Lakipähkinä purtavaksi

  • 1 / 23
  • Ei teekkari
  • 14.11.2005 8:57
http://www.students.tut.fi/~satamam/homoseksuaalisuus.html

Katsokaapas sivun loppupäästä..

Aikamoista p:aa, eikö vain? Omituisempaa jutusta tekee se, että tilaa tällaisen propagandan tekoon tarjoaa opiskelijoilleen mikäs muukaan kuin Tampereen Teknillinen Yliopisto! Mitähän gayteekkarit ovat asiasta mieltä?

Reklamoin asiasta (kiihotus kansanryhmää vastaan) ja webmaster väitti, ettei asialle voi tehdä mitään, koska kyseessä on sanan- ja uskonnonvapauden suojaama yksityinen mielipide. ----> "Jumala loi homon!"

Niin, ja hän loi myös pedofilin, eläimiin sekaantujan, raiskaajan, kuolleisiin sekaantujan, pyromanin, kleptomanin ja murhanhimosta kärsivän. Mutta tekeekö tämä tosiasia heidän elämäntavoistaan oikeita? Ei ikinä! Ilmeisesti homoliikkeen mielestä juutalaismurhissakaan ei ollut mitään väärää, koska Jumala loi Hitlerin. <----näyte kiihotuksesta kansanryhmää vastaan

Sitten copypastetus lakirjasta:

8 § (21.4.1995/578). Kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Joka yleisön keskuuteen levittää lausuntoja tai muita tiedonantoja, joissa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin kansallista, rodullista, etnistä tai uskonnollista ryhmää taikka niihin rinnastettavaa kansanryhmää, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Käsittääkseni sanan- ja uskonnonvapaus eivät anna oikeutta lain rikkomiseen. Lisäksi homojen asema taitaa nykyisin olla lailla suojattu nimen omaan kansanryhmänä. Antaisikohan TTY luvan sivuille, jossa paneteltaisiin vaikkapa mustaihoisia ihmisiä yhtä rajusti kuin tässä homoja?

Asiaan ei siis haluta puuttua ja en jaksa enää vaivata sillä päätäni. Pistäkääpä asia mietintöön, erityisesti diplomi-insinöörihomot. Onko TTY hyvä paikka homon opiskella, jos se suvaitsee vihapropagandan levittämisen käyttöön tarjoamillaan sivuilla?
Juristejakin luulisi asian kiinnostavan laintulkinnalliselta puoleltaan.

Hyvää päivänjatkoa visaisen ongelman parissa.
  • 2 / 23
  • MietteliäsMies
  • 14.11.2005 9:57
Purraan sitten ... ;)

Kansanryhmää vastaan kiihottamista koskevassa lainkohdan mukaan kansanryhmän muodostaa mm. kansallisuus, rotu, etnisyys ja uskonto.
Seksuaalinensuuntautuminen (Hetero, homo, bi, jne.) ei siis määritä kansanryhmää kuten suomalaisuus, kristitty, ...

Eli viestistä "Homot ovat kaikki %¤#" ei voi saada rangaistusta käytännössä mutta taas esimerkiksi viestistä "Jeesus/Jumala/Maria&jne. on %¤#" voi saada rikoslain 10§ perusteella mitä uskonrauhasta ja kirkon pyhinä pitämistä asioista on laissa sanottu !

