Saksan parlamentti hyväksyi kolmannen sukupuolivaihtoehdon intersukupuolisille (juttukommentit)

Minimilaki ja divers
13 kuukautta kesti ennen kuin vesitetty ja vähimmäisvaatimukset sisältävä laki meni viimein läpi kolmannessa käsittelyssä. Oppositiopuolueet (vasemmisto, vihreät ja oikeistoliberaalit) sekä valtakunnallinen sateenkaarijärjestö LSVD olivat toivoneet kattavaa reformia samaten kuin perustuslakituomioistuimen tuomarit, mutta kuten ymmärrätte, hallituksen suurin puolue eli oikeistopuolue kristillisdemokraatit (CDU/CSU, se Merkelin) vastusti kattavaa uudistusta, kuten se on vastustanut kaikkia muitakin sateenkaarikansalaisten oikeudellisen aseman parantamista ajavia lakialoitteita. Jos ei ole onnistunut täysin estämään, on vesittänyt.
Kristillisdemokraattien edustajille marraskuussa luovutettu 42 000 henkilön vetoomus sivuutettiin olankohautuksella.
https://mobile.twitter.com/bv_trans/status/1066998832024686593

Vasemmiston ja vihreiden muutosehdotukset äänestettiin kumoon parlamenttikäsittelyssä. Myös oikeistoliberaalit kritisoivat minimilakia. Parlamenttikeskustelussa oikeistopuolue kristillisdemokraattien edustajat puhuivat halveksivasti ja vähättelevästi sukupuolivähemmistöistä, persupuolue AfD syyti tapansa mukaan solvauksia inter- ja transsukupuolisia kohtaan.

Se kolmas vaihtoehto on siis divers (niin sanotaan lakialoitteessa).

Osavaltioiden neuvosto eli liittoneuvosto hyväksyi lain seuraavana päivänä. Presidentti Steinmeier vahvistanee sen lähiaikoina.
----
Uutisten mukaan kristillisdemokraattien edustaja sanoi, että ”translain kokonaisuudistus tulee ensi vuonna”. Vaikea edes kuvitella, että oikeistopoliitikot lähtisivät edistämään kunnollista translakia.