Uusi-Seelanti hyväksyi itsemäärittelyyn perustuvan translainsäädännön (juttukommentit)

Mielenkiintoista nähdä tuolla, miten katolilainen uskomuskirkko suhtautuu asiaan, kun itsemäärittelyllä miehenä ehkä joku nainen tai trans-mies pyrkii katolilaiseksi papiksi. Aikovatko asettua poikkiteloin Uuden Seelannin lakia vastaan.

Ja tuostahan voi tulla vaikutuksia tuolla myös urheilussa naisten sarjoihin osallistumiseen - saattaa koko joukkoa miehiä itsemääritellä itsensä naiseksi.

Suomessa sitten ortodoksikirkko pääsisi askartelemaan tuon saman iänikuisuusongelmansa kansa, asian suhteen, jos samanmoinen laki tulisi Suomeenkin.
  • 2 / 3
  • smo
  • smo
  • 19.12.2021 11:47
Väistämättä kirkko joutuu asiaa käsittelemään, joskin papiksi vihkimisen "tiellä" lienee muutakin kuin mekaanisen seulan läpäiseminen. Ja ihan laillisesti.

En olisi mahdottoman huolissani urheilusta, ainakaan isossa mittakaavassa. Identiteettikysymykset näyttävät olevan ihmisille aika tärkeitä, enkä usko mitään laajamittaista halua olevan maksaa sellaista hintaa urheilumenestyksestä, joka omaan sukupuoleen liittyvästä identiteetistä katsoen ei näyttäydy täytenä. Vai miten aattelet omalle kohalles?

Jo yksistään juridisen sukupuolen vahvistamiseen liittyvä byrokratia on niin verkkaista, ettei itsemäärittel voi käytännössä mahdollistaa kovin kätevään hetken tarpeeseen ajateltuun juridisen sukupuolimerkinnän "shoppailuun".