KD Ylen vaalitentissä: "Tähän maahan ja maailmaan synnytään tytöiksi ja pojiksi" (juttukommentit)

 • 1 / 14
 • Homopallero
 • Homopallero
 • 19.3.2019 18:21
Vai ei KD kannata ahtaita sukupuolirooleja? Kuten mm. avio- ja enemmän tai vähemmän koko seksielämän arvottamista (kaikkien muiden paitsi heteroiden kohdalla siis) lisääntymisen perusteella? Kuten vain miehiä koskevaa "yleistä" asevelvollisuutta?

Pojat ja miehet saavat meikata ja pukeutua mekkoon tahtoessaan ja silti KD:n mielestä legitiimisti odottaa kanssaihmisten käyttäytyvän asiallisesti heitä kohtaan, ilman yhtään mitään muttia? Miten en ole saanut tällaista käsitystä tästä puolueesta aikaisemmin? Kuulostaa suorastaan aivan liian hyvältä ollakseen totta. Miten minusta jotenkin tuntuu siltä, että sieltä se joku mutta jostain "homopropagandasta" kuitenkin löytyy...

Ainoastaan KD:n tasoinen puolue voi alentua käyttämään niinkin hyvää asiaa kuin sukupuoliroolien löyhentymistä jotain väestöryhmää vastaan. Eikö tuo puolue osaa omaksua edistyksellisempiä kantoja muuten kuin vastustaakseen jotain toista edistysaskelta? Samahan nähtiin, kun puolue yhtäkkiä oli vastustamansa parisuhdelainkin puoltaja. Aina pitää olla näyttämässä henkisesti keskisormea jollekulle, halveeraamassa, simputtamassa, kiistämässä.

Mitä sitten, että jotkut ihmiset eivät koe olevansa miehiä tai naisia ja haluavat virallisesti määritellä itsensä joksikin muuksi? Miksi joku jaksaa siitä noin provosoitua? Onko se joltakulta muka pois? Jos KD:n mielestä sukupuolen sisälle mahtuu monenlaista, onko sillä ihan oikeasti väliä, mihin sukupuoleen kukin kokee kuuluvansa?
KD:ssä ja sitä lähellä olevassa Aito avioliitto -seurakunnassa on täysi sota päällä translakiuudistusta ja laajemminkin sukupuolen moninaisuuden tunnustamista vastaan. Ei niin kovin kauan sitten Mika Ebeling (kd) hyökkäsi Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa transsukupuolisuus-ilmiötä vastaan. Tämä tapahtui helmikuun 27. päivänä pidetyssä kokouksessa, jossa oli käsittelyssä (lopulta hyväksytty) aloite harrastus- ja liikuntapaikkojen sukupuolineutraaleista pukeutumistiloista ( katsottavissa osoitteessa https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/video?id=4026 - kelata kannattaa 2 tunnin ja 23 minuutin nurkille ). Ebelingin purkautuminen on melko tavalla sitä itseään.
 • 3 / 14
 • Kolmoisritti
 • 20.3.2019 11:22
Valtuutettu Ebeling haluaa ilmeisesti olla koko ajan äänessä. Yksinkertainen aloite pukukopeista manipuloidaan joksikin muuksi, jolla aiheutetaan riitaa ja mielipahaa eikä ole rakentavaa. Sitäpaitsi tuli ilmi, että niitä on jo käytössä liikuntatiloissa.
Heh, ja miten maailmaan syntyivätkään lajit Smedsin mukaan? Mahtaakohan hänelle tuokin asia olla nimenomaan biologinen tosiasia...
Minipuolueen ei kannata pyrkiä hallitukseen, koska sillä ei ole mahiksia. Tässä uutisessa puh.joht. Essayah, joka on helluntailainen saarnaaja, analysoituna.
https://yle.fi/uutiset/3-10692795
---
Kansanedustaja Olli-Poika Parviainen (vihr) sanoo suoraan:
- Vaalitulos ratkaisee hallitusneuvottelujen tilanteen, mutta yksittäisen, fundamentalistista uskonnollista linjaa vetävän pienpuolueen ei pidä enää missään olosuhteissa antaa määritellä Suomen ihmisoikeuslinjaa omasta marginaalistaan käsin.
https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/755733-parviainen-kristillisdemokraateilla-ei-asiaa-hallitukseen-translakikannan-takia
Mikähän KristillisDemonien mielestä se taruolento-jeesuksen sukupuoli oli, kun sillä oli tarinakirjasen mukaan vain ainoastaan biologinen Äiti ... jos meinasi ihmiseksi tulla.
 • 7 / 14
 • Kolmoisritti
 • 21.3.2019 13:47
Näissä taktiikkana on puhua asian vierestä. Tämä on vanha juttu. Puheenjohtajan pitäisi sanoa, että pysytään asiassa eikä veistellä omiaan. Siinä harhautetaan puhumaan jostakin muusta kuin mistä oli kyse. Provoa.
 • 8 / 14
 • Kolmoisritti
 • 29.3.2019 12:14
Minusta seksuaaliset vähemmistöt voisi kaikki laittaa tähän 3 sukupuolen alle.
Miksi? Ja kuka laittaisi? Millä perusteella? Toki, jos kolmas juridinen sukupuoli otetaan käyttöön meilläkin ja tätä koskeva itsemäärittelyyn perustuva laki saadaan säädetyksi, niin silloinhan voisi määritellä itsensä tuohon ryhmään, jos sen kokee omakseen. Niin kauan kuin jotain sukupuoliluokittelua lainsäädännössä ylläpidetään, niin kyllä minä ajattelin kuitenkin pysyä tässä mies-sukupuolessa, johon minut aikanaan on oletettukin.
Nuoret puhuvat nykyään sukupuolesta niin kuin se olisi jokin kehonmuokkauskulttuuriin rinnastuva identiteettiprojekti. Siihen nähden olisi tosiaan aihetta laittaa vähän jarrua tälle sukupuolikäsitysten yksilöllistymiselle.
"Mitä sitten, että jotkut ihmiset eivät koe olevansa miehiä tai naisia ja haluavat virallisesti määritellä itsensä joksikin muuksi? Miksi joku jaksaa siitä noin provosoitua? Onko se joltakulta muka pois? Jos KD:n mielestä sukupuolen sisälle mahtuu monenlaista, onko sillä ihan oikeasti väliä, mihin sukupuoleen kukin kokee kuuluvansa?"

