Armeija ja sukupuolen moninaisuus

  • 1 / 2
  • Kayttaja
  • 7.6.2023 21:00
Yleisesti tässä vain mietin, että miten intti toimisi, jos olisi vaihtanut sukupuolen myös juridisesti, mutta ei ottanut mitään leikkauksia. Eikö siellä käydä suihkussa yhdessä? Eikä tämä voisi olla melko hirveä kokemus? Onko mitään järkeä mennä inttiin, transihmisenä?
En osaa asiaa tästä näkökulmasta oikein arvioida.

Mutta...

Jos joku on juridisesti vahvistanut sukupuolensa, eikä ole (vielä) läpikäynyt lääketieteellistä sukupuolenkorjausprosessia, niin luultavasti armeijasta saisi (halutessaan) vapautuksen. Jos taas ei haluaisi vapautusta, niin oletukseni on, että itsellä ei ole asian suhteen ongelmaa - eli kokemus ei ehkä olisi melko hirveä. Sitten tulee kysymys siitä, onko puolustusvoimilla mahdollisuuksia tehdä asian suhteen jotain yksilöllisiä ratkaisuja, jos niin nähdään hyväksi.

Onko sitten järkeä mennä inttiin, transmiehenä?

Tietysti olisi näinä aikoina hyvä, jos puolustusvoimissa voitaisiin ottaa huomioon paremmin yksilö (joku voi sanoa, että kysehän on massoista jne, mutta minusta kysymys on enemmän siitä panoksesta, jonka voi antaa) ja tämän erityiskyvyt. Ymmärtääkseni transihmisissä on runsaastikin tietotekniikan osaajia. Nykymaailmassa maanpuolustuksessa tällaisesta osaamisesta on hyötyä.