SDP:n kaupunginvaltuutettu ivasi Sebastian Tynkkysen (ps) homoseksuaalisuutta

SDP:n Helsinkiläisen kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein ivasi perussuomalaisen kansanedustajan Sebastian Tynkkysen homoseksuaalisuutta. Husseinin Twitterissä jakamassa kuvassa Tynkkysen ja hänen puolisonsa kohdalla ollut perussuomalaisen puolueen logo oli muokattu viittaamaan "peräsuoleen".

Asiasta kertoo Ilta-Sanomat https://www.is.fi/politiikka/art-2000006541371.html

Husseinin varsinainen piikki olivat useamman perussuomalaismiehen ulkomaalaistaustainen puoliso, samalla kun puolueen piiristä on tölvitty suomalaisia naisia, joilla on ulkomaalaistaustainen mies.

Husseinin mukaan hän ei ole homofobinen ja hän oli poistanut viestinsä myöhemmin.

Konservatiiviset seksuaalivähemmistöihin kuuluvat toimijat ovat aiemminkin kohdanneet seksuaalivähemmistöön kuulumiseensa liittyvää pilkkaa, nimenomaan politiikan kentän toiselta laidalta. Kelpaako mikä hyvänsä lyömäaseeksi, kun tarkoitus on "hyvä"?
Husulta pääsi freudilainen lipsaus, jota on turha jälkeenpäin pyydellä anteeksi. Mautonta. Ymmärrän persujen tuohtumuksen ja valitettavasti sataa tällä kertaa heidän laariinsa sympatiat.
Olen tuota persujen puolisoasiaa miettinyt aina välillä. Miltähän noista etsiniseltä taustaltaan Suomen ulkopuolelta olevista puolisoista tuntuu kuunnella puolueen linjauksia ja puheita?
Varmasti persujen toiminta tuntuu ristiriitaiselta.

Toisaalta vaikkapa SDP:n esilläpitämä hlbti-myönteisyys saa hyvesignaloinnin piirteitä, jos aika-ajoin esiintuleviin homofobisiin pulpahteluihin ei puututa ankaralla kädellä. Viime vuosina esiin on tullut ainakin kansanedustajana toimineen Harry Wallinin asenteet, Hussein al-Taeen aiemmat postaukset ja nämä Husu Husseinin kannanilmaukset.

Husu Hussein on tätä viimeisintään Twitter-avautumistaan pyytänyt anteeksi "kaikilta jotka kokivat kuva postaukseni loukkaavaksi", ei kuitenkaan suoraan henkilöltä, jota peräsuoli-tematikkaa edustava häpäisy suoraan koski, eli Sebastian Tynkkyseltä (ps). Ainakaan julkisesti.

Syksyllä 2011 Hussein on tuonut twiitissään esiin asenteensa homoseksuaalisuutta kohtaan esiin sosiaalisen median postauksessa. Tynkkynen on nostanut Husseinin 12.9.2011 päivätyn viestin, jossa tämä kirjoittaa: "ei ole homoja tuomitsemassa,mutta en tykkä sitä kun menevät markinoimaan ja kertomaan peruskoulu pojille että on ok olla homo.." https://twitter.com/SebastianTyne/status/1272292004865679362