Eli on moderaattorin varassa mitä tuonne ilmestyy koskien homoja niin kauan kuin viestissä ei yllytetä rikokseen tai suoraan syrjintään eli on ns. "mielipide". Paras tapa on varmasti informoida ao. viesteistä moderaattoria ja mahdollisesti mediaa joka voi asiaa tuoda esiin.
  • 3 / 23
  • MietteliäsMies
  • 14.11.2005 10:07
Eli älkää koskaan menkö solvaamaan tai halventamaan minkään uskonnon pyhiä arvoja kuten ristiä, jumalaa tai jumalia, profeettoja, Pyhää Mariaa jne. koska teitä voidaan todellakin syyttää asiasta ! Sinänsä en tiedä miksi jonkun pitäisi noita asioita muutoinkaan solvata (Kritisoiminen on eri asia) ja tuottaa pahaamieltä niihin uskoville ...
  • 6 / 23
  • MietteliäsMies
  • 14.11.2005 11:18
Jaa, samalla pikku tarkennus toissa edelliseen pilkkamiseen vielä. Saatte vapaasti solvata ja halventaa uskontoa jos sitä ei ole rekisteröity Suomessa uskonnollisena yhteisönä tai kirkkokuntana. Eli siitä vaan Scientologien, Wiccojen, NewAgen ja muiden lainsuojattomien (Homojen kanssa ;) kimppuun sanansäilällä ! En muuten tiedä onkohan Hinduilla tai Buddhalaisilla rekisteröintiä Suomessa ... :)
”… ja webmaster väitti, ettei asialle voi tehdä mitään, koska kyseessä on sanan- ja uskonnonvapauden suojaama yksityinen mielipide.”

Ja höpö höpö sanon minä. Kyllä yliopistolla on valta päättää siitä minkälaista materiaalia sen omalla serverillä pidetään, vaikka kyseessä olisi teknillinen yliopisto. Eihän lehdelläkään ole pakkoa julkaista ihan minkälaista tekstiä tahansa vain sillä perusteella, että joku on tekstin lehteen lähettänyt.

Webmaster on vaan niin laiska ja vastuuta pakoileva, että ei viitsi tehdä asialle mitään. Kun ei tee mitään niin ei tule tehtyä virheitäkään. Parempi lähettää valitus jollekin, jonka titteli päättyy johtajaan ja jonka vastuualueeseen kuuluu tietohallinto tai tiedotus – onko se sitten TTY:n tapauksessa hallintojohtaja tai viimekädessä yliopiston hallitus?
Alexis!
Tietänet itsekin asiaan perehtyneenä, että psykologia on uskonvarainen asia. (Psykiatrialla saamme kuvan vain mielen "mekaniikasta").
Raamattu kertoo ihmisen todellisuudesta - toki kuvaukset ovat nuorimpienkin tekstien osalta lähes 2000 vuotta vanhoja. Ihminen on kuitenkin tietyiltä osin juuri ihminen. Jos Raamatun kirjoja nykyisin täysin seuraisi, niin todella asettaisi itsensä perin kummalliseen valoon - sen verran on myös nykytodellisuus kova ja raaka (sanon tämän asian toisena puolena UT:n kirjoitusten näkökulmasta).
Luulisi ihmismieleen perehtyneen (?) oivaltavan, että ihmisellä joka tapauksessa on "kertomus" mukanaan, joka hahmottaa elämää. Ei Raamattu siinä suhteessa mikään "ihme" ole!
Tunnut kirjoituksessasi kieltävän kokonaan uskomisen. Eihän esim. Tolstoin "Sotaa ja Rauhaa" voi ryhtyä pitämään uskonnollisena kirjallisuutena. Tai tietenkin voi - mutta kyseessä on taannehtivasti tehty muutos.
Eivät kaikki Herran nimissä tehdyt teot ole Herran nimissä tehtyjä tekoja. Lampaita ja susia on - "omissakin" riveissä.
  • 11 / 23
  • NäinKuopiossa
  • 14.11.2005 12:07
"Web-tiedottamisessa on myös noudatettava yhteisesti sovittuja tai sovittavia eettisiä sääntöjä eli "netikettiä". Sen mukaan tulee välttää mm. poliittisen, uskonnollisen, epäsäädyllisen tai muuten loukkaavan materiaalin julkaisemista tai esimerkiksi yliopistolle kuulumatonta liiketoiminnan mainontaa.

Web-master voi sulkea pääsyn sellaisiin web-sivuihin, joiden tuottaja kieltäytyy noudattamasta voimassa olevaa web-politiikkaa, web-toimittamisesta annettuja ohjeita tai internet-palvelujen käytön eettisiä sääntöjä."
  • 12 / 23
  • Ei teekkari
  • 14.11.2005 13:50
Lisäys vielä Wikipediasta:

Kiihotus kansanryhmää vastaan on puhetta tai kirjoitusta, jonka tarkoitus on halventaa tai pelotella kansanryhmää tai lietsoa väkivaltaista tai syrjivää toimintaa kansanryhmää kohtaan. Yleensä kansanryhmällä tässä yhteydessä tarkoitetaan rodun, etnisen taustan, kansallisuuden, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden määrittämää kansanryhmää.

