Edus­kunta hyväksyi trans­lain (juttukommentit)

persuistahan myös Sebastian Tynkkynen, tuttuun tapaansa, vastusti tuotakin lakialoitetta. Taannoinhan hän ei ollut vielä kansanedustajana kun Eduskunta päätti yhdenvertaisen avioliittolain puolesta, mutta Tynkkynenhän julkaisi sitä kritisoineen manifesti"tiekartta"piirustuksensa tuolloin:
https://blogbook.fi/sebastiantynkkynen/hlbti-vaatimukset-tahtaavat-suomen-sukupuolineutraaliuteen-kaikilla-tasoilla/

Umpi-kristityt, laitaoikeistoa myöten vastustivat, myös taannoin DTM:ssä trans-yleisöllekin laulelemassa käynyt persujen Kike Elomaa, sekä tällä kertaa Juvonenkin, joka taannoin kannatti yhdenvertaista avioliittolakia.
Eduskunnan muslimit olivat jättäytyneet äänestyksestä pois, eli sd:n al-Taee ja vas.liiton Said.

Räsänen peräsi "lapsille rauhaa sukupuoliasioista", mutta samalla kannattaa viattomille pikkulapsille jo pienestä pitäen totalitaristisen humpuuki-uskomuksen tunnustuksellista opettamista ja iskostamista, eli edesvastuutonta aivopesua.
  • 2 / 8
  • Juke-hm
  • 10.2.2023 0:19
Sellainen mies tai nainen joka vaatii että häneltä pitää leikata normaalia tervettä kudosta pois itsestään, sukuelimet yms. osia, ei tarvitse lakimuutosta vaan psykiatrin apua. Voidaan aivan aiheutetusti kysyä: miksi tällaista ongelmaa kuin sukupuolidysforia, ristiriita oman sukupuolensa kanssa, ei ollut aiemmin? Onko ihmisen biologia muka muuttunut jotenkin? Miksi sukupuolesta pitää tehdä ongelma?
Tämä oireilu on tyypillinen vauraiden länsimaisten yhteiskuntien itsekeskeisyyden ja individualistisen itsensätoteuttamiskulttuurin oire. Ei tarvita mitään lakimuutoksia, vaan tarvitaan itsensä hyväksymistä, ei kaikkien naisten tarvitse olla korkokengissä sipsuttelevia kikattajia, eikä miesten raakaa lihaa syöviä karvaisia murisijoita. Voi olla oma itsensä, eikä tarvitse ahtautua kuvitellun roolimallin muottiin, mutta ei asiasta tarvitse tehdä ongelmaa. Sekoilemalla ja lakia vääristelemällä ei saavuteta muuta kuin vahinkoa. Tämä translaki tai miksi sitä ikinä kutsutaankaan, tulee jäämään räikeyden ja hölmöyden esimerkiksi. "Aikana jolloin kuviteltiin sukupuolta muutettavan laeilla"

Käsittämätöntä miten aivan ns. järkevätkin ihmiset lähtevät kumoamaan luonnonlakeja hourupäisen ideologian vuoksi.
Nykymaailman vaurailla alueilla elävillä on ehkä enemmän aikaa kuunnella itseään, kuin oli aikana, jolloin energia/aika meni hengissä pysymiseen.

Psykiatrin työkalupakissa tuskin on työkaluja sukupuolidysforian hoitoon, koska mitä ilmeisimmin vaivan taustalla on luonnonlakeihin kytkeytyvää biologiaa. Kirurgin työkalupakissa taas on keinoja korjata sukupuolidysforia hallitusti.

Transsukupuolisuudessa vaikuttaisi olevan yksilön synnynnäisestä kyvystä samastua tietyllä tavoin sukupuolittuneesti.

Tyypillisesti neurologiaan sidoksissa oleva kyky on sukupuolittuneesti linjassa fyysisten piirteiden kanssa, mutta transihmisillä sikiöaikana kehittynyt samastumiskyky on eri sukupuolen mukainen. Transsukupuolisen kyky on siis eri kuin sukupuolittuneista piirteistä olettaisi.

