Verkkokauppojen rekisteröitymisen sukupuolitiedon pakollisuus

Joissakin verkkokaupoissa kysytään asiakkaalta sukupuolta. Nykyajan mittapuun mukaan asia käy vähän erikoiseksi, jos kysymykseen on pakko vastata eikä vaihtoehdoiksi anneta kuin "nainen" tai "mies".

Sukupuolen kertominen on jostain syystä pakollista esimerkiksi Stockmannin verkkokaupassa. Tilauksen/rekisteröitymisen yhteydessä vaaditaan määrittelemään sukupuoleksi jomman kumman kahdesta vaihtoehdosta.

Sen sijaan vaikkapa Prisman verkkokaupassa, Verkkokauppa.comissa, Hobby Hallissa, Intersportissa ja monissa muissa sukupuolta ei kysellä.

Miksi verkkokauppa vaatii kertomaan tiedon sukupuolesta ja etenkin valitsemaan sen "perinteisestä" kahdesta? Toki markkinoinnin kohdentamisessa sukupuoli voidaan nähdä hyödyllisenä lisänä, mutta onko tieto tosiaan välttämätöntä kysyä pakollisena?
  • 2 / 2
  • Juke-hm
  • 18.1.2019 17:35
Miksi sitä ei kysyttäisi? Mitä vikaa sukupuolessa on? Eihän esim. "sukupuoli-identiteettiään" ja seksuaalista kiinnostustaan voi määritellä ilman sukupuolta. Sitäpaitsi kauppa varmaankin haluaa mainontansa vuoksi tietää mainostaako se asiakkailleen miesten vaiko ei-miesten vaatteita. Tietysti on se marginaali joka haluaa pukeutua naisten vaatteisiin(transvestiitit), mutta heitähän on kovin vähän.