Kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset lähentyvät toisiaan, kielteinen asenne vähemmistöihin yhdistää (juttukommentit)

Yksi merkittävä solmukohta tässä suomalaisessa prosessissa näyttää tosiaan olevan Aito avioliitto -yhdisys.

***

Laajemmin tällaista kehitystä lietsoo polarisoituminen. Siihen taas liittyvät sellaiset asiat kuin "kupla" ja vuoropuhelun puute.

Meille tulevaisuutta pääosin pelkäämättömille ei aina tule mieleen ajatella, miksi jotkut takertuvat kiinni johonkin (oletettuun) menneeseen. Mekin helposti ajattelemme omaa käsitystämme ainoana oikeana suuntana, eikä tule useinkaan (ponnistelematta) ajateltua sitä, _miksi_ jotkut muut ajattelevat toisin. Tätä on käsitelty ennenkin https://ranneliike.net/keskustelu/15132/huutelua-kuplista-vs-pyrkimys-vuoropuheluun

Yleisesti olisi tarpeen koettaa kuunnella, mitä "vastapuolella" on sanottavaa ja miettiä sitä, mistä ne ajatukset kumpuavat. Samalla olisi hyvä pyrkiä väsymättä dialogiin siitäkin huolimatta, ettei "vastapuoli" ehkä ole halukas.
kristinuskomuksen kuplahan perustuu nimenomaan polarisointiin: kristityt vs kaikki muut. Ja kristittyjen kuplaa on koetettu armollisestikin ymmärtää, lukemattomat kerrat, mutta silti he vain mökivät fundamentalismissaan, kristinismissä.

Suomen kieli on rikkaan kuvaava, eikä olekaan mikään ihme että ristiriitaisuus kuvaa juuri "sitä itteään".

Nuo kristinismin fundamentalismithan on ruokittu muualta käsin isolti, sekä maahanmuuttoina että rahoituksin ja tekstein, joita nuo sitten kääntävät ja jankkaavat.

kd alkoi vastustamaan maahanmuuttoa kun kd:n puheenjohtajaksi nousi maahanmuuttaja-taustainen Sari Essayah. ristiriitaisen surkuhupaista.

Nuo krstillisfundamentalistit kannattavat israelia, vaikka israel juuri heinäkuulla 2018 viimeksi näytti kaapin paikan kristityille, eli israelin Peruslailla (ikään kuin perustuslaki, jota israelissa ei aiemmin ole vielä ollut) sääti että kristityt ovat toisen luokan rupusakkia etnis-uskonnollisessa juutalaisuus-israelissa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Basic_Law:_Israel_as_the_Nation-State_of_the_Jewish_People
Puhumattakaan siitä että pahansuinen jeesus tuomitsee häneen uskomattomat juutalaiset "saatanan lapsiksi" raamatussa (joh. 8:22 ...) ja paavalikin vaahtoaa juutalaisista, luther-piruparasta puhumattakaan.

Fundamentalisti-kristinistien politikoinnista tulee useimmille varmasti mieleen sama käyttäytyminen esim. Iranin fundamentalisti-abrahamikoilta. Niin samasta puusta veistettyjä nuo Lähi-idän uskomukset ovat. Samaa "perinteiset perhearvot", seksuaalivähemmistötuomitsemisten, muu-uskoisten dissaamisen ja niitten itsensä arvostelun kieltämisen abrahamista jargonia islamisti&kristinisteillä.

Nuo fundamentalisti-kristinistithän ammentavat erityisesti paavalin puheista, koska ne ovat suoraviivaisempia, verrattuna jeesuksen ristiriitaisiin juttuihin, joista ei Patmoskaan ota selvää, vaikka sen fundamentalisti, Patmoksen tutkimusjohtaja Juha Ahvio puuhasteleekin teologian tohtorina ja dogmatiikan dosenttina Helsingin yliopistossa.
Jyväskylän yliopistossa toki puuhaa noista myös kasvatustieteen proffana Tapio Puolimatka, joka ajaa "jumalaisen älykkään suunnittelun" opettamista kouluihin, ainakin biologiaan, mutta joka on ihan hissunkissun siitä että raamatussa on toistakymmentä kohtaa, joissa harrastetaan vähintäänkin sukurutsa-sekstaamista, jopa pedofiliaa, niitä siellä tuomitsematta - ja eihän raamatussa ole moraalia pedofiliaa kieltää tai tuomitakaan, mikä on toki ymmärrettävää sillä onhan kyseinen opus vanhemmanpuoleisten ukkeleitten sepustama.

