Räsänen pride-kommenttiinsa liittyvästä tutkintapyynnöstä: Luotan siihen, että Suomessa on edelleen luvallista siteerata Raamattua (juttukommentit)

Räsänenhän vetoaa niihin paavalin saatanallisen sekaviin säkeisiin, joissa
- ensin paavali tuomitsee siitä sun tästä, ettei sijaa ole taivaassa
- ja sitten paavali heti perään tuomitsee toisten tuomitsijat, ettei heille ole sijaa taivaassa

Mitenkähän Räsänen noita tosiaan siteeraakaan :D
"Kolmas harkinnan alla olevasta tapauksesta on Juha Mäenpään eduskuntapuhe, jossa tämä rinnasti maahanmuuttajat ja vieraslajit."
Toki onhan tuossa "vieraslaji" toki fakta-perää siltä osin että ainakin: Made in Lähi-itä kristinuskomus.

Sen sijaan kaikki ihmisethän ovat lähtöisin Afrikasta, emmekä ainakaan Suomenniemeltä.
Teoria ihmisen afrikkalaisesta alkukodista on mahdollisesti (ja ehkä todennäköisestikin) paikkansapitävä, mutta ei täysin vahvistettu.
Poliisi on aloittanut esitutkinnan kristillisdemokraattien kansanedustajan Päivi Räsäsen ja SDP:n kansanedustajan Hussein Al-Taeen homokielteisestä kirjoittelusta. Epäily on kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Jo aiemmin on kerrottu perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpään rasistisia kirjoituksia koskevasta tutkinnasta.
Kuten on moneen kertaan todettu, Päivi Räsänen siteerasi tekstiä, jonka mukaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ansaitsevat kuoleman. Fundikset puolustelevat Räsäsen homovihajulistusta sillä, että hän on ”syvästi uskonnollinen”. Kaikki tuhannet uskonnot perustuvat ihmisen mielikuvitukseen. Yhdenkään uskonnon edustajille, olivatpa sitten räsäsiä tai imaameja, ei tule antaa oikeutta homovihan lietsomiseen sillä perusteella, että sattuvat olemaan ”syvästi uskonnollisia”.

Patmos-säätiö ja muut vastaavat homovihaporukat ovat lähinnä raivoissaan Räsäseen kohdistuvasta tutkinnasta, kaksi esimerkkiä:

http://artolehkamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279936-mutta-kun-he-vetavat-teita-oikeuteen

https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1358/paivi_rasasen_rikostutkinta_on_synti_ja_hapea
Päivi Räsänen on hämmästynyt esitutkinnan aloittamisesta. Hän puolustautuu toteamalla, että "kärki kohdistui omaan kirkkooni, ei mihinkään kansanryhmään". Tuotahan voi pitää tunnustuksena: Räsänen myöntää kiihottavansa instituutiota kansanryhmää vastaan.
Satuin olemaan mukana Irakin tilannetta ja tulevaisuutta käsitelleessä paneelikeskuselu-yleisötilaisuudessa pari viikkoa sitten. Siellä oli yhtenä panelistina Irakissa keväällä 3 kuukautta ollut toimittajanainen, joka oli tavannut ja haastatellut siellä eri tahoja, kirjaansa varten. Kysäisin häneltä, että meitä useimpia suomalaisia ja tänne tulleita monia irakilais-pakolaisia kiinnostaa varmasti se, millaisen kuvan hän sai sekulaarien ja ei-uskovaisten irakilaisten elämäntilanteista. asemasta ja turvallisuudesta Irakissa. Hän vastasi kysymykseen näkemyksensä ... tapahtuman loputtua kansanedustaja Hussein Al-Taee kommentoi minulle hieman närkästyneeseen sävyyn kysymystäni - eli shiialaiselle aihe ei tuntunut olevan kovin sydämen asia. (Irakhan on shiia-enemmistöinen).
Päivi Räsänen kopioi presidentti Trumpin ja pääministeri Johnssonin käytöstapoja. Oma asema mahdollistaa melkein kuinka epäasiallisen käytöksen tahansa. Moraali ja hyvät tavat ovat lentäneet romukoppaan jo ajat sitten.
Päivi Räsänen ja samassa veneessä taikka ainakin vanavedessä oleva Aito avioliitto ry ovat muutenkin kopioineet ameriikan meininkiä: uhriudutaan väittämällä että (uskonnollista) sananvapautta viedään, kun hlbti-kielteiseen toimintaan puututaan. Yhdysvalloissahan tässä ollaan astetta pidemmällä: haluttaisiin uskontoperustaista oikeutta syrjiä hlbti-vähemmistöihin kuuluvia ja muita maailmankatsomuksia omaavia palveluissa, työelämässä ja vastaavissa.

Argumentaation työkaluihin kuuluu pyrkimys laittaa perusoikeuksia vastakkain. Mielipide ja (uskonnolliseen oppiin perustuva) maailmankatsomus pyritään nostamaan samanarvoiseksi asiaksi kuin henkilöön liiittyvä ominaisuus (joita ovat seksuaalisen suuntautuneisuuden ja sukupuolen eri ulottuvuuksien lisäksi esimerkiksi ihonväri, etninen tausta ja kätisyys). Kuinka pitkälle olisivatkaan valmiita menemään?

Päivi Räsänenhän on aiemmin(kin) ilmaissut, että ristiriitatilanteessa hän on valmis alistamaan maallisen lainsäädännön Raamatun sanalle.
Nyt Päivi Räsänen ihmettelee sitä, että ministerien osallistuminen pride-kulkueisiin ei herättänyt keskustelua edes silloin kun Suomessa avioliitto oli Suomessa määriteltelty vain miehen ja naisen väliseksi, mutta Soinin osallistuminen abortin vastaiseen mielenosoitukseen nähdään ongelmallisena. Räsänen itse vastustaa abortti(oikeutt)a. Asiasta kertoo KD-lehti ( https://www.kdlehti.fi/2019/09/26/useat-ministerit-ovat-osallistuneet-pride-kulkueisiin-mutta-abortin-vastaiseen-kynttilakulkueeseen-osallistumista-pidetaan-ongelmallisena-paivi-rasanen-ihmettelee/ ).

Meillähän aborttiin liittyvät aikarajat on mietytty siten, ettei sikiön hermojärjestelmä ole kehittynyt vielä siihen pisteeseen, että se voisi tuntea vaikkapa tuskaa.
Päivi ja lahkolais-pappismiehensä voivat kirjoittaa kymmenen kertaa liitutaululle harrastamastaan uskomuskirjasesta vaikkapa tämän kohdan:

Kirje roomalaisille 2:1
"Sen tähden et voi mitenkään puolustautua, ihmisparka, sinä joka tuomitset muita, kuka sitten oletkin. Tuomitessasi toisen julistat tuomion myös itsellesi, koska sinä, toisen tuomitsija, teet itse samoja tekoja."

Vai eikö sana kuulu heidän rusinapullaansa?

Pämppä vetoaa aina maamme perustuslakiin, mutta muistinsa on niin höperö, ettei perustuslakiamme osaa edest tältä osin:
"... kenelläkään ei ole velvollisuutta osallistua uskonnon harjoittamiseen".

Onneksemme Suomi ei ole pakanalliseen kristinuskomukseen pohjaava maa.