Ensimmäinen Helsingin kaupungin järjestämä sateenkaariasukasilta järjestetään 8.9. (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • human
  • 26.8.2020 13:20
Kaupunki voisi toimia mm. niitten asioitten eteen, joilla

- klikkiytyviä kuplia ehkäistäisiin, niin koko kaupunkilaisväestön, kuin "sateenkaariväestön" osaryhmienkin kesken

- yhteisöllisten ja kansanterveydellisten etujen edistämiseksi mahdollistettaisiin toimintoja, jotka eivät liitty keskeisesti alkoholitarjontaan (sillä moni hlbtiq-ihmisistäkään ei ole alkoholipäihderiippuvaisia) ja rohkaista heteroseksuaalisesti suuntautuneita olemaan omia itsejään, yhdessäkin muiden kanssa
(Helsinki Priden puistojuhlahan on keskeisesti muotoutunut tapahtumaksi, jossa on seksuaalisten suuntautumisten ja sukupuolisuuksien kaikenkattavuutta, myös hetero-osaväestönkin osalta - sitä samantyyppistä mallia voisi viljellä muinkin muodoin)

Helsingissä tosin kaupungin suurimmassa gay-yökerhossa järjestettiin reilut puolitoista vuotta kuukausittaisia teemapartyjä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan sekulaarin maallisen tanssimusan merkeissä ja niissä kävi ja oli läsnä samalla kertaa myös (,myös maahanmuuttajista) hetero-miehiä ja -naisia, sekä kaupunkilaisten kirjo suomalaistaustaisia, että irakilais-, syyrialais-. iranilais-, kurdi-, afgaani-. intialais-taustaisia, somalialaisia, juutalaisia ja muitakin.
Samantyyppisiä voisi kaupunkikin tukea, yhteisöllisyyden laajentamiseksi "kuplista".

- kaupungin asukas- ja kulttuuritiloissa ja muissakin nykyistä enemmän toimintaa, joissa ihmiset voivat kohdata sosiaalisesti, yhteisöllisesti - eikä vain istuakököttää paikallaan katsomassa estradi-esityksiä. Toki valitettavasti vain Itäkeskuksen Stoa ja Vuosaaren Vuotalo ovat rakennettu niin, että niissä istumakatsomon voi siirtää sivuunkiin.

- pidettäisiin monikielisesti (venäjä, viro jne.) näkyvillä kaupungin sivustoilla kaupunkilaisten moninaisuutta, sekä maallisen Suomen arvoja

- mahdollistettaisiin jatkossakin kaupungin tukemissa tapahtumissa esiintyjien moninaisuutta, eli vastaavasti kuten Helsinki Pridessäkin on esiintynyt Puistojuhlassakin useismmiten ihan heteroseksuaalisesti suuntatuneitakin, niin samaa toisinpäinkin kaupunkifestivaaleilla ja -tapahtumissa
(noinhan toki on osin ollutkin mm. Uudenvuodenjuhlinnoisa, Helsinki päivänä, Maailma kylässä -festarilla jne.)

- venäläisille, somalialaisille yms. maahanmuuttajaryhmille saisi infoa (jota joukko ns. "perussumalaisiakin" toki kipeästi tarvitsee) kaupunkilaisten moninaisuudesta.
Sekä toki muutenkin infoa että likikään kaikki Afrikasta, Lähi-idästä tms. tänne tulleet eivät ole uskonnollissia, eivätkä hlbtiq-fobisiakaan (itsellänikin on ainakin useitakin hetero-maahanmuuttajatuttuja, jotka ovat hyvinkin maallisia ja hlbtiq-ystävällis-yhdenvertaisia), eli asenne-uskomusten putsaamistakin.

- vanhus- ja vammaisväestönkin moninaisuutta arvostettaisiin - noh, toki eipä ole seniori-Prideäkään vielä oikein ollut.