Sukupuolittunut samastumiskyky on paljon syvemmällä kuin roolimallit tai identiteetti.

Ja tuossa edellisessä purkauksessa menivät kyllä puurot ja vellit sekaisin sukupuolen juridisen vahvistamisen (jota siis uusi laki koskee) ja lääketieteellisen korjausprosessin (jota uusi laki ei koske) osalta. Nuohan tässä laissa nimenomaan erotettiin toisistaan.
  • 4 / 8
  • Juke-hm
  • 10.2.2023 19:34
Eli siis tämä "sukupuolinen saimaistumiskyky" ei näyttäydy köyhillä ja vähäosaisilla, koska heillä menee kaikki energia selviytymiseen?
Mitenkäs "sukupuolinen samaistumiskyky" sitten voi vaihdellakin, koska osa sukupuolensa "vaihtaneista" kuitenkin "palaakin takaisin" alkuperäiseen sukupuoleensa.(lue=sukupuolirooliinsa)
Todellakin on varakkaiden leikkiä tuo "sukupuolinen samaistumiskyky". Ymmärrän kyllä tuollaisen hyvää tarkoittavan asenteen, ja sen että kaikkeen, jopa järjen ja tieteen vastaiseenkin lähdetään mukaan, toiset innostuvat liian helposti. Mutta kaiken tohinan keskellä olisi hyvä pysähtyä miettimään: onko touhussa mitään järkeä, vai onko kyseessä huuhaaideologia?
Sukupuolen "vaihtaminen" saati sitten ideologinen termi "korjaaminen" (aivan kuin sukupuoli olisi rikki, kromosomeja myöten) on huuhaaideologiaa ja hölynpölyä. Eduskuntaan valituilta paljon ääniä kerääviltä erilaisilta tyhjäntoimittajilta ei ollut yllätys että noinkin naurettava lakialoite meni läpi.

Sitähän saa väittää olevansa nainen/tai mies, vetää erilaisia kamppeita päälleen jne josvain kehtaa. Mutta se että lähdetään lailla mukamas todistelemaan että nyt "sukupuoli on oikeasti vaihdettu", se on sekopäisyyttä.

Pitänee asia vääntää "rautalangasta", ihmisellä jolla on kivekset, miehen luusto ja kromosomit jne jne. Ei kohtua eikä maitorauhasia-puhutaan nyt syntymän hetkellä, on mies. Ja päinvastoin. Miten siis hänestä voidaan "tehdä nainen" jollain lailla tai edes kirurgin veitsellä? Koko luustohan pitäisi vaihtaa, ja entäs kromosomit?
Miksi ajattelet, että se ei näyttäytyisi kaikilla ihmisillä? Ehkä kyse on siitä, että heikommassa asemassa oleva herkemmin vain nielee mukisematta mahdollisen olonsa epämukavuuden ja elämänsä vastoinkäymiset?

Entä miksi pieni osa ei löydä itseään toisestakaan sukupuolesta? Samastumiskyky kenties on toisilla ihmisillä sukupuolittuneesti selkeämpi kuin toisilla ja voimakkuudeltaan erilainen.

Ehkä oman sukupuolen pohdinta näyttää yleistyneen siksikin, että aihe on enemmän esillä, tiedostetaan paremmin.

Sinä Juke-hm väänsit (ilmeisesti minulle) rautalankaa siitä, mitä tietyt sanat mielestäsi merkitsevät. Et oikeastaan mistään muusta. Taustalla olevat asiat jäivät käsittelemättä ajattelemiasi "itsestäänselvyyksiä" syvemmältä. En tiedä onko seuraava rautalankaa, mutta kuitenkin yksi looginen päättelyketju siitä, mistä sukupuoleen samastumisesta voisi olla kyse.

