Homopoliittiset teot?

Ranneliike.net -osion keskustelussa heitin tekeväni homopolitiikkaa. Jatkan:

Näitä tekoja tekevät mielestäni melkoinen osa sateenkaari-ihmisistä.

Pandaka nosti esille Kari Naskisen homoja ja lesboja loukkaavan pakinan. TUF, H.K. & al. antoivat selkeää palautetta lehdelle, sen omistajalle ja JSN:lle. Nämä kaikki ovat homopoliittisia tekoja. Niin on myös se, että joku tulee ulos kaapista läheisilleen tai laajemmaltikin. Samoin ne, jotka lähtevät marssimaan Prideen.

Liittyminen mukaan johonkin sateenkaari-ihmisten etuja ajavaan yhteisöön, kuten Setaan, Malkukseen, Arcukseen, Yhteys-liikeeseen jne., on homopoliittinen teko. Pistämällä purkin pystyyn ja rakentamalla ohjelmiston, jonka avulla sateenkaari-ihmisten ja muidenkin on mahdollisuus vaihtaa keskenään ajatuksia, joutumatta heti lynkatuksi homofoobisin argumentein, on ehdottomasti homopoliittinen teko. Teini, joka kirjoittaa aineen tai pitää luokalleen esitelmän sateenkaari-ihmisten asioista, toimii myös näin. Hetero, joka ottaa kantaa yleisönosastossa vaikkapa hedelmöityshoitojen antamisen puolesta myös lesbonaisille, tekee homopoliittisen teon.

Listaa voisi jatkaa pitkään.

Juhani
Laatusana unohtui.

Piti sanomani, että sateenkaarikansan kannalta MYÖNTEISET poliittiset teot.

Polvirukoilijoiden tempaus eduskuntatalon edessä oli myös homopoliittinen teko - kannaltamme kielteinen sellainen.
Tai ehkä ei aivan kokonaisuudessaan. Tekivätpähän helluntailiikkeelle karhunpalveluksen.

Juhani
Mielestäni polvirukoilevaisten teot parisuhdelain alla eduskuntatalon portailla oli myöskin homopoliittinen teko, joka kääntyikin rukoilevia itseään vastaan.
Media sai siitä aihetta ja tavallisten ihmisten tietoisuus jostakin ihmellisestä sairaasta kieroonkasvaneesta ihmisryhmästä.
Jopa jotkut ihmettelivät sitä miksi niin paljon melua, koska se mukava mies- tai naispari minun naapurina ei ole meitä haitannut. Emme edes ole kuvitellutkaan heidän olevan "sellaisia".
Juhani - ruohonjuuritasolla homopoliittisia tekoja on myös se, että osoittaa jokapäiväisillä
teoillaan heteroenemmistölle, etteivät kaikki homot ole stereotypioita. Saati, ettei
homosta ole ammatti-ihmiseksi eri toimialoilla. Kaikkeahan eivät etuja ajavat yhdistyksetkään
ehdi tehdä ;)

Jotkut tekevät politiikkaa suuremmilla tasoilla kuin toiset.
  • 5 / 24
  • Pora-liike
  • 8.11.2005 17:51
"Liittyminen mukaan johonkin sateenkaari-ihmisten etuja ajavaan yhteisöön, kuten Setaan, Malkukseen, Arcukseen, Yhteys-liikeeseen jne., on homopoliittinen teko."

Eipä juuri. Yhtä hyvin homopoliittinen teko on homoaihetta käsittelevän lehden/kirjan osto tai lainaaminen. Homopoliittisella teolla pitää olla motiivina poliittinen kannanotto.
  • 6 / 24
  • Rokkihomo
  • 8.11.2005 18:24
...Eläminen ja oleminen "tällai avoimesti homona"
on sarja homopoliittisia tekoja.
  • 7 / 24
  • Rokkihomo
  • 8.11.2005 18:26
...Siis kun ajattelee avoimuuden lähtokohdan olevan poliittinen kannanotto.
Muunmuassa.
  • 8 / 24
  • miesmies
  • 9.11.2005 18:03
homopoliittinen teko olisi perustaa oma kulttuuri( ja kieli). kaikki muu politiikka on riippuvainen heteropolitiikasta ja myönnytysten tekemistä vallitsevalle enemmistökulttuurille ja sille alisteista ja riippuvaista siitä( loisimista) selvän rajan vetäminen on oikeata ja aitoa kulttuuria, joka edellyttää eristäytymistä. nykyinen homopolitiikka haluaa itseasiassa hyötyä vallitsevasta kulttuurista eikä luoda mitään omaa. koska se haluaa hyötyä, se tunnustaa myös vallitsevan enemmistökulttuurin olevan oikeassa ja käänteisesti vahvistaa sen arvoja.

oikea suunta olisi sisäänpäin eikä sulautuminen.
  • 9 / 24
  • Fedja setä
  • 9.11.2005 18:40
miesmies kirjoitti "oikea suunta olisi sisäänpäin eikä sulautuminen"

Ympäröivää maailmaa ja sen heteroenemmistöä ei vaan taida päästä karkuun,vaikka kuinka suuntaisi sisäänpäin, joten mukaan vain maailmanmenoon. Ei asenteet hetkessä muutu mutta hitaasti hivuttamalla.

