Deittisovellukset jakavat kumppaneilleen tietoja esimerkiksi käyttäjän seksuaalisesta suuntautuneisuudesta (juttukommentit)

Sinänsä minua ei verkossa huolestuta käyttäjän profilointi tämän tekemisten mukaan, esimerkiksi mainonnan kohdentamista ajatellen. Kyse on yleensä vain erilaisista kohderyhmistä, eikä olla yksilötasolla. Ongelmalliseksi homma muuttuu siinä vaiheessa, kun käyttäjäprofiilin (intiimejä) tietoja liikkuu paikasta toiseen yhdistettynä henkilön sijaintitietoihin tai muuten niin, että yksilö on vähintään periaatteessa tunnistettavissa/jäljitettävissä. Deittisovellusten profiileissa jos missä on kuvausta yksilön intiimimmistä puolesta.
Suomen Kuvalehti ( https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/norjan-viranomaiset-nostivat-kanteen-seksuaalivahemmistojen-deittisovellusta-vastaan-syyttavat-kayttajatietojen-myymisesta-luvatta/ ) kertoo, että Norjan valtion kuluttajaneuvosto on nostanut kanteen Grinderiä ja viittä mainosmyyntiin keskittynyttä yritystä vastaan (AppNexus, OpenX, AdColony ja Smaato ja Twitterin MoPub-mainosverkko). Viranomaiset katsovat näiden myyneen käyttäjätietoja luvatta, EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vastaisesti.