Näkisin, että sukupuolensa kokemisen tai tuntemisen taustalla on synnynnynnäinen kyky samastua sukupuoleen tietyllä tavoin - ja yksilöltä yleensä puuttuu kyky samastua toisella tavoin edes väkisin. Tyypillisesti yksilön keho sukupuolittuu samaan suuntaan kuin tämä yksilön neurologiassa piilevä kyky, mutta sekä geneettiset tekijät että sikiöajan hormonialtistukseen liittyvät asiat voivat joskus johtaa toisenlaiseen kehitykseen - voimakkuudeltaan vaihtelevasti. Ilmiö on siis synnynnäinen ja taustaltaan biologinen.

Ajattelen niin, että evoluution myötä sukupuolittuneesti eriytyneet kehon piirteet (etenkin lisääntymiselimet ja rinnat) ja tietynlaiset sukupuolittuneesti (osittain luontaisesti, osittain kulttuuripohjaisesti) jakautuneet toimintatavat/roolit ovat muotoutuneet kokonaisuudeksi, sukupuoliseksi tyypillisyydeksi. On kaksi rinnakkaista viiteryhmää "naiset" ja "miehet". Eri kulttuureissa sukupuolittuneet toimintatavat/roolit voivat olla jonkin verran erilaisia, mutta kussakin kulttuurisessa ympäristössä ne kuitenkin ovat yhdistettävissä viiteryhmän kautta kehollisiin piirteisiin.

Samalla tietyt neurologiset ominaisuudet (aivoissa) ovat synnynnäisesti virittyneet niin, että yksilöllä on herkkyys samastua erityisesti kehollisten piirteiden kautta sukupuolittuneesti jompaan kumpaan sukupuolittuneeseen viiteryhmään - tai molempiin tai ei kumpaankaan. Voisi olla mahdollista, että vuosituhansien aikana samastumiskyvyn herkkyyksiä on kehon piirteiden lisäksi myös suoraan sukupuolittuneisiin toimintatapoihin (esim. metsästys ja hoiva).

Sukupuolittuneeseen viiteryhmään samastutaan kokonaisuutena, johon liittyvät biologis-fysiologiset ominaisuudet että viiteryhmälle tyypillinen käyttäytyminen rooleineen kaikkineen, myös ne stereotyyppiset mallit. Samastumisprosessi ei siis erottele kehon piirteitä toimintatavoista/roolista, vaan ne ovat yhtä.

Tällaisella samastumis- tai leimautumiskyvyllä voi ajatella olleen suurtakin merkitystä selviytymisen kannalta jossain vaiheessa ihmiskunnan historiaa, jonka vuoksi sukupuolittunut herkkyys samastua sukupuolittuneesti on kasvanut biologiseksi ominaisuudeksi. Kaikki menee todennäköisemmin kuin Strömsössä, kun useamman ulottuvuuden sukupuolittunut "paketti" yksilössä on tyypillinen.

Kun näin ei joidenkin kohdalla olekaan, voi yksilö alkaa kokea epämukavuutta asian suhteen. Ehkä tuntuu siltä, että kaikki ei ole oikein: esimerkiksi keho tuntuu sukupuolisesti vääränlaiselta.

