Venäjän korkein oikeus: kansainvälinen HLBT-liike on ääriliike ja sen toiminta kielletään Venäjällä (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • human
  • 2.12.2023 15:21
Viipurin piirioikeushan innostui het'siltään ja rapsautti 500 000 ruplan (eli noin 5 165 euron) sakot, venäläiselle tv-yhtiölle, joka esitti suositun venäläisartisti Sergey Lazarevin vuoden 2017 musiikkivideon (Rakkautesi on) Niin kaunis, syytöksellä että kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä pitää toisiaan kädestä.

https://www.youtube.com/watch?v=jEHQDIJZT_I

Videon lopulla Sergey Lazarev pitää sylissään poikaansa. Hänellähän on pojan lisäksi myös tytär, joilla molemmilla hän on kertonut olevan sama biologinen äiti, mutta kaksi eri surrogaatti-synnyttäjänaista.

Saapas nähdä, joutuuko Sergey ja muutkin artistit Venäjällä yhä tiukemman "kurinpidon" kohteiksi. Tosin nämä hänen ja muiden videonsahan queer-klubikappaleesta yms. ovat Venäjällä jo muutenkin blokattu suoraan näkymästä ja esityskiellossa tv-kanavilla.

https://www.youtube.com/watch?v=OxR2PeRo6Fo

Saapa myös nähdä, miten Pietarissa yhä toimineiden gay/queer-yökerhoklubien ja muiden paikkojen käy.

https://www.google.com/search?q=gay+club+st+petersburg+russia
Oikeuden päätöksen jälkeen poliisit ovat pysäyttäneet homobaarien/yökerhojen asiakkaita ja henkilöpapereita on tutkittu/kuvattu, kertoo Helsingin Sanomat (https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010032580.html ). Pietarilainen Tsentralnaja Stantsija kertoo, että vuokranantaja ei enää lain perusteella jatka vuokrasopimusta.