Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta: yhdenvertaisuutta vastustavan järjestön pääsykielto Educa-messuille oli syrjintää (juttukommentit)

Aito avioliitto ry:n säännöissä kerrotaan yhdistyksen tavoitteista yhdellä tavalla. Toimintaa perustellaan esimerkiksi lapsen oikeuksien suojelemisella - kuten monien muidenkin arvokonservatiivisten ns. perhejärjestöjen. Niiden käytännön toimia tarkasteltaessa kuitenkin lapsen oikeudet näyttäytyvät keppihevosena ja hlbti-yhdenvertaisuuden edistämistä kohtaan esitetty "kritiikki" tuo mieleen lähinnä olkiukkojen rakentelun.

***

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan ratkaisu nakertaa käsitystä sen kyvystä punnita asioita niiden vaatimalla vakavuudella. Kyse ei ole yksistään mielipiteen vapaudesta vaan myös ja ennenkaikkea toiminnan vahingollisuudesta. Aito avioliitto ry on lukuisia kertoja osoittanut toimivansa haitallisella tavalla ja levittämällä käsityksiä, jotka ovat omiaan vahingoittamaan etenkin hlbti-vähemmistöihin kuuluvien nuorten hyvinvointia.

Toki OAJ:n olisi ollut hyvä perustella Aito avioliitto ry:n pääsyn epäämistä paremmin.
  • 2 / 3
  • human
  • 24.1.2021 23:01
Tuohonkin päätökseen lienee syypäänä se, että Suomen perustuslakiin on kirjattu oikeus harjoittaa vaikka mitä humpuuki- ja vihauskontoja, mutta perustuslaista uupuu vielä ihmisten luonnollisen ja vastuullisen seksuaalisuuden monimuotoisuuden suojelu.

Siksi viha- ja humpuukiuskontoja saa valitettavasti yhä kaataa saavikaupalla haavoittuvassa asemassa olevien lasten niskaan, lasten(kin) oman ihmisyyden kustannuksella.

"aito avioliitto" -porukkahan pohjautuu uskontoon, jonka kirjasessa opetetaan mm. että vanhempiensa kanssa asioista eri mieltä oleva poikalapsi voidaan viedä lähikaupunkiin uskomusjohtajan puhutteluun ja jos poika yhä on eri mieltä, poika pitää kivittää kuoliaaksi. Tuollaisia juttuja siis yhä pidetään raamatussa, koska sitä kuulemma ei saa vieläkään tervehenkistää. Ja siksi noita "aito avioliitto" -porukoita sikiää yhä, kun he raamattua lukevat ja kun siellä jessukka julistaa että "kaikki vanhat lait pätevät" ja että pelastuksena niistä on vain jessukkaan uskottelu, tai muuten lapsetkin joutuvat helvettiin. Järkyttävää että kouluissa voi olla raamattu, vaikka sitä paljon lievempi hitlerin oopus on kielletty (toki se onneksi kielletty, mutta miksi kouluissa voi olla paljon karmeampi raamattu . . . no kun kaikkein kauheimpiinkin uskontoihin uskoninen on sallittua perustuslaillisesti yhä, valitettavasti).