Suomi sai uuden hallituksen (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Kolmoisritti
  • 6.6.2019 22:01
Miksi Haavisto pelattiin ulos sisäpolitiikasta ja sai huonon ministerisalkun? Vihreiden olisi pitänyt antaa parempi paikka. Tää on tällaista käytännön homofobiaa. Eikö Haavisto ole parempi kuin Soini??? Paska salkku.
Ulkoministerin salkun katsotaan kuuluvan ns. painavimpiin salkkuihin. Olen myös ymmärtänyt, että Haavistolla on palo nimenomaan ulkopolitiikkaan ja kokemustakin siltä saralta.
Valitettavaa kuitenkin se, miten kunniaton ja omantunnoton hallitus Suomeen sitten tulikin.

Kaikki uudet ministerit antoivat tuomarinvakuutuksen, niin kuin laki sanoo, mutta (sekulaarin, uskomusvapaan) virkavakuutuksen "kunnian ja omantunnnon kautta", käsi Suomen lakikirjalla, antoi vain 4/19 ministeriä, vain Andersson, Harakka, Marin ja Pekonen.

Muut 15/19 ministeriä antoivat (vaihtoehtoisen, uskomuksellisen) virkavalan "kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän jumalan edessä" käsi raamatulla. Eikä siis kunnian ja omantunnon kautta, eikä käsi Suomen lakikirjalla, kuten virkavakuutuksen antajat tekevät.

Pekka Haavistokiin vannoi virkavalan käsi raamatulla, jossa sentään on kosolti hlbti-vihatekstiä ja pakanallis-uskomuksellisesti "voimassa olevaa" kristillisjulmaa lainsäädäntöä.

Siirtymistä yhteiseen sekulaariin virkavakuutukseen on esitetty, samoin siirtymistä yhteiseen sekulaariin ministerivakuutukseen. Sitä ovat suositelleet mm. apulaisoikeuskansleri ja monet asiantuntijat (kun käsittelyssä oli edellisen hallituksen epäkelpo esitys, joka ei mennyt, ei ehtinyt läpäistä perustuslakivaliokuntaa - myös koska koska se oli aiempaakin, eli nykyisin vielä käytössä olevaa uskomuksellista virkavalaa jopa vieläkin uskonnollisempi tekstimuodoltaan).

Toisaalta, nyt tiedetään, että "kirkkopuolueella" on vahva hinku edelleen, eikä itselliseen elämään vieläkään kykenemättömän kirkon valtiontukiais- ja erillisvapauksien asemaan kajotakaan hallitussohjelmassa, vaikka suurta aihetta olisi, sekulaarin Suomen länsimaistamisen edistämikseksi.
Napanuoran irrottaminen kirkollistaholapsuksiin ratkaisisi mukavasti avioliitto-dilemmatkin, koska vihkioikeuksien yhtenäistäminen valtiolle jättäisi kirkollis-yms. uskomustahot ristiriitailemaan vain epävirallisten seremoniapuuhiensa pariin.
Kouluihin lapset eivät mitä ilmeisimmin uuden hallituksenkaan aikana saa kaipaamaansa vapautta valita sivistävä ET-opetus, epäsivistävän uskonto-opetuksen sijaan.

Suomeen siis tulla tupsahti zarathustralais-abrahamisen uskonnollinen hallitus, ihan kuin Venäjällä, Trumpistanissa ja melkein kuin Iranissakin.

Joten uskomattoman hyväksi sitä ei voi kehua.
Sillä raamatussahan ei kielletä, eikä tuomita edes päivänselvää valehteluakaan.