Perussuomalaisten hajoaminen v2

Perussuomalaisten nuorten kerman piirissä hiljan tapahtunut fasistiksi julistautuminen ja puolueen nuorisoyhdistyksen haluttomuus tehdä pesäero noihin näkemyksiin on nyt johtamassa siihen, että puolue katkaissee suhteet nuorisojärjestöönsä. Ilmeisesti luvassa on uusi puolueen tiukemmassa kontrollissa oleva nuorisojärjestö. Käytännössä nykyinen nuorisojärjestö jäänee radikaaleimpien etnonationalistien kentäksi, kun uuteen nuorisojärjestöön huolitaan vain hivenen maltillisemmat.

Persujen piirissä valtataistelut näyttävät Soinin voimien päivien jälkeen olevan kovia. Etnonationalismin ja (kristillispohjaisen) arvokonservatiivisuuden pakkaaminen samaan säkkiin ei ole helppoa.
  • 2 / 3
  • Havainnoija
  • 6.3.2020 9:12
”Käytännössä nykyinen nuorisojärjestö jäänee radikaaleimpien etnonationalistien kentäksi, kun uuteen nuorisojärjestöön huolitaan vain hivenen maltillisemmat.”

Perussuomalaisten lehti kirjoittaa, että uusi järjestö (Perussuomalainen Nuoriso ry) on syntynyt kansanedustaja Jenna Simulan johdolla. Simula toimii kirjurina Suomen Sisu -järjestössä, jota Suojelupoliisi pitää äärioikeistolaisena. Rivien välistä voi lukea, että uuden järjestön jäsenien tulee kyetä pitämään mölyt mahassaan ja näppäilysormet kurissa. Saas nähdä ja kuulla.
Minulla on pieni ounastus siitä, että nämä persujen piirist'ä pois "harjatut" saattavat jäädä vellomaan omassa liemessään ja intoutua perustamaan ihan jonkinlaista äärevämpää puoluettakin. Vaan saas senkin suhteen nähdä ja kuulla.