Kreikkalaispiispalle vankeustuomio homovihapuheesta

Kalavrytan ja Aigialeian ortodoksinen piispa Ambrosius (Amvrosios/Amvrossios) oli kehottanut sylkemään homojen päälle ja kirjoittanut useamman kerran sosiaalisessa mediassa, että homot eivät ole ihmisiä, vaan hirviöitä, sairaita ja mitä kaikkea.

Aigion alueoikeuden kaikki kolme tuomaria olivat yksimielisiä päätöksessään langettaa piispa Ambrosiukselle seitsemän (7) kuukauden vankeustuomio kiihotuksesta ja vihapuheesta (perustuu lakiin rasismista ja vihapuheesta). Koska Ambrosiusta ei ole aikaisemmin tuomittu, langetettu rangaistus on ehdollinen sisältäen kolmen vuoden koeajan, mikä tarkoittaa, että rangaistuksen täytäntöönpano lykkääntyy koeajaksi.

Asianajaja Kleio Papandoleon, joka edusti piispan oikeuteen haastaneita kansalaisia, sanoi tuomion asettaneen rajat kiihotus-/vihapuheelle.

Ambrosius, joka toimii Kreikan ortodoksisen kirkon piispana, on myös peukuttanut Kultainen aamunkoitto -nimistä uusnatsipuoluetta, jonka jäseniä ja kansanedustajia on syyllistynyt mm. murhaan ja useisiin muihin pahoinpitelyihin, hyökännyt Ateenan pormestarin kimppuun, perustanut rikollisjärjestön yms.

Greek Reporter
https://greece.greekreporter.com/2019/01/28/greek-bishop-amvrosios-found-guilty-of-homophobia-and-hatred/
Greek City Times
https://greekcitytimes.com/2019/01/29/greek-bishop-amvrossios-jailed-for-anti-gay-speech/
Ekathimerini
http://www.ekathimerini.com/237096/article/ekathimerini/news/bishop-found-guilty-of-incitement-to-hatred-for-homophobic-rant