Suomesta kuusi ILGA-Europen Come Out -ehdokasta EU-parlamenttiin (juttukommentit)

EU-parlamentin paikkajaosta

SVT:n noin kuusi tuntia sitten julkistaman epävirallisen ja alustavan paikkajaon mukaan ne parlamentin puolueryhmittymät, joihin Suomen ja Ruotsin kokoomuksen, sosialidemokraattien, keskustan, vihreiden, vasemmiston sekä Suomen rkp:n ja Ruotsin liberaalien ja kd:n mepit kuuluvat, saisivat hieman yli 70 % paikoista.
Nämä vahvaa ja sosiaalista EU:ta, ihmisoikeuksia ja ympäristönsuojelua ajavat ryhmät joutuvat tästä lähin tekemään tiiviimpää yhteistyötä, jotta salvinilepenit eivät pääse haittaamaan lainsäädäntötyötä.

Italian Legan Salvini haluaa perustaa EU-vastaisten yhteisen ryhmän, jossa olisi 150 edustajaa eli noin 20 % kaikista. Tärkeintä tietenkin, että noin 80 % mepeistä ei siihen kuuluisi, jos nyt oikein laskin.
Salvinin haaveet tuskin toteutuvat, koska hänen puolueensa talouspoliittiset päämäärät ovat täysin erilaiset kuin esimerkiksi Itävallan FPÖ:n ja Saksan AfD:n. Lisäksi ryhmään haalittavien puolueiden suhtautuminen esimerkiksi Venäjään ja moniin muihin asioihin tekisi yhteistyön mahdottomaksi.

Ruotsin, Tanskan ja Suomen eurovaalien tulos oli ilahduttava, sillä populisti- ja ääripuolueet menestyivät odotettua heikommin, samoin Saksan, jossa rasistinen ja homovastainen AfD (Vaihtoehto Saksalle) keräsi noin 11 % äänistä.
Huhtasaaren ja Hakkaraisen nousu EU-parlamenttiin kertoo, tuota niin, Perussuomalaiset rp:stä ja sen kannattajista. Perussuomalaisten Suomen Uutiset -lehteen kommentin kirjoittanut tuntematon liitti siihen seuraavan linkin:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/06/11/nuija-ja-tosinuija-leffalle-jatkoa-katso-traileri