Sulautuminen (assimilaatio) tuo kyllä sanana mieleen esim Ruotsin maahanmuuttajapolitiikan. Mikähän olisi meille hlbt-kansalle osuvampi termi kuvaamaan osallistumista ja vaikuttamista omista lähtökohdista mutta ghettoutumatta?
arkadas kirjoitti: "... Saati, ettei homosta ole ammatti-ihmiseksi eri toimialoilla..."

Miksi lausut näin? Selvennätkö? Olisikohan tässä ajatus jäänyt jotenkin kesken?

Yritän veikata ajatustasi: Otaksun nimittäin homomiehen kykenevän jopa gynekologin ammattiin. Tämä todistaisi väitteesi epäkelvoksi.

Juhani
Alkuperäinen virkkeeni: "Juhani - ruohonjuuritasolla homopoliittisia tekoja on myös se, että osoittaa jokapäiväisillä
teoillaan heteroenemmistölle, etteivät kaikki homot ole stereotypioita. Saati, ettei homosta ole ammatti-ihmiseksi
eri toimialoilla."

Täytynee opetella tuo välimerkkien käyttö uusiksi, ettei tulisi lukijoille ajatusvirheitä. Nyt olit Juhani irroittanut tuon
lauseen kokonaisuudesta, joten irrallisena se on vailla asiayhteyttä, joka oli tuo edellisen lauseen sanoma. Eli siis
ajatukseni tuossa (epäselvässä) ilmaisussani oli: Osoittaa jokapäiväisillä teoilla heteroille, etteivät homot ole stereo-
typioita, ja osoittaa etteikö homo menestyisi tehtävässä kuin tehtävässä. (No nyt tuli ainakin selkeästi ilmaistua koko
ajatus) =D

Työyhteisöni ovat olleet "perinteisiä machoheteroiden" leikkikenttiä (logistiikka), joissa miehestä otetaan mittaa niin
fyysisessä voimassa/kunnossa, kuin kossupullon tyhjentämistahdissakin. Tällaisissa työyhteisöissä kun tulee ilmi, että
se esimies, joka on saanut tiimin tuottavaksi ja puhuttua tiimin jäsenille palkankorotukset, saa olla ihan rauhassa homo,
vaikka ei kossua joisikaan tai jaksaisi nostaa sitä taikka tätä - saati puhu naisista. Homona voi heittää kaikkein parhaimmat
homokaskut ("kokemuspohjalla") kahvitauolla - eihän heterot osaa kertoa oikein yhtään kunnollista homokaskua. (Itselleen nauraminen ei ainakaan loukkaa ketään).
lauseen pitäisi olla: tällaisissa työyhteisöissä kun tulee ilmi, että se esimies, joka on saanut tiimin tuottavaksi ja
puhuttua tiimin jäsenille palkankorotukset, on homo - niin saa olla ihan rauhassa homo.

Kiitos Juhani "painostuksesta" - täytyy alkaa editoimaan tuota teksiään hiemn tarkemmin, ettei tule väärinkäsityksiä.
Siis hän tarkoitti, että jokapäiväisillä teoilla voi todistaa vääräksi väitteen " ettei homosta ole ammatti-ihmiseksi eri toimialoilla".
  • 14 / 24
  • MietteliäsMies
  • 9.11.2005 22:39
Olisko noissa kaikissa kuitenkin vain kyse suvaitsevaisuutta ja tietoa/tietoisuutta lisäävistä teoista ?
Jakel - kiitos suomennoksesta ;)
MietteliasMies - näin minä ne ainakin koen...
Juuri julkistetun nimitysuutisen perusteella Suomessa on ainakin kohta yksi yritys lisää, jossa tulee olemaan tarvetta ruohonjuuritason homopoliittisille teoille.

Tuon keskisuuren yrityksen (lv 100 milj. eur, henkilöstö 1 200) johtoon nimitettiin mies, jonka rekrytointi on noudattanut periaattetta: "homoja ei voi nimittää esimiesasemaan, koska se olisi riskitekijä yritykselle".
Onhan näitä johtajia ja heillä periaatteita.
Silloin kun isyysloman pitäminen tuli mahdolliseksi, julkisuudessa kerrottiin tarinaa Nokian johtajasta (ei enää ole palveluksessa) isyyslomiin liittyen. Johtaja oli todennut, että jos alainen pitää (lain sallimaa) isyyslomaa, urakehitys katkeaa siihen paikkaan. Kun tarina tuli julki, hän jyrkästi kielsi mitään sellaista lausuneensa. Tuon entisen johtajan temperamentin tuntien, pitäisin lausahdusta jopa mahdollisena.

