Timo Soinin katkera purkautuminen: "pitäkää tunkkinne ja kasvis-homo-fillari"

Katkeroituva (tai jo katkeroitunut) Suomen ulkoministeri Timo Soini (sin) purkautuu Maaseudun Tulevaisuus -julkaisussa julkaistussa kolumnissaan ( https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/artikkeli-1.360021 ). Sen otsikkona on "Tulee Eurojytky" ja ingressinä "Ei vaaleja voiteta sattumalta ja hyvällä tuurilla".

Kirjoituksessaan Soini pyörittelee oman tulevaisuutensa lisäksi kevään EU-vaalien tulosta, joihin hän ennakoi "Isoa Eurojytkyä". Hän pohtii, jaksaako enää itse osallistua vai pitääkö "tottua politiikkaan Soinina ilman Soinia" ja pitäisikö hänen lopettaa plokin kirjoittaminen sekä "todeta, että pitäkää tunkkinne ja kasvis-homo-fillari ja kaikki muu vouhotusasialistanne".

Kaiketi hän yhdisti purkauksessaan kolme itseään ärsyttävintä asiaa. Kasvisten lisääminen ruokavalioon oli kyllä ainakin omalla kohdallani hyvästä. Fillarointi kuten kaikki muukin liikkuminen on tunnetusti hyvästä. Sen sijaan homoksi ei kenelläkään ole tarvetta ryhtyä (eikä kai oikein mahdollisuuttakaan, kun kyse on yksilön synnynnäisestä inhimillisestä ominaisuudesta). Soini saisi kyllä uskoakseni rauhan, jos lakkaisi niin pyörittelemästä homoja päässään - kun ilmiselvästi asia aiheuttaa jotain ahdistusta.