Moskovasta Tjumeniin - seksuaalivähemmistöön kuuluvana Venäjällä (juttukommentit)

Venäjän hallinto rakensi hlbti-vähemmistöistä vuosikausia uhkakuvaa ja pyrki osoittamaan nämä esimerkiksi "turmeltuneesta lännestä". Tällä Putinin hallinto on myös lunastanut tukeaan Venäjän ortodoksikirkolta. Kun Venäjä aloitti raakalaismaisen hyökkäyssodan Ukrainaan, olivat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt silloinkin osana propagandaa, jolla sotatoimia (tai "sotilaallista erikoisoperaatiota") on pyritty oikeuttamaan. Etenkin Venäjän ortodoksikirkon johtaja Kirill väitti kyseessä olevan taistelun "idän puhdasoppisuuden" puolesta läntisiä käsityksiä vastaan, joiden suuntaan Ukrainan on nähty valuneen ( https://ranneliike.net/uutiset/16233/venajan-ortodoksikirkko-katsoo-ukrainassa-kaytavan-sotaa-arvoista ).

Mitä sitten tulee yksittäisten ihmisten elämänmahdollisuuksiin, niin kaiketikaan Venäjällä ei ole ollut eikä liene edelleenkään vainoksi kuvailtavaa tilannetta hlbti-vähemmistöihin kuuluvia kohtaan, lukuunottamatta tiettyä jutussa mainittua aluetta. Propaganda luonnollisesti vaikuttaa asenneilmapiiriin kaikkialla. Käytännössä avoin on mahdoton olla; osa elämästä jää suljettujen ovien taakse. Mikäli piilotteluun alistuu, niin eläminen ja oleminen lienee mahdollista. Minkäänlainen haastaminen tai pyrkimys parantaa avoimuuden mahdollisuuksia ei tule kysymykseen.

Kaikki kunnia Ukrainalle ja ukrainalaisille, jotka näyttävät valinneen vapauksien suunnan. Slava Ukraini, Слава Україні!