Kansanryhmää vastaan kiihottamisen juridinen asema vaihtelee maittain, sillä sen nähdään usein olevan vaihtelevassa määrin ristiriidassa sananvapauden kanssa.

Nykyinen lainsäädäntö perustuslain lisäyksessä muuten kieltää syrjinnän seks. suuntautumisen perusteella. Tämä siis tarkoittaa että homoja kohtaan VOI syyllistyä syrjintärikokseen. Ymmärtääkseni 8§ pätee tässä tapauksessa. Toisin sanoen nuo lainaamani sivut rikkovat lakia ja TTY toimii rikoksen suosijana, mikä sekin on rangaistava teko. Sananvapaudellakin on rajansa, mm. herjaus, solvaus, liikesalaisuuksien paljastaminen ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan ovat rikoksia.

Rasistiset ja syrjivät AJATUKSETHAN eivät ole kiellettyjä, mutta niihin liittyvät toimintamallit (solvaus, syrjintä, panettelu..) kylläkin ovat.
  • 14 / 23
  • MietteliäsMies
  • 14.11.2005 15:23
Valitettavasti Suomen Rikoslain mukaan homot eivät ole kansanryhmä (Siitä tuo Wikipedian yleistys ja maininta maakohtaisuudesta). Lisäksi "Rangaistavuuden edellytyksenä on että teko on omiaanaiheuttamaan ryhmään kohdistuvaa väkivaltaisuutta, vihamielisyyttä tai syrjintää ja että tekijän tarkoituksena on ollut aiheuttaa tämä seuraus."

Ja ´tuon osoittaminen on aika vaikeaa käytännössä mistä johtuukin että tämän lain perusteella ei juurikaan ole tuomioita jaettu - muistaakseni kaksi koskaan Suomessa.

Eli ainoa asia mistä virallisen syytteen voi saada on että yllyttää rikokseen homoseksuaaleja vastaan.
Hallituksen esityksellä 94/1993, johon tuo 578/1995 11:8 § perustuu, nimenomaisesti laajennettiin rikoslain kansanryhmän määritelmää: "Nykyistä rikoslain13 luvun 5 §:ää ehdotetaan täsmennettäväksi. Rikoksen nimeksi ehdotetaan ''kiihottaminen kansanryhmää vastaan'' siksi, että kansanryhmän uhkaaminen, panettelu tai solvaaminen voi johtaa muuhunkin kuin sitä syrjivään kohteluun, esimerkiksi väkivaltaisuuksiin tai vihaan. Rangaistavuuden vähäistä laajentumista merkitsisi se, että suojeltavina olisivat myös muunlaiset kuin rodulliset, kansallista tai etnistä alkuperää olevat tai uskonnolliset kansanryhmät."

Wikipediaan en luottaisi oikeudellisena tiedonlähteenä, mutta sen artikkeli "kiihotus kansanryhmää vastaan" väittää kyllä, että seksuaalinen suuntautuminen olisi yksi tällainen kielletty syrjintäperiaate.

Lainkohdasta ei liene paljonkaan oikeuskäytäntöä. Kuvittelisin, että kohtuullisen piilossa oleva internet-artikkeli, jossa ei nimenomaisesti käsketä tappaamaan kaikkia homoja ;), (sellainen, kuin tuo yläpuolella oleva) ei yksinään - ilman ylenpalttista propagandan levittämistä, esim. ko. henkilön aktiivista tämän palstan spämmäämistä tukkoon artikkelillaan - riittäisi rangaistavuuteen, sillä kyseessä on melko passiivinen teksti, jonka löytäminenkin netistä on jo aika vaikeaa.

