Israelin opetusministeri ja eheytyspuoskarointi

Israelin uusi opetusministeri Rafi Peretz, joka on uskonnollista oikeistoa edustava rabbi, mainosti viime lauantain tv-lähetyksessä eheytysterapiaa eli homonparannuspuoskarointia. Lausunnosta sai käsityksen, että hän olisi myös itse toiminut "eheyttäjänä":
‘I think that it is possible to convert [a person’s sexual orientation]. I can tell you that I have deep familiarity on the issue of education, and I have also done this.’

Muiden puolueiden edustajat pöyristyivät Peretzin lausunnoista. Pääministeri Benjamin Netanjahu tyrmäsi Peretzin puheet täysin sopimattomina, sillä ne eivät edusta lainkaan hallituksen linjaa. Muiden puolueiden edustajat olivat suorasanaisempia. Esimerkiksi sosialidemokraattien Itzik Shmuli sanoi:
"Peretz pitää lähettää terapiaan, jotta oppii pitämään kielensä kurissa. Hän on jo ehtinyt solvata naisia, Amerikan juutalaisia, arabeja ja nyt tämä. On todella omituista, että tällainen henkilö vastaa lastemme koulutuksesta."

Erovaatimuksia
Israelissa on järjestetty useita mielenilmauksia, joissa vaaditaan Peretzin erottamista opetusministerin toimesta. Myös 3000 opettajaa allekirjoitti oman vetoomuksensa Peretzin erottamiseksi, mutta Peretz pysyy toistaiseksi pallillaan.
DW
https://www.dw.com/en/israel-minister-under-fire-for-gay-conversion-therapy-support/a-49589281
Queer
https://www.queer.de/detail.php?article_id=34052
------
Luxemburgin pääministeri boikotoi Israelin lähettilään läksiäisiä

Pääministeri Xavier Bettel, joka on johtanut Luxemburgia vuodesta 2013, perui osallistumisensa Israelin suurlähettilään läksiäisillalliselle. Syynä Israelin opetusministerin toiminta ja se, ettei Peretz ole perunut puheitaan eikä häntä eroteta opetusministerin toimesta.
Luxemburgilaisen päivälehden uutinen:
http://www.tageblatt.lu/headlines/homofeindliche-aeusserungen-bettel-boykottiert-abschied-israelischer-botschafterin/

Pääministeri Bettel, joka on naimisissa miehen kanssa, toimii aktiivisesti sateenkaarikansalaisten oikeuksien puolesta osallistumalla mm. yhdenvertaisuustoimijoiden tilaisuuksiin. Viikko sitten hän puhui Luxemburgin pridessa, joka järjestettiin Esch-Alzettessä.

EU:n ja Arabiliiton huippukokous
Helmikuussa järjestetyssä Arabiliiton ja EU:n huippukokouksessa keskusteltiin myös ihmisoikeuksista. Xavier Bettel huomautti silloin, että monessa arabimaassa homomiehiä, kuten häntä, uhkaa kuolemanrangaistus. Kokoussalissa vallitsi osaksi jäätävä hiljaisuus, osaksi äänetön ilo. Bettel sanoi, ettei hänen vaihtoehtoihinsa kuulu vaikeneminen (ihmisoikeuksista).
http://www.lessentiel.lu/de/luxemburg/story/xavier-bettel-setzt-zeichen-vor-arabischer-liga-20391568
(Tarkoitus oli kirjoittaa lyhyesti. En näköjään onnistunut.)

Päivitys
Peretz on perunut puheitaan ja sanoo nyt, että eheytysterapointi on väärin ja haitallista. Hyvä niin.