Arkkipiispa myöntää: Evl-kirkko saattaa revetä avioliittokiistaan (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • human
  • 31.12.2018 18:28
Viisainta olisi Suomen valtion ottaa avioero tuosta uskomuksesta ja kaikista muistakin.

Sillä onhan se hölmöläisten hommaa että satuolentoihin uskottelevat koettavat yhä määräillä yhteiskunnan arvomaailmaa takapajuisen pakanallisilla uskomuksillaan.

Huru-uskomuksista vapaudessa on oikeasti hyvin tilaa ihan kaikille,
sillä eihän meistä yhtään kukaan synnykään uskovaisena.

Uskomattoman Hyvää Uuttavuotta 2019 Kaikille! : )
Kirkollisia uutisia

Pappismiehet Norrback ja Engström löysivät Raamatustaan Sodoman, Gomorran ja seksuaaliset perversiot

Tapahtumaketju käynnistyi, kun kirkkoherra Norrback avautui, kuinka taas sattuikaan, Facebookissa. Porvoon hiippakunnan piispa Vikström käynnisti selvityksen:
https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/porvoon-hiippakunnassa-kuohuu-kahden-papin-jyrkkien-homokantojen-takia-tuomiokapituli-selvittaa-p/
Kyrkpressen
https://www.kyrkpressen.fi/aktuellt/57349-biskopen-och-domkapitlet-utreder-insandare-av-kristinestadskaplan.html
------
Kirkosta eroaminen lisääntynyt viime vuosina
http://www.eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/kkpalkit.svg
Rikosilmoitus

Åbo Akademin uskontotieteen professori Peter Nynäs on tehnyt rikosilmoituksen Kristiinankaupungin kappalaisen Markus Engströmin homovastaisesta mielipidekirjoituksesta, joka julkaistiin Syd-Österbottenissa. Nynäs perustelee rikosilmoitusta mm. että ”sanat ovat yhtä voimallisia kuin fyysinen väkivalta” (Ord är lika effektiva som fysiskt våld).

Pappien homovihamielisten kannanottojen seurauksena kirkosta eroamiset ovat lisääntyneet Kristiinankaupungissa moninkertaisesti. Kymmenen päivän aikana on eronnut 38 eli sama määrä kuin viime vuonna 11 kuukauden aikana.
Kristiinankaupungin ruotsinkielinen yläkoulu ja lukio ilmoittivat heti tapauksen tultua julki, että ne lopettavat yhteistyön Engströmin ja Norrbackin kanssa.

https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/kristiinankaupungin-kappalaisen-kirjoituksesta-tehtiin-rikosilmoitus-kirkosta-eroamiset-jatkuneet/
  • 4 / 6
  • Havainnoija
  • 8.2.2019 18:08
Piispan varoitus

Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström antoi varoituksen Kristiinankaupungin kappalaiselle Markus Engströmille kielenkäytöstä. Kyseeessä siis se Engströmin julkaisema homovastainen mielipidekirjoitus. Engström voidaan pidättää virasta, jos vastaavia kirjoituksia ilmestyy lisää. Engström pitää varoitusta "megaskandaalina" ja aikoo jatkaa "Jumalan sanan julistamista".

Kiihotusta kansanryhmää vastaan?
Poliisi käsittelee parhaillaan Engströmin kirjoituksesta tehtyä rikosilmoitusta.

Kotimaa24
https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/kyrkpressen-piispa-vikstrom-antoi-homoista-jyrkasti-kirjoittaneelle-kristiinankaupungin-kappalaisel/
Kyrkpressen
https://www.kyrkpressen.fi/aktuellt/57377-kristinestadskaplan-varnad-for-sprakbruk.html
  • 5 / 6
  • Havainnoija
  • 28.5.2019 17:55
Homoja solvaavan kirjoituksen julkaiseminen oli perusteltua

Julkisen sanan neuvosto/Opinionsnämnden för massmedier päätti äänin 10-4, että Syd-Österbotten -lehdellä oli perusteet Kristiinankaupungin kappalaisen Markus Engströmin homovastaisen kirjoituksen julkaisemiselle:

"Julkisen sanan neuvosto toteaa, että teksti kritisoi seksuaalivähemmistöjä niin voimakkaasti, että se vähintäänkin kyseenalaisti heidän ihmisarvonsa. Lisäksi siinä käytettiin halventavia ilmaisuja vähemmistöjen elämäntavasta.

Neuvosto kuitenkin toteaa, että lehdellä oli perusteet kirjoituksen julkaisemiselle, koska paikallisella yleisöllä oli oikeus tietää seurakunnan pappien syrjivistä näkemyksistä ja koska kyseessä oli keskustelu, jossa vastakkaiset näkemykset saivat runsaasti tilaa lehden palstoilla.

Julkisen sanan neuvosto katsoo, että Syd-Österbotten ei ole rikkonut Journalistin ohjeiden kohtaa 26."

Päätös suomeksi
http://www.jsn.fi/paatokset/7036--7038--7041-pl-19/
på svenska
https://www.jsn.fi/sv/beslut/7036--7038--7041-pl-19/

Uutinen
https://www.kyrkpressen.fi/aktuellt/57521-motiverat-att-publicera-kaplanens-insandare-opinionsnamnden-friade-syd-osterbotten.html
Löytyykö jostain tätä kohun herättänyttä kirjoitusta sellaisenaan, jotta voisi tarkastaa itse mitä siinä sanotaan ja myös sen arkistoimiseksi? Yritin käydä noita linkkejä läpi, mutta en uskoakseni löytänyt tätä kirjoitusta.