Sukupuolikromosomit eivät oikeastaan liity tähän asiaan. Tunnetaanhan henkilöitä, jotka edustavat ulkoisesti eri sukupuolta kuin mitä tämän sukupuolikromosomeista voisi päätellä. Tiedetään, että kehon sukupuolittuminen tapahtuu tietyssä vaiheessa sikiöaikana, ja siihen vaikuttaa hormonialtistus. Aivojen kehitys puolestaan tapahtuu omaa tahtiaan, ja vaikkapa sopiva hormonialtistus tietyssä vaiheessa saattaa hyvinkin vaikuttaa niihin asioihin, jotka liittyvät sukupuolisuuteen liittyviin taipumuksiin ja vaistoihin, niin kykyyn samastua sukupuoleen kuin vaikkapa seksuaaliseen suuntautuneisuuteenkin.
Minusta on vallankumouksellista, kun voi itse määritellä oman identiteettinsä ja demokratian mukaista. Kysymys on viime kädessä hyvinvoinnista. Minusta ihmisellä on oikeus pyrkiä hyvinvointiin ja vapauteen. Tässä ollaan hyvin perustavaa laatua olevaan asioiden äärellä. Moni ei ymmärrä tätä. Tosiasiassa transsukupuolisia on ollut aina olemassa. Minä homona ymmärrän, etten voi muuttua toiseksi. Vasta hyvin myöhään maailmanhistoriassa voi elää, kuten haluaa, kun laki suojelee. Tässä pitää kunnioittaa parlamentaarista demokratiaa ja arvostaa sitä, kun rajan takana on kaikki toisin ts Venäjällä. Onko siellä parempi elää? Ei todellakaan! Nyt uhka olemassa sitä kautta! Kauheata!
Transsukupuolisia pitää suojella ja yrittää tarjota heille hyvä elämä. Sitähän me kaikki tavoittelemme ja haluamme. Olemme kaikki tasa-arvoisia ja arvokkaita. Meille kaikille löytyy tilaa toteuttaa itseämme, kunhan vain sallimme sen toisillemme. Uskon, että sitä kautta myös onnellisuus lisääntyy. Se saisikin lisääntyä.
Sitten on tämä tosiseikka, että tiede ei ymmärrä, miten aivot toimivat eikä osaa selittää kaikkea. Tämä ilmiö jää mysteeriksi ja voin nostaa hattua sen edessä- ja jatkaa kulkuani. Voisiko sen näin ottaa?
  • 7 / 8
  • Kolmoisritti
  • 28.2.2023 19:52
Moni transsukupuolinen ottaa isoja riskejä, kun tulevat julkisuuteen. Pakistanissa lääketieteen opiskelija menetti yliopistopaikkansa ja työnsä: kaiken. Se tuntuu minusta epäreilulta. Näissä maissa yhdenmukaistava kulttuuri tai uskonto hävittää kaikenlaista monimuotoisuutta. Afganistan oli täysin erilainen ja rikas maa kulttuuriltaan ennen ääri-islamilaisia ja ennen Neuvosto-Venäjää. Se kaikki on kadonnut lopullisesti. Nyt näistä maista paetaan Eurooppaan.
Eurooppalaiset arvot ovat jatkuvan uhan alla. Maailmalla käydään valtavaa ja häikäilemätöntä taistelua yksilönvapauksia vastaan. Halutaan tuhota demokratia. Tehdään valtavaa disinformaatiota, jota moni uskoo. Tämä on aivan uskomaton kehitys. Ajatelkaa, että Kiina ja Venäjä ovat jo räjäyttäneet avaruudessa.
Nuorten tulisi aktivointia tässä tilanteessa ja tehdä valintoja, koska kohta he menettävät sen mahdollisuuden kokonaan. Se otetaan heiltä pois. Heistä tehdään orjaihmisiä. Se on jo totta Venäjällä. Se mitä Ukrainassa tapahtuu, pitäisi jo herättää kaikkia eurooppalaisia. Eurooppa on maailman demokraattisin alue. Mitä tapahtuu, jos se menetetään? Mitä tulee tilalle?
Transsukupuoliset ajavat omia asioitaan demokraattisesti ja laillisesti! Tätä pitää kunnioittaa.
Nykytieteen mukaan ihmisen mielen sairauksista 80% on geneettistä eli aivojen sairauksia. Aivojen toimintaa ei tunneta.
Kuinka paljon voimme oikeasti valita? Se on pitkälti jo määrätty perimässä, mihin kykenee tai mitä tapahtuu. Ei voi valita tietenkään missä syntyy, jos edes syntyy.
Tässä on paljon asioita mihin ei voi vaikuttaa. Tulisi ehkä ottaa kiitollinen asenne ja välittävä suhtautuminen kanssaihmisiin, jotta ympäristö, missä asuu olisi kaikille parempi. Tarvittaisiin enemmän yhteistyötä ja toisten tukemista. Elämä on niin lyhyt.
En ole fatalisti. Asioihin voi vaikuttaa.
Suhtautumisesta leikkauksiin tulisi kysyä lääketieteen ammattilaisilta ja niitä läpikäyneiltä.