Tein sateenkaarilipputestin

Lippujen värikoodaus kuvastaa sukupuoliajattelun normatiivisuutta. Perinteisesti naisiin liitetyt värit ovat punaisia ja miehiin liitetyt sinisiä. Homomiehille on olemassa sinisen sävyinen lippu, mutta jostain syystä sitä ei testissä näkynyt. Kuten ei myöskään lesbonaisten punasävyistä lippua.
Vakiintuneen tunnuksen asemaa saavuttanutta yleisesti käyttöön tullutta homomiesten lippua ei ole. Homomiesten lippuja on kyllä kehitelty - sikäli edellisen kirjoittajan huomiossa on perää. Käytännössä verkossa esillä olevat homomies-liput ovat kuitenkin (vain) sinisävyisiä versioita ja kehitelmiä punasävyisistä homoseksuaalisten naisten lipuista, lesbolipuista. Yksikään lesbolippu ei sen paremmin ole saavuttanut kovinkaan vakiintunutta asemaa. Ne ovat myös aika ryhmäkuntaisia tunnuksia.

Mainitun testin suora linkki: https://ranneliike.net/testit/pridelippu

Sinisävyisten homolippu-hahmotelmien olemassaolo on nyt huomioitu aihetta koskevassa tekstissä.

Tuli muuten mieleen (identiteettinsä feminiinisyyttä korostavien) "huulipunalesbojen" lipusta, että mikähän mahtaisi olla miesten vastaava - jos tietysti sellaiseksi ei lueta vaikkapa karhuisuutta, joilla toki on oma karhulippunsa.
Sateenkaari taitaa olla aika hyvin vakiintunut symboli meille, mutta nämä kaikki muut sävyt ja väriyhdistelmät ovat jääneet etäisiksi muille kuin ko. ryhmään kuuluville ja , näin arvelen, myös monille heistä.

Aloitin linkissä olevan testin, mutta kyllästyin jo ensimmäisessä kohdassa ja lopetin.