Homomiesten ahdinko karismaattisissa uskonnollisissa liikkeissä

  • 1 / 5
  • mrmeringue
  • 21.2.2021 21:20
"Toimittuaan kolme vuotta uuskarismaattisen liikkeen pastorina Patrick Tiainen romahti ja päätyi psykiatriseen päivystykseen.

"Siellä hän kertoi, ettei ole nukkunut kolmeen yöhön eikä tunne kehonsa rajoja, ja että hän pettää vaimoaan miehen kanssa.

"Psykiatrisessa hoidossa Tiainen kertoi, kuinka läheiset halusivat häätää hänestä homoseksuaalisuuden pahan hengen. Tiainen oli sanoutunut irti tehtävästään seurakunnan johtajana eikä tietänyt enää, minne oli matkalla.

"Kaiken muun ohella Tiainen oli tavannut miehen, joka näki tämän väsymyksen.

– Hän kykeni rakastamaan minussa sitä, mitä itse pelkäsin. Toisaalta olin uskoton, mutta toisaalta löysin jotain, mikä oli uskomattoman totta. Kaksi maailmaa törmäsi.

"Tiainen kuvaa suhdetta kokemukseksi, joka eheytti ja tuki häntä sekä ennen romahdusta, sen aikana että jälkeen – irtisanoutumisen ja avioeron keskelläkin."

https://yle.fi/uutiset/3-11794330
  • 3 / 5
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 23.2.2021 19:37
Jotain puuttui!
Katsoin tuon dokkarin. Olisin odottanut haastattelussa hänen jollakin tavoin pahoittelevan taikka pyytävän anteeksi sitä, että hän on luultavasti vahingoittanut naista, jonka kanssa hän meni naimisiin valheellisin lähtökohdin pelastaakseen oman julkisen imagonsa.
  • 4 / 5
  • mrmeringue
  • 24.2.2021 3:00
"Olisin odottanut haastattelussa hänen jollakin tavoin pahoittelevan taikka pyytävän anteeksi sitä, että hän on luultavasti vahingoittanut naista, jonka kanssa hän meni naimisiin valheellisin lähtökohdin pelastaakseen oman julkisen imagonsa."

Hän lienee pyytänyt anteeksi yksityisesti avioeron yhteydessä, ei hänen tarvitse enää kiertää mediassa anteeksi pyytelemässä. Toisekseen, tuo tulkinta, että "oman julkisen imagonsa pelastaakseen", se maalaa liian yksinkertaisen kuvan tapahtuneesta. Uskonnollisissa yhteisöissä homomiehet menevät naimisiin naisten kanssa ympäristön paineen ja synnintunnon ajamina, ja koska uskovat, ja heille on uskoteltu, että avioliitto parantaa lopulta homoseksuaalisuudesta. Yksilöllä on toki vastuuta omista valinnoistaan, mutta ihmisen elämään tulee vaikutteita myös yhteisöstä ja sen arvomaailmasta. Hirveään tilanteeseen ajautunutta ihmistä ei voi nähdä yksin syypäänä monimutkaisesti kehittyneeseen tapahtumaketjuun.
Hän on siis lähestynyt omaa seksuaalista, luontaista, synnynnäistä identiteettiään;
ja hyvä niin.

Hänhän on myös julkisesti pyytänyt anteeksi kaikilta niiltä, joiden seksuaali- tai sukupuoli-identiteettiä hän loukkasi saarnaaja-aikanaan.

Mutta hän on valitettavasti, ainakin dokumentin mukaan, häneen aivopestyn uskonnollisen, luonnottoman ideologian syövereissä. Hän tarvitsisi hyvää apua vielä siiäki vapautuakseen, ristiriitaisesta luonnottomasta uskonnosta ehjäksi luonnolliseksi ihmiseksi ja luonnolliseen elämään vapautuakseen.