Pariisin 2024 kesäolympialaisissa ennätysmäärä HLBT-urheilijoita ja -mitalisteja

(Tämänhetkisillä tiedoilla)
Pariisin kesäolympialaisiin olikin urheilijaurallaan yltänyt tasoltaan ennätysmäärä avoimesti HLBTIQ-urheilijoita, eli ainakin 142 ja heillä mitalisijotus-saavutuksiakin ennätysmäärä. Kultamitaleita ainakin 15, hopeamitaleita ainakin 12 ja pronssimitaleita ainakin 13. Eli mitalisija-onnistumisprosentti oli 27 prosentin luokkaa, eli yli joka neljäs pääsi mitaleille.

Tietoja heistä ja mitalisijoituksistaan löytyy esim.
https://www.outsports.com/olympics/team-lgbtq/?country=&sport=&competition_category=&medals=winners#database

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LGBT_Summer_Olympians_(2024%E2%80%93present)

https://www.out.com/gay-athletes/lgbtq-athletes-paris-2024-olympics

Suomalaisista, avoimesti HLBT-urheilijoista Pariisinkin 2024 olympialaisissa mukana kolmiloikkaaja Senni Salminen, joka kisasi myös Tokion 2020 kesäolympialaisissa.
Myös Ruotsista ja Tanskasta oli kummastakin 1 HLBT-urheilija olympialaisissa.

Erityismaininnan ansaitsee Pariisin 2024 kesäolympialaisten pakolaisurheilijoiden joukkueesta (eli 24 pakolaismiesurheilijan ja 13 pakolaisnaisurheilijan) ainoana mitalisijalle yltänyt urheilija, joka oli myös pakolaisurheilijoiden joukkueen toisena lipunkantajana. Eli nyrkkeilyssä Pariisin 2024 kesäolympialaisissa pronssimitalin saavuttanut Cindy Winner Djankeu Ngamba, joka o kamerunilaispakolainen Britanniassa (eikä ole saanut vielä kansalaisuutta), avoimesti naisrakas lesbo-nainen. Samansukupuolinen rakkaus on laitonta liki 70-prosenttisesti kristillisessä Kamerunissa. Hän olisi kisannut Briitannian nyrkkeilijöissä, ellei olisi vielä pakolaisena ja Britannian nyrkkeilyliittokin on puoltanut hänen kansalaisuuttaan.
Cindy on myös suorittanut BA-tutkinnon rikosoikeudessa Britanniassa.
Saa nähdä, edistääkö olympialaismitalisaavutus turvapaikka-kansalaisuuden saamista, etenkin kun ihminen on maasta jossa raamatullisilla uskomuksilla hänet voitaisiin tuomita rakkaudestaan 5 vuodeksi vankilaan, sekä netissäkin hlbtiq-aiheisesta viestinnästä vähintään sakkoihin.
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Cameroon

Pariisin kisoissahan on puhuttanut ja on ollut julkisuudessa esillä myös kaksi trans-urheilijaa naisten nyrkkeilyssä, eli Algerian transnainen Imane Khelif, joka voitti nyrkkeilyssä kultamitalin päihitettyään loppuottelussa kiinalaisnaisen, sekä Taiwanin transnainen Lin Yu-ting, joka myös voitti Pariisin kisoissa kultamitalin, päihitettyään loppuottelussa puolalaisnaisen. (Laskin heidät mukaan alun mitalisteihin).
Avoimesti ei-binäärisiä 5 urheilijaa oli myös ainakin Usa:sta ja Kanadasta.

Eniten avoimesti HLBT-ihmisiä olympialaisurheilijoissa oli Yhdysvalloista ja Brasiliasta, kumpaisestakin liki 30, sekä Australiasta 21.Espanjasta, Saksasta, Britanniasta, Kanadasta, Ranskasta, Hollannista liki kymmenkunta kustakin. Turkista 2.
Yhdysvaltain naisten koripallojoukkueesta yli puolet LB-ihmisiä, samoin kuin Brasilian naisten jalkapallojoukkueestakin.

Brasilia saavutti HLBTIQ-urheilijoilta 15 olympialaismitalia, Yhdysvallat 11, Saksa 8, Hollanti 4, Kanada 3, Britannia 2, Uusi-Seelanti 2, sekä mm. Ranska 1.
Hyvä yhteenveto mitaleista.

Sen verran joudun kyllä huomauttamaan, että Lin Yu-ting ja Imane Khelif eivät tiettävästi ole transnaisia. Molemmat tiettävästi ovat syntymätodistustensa mukaan naisia; ts. ulkoisilta piirteiltään heidät on syntyään tunnistettu naisiksi.

Se, mitä myöhemmissä testeissä on kerrottu käyneen ilmi, ei viittaa transtaustaan. Jos todella on käynyt ilmi, että henkilöiden sukukromosomit ovat XY, niin kyse on intersukupuolisuuden kirjosta.
  • 3 / 4
  • Busis
  • 12.8.2024 13:16
Tosi hienoa, että näin paljon sateenkaariurheilijoita kilpaili avoimesti, mutta vähän surullista nähdä, että joukossa on vain muutamia homo- ja bi-miehiä. Suurin osa naisia.