaisa Saarinen, p. 010 60 47025.

Työministeriölle osoitetut kirjalliset hakemukset pyydetään toimittamaan
ministeriön kirjaamoon viimeistään 7.12.2005 ennen virka-ajan päättymistä
osoitteella PL 34, 00023 Valtioneuvosto (käyntiosoite Eteläesplanadi 4).
Työnantajan WWW-sivu: http://www.mol.fi
Työnantajan osoite: Eteläesplanadi 4, 00130 HELSINKI
Yhteystiedot: kts. kuvaus
Työpaikan osoite: Eteläesplanadi 4, PL 34, 00100 HELSINKI

Työpaikkojen määrä: 1 Asunto: Ei Työkokemus:
Palkkaus: katso kuvaus
Työ alkaa: sopimuksen mukaan Työnkesto: 3 - 6 kk, 31.05.2006 Työaika:
kokopäivätyö

Hakuaika päättyy: 07.12.2005 klo 16.15

Paikka ilmoitettu: 05.12.2005


Lähde: Työministeriön työvoimapalvelujen tietojärjestelmä 06.12.2005 11:32
Provosoidun, kun provodoidaan. Malph taitaa olla niin viileä heppu, että sillä on lävärit peräpukamissaankin.
Jos tuollaisesta joku provokatisoituu niin on kai sitten niin sielunvammainen että kokee tuleensa syrjityksi missä ja milloin vain. Kaikkihan tuon tietävät että työpaikkoja kaikissa systeemeissä halutaan järjestellä sopiville ja niihin halutuille henkilöille ei niille joilla olisi vaikka kuinka kauniit hakemukset tai pykälät hallussa hakemisen muodollisuuden täyttämiseksi. Miksi suotta itkeä kuin pikkutyttö jotain määräaikaista kökkötstotyötä johon ei edes kovin kummoisia vaatimuksiakaan ollut, mitä nyt muutama perusohjelman hallinta. Noita suojatyöpaikkoja on pilvinpimein muutenkin tarjolla valtion ja kunnan nukkavieruissa toimistoloukoissa.
Niin tietty, ellei ole sitten se henkilö joka haluttiin ohittaa noilla järjestelyillä hakemasta edes muodolisesti tuota työtä työyhteisön toimivuuden vuoksi. Jatka elämää älä valita turhasta. Se vasta koleeta onkin kun osaa elää elämäänsä niin ettei saa hepuliaripulia kaikesta mitä eteen tulee jopa omasta eteenottamisistakin kai. Silloin ei tarvita läväreitä mihinkään kehonosiin turhaan vaan ne luonnoliset reiät riittävät heille, tosikuuleille tyypeille. Toisille taas... ei mikään vaan kaikesta seuraa valivalit itkulla ja hammastenkiristyksillä. Melkein jo kuulen kun taivaanrannassa jonkun provo-Poks! kullaana kaikui talvipäivään.
Valtion palveluksessa oleville palkan maksamme me kaikki veronmaksajat. Siksi meillä on oikeus odottaa, että paikan saa siihen pätevin ja sopivin hakija. Tämä ei todennäköisesti toteudu, jos paikkaa on mahdollista hakea vain nopeiden, jotka sattuvat itsenäisyyspäivän aattona huomaamaan hakemuksen ja pystyvät itse kiikuttamaan väsäämänsä hakemuksen heti seuraavan arkipäivän aikana suoraan vastaanottajalle. Tästä tässä on kysymys, ja minusta valittaminen on silloin aivan aiheellista.
Lauren, ikävä kyllä työttömänä joutuu olemaan kiinnostunut jopa määräaikaisista kökkötstotyöstä. Virkoihin harvemmin pääsee ilman merkittävää työkokemusta ja mistä sitä työkokemusta sitten saa, jos määräaikaisista kökkötstotöistä? Totta kai minä tiedän, että noita suojapaikkoja on vaikka kuinka paljon, mutta kun valtion rahoilla pelataan, niin sopisi odottaa reilua peliä. Tai ainakin niin kauan kunnes minä saan sen suojatyöpaikan :D Niitä ei vaan täällä maalla ole, jonka vuoksi haen paikkoja kaupungeista. Joissa taas on omat suojatit suojatyöpaikkoihin. Ilmeisesti en osaa ottaa työttömyydestä sen parhaita puolia irti, kun turhasta valitan ja naurettavia paikkoja haluaisin hakea. Minusta mikään ei kehity, jos yritykset rakentavaan kritiikkiin dissataan tyhjänpäiväisenä kitinänä. No, tämä ei varmaan ollut oikea foorumi asialle, jos asialle oikesti haluaisi jotain tehdä. Hannu Karpolle siis...