Hedelmällistä maata homoudelle

Kiinassa tyttöjen ja poikien määrän epäsuhta ei ole korjaantunut hallituksen kampanjoista huolimatta, sanovat viranomaiset China Daily -lehden mukaan. Poikia syntyy yhä 119 jokaista sataa tyttöä kohden. Kiinalaisperheet suosivat poikia ja etenkin yhden lapsen politiikkaa noudattavat usein abortoivat tyttösikiöt. Tämä voi merkitä sitä, että maahan syntyy vuoteen 2020 mennessä 40-miljoonapäinen poikamiesten joukko.

Eteläisissä Hainanin ja Guangdongin maakunnissa syntyy jopa yli 130 poikaa sataa tyttöä kohden.

Kiinalaisia on nyt noin 1,3 miljardia ja määrän on ennustettu nousevan 1,5 miljardiin vuoteen 2033 mennessä.
Otsikosta voisi päätellä, että nimimerkin "Gogo" mielestä "tilaisuus tekee homon" ja että naisen puute ajaisi homoksi. Onhan moisia teorioita joskus kuultu, mutta ainakin minä epäilen kovasti, että näin olisi. Kyllä se homon seksuaalinen suuntautuminen perustuu siihen, että "vastakkainen" sukupuoli ei sytytä, vaan syttymisen saa aikaan oman sukupuolen edustaja. Lisäksi Kiina yhteiskuntana ei noin muuten ole kovin hedelmällinen homoudelle.
Nimimerkki smo esiintyy ihan turhaan siilipuolustusasennossa. Ottaen huomioon, että yksilapsipolitiikka on jo kaikesta päätellen rantauttanut länsimaalaisen double income no kids - vaihtoehdon kaupunkilaisnaisten ja - miesten elämään, ei olisi mikään ihme, jos länsimaalaistyyppinen julkihomous nousisi todelliseksi vaihtoehdoksi kiinalaisille homomiehille.

http://english.people.com.cn/200403/31/eng20040331_139051.shtml

City women are undergoing some changes in their conception of having babies. Now it seems pretty normal for women to have no kid. An example is that in a medium-sized foreign company in Beijing, the 21 women at thirty or above, five have babies, one is expecting and the other 15 all have no kid. And only 2 of the 15 intend to have children in the future.
Ei kysymys ollut minkään puolustamisesta, vaan siitä, että johtopäätöksien vetely aivan liian vähin eväin ei tapaa johtaa eteenpäin. "Länsimaalaistyyppinen julkihomous" ja miesten suurempi määrä eivät eivät ole mitenkään käsi kädessä kulkevia asioita nykykäsityksen valossa. Todelliseksi vaihtoehdoksi "länsimaalaistyyppinen julkihomous" voisi tullakin, jos yhteiskunta oppii hyväksymään erilaisuutta. En kuitenkaan oikein usko, että miesten ja naisten määrä olisi asiassa merkittävässä roolissa.

Jos Gogo perustelisi näiden asioiden yhteyden, niin sitten voitaisiin löytää jotain, josta keskustella.
Ehkä lesboille käy huonosti.

Maailmassa on 200 miljoonaa naista vähemmän kuin silkat väestötieteelliset laskelmat antaisivat olettaa, sanoo sveitsiläistutkija Theodor Winkler. Winkler laskee, että yli kolmannes maailman naisista joutuu elinaikanaan perhe- tai muun väkivallan uhriksi tai pakotetuksi seksiin. Lisäksi vuosittain myydään ainakin 700 000 naista prostituoiduiksi. Winkler on julkaissut kolmivuotisen tutkimustyönsä osana Women in an Insecure World -kirjaa, joka on tarkoitettu hallitusten, terveydenhuollon ammattilaisten ja opettajien käyttöön.
  • 7 / 11
  • Public eye
  • 20.11.2005 21:46
Gogo kirjoitti: "Ehkä lesboille käy huonosti"

Tuosta Gogon tilastosta voisi kyllä päinvastoin päätellä, että lesboille käy keskimäärin paremmin kuin heteronaisille, sillä perheväkivalta ja seksiin pakottaminen on kaiketi miesten tekemä kuitenkin suhteellisestikin yleisempää kuin naisten.
  • 8 / 11
  • fwåoebhrf
  • 20.11.2005 22:41
smo kirjoitti: "Otsikosta voisi päätellä, että nimimerkin "Gogo" mielestä "tilaisuus tekee homon" ja että naisen puute ajaisi homoksi."