Webmasterin voisi kuitenkin edellyttää poistavan sen sivuiltaan. En edes usko, että sivun kirjoittaja vaivautuisi valittamaan sen poistamisesta, ja jos kyllä, niin ei hänen argumenttinsa kovin pitkälle veisi. Sananvapaus kun tuntee rajoituksia, ja webmasterillä on käsittääkseni oikeus rajoittaa omistamiensa sivujen sisältöä.
  • 16 / 23
  • MietteliäsMies
  • 14.11.2005 15:59
Luin tuon hassun hauskan sivun johon alussa oli linkki ja en kyllä löytänyt sieltä mitään minkä perusteella esimerkiksi yleinensyyttäjä juurikaan saisi syytettä kasaan - sananvapauteen kuuluu kuitenkin tuonkin kaltaiset mielipiteet ja oikeus niiden julkaisuun. Rikokseen yllyttämistä en myöskään tuolta selväsanaisesti mistään löytänyt. On täysin sallittua kutsua esimerkiksi kristittyjä "vääräuskoisiksi" tai "idiooteiksi" ... aivan kuten homoseksuaaleja "syntisiksi".
Alexis!
Juuri tuo valikoivuus Raamatun tekstien noudattamisen tai edes mainitsemisen suhteen on turhauttavaa.
Huomaatko, Alexis, omat arvotuksesi - lapsen uhraaminen/kymmenen käskyä?! Kyseenalaistaisin vahvasti uskon privaattiluonteen. Usko ennen kaikkea on vain elävää tullessaan hedelmälliseen vuorovaikutussuhteeseen lähimmäisten kanssa. Siihen EI kuulu kuitenkaan lähimmäisten manipulointi, kuten suurella surulla luen Sinun joutuneen kokemaan.
Et halua kuulla sanaakaan. Tuntuu, että väkivalloin haluat pitää ulkopuolellasi Sinua kuitenkin koskettanutta.
  • 18 / 23
  • Ei teekkari
  • 14.11.2005 17:58
Goy, tämä sivujen pitäjä nimen omaan ON Suomi24.fi:n "kristityt homot ja lesbot" -palstalle linkittänyt sivujensa osoitteen. Lisäksi esiintynyt provosoivasti ja tuonut tyrkyttäen ja kysymättä julki syrjiviä näkemyksiään. Jos tämä ei ole syrjintää, niin mikä sitten?

Ai niin, kyseinen pahvi käyttää nimimerkkiä "Lapsipoika".
  • 19 / 23
  • predatorboy
  • 14.11.2005 18:16
Mielestäni juuri näihin asioihin tulisikin puuttua, sillä syrjinnän näkökulmasta ne seilaavat harmaalla vyöhykkeellä. Voisihan koko asian ajatella tähän tapaan= tuollainen syrjintä ja kiihotus on puuttumista toisten ihmisten oikeuteen yksityisyydestä ja oikeuteen elämiseen haluamallaan tavalla, sillä kohdeyleisön elämäntapa ei ole rikosoikeudellisesti kriminalisoitu sekä myös lain suojaama, niin Suomen perustuslain kuin EU:n ihmisoikeuslainkin kohdalta. Mielestäni näihin asioihin voidaan puuttua ja tehdä toimenpiteitä asioiden korjaamiseksi. Täytyypä ryhtyä toimimaan...

-saalistajapoju-
  • 20 / 23
  • MietteliäsMies
  • 14.11.2005 18:45
Jokaisella oikeustoimikelpoisella kansalaisella on mahdollisuus tehdä asiasta tutkintapyyntö esim. Treen poliisille joka selvittää viranpuolesta antaako asia aihetta jatkotoimiin. Jos ei muuta niin tuollaisen tutkintapyynnön esilletulo pakottaa Yliopiston hallinnon ottamaan kantaa asiaan.
  • 21 / 23
  • MietteliäsMies
  • 14.11.2005 18:51
Voisiko ajatella että Treen SETA tekisi tuon "viranpuolesta" ?
Alexis!
Ymmärrän sen ja huomasin pyrkimyksesi. Keskustelun aiheilla on täällä tapana rönsyillä, myös minulla. Pahoitteluni - varsinkin, jos olin jo liian henkilökohtaisella alueella.