Persuministerin ja persujen äärioikeistolais-natsismi -sympatiat

Persujen äärioikeistolais-natsismi -"vitsailija" päästettiin jopa hallitusministeriaitioon.
Hän flirttailee persujen äärioikeistolais-, jopa natsi-mielisille kannattajille ja esittää asiat "vain vitsailuiksi" muille, äärioikeistolais-tyypillisellä viestintätyylillä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009684830.html

Lisäksi radikalisoituneen kristilliset, äärioikeistolaiset natsit luonnehtivat suomalaisia ”rodullisiksi ajopuiksi”, koska emme ole arjalais-germaaneja, kuten esim. skandinaavit ovat. Eivätkä natsit kelpuuttaneet suomalaisnaisia natsien ja natsi-armeijalaisten vaimoiksi – ruotsalaisia kylläkin.

Toisekseen radikalisoituneen kristilliset, äärioikeistolaiset natsit metsästivät homoja, biseksuaaleja pakkotyöhön ja tapettaviksi keskitysleireilleen ja tohtori Mengelen julmiin ihmiskokeisiinkin, lobotomia-aivoleikkelyitä myöten. Mikähän Junnilan natsivitsailuissa tuoltakin pohjalta persujen kahta homoseksuaaliksi suuntautuneeksi itseilmaissutta kansanedustajaa niin luottamusta häntä kohtaan herättää?
Junnilahan viestitti äskettäin Eduskunnassakin kravatillaan rasismiakin (ainakin afro-amerikkalaisia vastaan), mikä ilmeisesti on ihan ok persujen toiselle homolle, jolla on afrikkalaistaustainen maahanmuuttaja-poikaystävä.
He ovat olleet Junnilasta hiirihissunkissun ja äänestivät hänelle luottamuksensa eilen Eduskunnassa.
(Samalla kun kokoomuksen juutalainen kansanedustaja Ben Zyskowicz ei äänestänyt luottamusta persujen äärioikeistolais-natsismi-"vitsailija" ministeri Junnilalle.)

Vai ovatko persujen äärioikeistolais-natsimieliset sittenkin antaneet panna hynttyynsä yhteen, yhtyneet ääri-islamistien kanssa naisiin ja homoihin, biseksuaaleihin asennoitumisessaan?
Olihan Junnilan vitsailut hölmöjä ja huonosti harkittuja, mutta kyllä hänen vastustajansakin puolestaan yrittävät liioitella asioita. Esimerkiksi Turun islamilaisen terrori-iskun uhrien muistelutilaisuus, jonka järjesti Kansallismielisten liittouma, on vääristelty muka olleen natsien tapahtuma. Samoin kravatissakin ollaan näkevinään jotain outoa symboliikkaa, mistä kukaan ei ole kuullutkaan.

Sen sijaan jo vuosia Junnilan oikeassa elämässä tunteneet ovat saaneet aivan toisenlaisen vaikutelman. Esimerkiksi Hesarin jutussa (Elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan (ps) kotikaupungissa Naantalissa Junnilaa myös puolustetaan) Kamerunista kotoisin oleva David Mbing kertoo vain hyvää Junnilasta. Junnila oli rohkaissut Mbingiä politiikkaan ja Mbing onkin nyt kaupunginvaltuutettuna perussuomalaisten riveissä. Hän sanoo, ettei ole nähnyt koskaan Junnilan käytöksessä mitään rasismiin tai natsismiin viittaavaa. Junnila oli myös auttanut häntä, kun Mbingillä oli isoja vaikeuksia kioskinsa kanssa koronapandemian aikana.
Eläinaiheisen solmion, äänestysnumeron, portin hakaristisen kohokuvion ja KKK-lumiukon lisäksi Junnila on käyttänyt Natsi-Saksaan viittaavaa nimimerkkiä verkkosivuillaan. Kyllä tässä yhtä ja toista sellaista on, jota ei soisi näkevän kenenkään tuotoksena, ja erityisesti ei ministerin tuotoksena - ei entisenä, nykyisenä eikä tulevana.
Saattaa vähän kiikkerällä pallilla istua myös si­sä­mi­nis­te­ri Mari Ran­ta­nen (ps), joka on viitannut ns. väestövaihtoon. Ootellaan, mitä tuleman pitää.
Ketkä muut kuin Suomen punavihreät, jotka ovat itse keksineet salaliittoteoriansa pesukarhusta, ovat siinä eläinaheisessa solmiossa nähneet jotain sopimatonta? Ei pesukarhun kuvaa ole pidetty maailmalla minään uusnatsistisena tai rasistisena symbolina. Saksassa jopa uusnatsismia ja AFD:ta vastustetaan kampanjalla, missä on pesukarhu maskottina. Myöskään tiettävästi minkään uusnatsijärjestöjä tutkivien järjestöjen symbolilistalla ei ole mitään pesukarhun kuvaa, vaikka paljon muuta onkin.

