Perussuomalaisten Laura Huhtasaari hyökkää mielipiteensä ilmaisseita koululaisia vastaan

Huhtasaari on julkaissut Twitterissä ilman lupaa tamperelaisen yläkoulun oppilaiden tekemän ryhmätyön, jossa otetaan kantaa pakolaiskysymykseen. Päivityksessä Huhtasaari kertoo koulun nimen ja kuvassa näkyy työn tehneen kolmen oppilaan etunimet.

Julisteessa on kysymys: "Suomeen VAI Kuoleen" ja sen alla molempien vaihtoehtojen alla poliitikkojen kuvia ja keskellä pakolaislautta. Kuoleen-otsikon puolella on valokuva perussuomalaisten puheenhohtajasta Jussi Halla-Ahosta ja Laura Huhtasaaresta. Suomeen-otsikon alla on Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto.

Alaikäisten lasten töiden julkaisemiselle pitäisi aina olla lupa, vaikka työ onkin ollut esillä julkisessa tilassa.

Twitter-keskustelussa on esitetty huoli siitä, että Huhtasaaren toiminta lietsoo nettihäiriköitä koulun ja kyseisten oppilainden kimppuun. Koulun rehtori pahoittelee kuvan julkaisemista, ja kertoo Ilta-Sanomille, että rehtori on jo saanut asiaan liittyviä yhteydenottoja.

Huhtasaari on siviiliammatiltaan erityisopettaja ja uskonnon aineenopettaja. Hänen kuvittelisi ymmärtävän, että hänen toimintansa aiheuttaa uhkan koulun ja oppilaiden turvallisuudelle. Olisiko jopa tutkintapyynnön paikka?
  • 2 / 5
  • Yesman
  • 5.10.2018 20:52
Niin, ehkä Huhtasaaren olisi someilun sijaan pitänyt pistää kaikessa hiljaisuudessa vireille syyte kunnianloukkauksesta. Lapsia vastaan?

Sinänsä kyllä luova ja huomiota herättävä oivallus rinnastaa sanat "Suomeen" ja "kuoleen".

Itseä kyllä aina vähän kitkerästi hymyilyttää, kun huomaan sääntöjen muuttuilevan riippuen omista käsityksistä.

Mitäpäs, jos samassa plakaatissa yhdistettäisiinkin Pekka Haaviston naama sanaan "suoleen"?
Minä näen teinien työssä viittauksen perussuomalaisten (ja juuri Halla-ahon sekä Huhtasaaren) julki lausumiin tavoitteisiin Välimeren laittomasti ylittävien osalta. Kyse ehkä on lopputuloksen kärjistämisestä, mutta piikki kohdistuu poliittiseen toimintaan. Pekka Haavistohan taas poliittisena vaikuttajana on peräti niukasti profiloitunut näissä "suoli"-kysymyksissä (jos sillä jotenkin ilmeisen henkilökohtaisen mielleyhtymän kautta viitataan hlbti-aihepiiriin). Mainittuun asiaan viittaminen olisi tulkittavissa helposti yksityiselämän (ei politiikan) nostamisesta pilkan kohteeksi.
  • 4 / 5
  • Yesman
  • 6.10.2018 10:13
Erityisesti Halla-Ahon kirjoitukset ovat kieltämättä kylmäävää luettavaa, enkä itse niitä ymmärrä.

Kuolemantuottamuksen ja pakolaisstatuksen eväämisen yhdistämisessä ja tuon henkilöittämisessä kasvokuvin voi jo nähdä henkilöön menemistä yli puolueohjelman.

En tiedä, kuinka konkreettisesti Huhtasaaren someilu aiheuttaa uhkaa plakaatin tehneille tai työtä valvoneille opettajille, mutta toki, jos uhkaa koituu ja Huhtasaari tietää somen voiman, niin sitten harkitsematon teko hänen suunnaltaan.

Kovasti kyllä mietin, että jos kyse olisi vaikka tasa-arvoista aviliittoa kritisoivasta plakaatista tyyliin "suoleen" (Pekka Haaviston naama) ja "tulevaisuuteen" (Päivi Räsäsen naama) ja jos Pekka Haavisto somettaisi vastaavasti plakaatin kuvin, niin miten asiaan reagoitaisiin...
  • 5 / 5
  • Public eye
  • 6.10.2018 11:43
Poliitikon naaman tuominen esiin arvosteltaessa hänen agendaansa ja mielipiteitään ei ole minusta missään mielessä asiatonta. Naamaansahan he ovat muutenkin tunkemassa joka paikkaan, että potentiaalinen äänestäjä varmasti muistaisi, kuka näitä kuolemattomia ajatuksia suoltaakaan (no pun intended).
Sen sijaan poliitikon yksityiselämän ruotiminen asiassa, jota tämä itse ei ole millään tavalla tyrkyttämässä yleisön tietoisuuteen, olisi toinen asia.
Ja jos näin tapahtuisi esimerkiksi Pekka Haaviston tapauksessa, minun on vähän vaikea uskoa että hän alkaisi Laura Huhtasaaren tyylillä tapauksesta uhriutumaan irtopisteiden keruu mielessään.