Ricky Martinia solvaavaan keskusteluun osallistunut Puerto Ricon kuvernööri luopuu jatkoaikeistaan (juttukommentit)

Kuvernööri ilmoitti eroavansa tehtävästä. Hänen sijalleen nousee Puerto Ricon oikeusministeri Wanda Vazquez.
  • 2 / 3
  • Masa
  • 30.7.2019 23:33
Viesteissä sanottiin Ricky Martinista, että hänen homoseksuaalisuutensa on naisvihan oire ja edustaa patriarkaattia puhtaimmillaan. Oikeistolainen homofobia ja radikaalivasemmiston queer-ideologia paiskaavat jälleen kättä.
Uusi kuvernööri

Puerto Ricon vt. kuvernööriksi nimitettiin 2.8. asianajaja ja poliitikko Pedro Pierluisi. Hän edustaa Puerto Ricon edistyspuoluetta (New Progressive) ja on myös USA:n demokraattisen puolueen jäsen. Pierluisi on aiemmin mm. edustanut Puerto Ricoa USA:n kongressissa ja osallistunut samalla USA:n demokraattisen puolueen toimintaan.
Tuoreimpien uutisten mukaan parlamentin toisen kamarin on vielä vahvistettava nimitys, jolloin toimesta tulisi pysyvä.
https://www.tagesschau.de/ausland/puerto-rico-gouverneur-103.html
------
Chile: avioliittolain muutos senaatin käsittelyssä

Chilen senaatin perustuslakikomitea käsittelee jälleen aloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista, jonka edellinen presidentti Michelle Bachelet esitteli jo kaksi vuotta sitten. Senaatin puheenjohtaja ilmoitti, että tasa-arvoinen avioliittolaki ja samaa sukupuolta olevien parien oikeus ulkoiseen adoptioon ovat tämän vuoden istuntokauden asialistalla. Senaatin istuntoon osallistui myös hlbt-aktivisteja ja siviilioikeuden professori Eduardo Court, joka muistutti muiden latinalaisen Amerikan valtioiden tasa-arvoisista avioliittolaeista ja Amerikan valtioiden ihmisoikeustuomioistuimen (Inter-American Court of Human Rights) viime vuonna tekemästä päätöksestä, jonka mukaan samaa sukupuolta olevien parien syrjintä rikkoo Amerikan yhdenvertaisuussopimusta.

Lakia vastustavat konservatiiviedustajat käyttävät argumenttina mm. homoparien "lisääntymiskyvyttömyyttä". Professori Court muistutti, että lisääntymisvaatimus ei sisälly avioliittolakiin, koska avioliitto on kahden ihmisen välinen taloudellinen sopimus.

Chilen sateenkaarioikeusjärjestöjen (Movilh ja Fundación Iguales) puheenjohtajat Rolando Jiménez ja Juan Enrique Pi toivovat lakialoitteen pikaista käsittelyä ja hyväksymistä kahden vuoden vitkuttelun jälkeen.
------
Päivitys 8.8.
Puerto Ricon kuvernööriksi valittiin lopulta Wanda Vázquez:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006197852.html