Häräntappoaseen uusi versio on kahden nuoren naisen tarina (juttukommentit)

Härkösen Häräntappoase-kirja ja siitä tehty elokuva lienee meille 1980-luvulla peruskoulun käyneille jonkinlainen sukupolvikokemus. Kirja luettiin ilmeisesti aika tavalla kaikkialla Suomessa äidinkielen tehtävänä. Ja kun televisiossa ei ollut ihan nykyistä kanavamäärää, eikä YouTubeista tai suoratoistopalveluista ollut vielä uneksittukaan, niin myös televisiosarjaa katsottiin kaiketi aika laajalti.

Mielenkiinnolla odottelen, miten uusi versio "resonoi" alkuperäisen sarjan kanssa. Ainakin ajat ovat muuttuneet. Toukon epätoivoinen kiinnostus Alluun jäi aikanaan mieleen osana ajan homokuvaa: saunakohtaus, josta Toukon repliikki "ihan vaan kokeilumielellä" on jäänyt elämään laajemminkin, samoin Allun lähtö takaisin kaupunkiin ja Toukon kaipaava katse tämän antaessa Allulle bussimatkalle luettavaa.

Uudessa versiossa nähdään kahden nuoren naisen tarina. En usko, että (sukupuoleen liittyvien syiden vuoksi) pystyn samastumaan siihen henkilökohtaisesti - toisin kuin Skam-sarjan Isakin ja Evenin tarinaan joitain vuosia sitten. Silloin tuli pureksittua loppuun se, mikä aikanaan oli jäänyt omalta kohdalta väliin. Tähän uuteen voi ehkä suhtautua siten, että tällaista tämä nyt sitten on tänä päivänä.