Saksassa parlamentti pohti: ovatko Algeria, Tunisia ja Marokko turvallisia palautettaville homopakolaisille (juttukommentit)

Tiettävästi kristinuskonnon fundamentalismin suohon uponneesta Venäjältä on tullut seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen turvapaikanhakijoita, Saksaankin, ja heistä ainakin osa on kait saanut turvapaikan. Jos oikein olen ymmärtänyt?
Miksi sitten Luoteis-Afrikan Maghrebin osalta tomittaisiin kylmäkiskoisemmin?

Tietääkseni myös kristittyjen Etiopiassa, Keniassa, Eritreassa ja muualla vainoamia seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen ihmisiä on saanut turvapaikkoja.

uskontohan, esim. kristinuskomus, ei mitenkään voi olla niin vahva peruste turrvarpaikan saannille, koska uskontoa voi aina vaihtaa, koska se ei ole ollenkaan luonnollinen ja pysyvä asia, kuten seksuaalisuus ja sukupuolikokemus ovat.

Tuo uutisen aihepiirihän vaikuttaa myös, laajemminkin Välimeren etelä- ja itäkulmille kaavailtuihin EU-rajan ulkopuolisiin pakolais-keskussuunnitelmiin, eli miten niissä kyettäisiin varmistamaan seksuaali- tai sukupuolivähemmistö-turvapaikanhakijoiden ihmisoikeudet ja asema haavoittuvimmassa asemassa olevina pakolaisina?
Tuohon olisi syytä paneutua ILGA:an valitun Viima Lampisenkin toden teolla.

Toki toinen asia on sitten tietenkin se, miten nyky-maailmassa kyettäisiin edistämään sitä että takapajuisen kristilliset tai islamilaiset tai kommunismi-uskonnolliset maat kykenisivät petraamaan ihmisoikeusongelmiaan.