Rahaa ja muutakin mitä tulisi tehdä

  • 1 / 2
  • Kolmoisritti
  • 2.7.2022 23:58
Tämä on surullista, kun nämä tyhmät joukot eivät vaadi RAHAA valtiovallalta, jotta demokratiavaje ja ihmisoikeudet parantuisivat. Sitten tulisi ottaa turvaan Venäjältä sateenkaariväkeä ja vaikuttaa Viroon ja näihin Balttian maihin sekä huom. Ukrainaan, joka saa paljon miljardeja jälleenrakunnustyöhön, mutta seksuaalivähemmistö unohdettiin. Se on tärkeä työsarka demokratian kannalta. Mutta tässä näkee, miten tyhmiä ollaan toisaalla ja muutosvastarinta toisaalla. Olen pettynyt. Olkaa te yksinkertaiset ( näennäisen ) onnellisia. Aidos amigos. Kirjoitin pari sähköpostia eli vetoomuksia( en kerro minne ). Minä yritin vaikuttaa muutoksen puolesta!
En ymmärrä tuota raha-asiaa varsinaisesti. Kenelle sitä tulisi vaatia, missä muodossa ja millä perusteella? Minusta tarvitaan ennen kaikkea työtä yhdenvertaisuuden edistämiseksi - ja siihen kyllä tarvitaan rahaakin, joo.

Minusta Viro on monessa asiassa hyvällä tiellä - joskin eteneminen on aika hidasta. Samoin Latviassa ja Liettuassa yhteiskunnallinen keskustelu on käynnissä. Mutta noita asioita ei oikein voi jouduttaa, vaan asiat pitää käydä läpi, kuten niitä on täälläkin käyty. Noissa maissa ei neuvostovallan aikana käyty niitä yhteiskunnallisia törmäyksiä asian suhteen läpi, mitä meillä on käyty.

Ukrainan jälleenrakentaminen taas on vuosien urakka. Paljon on tuhottu, eikä vähiten ihmisiä. Yhteiskunnallista muutosta ei kuitenkaan pysty viemään läpi, jos esimerkiksi puhdas vesi kuuluu luksukseen. Ennen Venäjän aloittamia sotatoimia eurooppalaistuneen Ukrainan hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuus ehti edetä hitaasti. Voi olettaa, että lähentymisessä Euroopan unioniin asia on kyllä esillä.