Fundamentalisti-kristinistien muistihan on myös ihan seniili, kun he ovat nyttemmin vaatineet uskomustensa yli kaiken muun julistamisen sananvapautta, vaikka nimenomaan kristityt taannoin ptkään tukkivat sanavapautta säädättämällä jopa kuoleman tuomion kristinuskomuksen arvostelusta tai kyseenalaistamisesta - mikä sekin on jo ainakin jeesus-vastaista, koska raamatussahan jeesus useampaankin otteeseen kinaa eri mieltä olevien kanssa, eikä niissä heti ainakaan mestata eri mieltä olevia, vaikka toki niissä jeesus pahasuiseksi äityykin.

Fundamentalisti-kristinistien mukaan jokainen ihminen tarvitsee biologisen isän ja äidin ... paitsi jeesus tuli kuulemma ihmiseksi, täysin ilman biologista isää :D

Ja sitten "perinteiset arvot", mistä fundamentalisti-kristinistit valehtelevat ummet ja lammet oikein pohjamutiaan myöten; vaikka vasta 1200-luvulla tänne väkivaltaisesti rajojen yli aseellisina terroristeina tuppautuneitten, Lähi-idästä tänne vaeltaneiden kristittyjen "arvot" eivät toki mitään perinteisiä täällä Suomessa, Pohjolassa, Euroopassa, globaalisti maailmalla olekaan.

Kannattaa kuitenkin fundamentalistienkin yrittää edes ymmärtää, että kristinuskomusta ei ollut olemassakaan vuonna 6 ennen nykyajanlaskua. Joten voisi sen panna uuteen uskoon jo viimein, eikä elätellä homehtuneena reliikkinä, josta äärivasemmisto ja äärioikeisto tonkivat politikointiperusteita.
  • 3 / 11
  • Usko.Vapaavuori
  • 13.5.2019 20:14
Usko Vapaavuori huomaa nimimerkki ”humanin” ja perussuomalaisten kanssa selvän yhtäläisyyden, persujen kirjoituskiima alkaa kuullessa sanan maahanmuuttaja ja humanin kuullessa sanan uskonto. Kummallakaan ei ole aiheesta uutta sanottavaa vaan samat fraasit ja argumentit. Pakkomielle on sairaus.
  • 4 / 11
  • Kolmoisritti
  • 15.5.2019 14:29
Minusta outoa että nää nimenomaan itseään kristillisiksi kutsuvat antavat tilaa tällasille äärioikeistolaisille koska muukalaisviha on Raamatussa syntiä.
  • 5 / 11
  • Public eye
  • 15.5.2019 14:45
No mutta syntihän on pikkujuttu, sen saa aina anteeksi kun vaan pyytää ja näyttää katuvaiselta. Paitsi jos on erehtynyt tekemään syntiä joka oman lahkon mielestä on erityisen hyihyi ja jota itse on onnistunut välttämään tai josta ei ainakaan ole jäänyt kiinni.
Niin, eikös siinä Sodoman ja Gomorran tapauksessa (1. Moos. 19:5-8) se synti ollut juurikin kaupunkilaisten halussa kohdella kaltoin muukalaisia, vaikka jotkut tässä kuvittelevat viittauksen homoseksuaalisuuteen. Samankaltainen asetelma on Gibean tapauksessa (Tuom. 19:22-23).
Kyllä siinä pakanallisen raamatun sodoma ja gomorra -tarinassa on kyse ihan miesten makaamisesta, eli seksistä, kuten sieltä kohdasta voi lukea (jos ei uskominen sitten sokaise). https://raamattu.fi/raamattu/KR92/GEN.19/1-Mooseksen-kirja-19
raamatussahan kaikki enkelit ovat vain miehiä, siellä ei naisia enkeleinä ole,
mutta toki kristityt ovat sitten omineet muitten uskontojen hyvät naishaltijat.

raamatussahan on mooseksen jutuissa tappotuomio miehen kanssa seksiä harrastavalle miehelle ja sen tuomion toistaa sitten vielä paavalikin, joka lisäksi tuomitsee lesbot ja trans-ihmisetkin, monien muiden lisäksi, kun paavali sitä "jumalan sanaa" puhuu.
Tosin kyseinen jumala-satuolento ei kylläkään vaikuta olevan uudessa testamentissa laisinkaan elossa, eli ei tee mitään, vaan siitä vaan puhutaan, mikä onkin merkille pantavaa, eli että ovatko ne jumalanpalvelukset siis olemattoman, mutta kuolla kupsahtaneen jumala-ruumiin palvomisia.
Satukirja-raamatun vt-osassahan se jumala puuhastelee, etenkin erinäisiä katalia juttujaan ja tekee pahaa moninverroin enemmän, kuin se hyvempi saatanaa konsanaan.