Ihmisen sukupuoli määräytyy jo hedelmöityksessä, eikä sitä voida muuttaa toiseksi, vaikka ihminen kokisikin olevansa jokin muu sukupuoli. Sukupuoli määräytyy biologian eikä kokemuksen perusteella.
Kaikki ihmiset ovat koko ihmiskunnan monituhantisen historian aikana syntyneet joko pojiksi tai tytöiksi. Ainuttakaan poikkeusta ei ole..
Ns. intersukupuolisetkin vauvat ovat joko poikia tai tyttöjä, vaikka heidän sukupuoltaan ei heidän vammaisuudestaan johtuen voidakaan määritellä. Ameds on siten täysin oikeassa.
"Minusta seksuaaliset vähemmistöt voisi kaikki laittaa tähän 3 sukupuolen alle."

On olemassa vain kaksi sukupuolta: mies- ja naissukupuoli ja heitä on suunnilleen yhtä paljon, joten mitään ns. seksuaalivähemmistöjä ei ole olemassakaan.
Kaikki ne joita seta kutsuu seksuaalivähemmistöiksi, ovat miehiä tai naisia. Maapallolta ei ole koskaan löytynyt ainuttakaan ns. muun sukupuolen edustajaa.
Geneettinen sukupuoli määräytyy hedelmöityksessä. Se on yleensä XX tai XY. Sen lisäksi muutkin sukukromosomiyhdistelmät ovat mahdollisia, esim. XXY, XYY, X0, XXX, XXYY tai X ja palanen Y-kromosomia. Edes tässä vaiheessa kahden sukupuolen malli ei ole ehdoton, saati sitten myöhemmin, sikiöajan jälkeen.

Vastasyntyneen sukupuoli pyritään määrittämään anatomian mukaan. Siinä ei tule otetuksi huomioon aivojen sukupuolta, joka voi poiketa anatomisesta sukupuolesta. Joskus siihen liittyvä samastuminen ja myöhempi oman sukupuolen kokeminen tulevat esiin vasta myöhemmässä vaiheessa transsukupuolisuutena. Intersukupuolisen henkilön kohdalla taas ulkoiset sukuelimet ja/tai sukurauhaset voivat olla sellaiset, ettei henkilö ole määriteltävissä yksiselitteisesti tytöksi eikä pojaksi.

Jos ihmisiä yritetään ahtaa kahden sukupuolen lokerikkoon useallakin eri tavalla, niin aina osa ei vain mene joko tytöksi (naiseksi) tai pojaksi (mieheksi). Ei voi sanoa, että sukupuolen kaksijakoisuus (binäärisyys) olisi ehdotonta. Poikkeuksia siis on. Kyse ei ole vammasta vaan siitä, että suvullinen lisääntyminen ja evoluutio suosivat sitä, että yksilö kehittyy yleisimmin hedelmöittäviksi naisiksi ja miehiksi saaden jälkeläisiä - mutta ei aina.

Joosualle tarkennukseksi vielä, että käsitteellä *seksuaalivähemmistöt* viitataan ihmisiin, joiden eroottinen ja romanttinen mielenkiinto kohdistuu muuten kuin eri sukupuolta oleviin henkilöihin. Sen sijaan *sukupuolivähemmistöt* viittaavat ihmisiin, jotka ovat kaksijakoisen sukupuolikäsityksen välissä tai kokonaan sen ulkopuolella. Lisää: https://ranneliike.net/hlbtiFAQ