Pride-kulkueiden blokit ja vapaamuotoisemmat porukat tarjoavat vertaisryhmän (juttukommentit)

Vieläkö Pridessa kuokkii takavuosien "pinkkimusta blokki", eli queer-anarkistien ryhmä, joka ällistytti sateenkaarikansaa sekavilla julistuksillaan radikaalista vessaseksistä ja homojen avioliittojen taantumuksellisuudesta? Yhtenä vuonna he yrittivät tuoda Suomeen amerikkalaisten queerien umpihullua "gay shame" -ideologiaa, johon kuuluu mm. ajatus, että kaappihomojen häpeässä ja pahassa olossa piilee radikaalia muutospotentiaalia, jota "porvarillinen" Pride-liike yrittää marginalisoida vapautumisen sanomallaan. Siinä on varmaan muutama kulkueeseen osallistunut hieraissut silmiään, että kannattavatko nämä tyypit tosissaan seksuaalista häpeää ja kaappielämää jonain positiivisena vastavetona Pridelle.
  • 2 / 3
  • Public eye
  • 27.6.2019 10:14
Kyllä pinkkimustat ovat mukana myös tämänvuotisessa Pride-kulkueessa.
https://pinkkimustablogi.noblogs.org/
Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että kaikki kukat saavat kukkia väristä riippumatta.
On hyvä saada muistutus siitä, että seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuulumisesta huolimatta emme ole suinkaan kaikki samaan muottiin valettuja, vaan mielipiteitä ja tapoja ilmentää niitä riittää laidasta laitaan.
Oikeastaan tuossa linkkaamassani tiedonannossa ainut asia, joka särähti minun silmääni oli yhtäläisyysmerkkien vetäminen Detroitin ja Suomen poliisikunnan välille. Mätämunia varmasti riittää molemmissa, mutta silti poliisia ehdottomasti tarvitaan turvaamaan tällaistenkin tilaisuuksien sujuminen kaikille mahdollisimman turvallisella tavalla, ja poliisi on tervetullut Prideen sekä työtehtävissä että vapaa-ajallaan.
Tosin virallista poliisien edustusta ei itse kulkueessa tänä vuonna ilmeisesti nähdä, koska järjestäjät eivät ole sellaista toivetta esittäneet.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/19f26eb8-f70f-437a-a99a-1de16b44f10d
  • 3 / 3
  • Masa
  • 27.6.2019 23:52
Tässä kaikkea syleilevässä lähestymistavassa vain tahtoo olla se ongelma, että se asia, jota varten liike alunperin perustettiin lopulta unohtuu ja sen tilalle tulee jotain muuta ja kenties alkuperäiselle tarkoitukselle vierasta. Homo- ja lesboliikkeellä oli yksi yhtenäinen tavoite, eli samaa sukupuolta rakastavien ihmisten oikeuksien ja yhteiskunnallisen näkyvyyden edistäminen. Nykyinen HLBT-liike sitä vastoin on sekalainen vaihtoehtoidentiteettien ja -elämäntapojen yhteisö, jossa homoseksuaalisilla ihmisillä alkaa olla enää avustajan rooli.

Lontoossa esimerkiksi on palkattu Prideen vartijoita pitämään tietyt lesboryhmät ulkona tapahtumasta. Samaan aikaan liike syleilee mitä tahansa heteroseksuaalista, mikä vain on keksitty määritellä queeriksi, kinkyksi tai gender-joksikin, myös heteroja, jotka tulevat kertomaan homoille ja lesboille miten olla homo tai lesbo oikein. On vain ajan kysymys, että tämä kestämätön tilanne lähtee purkautumaan ja homot ja lesbot alkavat järjestäytyä uudelleen omaksi vertaisyhteisökseen.