Esimerkiksi vankiloissa miehet, jotka vapaudessa ovat heteroita, ovat harrastaneet "paremman" puutteessa homoseksiä. Voihan se olla niin, että jotkut heterot ajautuvat homosuhteisiin jos eivät mitään muuta saa.

Oikeastaan olettaisin, että kun ihmisten seksuaalisuus sijoittuu johonkin kohtaan kellokäyrällä, osa niistä biseksuaalisista miehistä, jotka muuten ryhtyisivät suhteeseen naisen kanssa, ja jotka tilastoissa rekisteröitäisiin heteroiksi, ryhtyvätkin homoseksuaaliseen suhteeseen.

Kiinnostavinta on tosiaan kuitenkin naisten asema tuollaisessa yhteiskunnassa. Joku kaveri kerran kertoi sci-fi -kirjasta, jossa elettiin maailmassa, jossa poikien suosiminen perhesuunnittelussa oli ajanut väestörakenteen valtavaan sukupuoliseen epäsuhtaan. Tämä oli ratkaistu niin, että jokainen nainen oli jossain vaiheessa nuoruuttaan velvollinen suorittamaan prostituutiopalveluksen (vähän miesten asevelvollisuuden tapaan), jonka jälkeen hän oli vapaa solmimaan parisuhteen valitsemansa miehen kanssa. Tuskin tähän ihan mennään, mutta on kiinnostavaa nähdä, miten Kiina ratkaisee ongelman.
Mikäs ongelma tuossa muka on? Kiina on yrittänyt yhden lapsen politiikallaan pitempään jo rajoittaa räjähdysmäistä väestönkasvua, joka on yleisesti kehitysmaita vaivaa vitsaus, koska se syö käytännöllisesti katsoen kaiken taloudellisen kasvun. Muistaakseni Kiinan viranomaiset ovat tehneet jopa pakkoabortteja niille naisille, jotka eivät ole totelleet hallituksen mahtikäskyä olla lisääntymättä. Kun nuo poikaparat joskus varttuvat aikuisiksi, heillä ei tule olemaan puolisoa ja kun ei ole puolisoa, ei ole lapsiakaan. Uskon, että Kiina ei aio tehdä tälle ongelmalle yhtikäs mitään.
  • 10 / 11
  • JohnnyFinland
  • 21.11.2005 4:04
fwåoebhrf kirjoitti: "Esimerkiksi vankiloissa miehet, jotka vapaudessa ovat heteroita, ovat harrastaneet "paremman" puutteessa homoseksiä. Voihan se olla niin, että jotkut heterot ajautuvat homosuhteisiin jos eivät mitään muuta saa."

Nimimerkin fwåoebhrf kommentin ymmärtää, jos pitää miesten välisen seksin harrastamista ja homoutta yhtenä ja samana asiana: jos harrastat miesten välistä seksiä, olet homo. Veikkaanpa että useimmat kuitenkin näkevät eron noiden kahden asian välillä.
Kiinan maaseudulla on jo nyt raportoitu tapahtuneen nuorten naisten vähäisyydestä johtuvia naistenryöstöjä ja pakottamista avioliittoon tai prostituutioon. Ei siinä naiselta kysytä sitä, onko hän hetero vai lesbo. Tilanne todennäköisesti pahenee ylijäämämiesten lukumäärän ja prosentuaalisen osuuden kasvaessa. Vaikkei julkihomo ehkä voi ollakaan, voi Kiinan homomies tulevaisuudessa aiempaa paremmin selittää perheettömäksi jäämisensä sillä, ettei naisia kaikille riitä.