Jotenkin kuvaavaa on, että punavihreät ensin sanoivat kyseessä olevan mesimäyrän ja sen olen siksi paha asia. Sitten kun huomautettiin, että kyseessä ei ole mesimäyrä se olikin saivartelua. Sitten keksittiin uusi salaliittoteoria, että nimenomaan pesukarhu olisi itse keksittyjen aasinsiltojen takia jotain pahaa.

Tässä esimerkiksi eräs tietokanta, mistä en onnistunut pesukarhua löytämään:

https://www.adl.org/resources/hate-symbols/search

Tämä pesukarhujuttu menee samaan salaliittokategoriaan kuin se, että Sanna Marinin esiintyy julkisesti nouseva kurki -paidassa, mikä on yhdistetty Ylilaudalla Great Resetiin ja WEF:n Klaus Schwabiin, sekä TEHYn Millariikka Rytköseen.
Oli pesukarhun ja mesimäyrän keskinäinen suhde tai näiden yhteys johonkin olemassa tai ei, niin vakuuttava määrä ihan verbaalista aihetta todeta sopimattomuus on. Se siitä.
Vaikka jotkut muut Junnilan tekemät asiat ovat olleet hölmöjä, ei se ole edelleenkään mikään todiste juuri sen pesukarhusolmion pahuudesta. Ja jos nimenomaan siihen pesukarhusolmioon vetoaa argumenttina, olisi myös syytä silloin kyetä perustelemaan uskottavalla tavalla se, että mikä siinä solmiossa on olevinaan se vika, eikä esittää epämääräisiä salaliittoteoreettisia vihjailuja, niin kuin nyt Junnilan solmiosta on mediassakin tehty (ja sitten moni ihminen on alkanut matkia toistamalla näitä vihjailuja).
Sisäministeri Mari Rantasen vihjailut eivät sitten suurempaa myllyä pistäneet pyörimään. Ehkä Junnillaan verrattuna oli vähän liian kevyttä. Vaan saapa nähdä, mitä Purran suhteen tuleman pitää.

Mahtaako tässä nyt nimittäin käydä niin, että Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjassa aikanaan nimimerkillä "riikka"aika lennokkaasti (ml. rasistisesti) kirjoitellut nimimerkki on oikeasti valtiovarainministerimme Riikka Purra? Purra ei ole itse asiaa ihan suoraan myöntänyt - eikä kieltänyt. Epäilykset kuitenkin näyttäisivät kohdistuvan Purraan.

Asian nosti esiin Helsingin Sanomat: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009709571.html

Aihetta ovat käsitelleet muutkin mediat:
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009709571.html
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/dosentti-kuvailee-riikka-purran-kirjoittamiksi-epailtyja-viesteja-hurjan-vakivaltaisiksi-nyt-on-viimeistaan-avattava-silmat/8736290

Purra päätyi itsekin kommentoimaan asiaa: https://riikkapurra.net/2023/07/10/kommentti-somekaivauksiin/