Syrjintäsuojalaki vuodelta 1995 sopii tähän Irokeesin kertomaan tapaukseen. Pitää vaan olla kunnon näytöt. Se voi olla hankalaa.

Juhani
Lasketaanko myös sateenkaarikansan itsensä kirjoittamat yleisonosastokirjoitukset homopoliittisiksi teoiksi? Väännän jatkuvasti peistä Keskisuomalaisen verkkokeskustelusissa urpojen kanssa aiheesta homoseksuaalien sairaus/häpeällisyys/eheytystarve, oikea ja väärä perhemalli, hedelmöistyshoitokeskustelu jne.. Tuntuu kyllä tosi turhalta, koska urpojen asennemaailma ei ikinä muutu tekee ja sanoo sitä mitä tahansa. Ihmettelen joskus itsekin miten jaksan uhrata aikaani noihin vääntöihin, mutta toisaalta kiusa se on pienikin kiusa.
  • 20 / 24
  • pikku intiaani
  • 29.11.2005 2:32
Kaiken maailman nettiportaaleissa ne ikuiset homofobikot saavat kyllä veren kiehumaan... Eiköhän perusteta tänne sivustolle joku kansio vapaasti kopioitavista valmiista vastikkeista niiden urpojen ähellykseen, ettei joka kerta sellaisten pikkusielujen narinan takia tarvisisi yöuniaan menettää vastauksia kirjoitellessa? Minä voisin ainakin tulla puuhatyöläiseksi sellaisen hankkeen toteutukseen. Eikö se olisi kätevää, että kaikki löytyisi täältä saman katon alta?
Tällaiseksi "ajatuspankiksi" olen ranneliike.netin alkumetreillä avannut sekä ranneliike.netin että lepakkolaakso.netin sivuilla näkyvän homoFAQ:n. Pääosin se koostuu erilaisista lotkautuksista erilaisilta foorumeilta ja omista vastauksistani niihin lotkautuksiin. Ja tuolla olevat ajatukset ja tekstit ovat vapaasti käytettävissä vastineiksi erilaisiin ennakkoluuloihin.

Lepakkolaakso.netin avaamisen jälkeen olen hissuksiin yrittänyt muokata tekstejä hieman yleisluontoisempaan suuntaan aiemmasta "miesnäkökulmasta". Jos "pikku intiaania" tai jotakuta muuta kiinnostaa osallistua tuon osaston laajentamiseen, niin se olisi erittäin myönteistä.

http://ranneliike.net/pride.php?alue=homoFAQ
http://lepakkolaakso.net/pride.php?alue=homoFAQ
  • 22 / 24
  • Möhköfantti
  • 4.12.2005 1:51
Tietääkö joku, onko herra nimeltä Seppo Jokinen saanut jo Setalta Kunniarotan? Ajattelin esittää häntä ehdolle... Julkaisi uusimman kirjansa "Rakkautta etsimässä" nyt 2005 entisten noin 10 opuksen jatkeeksi. Kaikissa meitä mollataan samalla tavalla.
En ole vielä tutustunut Seppo Jokisen tuotantoon. Vaikuttaa siltä, että hänestä on jo kehittynyt melkoinen asiantuntija pervessin elämänmuodon kuvaajana.
Näyttää olevan kaksi kirjailija Seppo Jokista, dekkarikirjailija ja sitten tämä pastori-terapeutti Seppo Jokinen.

Rikotusta eheä - Eheytymisen tielle -kirjan nimi antaa jo vihjeen missä liikutaan. Aslan ja Exodus-liike taitaa olla takana.

Tuo Kunniarotta on minun mielestäni hieman ongelmallinen. Se väistämättä antaa myös lisämainosta tälle moittavalle toiminnalle ja lisää esimerkiksi kirjojen myyntiä. Seta on kuitenkin varmaan tyytyväinen kaikista ehdokkaista seuraavaa ehdokasta varten.

Möhköfantti tai joku muu, jos olet tämän pastori-terapeutti Seppo Jokisen tuotantoon tutustunut, jokin referaatti tänne yhteisesti luettavaksi olisi ihan hieno juttu. En aio hänen kirjojaan ostaa, koska se samalla tukee hänen meidän kannaltamme kielteistä toimintaa.

Kannattaa muistaa, että sana on vapaa Suomessa myös vahingollisten ajatusten julkistamiselle kirjoina. Internet onkin sitten varsinainen viidakko tässä mielessä.

Hiukan asiasta sivuun.
IT Viikko 1.12. julkaisi jutun Wikipedia-nettisanakirjasta, jota jokainen voi muokata. Lehti antoi joitakin artikkeleita sen alan asiantuntijan arvioitavaksi. Arvosanat liikkuivat 1-7 välillä asteikolla 1-10.

Jutun kirjoittaja Jukka Relander toteaa: "Älä luota Wikipediaan. Wikipedia on ongelmallinen mutta kiinnostava ilmiö". Hän toteaa, että jos tietoa käyttää totuutena, se kannattaa tarkistaa myös muista lähteistä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Etusivu


Juhani