- - -
Sinäpäs se sanoit nimim. Usko.Vaapaavuori, eli kristinuskontoa jankataan samoin fraasein, niitä raamatun hölmöyksiä toitottaen, kun sitä satukirjasta ei ole kyetty edes siivoamaan ja uudistamaan. Pakkomielle moisen kivikautisen vihapuhe-raamatun harrastamiseen on tosiaan ... kuten nimim. Usko.Vapaavuori totesi.

Minähän olen kovinkin armollinen kristinuskomukselle, eli osin myötäilen sen toivetta, että "tee kristinuskomukselle niin kuin se tekee muille uskonnoille", mutta olen kristinuskomusta armollisempi, eli vain arvostelen sen valuvikoja, sillä arvosteleehan kristinuskomus muita uskontoja. Mutta kristinuskomuksen ideologian kaltaisiin hirveisiin tuomioihin muita uskontoja, niiden uskonnonharjoittajia ja uskonnoista vapaita kohtaan en toki tietenkään sorru. En ole teloittamassa ketään kristittyä, kuten pahansuopa kristinuskonto on teloittanut suuren määrän sitä arvostelleita ja siihen uskomattomia ihmisiä Suomessakin. Joten en tunne mielenkiitoa moisen pahantekijä-uskonnon arvostamiseen, saatika kunnioittamiseen, koska se ei arvostusta ansaitse.
Et kai sentään human pidä raiskaamista seksinä (etkä toivottavasti typistä homoseksuaalisuutta pelkkään seksiaktiin)? Sodomalaisten miesten kerrotaan uhkaavan, että Lootin käy vielä pahemmin kuin vieraidensa, kun Loot ei suostu antamaan vieraitaan sodomalaisten käsiin. Minun mielestäni ei kuulosta oikein rakkaudelta. Vai miten tuon homoseksuaalisen rakkauden asian human oikein mahdat nähdä?
Perussuomalaisten jäsenenä en kyllä ole perussuomalaisissa havainnut erityisempää kiinnostusta homojen avioliittojen kieltämiseen tai perumiseen. Voi olla, että jotain yksittäisiä näin ajattelevia henkilöitä on, mutta ei mitenkään yleisemmin tai niin, että asia nousisi keskusteluun.
On se uskomatonta että oikeistopopulismi/radikalismi saa aina uskonveljiä ja -sisaria riveihinsä. Vertailukohta menneisyydessä on Lapuan liike ja IKL, joihin osallistui lukuisia körttipappeja, kyydityksiä myöten. Uhka oli idässä, mutta samoin kuin nyt myös liberalismi oli viemässä maata turmioon. Lapualaiset ja IKL olivat selkeästi fasistisia, ja ihmettyttää sekin että kristityt kaveeraavat mielellää fasismin kanssa. O tempora, o mores.
Tämä konservatiivikristittyjen ja kansallispopulistien lähestyminen on nyt huomattu myös kristillisdemokraattien piirissä. Tai kenties on havaittu aiemminkin, mutta nyt se on ääneen todettu oikein puoluesihteerin sanoin. KD-lehti otsikoi: Euroopassa on menossa kristittyjen äänestäjien systemaattinen kaappaus oikeistopopulisteihin, KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä sanoo ( https://www.kdlehti.fi/2019/11/24/euroopassa-on-menossa-kristittyjen-aanestajien-systemaattinen-kaappaus-oikeistopopulisteihin-kdn-puoluesihteeri-asmo-maanselka-sanoo/ ).

Maanselän näkemyksen mukaan kyse ei kuitenkaan olisi lähestymisestä, vaan siitä, että oikeistopopulistisiksi nimetyt voimat olisivat imemässä kristittyjä(kin) kannattajiinsa. Maanselän mielestä kyse on siitä, että on kahdenlaisia kristittyjä: kulttuurikrisittyihin ja perusarvokristittyihin. Kulttuurikristityt ovat hänen mukaansa alttiita maahanmuuttokriittisille asenteille ja kehitysapuvastaisille mielipiteille, kun taas perusarvokristityt vastustavat aborttia, alkoholia ja "homoliittoja" - mutta haluavat auttaa ihmisiä niin Suomessa kuin maailmallakin.

Maanselkä ei tietenkään mainitse, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien yhdenvertaisuuden auttamiseen ei kuitenkaan ole haluja. Ja Päivi Räsänen tunnetusti päästäisi Suomeen ensi sijassa kristittyjä pakolaisia - siis muita maailmankatsomuksia edustavien suhteen etusijalle.